'Serdengeçti' dergilerinin hepsi burada!

farubi

Aktif Üye
20 Eki 2009
317
5,186
47735761.jpg

0118b.jpg


























 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,847
136,862
Elimde olmasına rağmen görünce hazine bulmuş gibi oldum.
Değerli paylaşımlar için teşekkür ederim.
 

ulucak

Süper Üye
8 Eyl 2012
1,062
2,792
Teşekkürler. Diyarımızın görece suskun kalan e-kitap bölümü tekrar şenleniyor. Merhum Osman yüksel abimizin serdengeçtilerini böyle bir arada görmek gerçekten büyük bir mutluluk oldu, elinize sağlık. Gerek serdengeçti abimize gerek Büyük Doğu mimarına, gerek diriliş çizgisine de buradan selam ve saygılarımı tekrar sunayım. Herkesin farklı görüşleri olabilir ama ben çok büyük şeyler başardıkları kanısındayım. Tekrar teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,071
Nihal Atsız ve Üstat Necip Fazıl'ın arkadaşlarından olan Osman Zeki Yüksel'in toplam 33 sayı çıkan (bazıları dönemin iktidarı tarafından toplatılmıştır) dergilerinin tamamını görmek naçizane şahsımı sevindirecek. Umarım ki eksik olan 5-6 sayı da en yakın zamanda tamamlanır.
Dergilerdeki yazılarından dolayı "Serdengeçti "lakabı ile bilinen bu usta siyasetçi, yazar ve şairimize rahmet diliyorum.

Sayın "farubi",
teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

bayrakzaf.gif
 

RUSTA61

Süper Üye
2 Ara 2017
11
31
Serdengeçti Dergisi (1947-1962) (tüm sayılar)

16rA9Y.jpg


LlEqJa.jpg


r5RbqV.jpg


Dönem: 1947-1962
Kaç Sayı Çıktı: 33
Basım Yeri: Ankara
Sahibi: Osman Yüksel Serdengeçti
Başyazar: Osman Yüksel Serdengeçti
Yazı İşleri Müdürü: Osman Yüksel Serdengeçti

Allaha, Millete, Vatana Koşanların Dergisi

"Hakka Tapar Hakkı Tutar"
Yayın hayatı yalnızca 33 sayı süren Serdengeçti dergisinin ilk sayısı 20 Nisan 1947 tarihinde okuyucusuyla buluşmuştur. Aylık olarak çıkması planlanan ve ikinci sayısı da bir ay sonra (Mayıs 1947) çıkan Serdengeçti dergisinin, üçüncü sayısı ise ancak 5 ay sonra okuyucuyla buluşabilmiştir. İşbu fasılalar sebebiyle Osman Yüksel (Serdengeçti), bu durumu “Nerede ne zaman çıkacağı belli olmaz, bir çıkar pir çıkar? sözleriyle ifade etmiştir. Fasılalara ilaveten derginin basım yeri de sürekli olarak değişmiştir. Maddi yetersizliklerin yanında derginin sık sık kapatılması ve Osman Yüksel’in cezaevine gönderilmesi bunun en büyük nedenidir. Dergide Serdengeçti logosunun altında büyük harflerle “Allah’a, millete, vatana koşanların dergisi” ve “Hakka tapar, halkı tutar” düsturlarına yer verilmiştir. Serdengeçti dergisinde çoğunluklu olarak Osman Yüksel’in kendi, müstear isim kullanarak ve imzasız yazıları bulunmaktadır. Dönemin tanınmış isimleri Nurettin Topçu, Ali Fuat Başgil, Necip Fazıl Kısakürek, Peyami Safa ve Eşref Edip dergide yazıları yayımlanan isimler olarak öne çıkmaktadır. Osman Yüksel ile özdeşleşen Serdengeçti dergisi, din, mukaddesat ve milliyet düşmanlarının karşı itilaf sürdüren bir yayın politikası sürdürmüş ve “Serdengeçti” adı bu noktada ad olarak alınmıştır. Serdengeçti dergisi çıktığı 15 yıl boyunca 33 sayısında da iktidarla ilişkilerini milletin perspektifinden değerlendirerek düzenlemiştir. Tek parti (CHP) iktidarında otoriteye karşı milletin sesini yazılarında duyurma iddiasında olmuştur. DP döneminde Serdengeçti dergisinde, hem iktidar partisi DP hem de muhalefetteki CHP’ye yönelik yazılar müsaveten kaleme alınmıştır. CHP’ye yönelik eleştirilere katiyen devam edilmekle birlikte iktidardaki Demokrat Parti’ye dair ise sergilenecek tutum “Bizim muhalefetimiz parti muhalefeti değil, millet muhalefetidir” düsturuyla ifade edilmiştir.

Dergi Hakkında Notlar:
Derginin yayım dönemleri şöyledir: 1947-1952, 1956 - 1960, 1962. Dergide Necip Fazıl Kısakürek'e ait yazılar bulunmaktadır.

Alıntı yapılan ve emek sahibi olan site



Tek link
Serdengeçti Dergisi (1947-1962) (33 sayı tam) (upload RUSTA61)




Dostlar Serdengeçti dergisinin tüm sayılarını yukarıda da verdiğim siteden indirdim ve tek klasörde toplayıp upload ettim. Arşiv yapan ve bu eseri merak eden arkadaşlar için seri tamamlanmış oldu. Bu derginin neşredilmesinde ve internet ortamına aktarılmasında emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkürler.
 
Son düzenleme:

akrep069

Süper Üye
14 Ara 2009
527
648
Bu sitede Türkçe başka dergi var mı ?
Teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

RUSTA61

Süper Üye
2 Ara 2017
11
31
Bu sitede Türkçe başka dergi var mı ?
Teşekkürler.

Hepsi Türkçe olması lazım. Site adından da anlaşılacağı üzere tüm İslamcı dergileri toplamaya çalışıyorlar. Dergileri görüntüleyebilmek için üye olmanız gerekiyor. Çok faydalı bir site yapmışlar tek kusuru dergileri tek tek indirmek zorundasınız ve indirdiğiniz dosya karmaşık harflerle isimlendirildiği için ismi değiştirmek durumunda kalıyorsunuz. Ben de çok emek harcıyorum, tek tek indirip isim verirken o sebeple tek link olarak paylaşmak istedim başkaları da uğraşmak zorunda kalmasın diye. Zaman buldukça Büyük Doğu ve Sebil dergilerinin de eldeki tüm nüshalarını tek link olarak paylaşacağım inşallah.

Sitedeki tüm dergiler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst