Zagor Tay Yayınları 350'lik Seri Cilt 189 - Ölümsüz Zagor (2014)

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,620
hiçbiryerde :)
Bu cildimizde KAFA AVCILARI (I tagliatori di teste
Sayfa Sayısı: 230, Orijinal Sayı: 191-194, Cilt: 187-189, Büyük Albüm: 6-7
Kafa Avcıları, Kızıl Ölüm Geçidi, Ölümsüz Zagor) macerasını bitiriyoruz.
Yeni maceramız:
ESRARENGİZ KİTAP II signore nero
Sayfa Sayısı: 227, Orijinal Sayı: 194-196, Cilt: 189-192, Büyük Albüm: 10
Esrarengiz Kitap, Kara İlah, Elckin'in Dönüşü, İyilerin Zaferi.

file


Kayıp konulardan biri daha geldi


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

machine_code

Kıdemli Üye
30 May 2015
150
703
RATs.png



Büyücü DörtGöz, neler diyordu_?

Bana verdiğiniz o kitapta harika şeyler buldum...


BD0.png



"Konuşan Kafa" numaramı nasıl buldun, Zagor?


BD1.png



İşin sırrı yıkık merdivenle temiz bir aynada...

Ayna merdivenin alt kısmını yansıtarak karşıdan bakana bütünmüş gibi gösteriyor...


BD2.png



Bilim ve Teknik Dergisi, Eylül, 1981 ' Evde Fizik Deneyleri —Konuşan Kesik Kafa— '

Bu, sihirbazların sık sık uyguladığı "mucize" türünden bir numaradır ve işin aslını bilmeyenleri hayretler içinde bırakır. Bir düşünün, sahnede kesik bir insan kafası gözlerini oynatmakta, konuşmakta ve yemek yemektedir. Gerçi seyirci olarak oturduğunuz koltuktan kalkıp kesik kafanın üzerinde durduğu masaya gidemezsiniz, fakat masanın altında hiçbir şey olmadığı "açıkça" görülmektedir. Eğer böyle bir numara ile karşılaşırsanız, kağıttan bir top yapıp masanın altına doğru fırlatın, gerip şey top sert bir yüzeye çarpıp geri dönecektir. Aslında şaşacak bir şey yoktur, top bir aynaya çarpıp geri dönmüştür. Attığınız top masaya kadar gitmese bile, yine masanın altında bir ayna olduğunu anlarsınız, çünkü aynada topun hayali gözükecektir.

Masanın altında hiçbir şey olmadığı izlenimini yaratmak için masanın bir bacağından ötekine uzanan büyük bir ayna koymak yeterlidir, tabii bu aynanın odadaki eşyaları veya seyircileri yansıtmayacak biçimde konulması gerekir. Bunun için de odada hiçbir eşya bulunmaması, bütün duvarların birbirinin aynı olması, tek renk ve süssüz bir döşeme bulunması şarttır. Tabii seyirci de masadan yeteri kadar uzağa oturtulmalıdır. Görüyorsunuz ki bu işin "sırrı" peynir ekmek yemek kadar basittir, fakat aynaların görülmez olduğunu bilmiyorsanız "aklınız şaşar".

Bazen bu numarayı daha da ilginç bir şekilde yaparlar. Sihirbaz size önce çıplak bir masa gösterir, masanın altında ve üstünde görünüşe göre hiçbir şey yoktur. Sonra "canlı kesik kafa"yı içeren kapalı bir kutu getirir -tabii aslında bu boş bir kutudur- kutuyu masanın üstüne koyup ön kapağı açar. Ve "anneee!" Kutunun içinde kesik bir kafa vardır. Tabii tahmin edersiniz ki, aslında masanın ortasında bir çeşit kapak vardır, masanın altında aynanın arkasında diz çökmüş bir adam bulunur, sihirbazın elindeki boş kutunun ise alt yüzeyi açıktır. Kutu masanın üstüne konulur konulmaz masanın altındaki adam kapağı açarak kafasını kutunun içine sokar. Bu numarayı yapmanın başka yolları da vardır, herhalde kendiniz bulursunuz.


BvTH.png



Niçin ayna " temiz " olmak zorunda_?

İyi ve temiz bir aynayı görmek mümkün değildir. Aynanın çerçevesini, kenarını ve aynaya akseden her şeyi görebilirsiniz, fakat temiz olduğu sürece aynanın kendisini asla göremezsiniz.

Aynalar ve Vampir:

L I N K

Zagor C273


Eski dostumuz Yeryüzü' ne kitap için çok teşekkür ediyoruz.


İ ç t e n l i k l e...

Sevgiyle...
 
Üst