Çizgi roman okumaya nasıl başladınız?..

KUZGUN Çizgi Roman Evi

Kıdemli Üye
31 Ağu 2009
190
353
Cv_Imf_L2.jpg


Daha bilgisayar, internet, cep telefonun icat edilmediği o eski efsanevi 1975-76 lı yıllarda büyük abilerimizden görerek okumaya başladım.
O zamanki klasik sinema önü kitap takasları ile değişik çizgiromanları okuma fırsatı buluyorduk. Bazen çeki yapar kitap alır veya satardık. Gazete bayilerinin önünden her gün geçer yeni çizgiromanlar geldimi diye heyacanla incelerdik.
Sıfır kitapları almakta her baba yiğidin harcı değildi. Fiyat olarak bayağı pahalı idi.
O zaman alıp okuyamadığımız kitapların acısını şimdi çıkarmaya çalışıyoruz.
Eskiden olmayan bu yeni teknolojilerdenden, yine çizgiromanlar için değişik şekillerde yararlanıyoruz. Türkiye ve bütün dünyadaki çizgiromanları tanımak, paylaşım ve kitap bulup almak için yararlanmak gerçekten güzel. :rolleyes:
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

arselmersel

Yeni Üye
4 Eyl 2009
14
7
Okuma yazma bilmeden önce, dergi ve kitaplara bakardım. Abim Tarkan ve Kara Murat alırdı. Kızılmaske'nin resimlerine bakardım. Zaten okumayı öğrendikten sonra bende çizgi roman tutkusu hiç bitmedi..​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

hasanicoz

Süper Üye
26 Ağu 2009
498
290
Babam nöbetten çıkınca hemen uyuyamazdı. Gelirken yeni çizgi romanları alır ve okurdu. O uyuyunca sıra bize gelirdi. Değiş tokuş yapılır,çekiliş yapılırdı...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

cortes84

Yeni Üye
10 Eyl 2009
8
8
Çizgi romanlarla tanışmam ilk ilkokul 5. sınıfa rastlar. (Sene 1994). İlk çizgi romanım Zagor'un büyük albüm 50. sayısı idi. Hiç unutmam 194 sayfaydı sanırım. Kaplan adamlı macerası vardı. Bir çırpıda bitirmiştim. Sonra anneme göstermiştim anne 2 saatte bitirdim bak diye. Arkadaşıma ödünç vermiştim bi şekilde kapağı yırtılmıştı hemen gazete bayiiden tekrar almıştım. Aah ah ne günlerdi. Çocuktum ulaşımım da kolay değildi. Sonradan Tommiks, Teksaslarla tanıştım delirirdim elime geçirdiğimde. Çocukluğumun en güzel anları hep çizgiromanladır.

Şimdi 100lerce çeşit çizgi romanı çıktığının ertesi gün bedavaya okuma şansım var ama o çocukluğumdaki tat hiçbir şeyde yok.

O tadı hiç bi zaman yakalayamayacağız her halde.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

kartal50

Yeni Üye
30 Ağu 2009
75
285
Ben Tarkan ve Kara Murat'la 1982'de 12 yaşındayken tanıştım. Abim alırdı ilk zamanlarda. Sonra tutkunu oldum ve kendim almaya başladım. Ben köyde yaşıyorum ve nerede köy yerinde bayi!?.. Allah'tan hergün köyden vilayete ortaokula giderdim de böylece alma imkanım olurdu. Bir sonraki haftayı iple çekmek, alır almaz hemen açıp okumak ne heyecan verirdi. Ayrı bir zevki vardı. Her macerayı baştan sona tekrar tekrar okurdum, resimlerini yapardım. Aaah aaah!..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
Birinci sınıfa giderken abim Tarkan alırdı; "Maryo'nun kuşları"'yla bir bulaştık, ölene kadar çıkış yok...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

karabasan

Yeni Üye
21 Kas 2009
3
3
Hangi sene hatırlamıyorum. Amcamlara gidince kuzenler elime Deadly Hands Of Kung Fu'nun Almanya'da çıkan ciltlerinden birini tutuşturmustu. İlk cizgi romanım o idi. Sonra bir arkadaş, 1990'ların başında bir Süpermen cildi hediye etmişti. Benim çizgi roman serüvenim böyle başladı işte..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

