Amasra'ya Bir Bahar Kaçamağı

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
Eşim iki yıldır "Amasra, Amasra," deyip dururdu. Maksat gezmekse, Amasra benzeri ve daha yakın bir sürü seçeneğimiz olduğu için "Tabii, tabii," diyerek, sallıyordum onu. Ama geçtiğimiz cuma akşamı kızkardeşimle birlikte kafa kafaya verip, "illaki Amasra'ya gidilmeli," kararı aldıklarında, bir kez daha sallama şansım kalmadı. Elimden geldiğince Cide'nin, Çatalzeytin'in doyumsuz güzelliklerini, Abana'nın emsalsiz gün batımını anlatarak etkilemeye çalışsam da yemediler. Cumartesi sabahı saat 08.00'de çaresiz koyulduk yola.

Amasra'ya daha önce iki kez daha gitmiştim ama ikisinde de yaz mevsimiydi. Güneşi ve sıcağı hiç sevmediğim için, yaz aylarında yaptığım geziler eğlenceden çok eziyet gibi gelir bana. İnsanların plajlarda, saçlarının arasından en mahrem yerlerine kadar her taraflarını ince kumla doldurup, derilerini kızgın güneşin altında kırmızıya boyama faaliyetiyle eğlenebilmelerine şaşıyorum. Çoğu insanın bu işi eğlenceliymiş gibi anlatırken yalan söylediğine inanıyorum. Bu kez mevsim bahar, hava da ılıktı. İşte bu yüzden bambaşka bir Amasra buldum cumartesi günü. İyi ki beni ikna edebilmişler.

Bartın'a gidenler bilir; yolun uzunca bir kısmında, üzeri iki taraflı dikilmiş çınar ağaçlarının dalları ve yapraklarıyla kapanmış bir bitki tünelinde ilerlersiniz. Özellikle sonbaharda çok keyiflidir. O harika yolu geçip Amasra'nın Fatih Sultan Mehmet'e, "Çeşm-i cihan burası mı ola," dedirten manzarasını görmek gerçekten çok iyi geldi. Eğer bu taraflara gelmeyi düşünüyorsanız, doğal güzelliklerin tadını çıkarabilmek için yolculuğunuzu mutlaka bahar aylarında planlayın.

Çok bulunan, kolayca elde edilen şeylerin değeri düşük olur ya, işte bu yüzden Amasra'da da doğal güzellik kavramı anlam ve değerini yitiriyor. Kafanızı çevirdiğiniz her yerde başka bir güzellikle karşılaşıyorsunuz. Birbirinden güzel iki koy, küçük bir ada ve ayrıca bir de yarımada... İlçe bunlardan sadece birine sahip olsaydı, yine de "çok güzel bir yer," diye anlatırdık.

Üç senedir söylüyorum; buralarda bir yerde büyük bir Çizgi Diyarı buluşması düzenlemeliyiz... Herkes arabasına çadırını, levazımatını koyup gelsin, bir, iki gece plajda, yaylada, gezip tozup eğlenelim... Belki yeni derneğimizin yöneticileri bunu ilk etkinlik olarak planlamak ister... Ne dersiniz?... :)

Not: Amasra öyle güzel ki çektiğim beş yüz kare resmi yirmi beşe indirene kadar başıma hal geldi.







































































Bakakalırım giden geminin ardından...



Bakakalırız giden geminin ardından...
 

yturan

Onursal Üye
28 Ağu 2009
1,047
4,628
Denizli
9.5 yılım o bölgelerde geçti...
2001 yılında ayrıldım...
Tekrar gitmek istiyorum, fakat kısmet olmadı.İlk fırsatta ordayım...
Eski anılarımızı depreştirdin üstat...
Saolasın...
Ancaaak Amasra'ya gidipte Canlı Balık'a uğranılmamışsa boşuna gidilmiş oluyordu...
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,464
26,951
O kadar güzel bir ülkede yaşıyoruz ki,her neresine baksak ayrı bir güzellik fışkırıyor.
Amasrada bunlardan biriymiş.Ne güzel fotoğraflar,ne de güzel özetlemiş konuyu.
Keşke hayat kavgasından çok sık sıyrılabilsek te böyle güzelliklere doğru kanat çırpabilsek.
Teşekkürler üstadım,doyumsuz bir gözlem oldu benim için...
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,043
20,201
Kamlançu
Fotoğraf bir şekilde halledilebilir de keşke şöyle bir anlatım yeteneğim olsaydı...
Teşekkürler üstad bizlere bu güzellikleri hatırlattığınız ve gösterdiğiniz için... :)
 

konuşan çizgiler

Süper Üye
2 Şub 2015
212
1,064
Çizgi Alemi
Amasra'ya benim de bir ziyaretim olmuştu.Biraz ters bir yerde olmasına rağmen gitmeye, gezip görmeye değer bir yer.Çok kısa bir süre önce işyerimdeki bir ağabeyimiz Amasra ziyaretini bizimle paylaşmıştı.Hadon'un çektiği fotoğrafları görünce, orada gezip gördüğüm yerleri tekrar hatırladım.Fakat iki kara parçasını birbirine bağlayan küçük tarihi köprü ile ilgili bir fotoğraf göremedim...
 

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,823
52,192
Kendi Koltuğunda
Muhteşem görülesi yerlerdir.
Görmeyenler için harika bir gezi olür.
Bu arada üstad fotografları hangi makine ile çektiğini ögrenebilirmiyim.Telefon mu f.makinesimi.fotolar kaliteli geldi.Cep tel se markası adı sanını yazarsan seviniriz.
 

sinoplu

Süper Üye
1 Mar 2017
189
747
Karadeniz
Sevgili Hadon , Cide, Çatalzeytin demişsiniz dikkatimi çekti, Çatalzeytin'in 10 km ötesi Türkeli'nden de haberdarsınızdır o zaman :) (Sinop ilçesi)

Memleket Kastamonu mudur acaba ?
 

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,823
52,192
Kendi Koltuğunda
Evet Kastamonuludurlar kendileri bu arada Kastamonu ilçelerinde Cide ,şenpazarı gibi yerlerde arı kovanlarına ayılar dadanmış kovanları paçalayıp yiyorlarmış.
 
12 Şub 2010
15,006
543,641
Ilgaz, Kastamonu, Devrek ovalarından sonra bazen Hanönü, bazen Çatalzeytin üzerinden Ayancık ve Türkeli'ne bir kaç yıl boyunca her ay, yazın ve kışın ve baharda gittim. Ayancık ve Türkeli'nde işim bittikten sonra zamanım olduğunda Abana, İnebolu'ya devam ederek şimdi isimlerini hatırlayamayacağım farklı yollardan Ankara'ya döndüm. Bir keresinde ters istikamette Sinop'a uğrayarak oradan Ankara'ya döndüm. Saydığım tüm yerler bakir, bozulmamış, cennetten köşelerdi. Göynük, Yedi Göller, Bolu Gölcük, Abant, Mudurnu hep öyle güzel yerler.

Amasra, Ankara'nın çok rağbet ettiği yerlerden. Kaç kez gittim saymadım ama her dönüşümde yeniden gitmek isteği uyandırmıştır. Sevgili Adil beyin muhteşem üslubu ve muhteşem fotoğraf yeteneğiyle bu istek tekrar uyanmıştır:). Zaten kısmet olursa bu yaz için sözleşmiştik Anadolumuzun bu güzel yerlerini ailece teftiş etmek konusunda.

Gezmelerin bol olsun sevgili dostum. Yediğin, içtiğin senin olsun, bize de fotoğraflar olsun:)
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
Sevgili Hadon , Cide, Çatalzeytin demişsiniz dikkatimi çekti, Çatalzeytin'in 10 km ötesi Türkeli'nden de haberdarsınızdır o zaman :) (Sinop ilçesi)

Memleket Kastamonu mudur acaba ?
Sevgili Sinoplu, Beymelikli dostumuzun da söylediği gibi ben Kastamonuluyum. Türkeli'yi de çok iyi biliyorum. Kızkardeşim orada memur. (Nişanlısı da Erfeleklidir. İnşallah Temmuz sonu, Ağustos başı gibi düğünlerini Sinop'ta yapacağız. :) ) Her ay bir, iki kere mutlaka gideriz Türkeli'ye. Zamanımız uyduğunda Ayancık, Sinop ve Gerze'ye de uğrarız. :)
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
...Kastamonu ilçelerinde Cide ,şenpazarı gibi yerlerde arı kovanlarına ayılar dadanmış kovanları paçalayıp yiyorlarmış.
Sevgili Beymelikli, ayılar, arıcıların an büyük derdi... Hastalığı, iklimsel ve mevsimsel sıkıntıları aşabiliyorlar ama ayı sorununa bir türlü çözüm üretemiyorlar. Hayvan haddinden fazla akıllı... :)
 

sinoplu

Süper Üye
1 Mar 2017
189
747
Karadeniz
Ya diyorum bu forumda beni çeken bir şey var, çizgi roman değil de başka bir şey, adını koyamamıştım, toprak çekiyormuş demek :) Benim de ortaokul ve lise hayatım Kastamonu'da geçti, 96 Göl mezunuyum. Sinopluyum ancak şu an Rize'de yaşıyorum, memlekette pek kimsemiz kalmadı. Bende senede 1 kez gidebilirsem gidiyorum..

Umarım bir gün bir yerlerde tanışmak da nail olur, sizlerle aynı ortamda olmaktan mutluluk duydum. Rize'den selam ve sevgilerimi yolluyorum..

Son olarak Kastamonu'ya yolu düşenlere Kırcalar kuyu kebabından da yemeden dönmesinler diyelim :)
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
...Umarım bir gün bir yerlerde tanışmak da nail olur, sizlerle aynı ortamda olmaktan mutluluk duydum. Rize'den selam ve sevgilerimi yolluyorum...
Güzel dileklerinize aynen mukabele ediyorum. Yolunuz düştüğünde ararsanız mutlu olurum.

Oğlum sizin okuldan bu yıl mezun olacak inşallah. :)
 

sinoplu

Süper Üye
1 Mar 2017
189
747
Karadeniz


Rize merkezde misiniz hocam?

Evet merkezdeyim, yoksa sizinle de Rize'den mi hemşeri çıkıyoruz ? :)



Güzel dileklerinize aynen mukabele ediyorum. Yolunuz düştüğünde ararsanız mutlu olurum.

Oğlum sizin okuldan bu yıl mezun olacak inşallah. :)

O zaman oğlunuza da selamlar ve sevgilerimi iletiyorum.. O taraflara düştüğümde inşallah bir mesaj gönderir, haberdar ederiz :)
 
Üst