Resimlerle ATATÜRK - Ceylan Yayınları (1959)

12 Şub 2010
15,006
543,642
file





Samim Utkun ve Orhan Tunçdemir çizgileriyle, Ceylan Yayınları sahibi Erdoğan Egeli'nin babası Münir Hayri Egeli'nin yazdığı bu eser, arşivimizde yer almış oluyor.

Samim Utkun'u anlatmaya gerek yok. Tanımayan varsa zaten çizgi romanla ilgisi yok demektir.

Orhan Tunçdemir kimimize tanıdık gelmeyebilir. " Magua " yı çizen ustamızdır. Yine Kartal Yayınları'ndan çıkan Çelik Blek ile Kahraman Ranger kapaklarından anımsıyoruz.
Hakkında ne yazık ki fazla bilgi yok.
Bir ara karargah komutanımız sevgili ertuğrul, kızkardeşinin adresini tespit etmişti ve onunla görüşmek için teşebbüste bulunmuştu. Ancak çok uzak bir mesafede olduğundan teşebbüsten öteye geçemedi. Daha sonra da İstanbul dışına taşındığı haberi geldi.

Böyle değerli sanatçılarımıza ne yazık ki sahip çıkamıyor, unutulmaya terk ediyoruz.

Kültür bürokrasisinin ve sanatçıların emeğinden para kazanan yayınevlerinin bu vefasızlığına karşılık 9. Sanat Çizgi Roman sevdalısı ÇİZGİ DİYARI olarak çizgi romana emek vermiş olan sanatçılarımıza gücümüzün yettiğince sahip çıkmaya çalışıyoruz. En azından uygun vesilelerle onları anarak da olsa unutturmamaya gayret ediyoruz.

ÇİZGİ DİYARI'nın çizgi roman senaryosu yarışması düzenlemesinden ve yakında çizgi roman çizme yarışması düzenlemek yolundaki projelerinden bir takım çevrelerin rahatsız olduğu yolunda duyumlar var.

Gönülden ve hiç bir karşılık beklemeden ÇİZGİ ROMAN HEPİMİZİN ilkesini benimsemiş olan Çizgi Diyarı'nın hiç kimse ile kavgası yoktur.
Tüm çizgi roman tutkunlarına
Saygılarımla​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
Geçen zaman içinde nereden nereye geldik. Sanki Ortaçağ Avrupası nı yaşıyoruz. Ulusal kahramanlarımızı yeni nesillere yabancılaştırmak için ellerinden geleninde ötesinde işler yapıyorlar. Bu gibi yayınlar ÇD arşivinde yerini almalı.Teşekkürler.

Dağlarda tek
tek
ateşler yanıyordu
Ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki
şayak kalpaklı adam
nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden
güzel, rahat günlere inanıyordu
ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında
birdenbire beş adım sağında onu gördü.
Paşalar onun arkasındaydılar.
O, saati sordu.
Paşalar: "üç" dediler,
Sarışın bir kurda benziyordu.
Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.
Yürüdü uçurumun basına kadar,
eğildi, durdu.
Bıraksalar
İnce, uzun bacakları üstünde yaylanarak
ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak
Kocatepe'den Afyon ovasına atlayacaktı.

Nazım Hikmet
 

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,170
7,981
Değerli dostlar,
Mediafaire girip indiremiyorum.
Sorun genel mi yoksa benden mi kaynaklanıyor..?
Yardım ederseniz sevinirim.
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,726
25,910
ordu-turkey
Çizgilere ve çizerlere vefa ancak böyle olur.Bunun netteki ismi haluk bey yine bilinmez bulunmaz bir emekle bizleri karşılaştırdı.Sözün haluk bey karşısında fazla bir ehemmiyeti kalmıyor hele böyle nadir emekler olunca çok sağol abim.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,676
İstanbul
Hassasiyetin ve bugüne kadar çizgi romana yaptığın bütün katkılar adına minnettarım abi.

Her yapılanın sadece ve sadece çizgi roman sevgisi adına yapıldığı bir platform olan Çizgi Diyarı'nın bu etkinliği kimi, neden rahatsız ediyor acaba? O küçük dünyamızı biraz büyütmek adına yapılan ve yapılacak olan bu türden etkinlikler o kadar önemli ki. Ne yani, hep aynı küçük dünyamızda dolanıp duralım mı? Bunu genişletmek için elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışmayalım mı? :)
 

Amonopsis

Yeni Üye
19 Ara 2011
61
210
Sadece Özlemek mi? sayın Profesör. Son 37 yıldır onu ve devrimlerini düşünmeden geçen tek günümüz bile yok. Ama Yaşlansakta, Türkiye Cumhuriyetinin çocukları olarak Onun bize Bıraktığı Cumhuriyetin Sonuna kadar Korumaya devam edeceğiz...
 

DeepDark

Yeni Üye
19 Nis 2010
83
251
Bundan sonra bulursanız ATATÜRK'ü paylaşırsınız!.. Dallamalar her türlü ayak oyunlarıyla onun kurduğu Cumhuriyetin cenaze namazını Anıtkabir'de kılmaya kalkıyorlar!.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
Bundan sonra bulursanız ATATÜRK'ü paylaşırsınız!.. Dallamalar her türlü ayak oyunlarıyla onun kurduğu Cumhuriyetin cenaze namazını Anıtkabir'de kılmaya kalkıyorlar!.


ANADOLU Şiirinden alıntı

öyle yıkma kendini
öyle mahsun, öyle garip...
nerede olursan ol
içerde, dışarda, derste, sırada,
yürü üstüne üstüne
tükür yüzüne celladın
fırsatçının, fesatçının, hayının...
dayan kitap ile
dayan iş ile
tırnak ile, diş ile
umut ile, sevda ile, düş ile
dayan rüsva etme beni!

AHMED ARİF

 

bes5uc3

Süper Üye
11 Ara 2011
965
1,972
Kırşehirli
Profesörlük sıfatını "ben cahilleri severim. Okumuşları görünce beni afakanlar basıyor" diyen kişiler oluşla hafızamıza kaydetmiştik.

Oysa profesörlüğün apaçık dupduru imgesini sevgili profesörümüzle hafızalarımıza mutluluk duyarak imaj almaktayız. Teşekürler güzel dost. Sağlık dolu günler...
 
Üst