blghn

Yeni Üye
27 Kas 2009
5
9
Beşinci sınıftaydım. Ev sahibimizim lisede okuyan oğlunun YavruTürk'leri ile başladı Çocuk Dergileri ve dolayısıyla çizgi-romanla tanışmam.
Peşinden Tercüman-Hürriyet-Milliyet Çocuk Dergileri ile tanıştım. Bu dergileri birer birer kapanıncaya kadar aldım-okudum ve biriktirdim.
Türkiye Çocuk Dergisi ile tanıştıktan sonra Lise ikiye kadar büyük bir keyifle takip ettim.
O iğrenç "kazık kadar adam oldun hala çizgi roman mı okuyorsun" laflarına bu senelerde yenilip çocuk dergileriyle koptuk birbirimizden.
Sayıları beşyüze yakın dergi koleksiyonum tarih oldu.
***
Şimdi mi?
Şimdi büyüdüm artık.
Çizgi Roman okumak için en uygun yaşın halen içinde bulunduğun yaş olduğunu,
En uygun zamanın şu an olduğunu bilebilecek kadar büyüdüm.
:)
Şu anda kendi çocuğumu alıştırmaya çalışıyorum.
Ona tuzaklar kuruyorum.
Tesadüfen dergiler bulmasını sağlıyorum sağda solda.
Birgün elbet bu tuzakları kuranı bulacak ama o güne kadar zaten alışkanlık haline gelmiş olacak!
:)
Tüm dostlara selamlar ve sevgilerimle.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

jackmaldow

banned
1 Haz 2009
47
62
Ben nerden, nasıl öğrendim bilmiyorum ama anneme gidip çizgi roman almasını söylemiştim. O zamanlar televizyonda X-men, spiderman ve batman çizgi filmleri vardı. Bu kahramanları çok seviyordum.(hala seviyorum olsa gene izlerim). Annem de gidip bana bir Spiderman fasikülü almıştı. Onu okuduktan sonra tüm çizgi romanları biriktirme isteği oluştu içimde..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

mijatovic

Yeni Üye
19 Haz 2009
92
25
Kaptan Swing'le başlamıştım, yılını tam hatırlayamıyorum 88-90 arası muhtemelen..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ayhandemirbag

Yeni Üye
3 Ara 2009
5
6
Merhaba dostlar. Çizgi roman okumaya Ortaokul yıllarımda başlamıştım. Karamurat ve Tarkan dergileri o yıllarda renkli fasiküller halinde satılıyordu. Bakalım yine başlatılır mı? Çok güzel olurdu, orjinal renklerde tekrar baskılarını yıllar sonra okumak.. Belki de o ilk gençlik yıllarımıza götürürdü bir çoğumuzu..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ozi96

Yeni Üye
23 Ağu 2009
4
4
7. sınıftaydım, ablamla ananemlerin evinin karşısındaki eski kitapçıya girdim ve çizgi romanlar gözüme çarptı. bir tane alayım bari dedim ve önceden duyduğum Zagor'u aradım. Ama 1. sayısı yoktu. Ben de Jerico aldım. O günden beri hastasıyım çizgi romanların. Hergün çizgi roman sayım artıyordu. Çok pahalıydı aslında ama olsun. Onu okuyarak geçirdiğim 1-2 saat yeter. Hatta ablama "ben Jericoo Agony benimle gel artık adaleti sağlayalım." dediğim oluyordu.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

misterio

Yeni Üye
28 Kas 2009
4
3
Ben ilk Tarkan'la başladım. Daha sonra Teksas, Tommiks ve diğerleri. Kimileri tv izler dinlenir, kimileri müzik dinler dinlenir, ben de samimi olarak oyun oynayarak ve en büyük merakım çizgi roman okuyarak dinlenirim. Bu benim hayatımın bir parçasıdır. Hepinize çok teşekkürler..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,617
6,031
İstanbul-İzmir
Selamlar ..
sanırım 74 yada 75 yılında annemlerde (dedemlerle yasıyordum o zaman) eski bir sepetin içinde çeşitli fotoroman ve çizgi romanlarla buluştum sepette killing ten aşk fotoromanlarına italyan polisiyelerden teksas tommikslere zagordan teks villere kinovadan jericoya kadar tam hastalık bulaştıracak çeşit vardı.
o gün bu gündür bu macera benim için devam etti
80 lerde rahmetli Ali Recan sayesinde değişik kahramanlarla tanısma zevkine eriştik.
eski süpermanlarıda unutmamak lazım.
şimdi adını hatırlayamadığım bir karakterde vardı ibis kuşu gibi bir kuşu olan ki kuş da telepartosyon falan yapıp telepatiyle kahramanla anlasıyordu.
neyse dediğimj gibi sene seksenlerde Rahmetli ALİ RECAN sayesinde ufak ufak çizgi romanda çizmeye başladık.
bir yandan rahmetli Oguz Aralın gırıgırına karikatür yollarken bir yandanda conanın arka sayfalarına çizimler başladı.
ilerleyen zamanlarda amerikadan gelen değişik çizerlerin kopyalarını bize yollayan Ali Recan stan lee çizim dediğimiz ( ister inanın ister inanmayın öyle diyorduk:) )
değişik çizmleri türk okuyucusunun zevk alacagı değişimlere ugratarak ki bu gün ne kadar amatör ruhla uğraşmışız eski çizimlerde görüyorum . geri yollar o zamanın belki sigara parası kadar bir parayı posta havalesi gelmiş mi diye onlarca defa ugrayarak postacıları delirtirdik:)

