Zagor - Tam Macera - 092 - KAHRAMAN ATLI (Lal Klasik Derleme)

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,646
zagortammacera092kahramanatlilalklasikderleme.jpg
zagortammacera092kahramanatlilalklasikderleme.gif




92. KAHRAMAN ATLI (I Cavaliere Misterioso)

Sayfa Sayısı: 249, Orijinal Sayı: 139-141, Fasikül: 390-396, Cilt: 110-112, 309-312, Büyük Albüm: 56

Kahraman Atlı, Esrarengiz Süvari, Don Kişot Geliyor, Belalı Sarışın, Don Kişot'un Oyunu, Ölüm Mesajları, Tutsaklar, Don Kişot'un Sonu.

(Nolitta, Canzio-Donatelli, Gamba) Decio Canzio'nun Zagor senaryoları yazmada Nolitta'ya yardım ettiği dönem. Don Kişot'a özenen bir adam onun gibi davranmaktadır. Bu macera, Zagor'un zaman zaman karşısına çıkacak olan "Ufaklık"ın da ilk göründüğü maceradır. Çiko bir süreliğine Don Kişot'un yanında dolaşır ama bir cinayete karışınca Zagor'la şerif olaya müdahale ederler ve bir kadın suçlunun peşine düşerler. Maceranın sonlarına doğru Don Kişot bir Kızılderili kabilesinin kutsal hayvanını öldürür ve Zagor olaya tekrar müdahale eder. Macerayı çizmeye Donatelli başlar ve bitirir. Ancak bazı karelerde Francesco Gamba çizimlere yardım eder. Daha önce görmeye alıştığımız türden bölümleyerek macerayı paylaşmaktansa, aynı kareleri birlikte çizerler. Örneğin bir karede Zagor'u Donatelli çizerken, aynı planda yer alan askerleri Gamba çizer. Bu tür bir yardımlaşma Gamba'mn Zagor çizimine alışması olarak yorumlanabilir. Çünkü aynı tarihten yaklaşık iki yıl sonra Donatelli ve Gamba, bu kez de Destroyer macerasını birlikte çizerler. O macerada ressamlar macerayı bölüm bölüm paylaşarak bağımsız çizmişlerdir ve maceranın yazarı da günümüzde Bonelli Yayıncılık'ın ikinci adamı konumundaki Decio Canzio'dur. Don Kişot macerasının dördüncü basımı Büyük Albüm 56'ya denk gelir. Büyük Albüm 57 hiç çıkmaz, macera yarım kalır. Tay Yayınları çizgi roman yayımlamayı bırakmıştır.

ba56tile.jpg
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,945
23,744
Kıbrıs
İşte Don Kişot maceramız da teşrif etti. Sunum o kadar güzel ki ekleyecek birşey bulamıyorum. Dişi haydut Blondie'yi bir yeni Zagor macerasında tekrar görür müyüz?
Gandor dostum sırada ne var? "Yitik Sancak","Yeşil Ölüm","Tropikal Birlik" "Uçan İntikamcı"???
 
Üst