Zagor'un Dostları

Lobador

Çeviri & Balonlama
21 Tem 2015
1,263
9,898
Sevgili Zagor sever dostlar, ben de bir Zagor sever olarak Zagor'un Türkçe'ye çevrilmiş bütün maceralarını okumuşumdur herhalde. Zagor'un onun ayrılmaz dostu Çiko dışında daha bir çok dostu vardır sizlerin de bildiği gibi ve bazı maceralarda bu dostlar birden ortaya çıkar ve maceraya ayrı bir baharat katarlar.

Bazen eski maceraları okumak istediğim zaman hadi KazmaKürek Bill'in bir macerasını okuyayım derim bazen de canım Tonka macerası çeker.

Bu fikir de bu düşüncemden ortaya çıktı. Zagor'un hangi dostları hangi maceralarında yer almış diye kendim için bir araştırma yaparken baktım güzel bir istatistik bilgi oluşturmuşum. Bu bilgi belki benim gibi 1-2 Zagor severin daha ilgisini çeker düşüncesiyle burada da paylaşmaya karar verdim.

Aşağı doğru aşırı derecede uzayan başlıklar takip açısından zor olduğu için her dostun yer aldığı macera için ayrı bir başlık açmaya ve bu başlıkta da linkleri güncellemeye karar verdim. Umarım sizin için de keyifli olur bu paylaşımım.

Sevgiler, saygılar..


Edit: Bu arada sevgili dostlar Zagor yıllarca birçok yayın evi tarafından sırasız bir şekilde basılırken var olsunlar LAL Kitap çok güzel bir şekilde maceraları sıralı ve düzenli bastı. O yüzden macera numarası olarak hep Lal Kitap sıra numaralarını paylaşacağım. Bir hatamız olursa affolo..

Edit2: Bu arada macera isimleri oluştururken sevgili garfield67'nin Zagor Tam Macera Listesi listesini çok fazla kullandım. Ona da bu güzel listesi için yeniden teşekkür etmek isterim.


hqdefault.jpg

 
Son düzenleme:

ZagorSever1

Kıdemli Üye
21 Ara 2014
135
357
Trampy - Gitar Jim - Rochas - Albay Perry özellikle bunlara Kazmakürek Bill ve Bat Batterton'u ekledik mi Trampy'i bir kenara bırakırsak en güzel dost maceraları bunlar.
 

ZagorSever1

Kıdemli Üye
21 Ara 2014
135
357
Dostlar arasında 2 önemli isim yok. Baron İcaro La Pulume ve Demir yolu yapımıyla uğraşan dostu vardı. Onun ismini unutsam da onun olduğu maceralar güzeldi.
 

ertekin

Süper Üye
22 Ağu 2009
1,913
4,850
Navajo Köyü
Çok güzel tadımlık bir ansiklopedi gibi oldu bu çalışma...
Yönetici arkadaşlarımızdan bu konunun sabitlenmesini istiyorum.
Saygılarımla...
 
Üst