maalesef standart baskılar koca adam oldun bunlamı ugrasıyorsun falan filan denilerek yıldırılmaya çalışsakda askere gidene kadar çizimlerimiz devam etti.
o arada bilenler bilir GÜMGÜM dergisindede ufak tefek çalışmalar yapardık .

ufak bi mansiyon ödülü almışlığımızda vardı ayıptır söylemesi:)
benle beraber bu işlerle uğraşan eski bir mektup arkadaşımda Erdil yaşaroğluydu.

neyse o zamanlar gectikten sonra hayat evlilikti çoluk çocuktu derken zamanın çok gerisindede kalmamaya çalışarak sevdamızı bu günlere taşıdık.
hala net aleminde bilimkurgu dizileri ve filmleri yayınlamaya çalışarak ( nete stargate atlantisi star trek voyageri smallvilleyi ilk ben koymaklada övünürüm) devam ettirdik.
sevgili Darkopal ve kojiro gibi ustaların çevirileri sayesinde zevkle okuduk seyrettik çoğu çizgi romanı.
uzun oldu sevgili dostlar ama sizlerle tanıştığıma mutlu oldum.
 

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,239
971
İzmir
Hımmm yıl kaçtı emin değilim. Ama ben okula gitmeden önce dayım Kızılmaske, Zagor, Tommiks, Teksas, Swing vs okurdu. Arada babamın bile (ki kitap okumaz pek) göz gezdirdiğini görür ama resimlerine rağmen nedense bunları pek sevemezdim.

Nedense sonra ilkokul 1`e başladığımda, çok ağır bir hastalık yüzünden hastaneye yattığımda bana Keloğlan ve Lorel&Hardi çizgiromanlarını bana alırlardı, hastanede vaktim geçsin diye. Neticede herşeyi okumayı severdim. Tabi Red-Kit`i de unutmamak lazım. Bunlarla başladıktan sonra, zamanla dayımın çizgiromanlarına da ilerleyen yıllarda merak sardım. Başta sadece Tommiks ve Teksas`ı okurdum, Zagor sarmazdı. Ama biraz daha büyüyünce Zagor`a da çok sağlam merak sardım. Yanlız Kızılmaske pek az okuyup, Mister No hiç sevemedim.

Yıllar geçtikçe Superman ve Örümcek Adamla başlayan Amerikan ÇRlarına da başladık. Daha sonra ise ver elini ne gelirse... Çoğu türden, çoğu ÇRı okudum. Hala da bu merakımız devam etmekte. Allahtan artık ülkemizde daha çok ÇR var, net üzerinden orjinal sayıları da bulma şansımız var. Yine de şu an için önceliğim Marvel ve DC serileridir. :)
 

karali111

Yeni Üye
5 Haz 2009
48
8
İlkokula başladığımda babam okumayı sevdirmek için Tarkan dergileri alırdı. O günden bu yana bu ÇR bende bir tutkudur..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

birmehmet

Süper Üye
4 Eki 2009
554
423
S.a.,
okumayı çözdüm başladım. :S
Üniversiteye başlayınca bitti.:p
Bu site ile yeniden başladı :cool::D
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

delikanli1972

Yeni Üye
26 Şub 2010
1
4
İlkokul 3. sınıfta 81 yada 82'li yıllarda bir arkadaşın aldığı dergiyle Tarkan okumaya başladım istisnasız bütün serüvenlerini takip etmişimdir.Devamı gelecek sayıda ile devam eden serüvenler bende bir tutku olmuştu.Ozamanlar bana verilen harçlıklarım Tarkan mecmualarına gitti.Harçlık alamadığım haftalarda eski hurda toplayıp alırdım. Daha sonra liseye giderken 88-89 yıllarında aynı maceraları tekrardan her hafta satın aldım.Tarkan benim için bir tutkuydu.Bana kazandırdıkları okuma alışkanlığı kazandıdı,tarih derslerine karşı ilgimi arttırdı,milliyetçilik duygumu güçlendirdi,ayrıca o dönemlerde genelde ilkokul çağımda Tarkandan öğrendiğim taktiklerle kimse bileğimi bükemezdi.Harcadığım tüm paralar helal olsun...BURADA PAYLAŞMAK İSTERDİM AMA Tavanarasında şerefsiz fareler hepsini paralamış maalesef
 

doruk

Onursal Üye
19 Mar 2010
355
4,840
Ümraniye
Milliyet çocuk, gırgır, fırt, çarşaf almak için her hafta aşındırdığım gazete bayisi telden standlarında tanıştık bu tutkuyla. Kızılmaske'nin "Altın kumsal" macerası ilk okuduğumdur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

algir

Onursal Üye
10 Ara 2009
926
835
1976 yada 1977 senesi ilkokul 3. sınıftayken kız arkadaşlardan birisi abisinden Zagor'un yılan kaptan adlı macerasınının olduğu kitabı getirmişti.İlk okuduğum çizgi romandı.Aklımın bir köşesinde hayal mayal Hammad'ı köpekbalıklarına yem yapmak için tekerlekli sandalyesiyle kütükten yapılmış köprüye iterlerken,zagor'un gelip onu kurtarmasını hatırlıyordum.Geçenlerde bu macerayı sitemizden indirinceye kadar da bir daha okuma fırsatım olmamıştı.İndirip okuyuncada yaşadığım coşku ve heyecanı ancak buna benzer anıları olan arkadaşlar anlar herhalde.
 

tafamus

Süper Üye
11 Şub 2010
1,869
13,455
Ben ilk olarak henüz 5 yaşındayken Teksas'la başladım. Çelik Blek'i babam getirmişti avunmam için ve ilk okumayı da onunla öğrendim. Büyük adam olacak dediler, 79 senesiydi ama lise hayatımın kara dönemi oldu çizgiromanlar. Lise 1'in ilk senesi 18 dersten 16 tane zayıf getirmiştim :d Yaklaşık 3000 bine yakın, 4 çuval dolusu çizgiromanlarımın hepsi yandı, bitti, kül oldu.. Buna en çok sevinen annem oldu, ben ise boynu bükükleri oynadım. Eğer ders çalışıp ta kitaplarım yanmasaydı bu siteyi kitaba boğardım.Kuruşluk serilerin hemen hemen hepsi vardı. Ne yapalım gene sizin sayenzde eskiye döndük Bakunin usta..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

hammerusta

Yeni Üye
14 Eyl 2010
25
30
Babamın red-kit'leri vardı.
Sene 1980...
Özellikle yaz aylarında divanın altından çıkarır okurdum
80,81 ve 82 yıllarında ise tercüman çocuk alır okurdum.
Oradaki yaz neşesi ekinde supermen ve taş devrinin maceraları da ilgimi çekerdi.
 

Aliaksandr

Aktif Üye
12 Ağu 2010
261
38
İlk olarak 3 yaşlarındayken babamın verdiği Martin Mystere ile başladım ama maalesef okuyamıyordum.Halen daha unutmam o pembe kapaklı kitabı...Daha sonra eski filmlerde gördüğüm çizgi romanları merak ettim ve araştırdım o zamanlar nerde satıldığını bilmediğim için Spider manın çocuk dergileri ile başladım.Birdahada bırakmadım Allaha şükür.
 

komikaze11

Yeni Üye
29 Tem 2010
42
19
3. sınıfta kitap okuma dersinde kitap getirmeyi unutmuştum dayak yiycem diye korkuyodum iyikide unutmuşum hocamız kütüphanenin anahtarını verdi girdik baktım dolaştım dolaştım en sonlarda kırmızı kapaklı biraz yırtılmıi elime aldım bi baktım
kızılmaske capulcular lan dedim çizgi romannn kaptım geldim :D:D:D
 

demirbey

Yeni Üye
26 Tem 2009
2
3
Ben tam olarak hatırlayamasam da 1982-1988 yılları arasında okumadığım çok az çizgi roman kalmıştır heralde. Yalnız benim farkım hiç bayi'den çizgi roman almamış olmamdır . O yıllarda bu romanların en çok satıldığı yer olarak bildiğim Beyazıt ve Aksaray'ı mesken tutardım kitap takas etmek için; ucuza temin ettiğim çizgi romanları okuduktan sonra Beyazıt meydanı'nda meraklılarına iyi fiyata satardık.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Tarihi tam bilmiyorum ama sanırım 80'lerin sonu idi elimde böyle küçük ama dikdörtgen boyutta epey kalın bir Redkit'im vardı çok severdim onu ilk okulda bile götürüp okurdum sonra ne oldu hatırlamıyorum o zamanda şimdide kaybettiğim için çok üzülüyorum.Böyle daltonlarla kapışıyordu Redkit hey gidi günler zaten yeni sürümler dışında seyretmediğim çizgi dizisi kaldımı merak ediyorum :D hatta geçenlerde çizgiromanını okuyup, yalayıp yutmuş olduğum bölümü ekranda çizgi dizi olarak görünce epey sevinmiştim (Apaçi Geçidi)
Sonra 90 ların ortalarında Süperman vardı bende eh malum o vakitler köyde oturduğumuzdan o yaşlarda pek çizgiromanım yoktu doğrusu.Ama maalesef bu ikinci çizgiromanımda kaderi aynı oldu kayıplara karıştı.İnsanın ilk iki çizgiromanını kaybetmesi çok ironik olsa gerek hadi süpermani pek sevmem onu geçtim ama Redkit...:'( neyse
Bu kadar olaydan sonra bakkalın birinden Redkit apaçi Geçidini almıştım ki ALLAH'A şükür o bir yerlere gitmedi onu gözüm gibi bakıyorum :D
Sonra bir ara yengemin babası bana Takvim gazetesinin verdiği Martin Mysteryler vardı bayağı hoşuma gitmişti epeyde vardı ama, maalesef kader yine ağlarını pis bir şekilde bunlar üstündede oynamıştı hepsi kayboldu.böhü:(:Z
Ondan sonra işte okuldu,üniversiteydi,askerlikti cart curt derken bu arada gazeteden verilen birer adet tommiks, teksas ve Üniversitedeyken aldığım X-Men, sonraları da ekibe en son katılan Örümcek Adam eski Bilka Yayınları Süper Seri cilt 2 ve Heroes cilt 1 çizgiromanlarını okuma şansım oldu.
Eh buna da şükür.Siteyi bulana kadar mangalara kaydıysamda en sonunda bu harika siteyi bulmamla zaten çizgiroman merakım her iki koldan devam etti.E tabi aynı orandada hayatımda hiç okuyamayacağım serileri okuma fırsatım oldu ve çok güzel bir arşivim olmaya başladı tüm emeği geçenlerden ALLAH razı olsun :d
İyi ki varsın(ız) ÇizgiDiyarı ailesi(ee siteyi güzelleştiren hepimizsek o zaman boş site bize fayda sağlamaz değil mi?:d)
 
Son düzenleme:

Excalibur

Yeni Üye
21 Şub 2010
63
23
4 ya da 5 yaşlarımdaydım.
Abim Tercüman Çocuk dergisi alırdı. Orada Pembe Panter vardi. ilk onu okumakla çizgi-roman okumaya ve kendim de çizmeye başladım.
Ne iyi etmişim!
Zira çizgi-romansız bir dünya nasıl olur, düşünmek bile istemiyorum!!!
 

radavada

banned
2 Ağu 2010
38
13
Ben de son 3 senedir okuyorum. Önceleri hiç tanınmadık çizgi romanlar okurdum. Şimdiyse bilindik şeyler okumaya çalışıyorum. Şu ana kadar hiç Teksas, Tommiks okumadım ama iyi olduğunuu söylüyorlar..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

günay

Yeni Üye
20 Kas 2010
48
14
Çizgi romanlara başlamam 1979-1980 senelerinde başladı..O zamanlar kitapları aldığımız gibi okuyor ve arasıra arkadaşlarla değiştiriyorduk.. O zamandan beri çizgi romana ilgim var...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
12 Şub 2010
15,006
543,638
İlkokul 1. sınıfta (Muş-1961), öğretmenimiz Hikmet Ersoy, sınıf kütüphanesindeki kitapları okumamız için dağıttığında bana, eni boyundan uzun bir çizgiroman düştü.Denizaltında yaşayan ( Atlantisliler olsa gerek) bir toplumda geçen güzel bir maceraydı.İlk hatırladığım bu. Sonra ilkokul 2 ( Urfa ) den itibaren Teksas, Tommiks, Kinova, Teks... Hepsi de ikinci el kitaplardı. Okuduktan sonra sinema önlerinde değiş tokuş yapardık. Akşam gazetesinde Karaoğlan yayınlanırdı. Buzlu Çöller Tilkisini gazeteden okudum. Çok sonra Hürriyet 'te Tarkan başladı.Hürriyet'te Fatoş, Güngörmüşler, Dedektif Nik, Milliyet'te Hoş Memo.. devamı roman olur uzatmayayım.
 

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Çizgi Romana Nasıl Başladınız?

Ben çizgiromana Hoz Comics ilk kurulduğunda; Akşam gazetesinin verdiği Teksas-Tommiks fasikülleriyle başladım. Bayağı bir Hoz ve Arka bahçe işimi gördü.Şimdi gerek yabancı, gerek yerli yayınları takip ediyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
75-76 yıllarında abim eve Tarkan getirirdi ilk onları tanıdım okumayı da Tarkan okuyarak çözmüştüm.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

sleepingforest

Yeni Üye
20 Nis 2011
92
27
Çocukluğumda fox kids'de yayınlanan fantastic four, iron man, incredible hulk, x-men gibi çizgi filmlerin marvel'ı sevdirmesiyle internette ki aramalarım sonucu çizgi roman indirmeye başlamıştım bulduğum bazı sitelerde çizgi roman indirmek için v.ı.p üyelik istedikleri için indirip okuma işi yalan oldu bende unuttum gitti sonra hoz'un çıkardığı civil war cildiyle ilk çizgi roman cildimi aldım ondan sonrada hem internetten indirmeye hemde zamanında arkbahçe'nin ya da diğer yayın evlerinin çıkardığı citlerden bulabildiklerimi toplamaya başladım
 

dhb

Kıdemli Üye
19 Mar 2011
112
498
Dayımın kolleksiyonu vardı; Zagor Tommiks Kızılmaske Gordon ve Conan (o zamanlar K ile değilde C ile okuyordum Conan'ı hehheeh). Tek amacım dayıma gidip onları okumaktı. En çok Conan tabi ki.. Zamanı ise 1980 ortalarına denk geliyor. Geçenlerde sordum "koleksiyona ne oldu?" diye? Çoluk çocuk tombalak derken dağılmış hepsi, içim yandı be..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

bylrzgr

Kıdemli Üye
16 Tem 2011
222
203
Kütüphaneden aldığım normal bir kitap boyutunda çiltlenmiş ve kapağında hiç bir şey yazmayan Dylan Dog ve Martin'in ortak maceralarını anlatan bir kitaptı. Dışardan ÇR olduğunu söylemek imkansızdı. İlginç gelmişti ve almıştım. İyi ki de almışım. O günden beri bütün Bonelli çizgiromanlarına tutkunum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Dayımın kolleksiyonu vardı; Zagor Tommiks Kızılmaske Gordon ve Conan (o zamanlar K ile değilde C ile okuyordum Conan'ı hehheeh). Tek amacım dayıma gidip onları okumaktı. En çok Conan tabi ki.. Zamanı ise 1980 ortalarına denk geliyor. Geçenlerde sordum "koleksiyona ne oldu?" diye? Çoluk çocuk tombalak derken dağılmış hepsi, içim yandı be..

Babam anlatmıştı bana; bir oda dolusu çizgi romanı varmış önceden. Okumayı bırakınca dayıma göndermiş. Gönderdiği yer de köy yeri; soba yakmak için kullanmışlar hepsini!.. :( :(
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

dhb

Kıdemli Üye
19 Mar 2011
112
498
Babam anlatmıştı bana; bir oda dolusu çizgi romanı varmış önceden. Okumayı bırakınca dayıma göndermiş. Gönderdiği yer de köy yeri; soba yakmak için kullanmışlar hepsini!.. :( :(

Akşam akşam içim cız etti yine!!. :'(
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst