Zagor Tay Cilt 266

göksel C.

Süper Üye
11 Haz 2009
512
2,788
haftasonu hediyelerini büyük bir keyifle okuyacagima emin olabilirsin :) emeklerin ve paylasimin icin cok tesekkürler vergilius :5:
 

kinowa

Süper Üye
5 Nis 2009
2,784
4,395
ya şımarır her hafta sonu istersek? :D:D.. şaka şaka kimseyi germek yok ne bulursak ona razı olcaz.. sagol dostum bizleri unutmadığın icin.
 

algir

Onursal Üye
10 Ara 2009
926
837
Her hafta sonunu sabırsızlıkla bekleyeceğiz...Eyvallah dostum eline sağlık.
 

teko29

Aktif Üye
25 Şub 2010
264
41
Ben cuma öğleden sonra indiriyorum.Bari sabredip yarın okuyayımda banada haftasonu hediyesi olsun.Ellerinize sağlık teşekkürler Vergilius.
 

machine_code

Kıdemli Üye
30 May 2015
150
703
mc4jw7jg.png




************************************ I. P A R T ***********************************


EPP.jpg



Zagor C266 Uğursuz Kehanetler ' Spiritus in Secure, Libri CCLXVI., Prophetiae Ominosae ' kitabı için, Za-gor Te-nay Forumu ' Il Forum di Za-gor Te-nay ' ne diyordu_?...

Ricorderemo il terribile Paranormus con le sue terribili profezie degne del famoso Nostradamus.

Korkunç Paranormus' u ünlü Nostradamus' a layık korkunç kehanetleri ile hatırlayacağız.


Libera encyclopaedia ne diyordu_?...

Paranormus, all'anagrafe Elmer Plummer: impiegato in uno studio chimico che si mette al servizio del latifondista Diamond ma poi crede di essere diventato un mago vero e proprio.

Paranormus, ' gerçekte ' Elmer Plummer: bir kimyasal firmada ' tahlil laboratuvarı araştırmacısı olarak ' çalışan ve ' Remington fabrikasının en büyük hissedarı ' toprak sahibi Diamond' a hizmet eden, fakat sonra gerçek bir sihirbaz haline geldiğine inanan ' biridir '.


Michael Nostradamus seu Francogallice Michel de Nostredame (1503–1566) fuit apothecarius, poeta, vatesque Francicus, qui congeries vaticiniorum edidit quae in toto orbi terrarum inlustrissima facta sunt. Innotuit libro Prophetiarum (Les Propheties), anno 1555 primum edito. Fuit alumnus Universitatis Montispessulanensis, e qua expulsus est.

Michael Nostradamus veya Fransızca Michel de Nostredame (1503–1566), tüm yerkürede, kehanetlerinin koleksiyonları yayınlanan, ünlü Fransız kahin, şair, eczacıydı. İlk kez 1555 yılında yayınlanan kehanetler kitabıyla bilinir hale geldi. Montpellier Üniversitesi' nde öğrenciyken ihraç edildi.


The Vaticinia Michaelis Nostradami de Futuri Christi Vicarii ad Cesarem Filium D. I. A. Interprete (The Prophecies of Michel Nostradamus on The Future Vicars of Christ to Cesar His Son, As Expounded by Lord Abbot Joachim), or Vaticinia Nostradami (The Prophecies of Nostradamus) for short, is a collection of eighty watercolor images compiled as an illustrated codex. A version of the well-known Vaticinia de Summis Pontificibus of the 13th-14th century, it was discovered in 1994 by the Italian journalists Enza Massa and Roberto Pinotti in the Biblioteca Nazionale Centrale di Roma (Central National Library) in Rome, Italy. The document can be found in the library under the title Fondo Vittorio Emanuele 307.

Michel Nostradamus' un, oğlu Cesar' a, Mesih' in vekillerinin ' Katolik Kilisesinin Yüksek Başpiskoposu -Summus Pontifex Ecclesiae Catholicae- /Papa ' geleceği üzerine, Lord Abbot Joachim tarafından açıklandığı gibi, kehanetleri ' Vaticinia Michaelis Nostradami de Futuri Christi Vicarii ad Cesarem Filium D. I. A. Interprete ' veya velhasıl Nostradamus' un kehanetleri ' Vaticinia Nostradami ', resimlenmiş bir kodeks olarak derlenen seksen suluboya resimden oluşan bir koleksiyondur. 13.-14. yüzyılın ünlü Papaların hakkındaki kehanetlerin ' Vaticinia de Summis Pontificibus ' bir versiyonu 1994' te, İtalyan gazeteciler Enza Massa ve Roberto Pinotti tarafından, İtalya' da, Roma Ulusal Merkez Kütüphanesinde ' Biblioteca Nazionale Centrale di Roma ' keşfedildi. Belge, Fondo Vittorio Emanuele 307 başlığı altında kütüphanede bulunabilir.


Yeni Dünya Düzeni ya da Yeni Masonik Düzen ' Novus Ordo Seclorum seu Novus Ordo Massonicorum ' adlı eserinde, H.Y. ne diyordu_?...


9m3X.jpg



Ancak yeraltı tünelleriyle ve "insanların gizlice toplanacağı yerler"le dolu olan Provins'te Tapınakçılar yalnız değildi. Provins, Tapınakçılar'dan başka birilerinin daha merkeziydi: Kabalacıların... Encyclopaedia Judaica şöyle yazıyor:

Ortaçağ Avrupası'nda Kabala'nın ilk çıkışı Güney Fransa'daki Provins'te oldu. 1150 ile 1200 yılları arasında Provins'te ilk Kabalistik çalışmalar başladı. Sefer ha Bahir kitabı bu tarihler arasında yazıldı... Daha sonra Kabala çalışmaları daha da yoğunlaştı... Provins'teki Kabala birikimi, daha sonra İspanya'da gelişecek olan Kabala akımına zemin hazırlamıştır.

"Gizli tünellerin ve buluşma yerlerinin merkezi" olan Provins, hem Kabalacıların hem de Tapınakçılar'ın karargahıydı. Anlaşılan, bu mistik yerde, Kudüs'te başlayan Kabalacı-Tapınakçı yakınlaşması devam etmişti. Umberto Eco da, "Provins Kabalacıları aracılığıyla Yeni-Tapınakçı kanadın esinlendiğini" bildiriyor. Provins'in bu Kabalistik atmosferinden ünlü kahin Nostradamus'un çıkmış olması da bu nedenle pek şaşırtıcı değil.


Nostradamus, yakın tarihin en ünlü kahinidir. 1555'te basılan Les Propheties de Maistre Michel Nostradamus adlı kitabında yaptığı kehanetlerle, İngiliz ve Fransız Devrimlerinden I. ve II. Dünya Savaşlarına kadar pek çok olayı önceden "bilmiş", hatta ilerde "Hister" adlı bir Alman diktatörünün çıkacağından söz etmişti. Daha da önemlisi, Nostradamus'un önemli bir Kabala geçmişi vardı. Encyclopaedia Judaica, Nostradamus'un her iki büyükbabasının da Jean de Saint-Remy ve Pierre de Nostra-Donna yahudi olduklarını ancak sonradan Fransız Krallığı'nın baskısı ile din değiştirdiklerini yazıyor. Bu dinlerini yalnızca görünüşte değiştirdikleri anlamına geliyor. Nostradamus'un bu iki dedesinin bir diğer özellikleri ise Provins'te, Kabala'nın merkezinde yaşamış olmalarıydı. Dolayısıyla büyük olasılıkla ikisi de birer Kabalacıydı. Encyclopaedia Judaica, ayrıca, Nostradamus'un İtalya'da bulunduğu sıralarda da Kabalacılar'la diyalog kurduğunu, hatta Kabalacılar'ı "arayıp bulduğunu" yazıyor.

Ünlü kahinin yazılarında yahudilerden söz ederken hemen her zaman "biz" ifadesini kullanmış olması da, bilinçli bir yahudi olduğunun açık bir göstergesidir. Encyclopaedia Judaica, vol. 12, ss. 1230-1231.


Guise ve Lorraine Dükleri ' Duces Lotharingiae et Guisiae '


16. yüzyılda, Lorraine ailesi ' familia Lotharingia ' ve kardeş kolu olan Guise ailesi ' familia Guisia ' Fransa' daki Valois Hanedanı' nı ' Duces familiae Valesii ' devirmek, Valois sülalesinin ' stirps Valesiorum ' kökünü kazımak ve Fransız tahtını ' Francia throni ' talep etmek amacıyla birlikte planlanmış ve azimli bir girişimde bulundu... Bu girişim bir dizi nedenden dolayı göz açıp kapayıncaya kadar göz kamaştırıcı bir başarıya ulaştı... Otuz yıl kadar bir zaman içerisinde, tüm Valois hükümdarları, varisleri ve prensleri ' Principes et Heredes et Reges Valesii ' ortadan kaldırıldı ve sülale yok olmaya sürüklendi...

Fransız tahtını gasp etme girişimi Guise ve Lorraine ailelerinin üç nesli boyunca devam etti... 1550' ler ve 1560' larda Lorraine Kardinali Charles ' Carolus Cardinalis a Lotharingia ' ve Guise Dükü François ' Franciscus Dux Guisiae ' ile birlikte başarıya çok yaklaştı... Charles ve François, Mantua' daki Gonzaga ailesiyle ' familia Gonzaga ' ve Dossiers Secrets' de 1527' ye kadar Sion' un Büyük Üstadı ' Magnus Magister Prioratus Sionis ' olarak listelenen Bourbon Polis Şefi Charles de Montpensier ile bağlantılıydı... Bunun da ötesinde, Guise Dükü François, Gisors Düşesi Anne d'Este ' Anna Estensis Ducissa Gisortii ' ile evliydi... Tahta yönelik entrikalarında 1527 ile 1575 arasında Sion' un Büyük Üstadı olduğu söylenen Ferrante de Gonzaga' nın ' Ferrantus /Ferdinandus Gonzaga ' gizli yardım ve desteğini aldığı anlaşılıyordu...

Hem François, hem de kardeşi olan Lorraine Kardinali, sonraki tarihçiler tarafından aşırı ve bağnaz Katolikler ' catholicae fanaticae ', tahammülsüz, vahşi ve kana susamış kişiler olarak damgalandı... Ancak en azından Katolikliğe bağlılıkları söz konusu olduğunda, sağlam kanıt bulunmadığından bu ünvanı öne sürmek bir ölçüye kadar yersizdir... François ve kardeşi, göründüğü kadarıyla gizli tasarıları adına hem Katoliklerin hem de Protestanların ' et Catholicarum et Protestantium ' gözüne girmeye çalışan epeyce açık biçimde, kurnaz olmasalar da, küstah fırsatçılardı... Örneğin 1562' de, Trento Konsülü' nde ' Concilium Tridentinum ' Lorraine Kardinali, yerel piskoposlara özerklik vererek ve kilise hiyerarşisini ' Ecclesiae Catholicae Hierarchia ' Merovenj zamanlarında olduğu gibi eski konumuna getirmek için papalıkta ademi merkezileştirme ' decentralizatio ' girişimi başlattı...

1563' te François de Guise, bir suikastçının kurşunuyla ölmeden önce neredeyse kral olacaktı... Lorraine Kardinali olan kardeşi on iki yıl sonra 1575' te öldü... Ancak Fransız Kraliyet Sülalesi' yle ' Familia Regalis Francia ' olan kan davası kesilmedi... 1584' de Guise' in yeni dükü ve Lorraine' in yeni kardinali tahta yönelik yeni bir saldırıya giriştiler... Bu girişimdeki baş müttefikleri Manastır Belgeleri' ne ' Documenta Monasterii ' göre dokuz yıl önce Sion Büyük Üstadı olan Nevers Dükü, Louis de Gonzaga ' Ludovicus de Gonzaga Dux Nivernensis /Niverni ' idi... Komplocuların bayrağı Rene d'Anjou' nun ' Renatus Andegaviae ' eski amblemi olan Lorraine Haçı' ydı ' Crucis Lotharingiae '

Kan davası sürdü... Yüzyılın sonunda Valois Soyu tükendi... Fakat Guise Ailesi bu süreçte kendisini ölümüne kana bulaştırmıştı ve sonuçta tahtı ele geçirmek için uygun bir aday öne süremedi...

Guise ve Lorraine ailelerini destekleyen örgütlü bir gizli cemaat ya da gizli tarikat olup olmadığı gerçekten bilinmemektedir... Elbette, böylesi bir yeraltı kuruluşunu oluşturan uluslararası bir diplomatlar, elçiler, suikastçılar, provokatörler, casuslar ve ajanlar ağının yardımını alıyorlardı... Gerard de Sede' e göre, bu ajanlardan birisi de Nostradamus' tu ve Gerard de Sede' in görüşünü yansıtan başka Manastır Belgeleri' de bulunmaktadır... Nostradamus' un gerçekten de François de Guise ve Lorraine Kardinali Charles için çalışan gizli bir ajan olduğuna dair çok sayıda kanıt vardır

Nostradamus Lorraine Ailesiyle bağlantılı çevrelerde dolaştı... Birkaç yıl Agen' de kaldı ve Jean de Lorraine de ' Ioannes de Lotharingia ', Fransa' daki Engizisyon' un ' Inquisitio haereticae pravitatis sive sancta inquisitio fuit officium mediaevale Ecclesiae Catholicae Romanae ad haereticos; Heretik sapkınlıkla ilgili soruşturma veya kutsal soruşturma -engizisyon-, ortaçağ Roma Katolik Kilisesinin heretiklere karşı -oluşturduğu- ofisiydi ' başında olmasının yanı sıra o zamanki Agen Piskoposu' ydu ' Aginnum est sedes episcopalis (Dioecesis Agennensis); Agen, piskoposlarla ilgili /piskoposlarca yönetilen bir mevkidir (Agen' in piskoposluk bölgesi) '... Araştırmalar Nostradamus' un Engizisyon' un kendisine yönelik ilgisi konusunda uyarıldığını göstermektedir ve bütün faktörler göz önüne alındığında Lorraine Kardinali Jean' ın ' Ioannes Cardinalis a Lotharingia ' bu uyarıyı yapan kişi olduğu anlaşılmaktadır...

Bunun ötesinde Nostradamus' un Agen' deki arkadaşı Scaliger Kardinalin dostuydu ve aynı zamanda Hermetik ' Hermetica ' ve Hafıza Tiyatrosu' nun ' Theatrum Memoriae ' yaratıcısı Giulio Camillo ' Iulius Camillus ' ile de tanışıklığı bulunuyordu... Lorraine Kardinali' nin Camillo ile tanışıklığı vardı... Aynı zamanda iki saray şairi, Pierre de Ronsard ' Petrus Ronsardus ' ve Jean Dorat ' Ioannes Auratus ', Nostradamus' un arkadaşıydı... Ronsard, Nostradamus ve Kardinal' i öven birkaç şiir yazmıştı... Kardinal her iki şairi de desteklemişti... Jean-Aime de Chavigny' i Nostradamus' a sekreteri olarak yollayan kişi Jean Dorat' ydı...

Eğer Nostradamus Guise ve Lorraine ailelerinin ajanıysa, yalnızca onlara hasımlarının faaliyetleri ve planlarıyla ilgili önemli bilgi sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda Fransız sarayında bir astrolog olma sıfatıyla, tüm mahrem sırlardan, garip ve zayıf kişiliklerden de haberdar olmalıydı... Haberdar olduğu zayıflıklar üzerinde oynayarak Valoislar' ı psikolojik olarak düşmanlarının ellerine doğru yönlendirmiş olabilirdi... Kısacası Nostradamus' un kehanetlerinin çoğu tam olarak kehanet olmayabilirdi... Üstü örtülü mesajlar, şifreler, çizelgeler, tarifeler, talimatlar, eylem tasarıları olabilirdi...

Gerçek durum bu olsun olmasın, Nostradamus' un kehanetlerinin kehanet olmadığı, fazlasıyla açık biçimde geçmişe, Tapınak Şövalyeleri' ne ' Pauperes Commilitones Christi Templique Salomonici /Ordo Pauperum Commilitonum Christi Templi Hierosolymitani; Süleyman Tapınağı ve İsa' nın Fakir Askerleri /Kudüs Tapınağının ve İsa' nın Fakir Askerlerinin Düzeni ', Merovenj Hanedanı' na ' domus regnatricis Merovingorum ', Lorraine Ailesi' nin tarihine göndermeler yaptığı konusunda şüphe bulunmamaktadır... Bunların arasında çarpıcı sayıdaki bir kısmı Rennes-le-Chateau' nun ' Castellum Redonensis ' eski kontu Razes' ye göndermeler yapar...

Örneğin ' Ad exemplum ', Centuriae III:LXXXIII, uzun saçlı Merovenj krallarının 507 sonrasında Aquitaine Krallığı' nı ele geçirmesine göndermede bulunuyor olabilir... Centuriae V:LXXIV, muhtemelen Charles Martel' in ' Carolus Martellus ' Sarazenler' i ' Saraceni; Orta Çağ Avrupası Hıristiyan yazarları arasında, özellikle Haçlı Seferlerine -Expeditiones Sacrae- katılan Müslümanlar -Musulmanae /Religiones Abrahamicae- için kullanılan bir terim ' geri püskürterek 732' de Poitiers Savaşı' nda ' Bellum Pictavium /Limonum ' yenmesiyle ilgilidir...



DWP0.jpg



DWP1.jpg



DWP2.jpg



Yüzyıllar ' Centuriae ' dörtlüklerinin ve öngörülerin çoğunun hem Razes bölgesi hem de sürgündeki Kontlar' ı yani ' traş edilmiş olanları ', Merovenjler' in torunlarını ' Merovingi ' çağrıştıran bir sözcük oyunuyla Razes' ten bahsettiği görülmektedir...

Sayısız dörtlük ise Büyük Hükümdar' ın ' Monarcha Grandis /le Grand Monarch ' gelişine göndermelerde bulunarak bu egemenliğin sonunda Languedoc' tan çıkacağını vurgular...

Araştırmalar, Nostradamus ile daha da doğrudan bağ kuran ek parçaların olduğunu ortaya koymuştur... Gerard de Sede' e göre halk arasındaki efsanesinin yanı sıra Nostradamus, bir kahin olarak kariyerine başlamadan önce Lorraine' de hatırı sayılır bir zaman geçirmişti... Bu durum olağanüstü bir sırra kabul edilmeden önceki bir çıraklık veya bir gözetim dönemi olarak görülebilirdi...

Bundan da açık bir biçimde, kendisine sonraki tüm eserlerini buna dayandıracağı eski ve esrarlı bir kitap gösterildiği söylenmektedir... Bu kitabın ona çok anlamlı bir yerde, Kadim Gizemci Sion Tapınağı Tarikatı' nın ' Antiquus Ordo Mysticusque Prioratus Sionis ' başlangıcının gerçekleştirildiği, Kutsal Mezarın Koruyucusu ' Advocatus Sancti Sepulchri ' Godefroi de Bouillon' u ' Godefridus Bullionensis ' büyüten kadın Toskanalı Mathilda ' Mathildis Canusina, Tusciae comitissa, "magna comitissa" nuncupata fuit praeclara Comitissa, Ducissa, Marchionissa reginaque mediaevalis /Mathildis Canusina, Toskana kontesi, "büyük kontes" adıyla adlandırılmış olan, ünlü ortaçağ kontesi, düşesi, markizi ve kraliçesiydi ' tarafından bağışlanan gizemli Orval Manastırı' nda ' Abbatia Nostrae Dominae Aureavallis ' gösterildiği söylenmektedir...


Md0.jpg



Rennes-le-Chateau' daki kilise mezarlığında bulunan bir haç... Buradaki A.O.M.P.S.' nin açılımı muhtemelen Kadim Gizemci Sion Tapınağı Tarikatı' dır ' Antiquus Ordo Mysticusque Prioratus Sionis '

Christus A.O.M.P.S. Defendit yazıtı, İsa, Kadim Gizemci Sion Tapınağı Tarikatı' nı müdafaa etmekte /müdafaa eder /müdafaa ediyor,... anlamına gelir...

Nota Bene_i:

A.O.M.P.S. için, ' oldukça tutarlı olduğu kuşkusuz ' farklı görüşler de ileri sürülmektedir, örneğin ' ad exemplum '


Dan Brown sostiene che l'acronimo riportato sia un riferito al Priorato di Sion:

Dan Brown, baş harflerden oluşan sözcüğün ' kısaltmanın ' Sion Tarikatı' na atfedildiğini iddia ediyor:


La scritta pero si trova quasi identica, ma sciolta e dunque senza le misteriosi iniziali, scolpita da secoli sull'obelisco fatto erigere in piazza San pietro da Papa Sisto V:

Ancak yazıt, Papa V. Sixtus tarafından Piazza San Pietro'da ' Forum /Platea /Area Sancti Petri ' dikilen obelisk ' obeliscus ' üzerine, neredeyse aynı, fakat gizemli baş harfleri olmaksızın açıklanmış ve yüzyıllardan beri oyulmuş haldedir:



Md1.jpg



Christus Vincit. Christus Regnat. Christus Imperat. Christus Ab Omni Malo Pelebem Suam Defendat

Mesih fetheder. Mesih hükmeder. Mesih emreder. Mesih, kendi kavmini, her kötülükten müdafaa etsin


il primo a fornire due interpretazioni verosimili e Pierre Jarnac, che indica queste possibili soluzioni :

İki muhtemel yorumu ilk sunan ve olası çözümleri belirten Pierre Jarnac' tır:


Christus Ab Omni Malo Pretre Sauniere Defendit

Mesih, rahip Sauniere' i, her kötülükten müdafaa eder


Christus Ab Omni Malo Populum Suum Defendit

Mesih, kendi kavmini, her kötülükten müdafaa eder


Nota Bene_j:

Christus . . . Populum Suum ' Mesih . . . kavmi ' ifadesinin Ahd-i Atik ' Vetus Testamentum ' kökenli olduğu açıktır;


Liber Exodus ' Çıkış ' XVIII:X

Et ait: Benedictus Dominus, qui liberavit vos de manu Aegyptiorum, et de manu Pharaonis; qui eruit populum suum de manu Aegypti.

Ve Yetro dedi: Sizi Mısırlıların elinden, ve Firavunun elinden kurtaran RAB mubarek olsun; kavmı Mısırlıların eli altından o kurtardı.



Liber Deuteronomii ' Tesniye ' XXXII:XXXVI

Judicabit Dominus populum suum, et in servis suis miserebitur: videbit quod infirmata sit manus, et clausi quoque defecerunt, residuique consumpti sunt.

Çünkü RAB kendi kavmına hükmedecektir, Ve onların gücü tükendiğini, Köle ve serbest adam kalmadığını gördüğü zaman, Kullarına acıyacaktır.



Liber II Paralipomenon ' II. Tarihler ' II:XI

Dixit autem Hiram rex Tyri per litteras quas miserat Salomoni: Quia dilexit Dominus populum suum, idcirco te regnare fecit super eum.

Ve Sur kıralı Huram, Süleymana gönderdiği yazı ile cevap verdi: RAB kavmını sevdiği için seni onların üzerine kıral etti.



Liber Isaiae ' Yeşaya ' LII:IX

Gaudete, et laudate simul, deserta Jerusalem, quia consolatus est Dominus populum suum; redemit Jerusalem.

Ey Yeruşalim harabeleri, sevinçle birlikte terennüme koyulun; çünkü RAB kavmını teselli etti, Yeruşalimi fidye ile kurtardı.



Ne olursa olsun, Orval iki yüzyıl daha Nostradamus ismiyle birlikte anılmaya devam etti... Fransız Devrimi ' Res novae Francicae ' ve Napolyon ' Napoleo I (imperator Franciae) ' döneminde Nostradamus' a ait olduğu iddiasıyla yayınlanan kehanet kitapları bile Orval' den çıkıyordu...

Gerard de Sede' e, Nostradamus' un Orval' de zaman geçirdiği iddiasına ilişkin bir soru sorulduğunda, Eric Muraise adında bir adamın bu durumu kanıtlayan, kendisinin de şahsen gördüğü bir el yazmasına sahip olduğu yanıtını vermiştir...

Orval Manastırı' ndaki keşişlere Nostradamus' un bir zamanlar orada bulunmuş olma olasılığı sorulduğunda, bazı keşişler tarafından bunun bir söylenti olduğu ancak bunu ne ispatlayacak ne de geçersiz kılacak hiçbir kanıt olmadığı söylenmiştir, fakat, içlerinden biri, olabileceğini de belirtmiştir...


Nostradamus ve Paranormus' un birbirlerine benzer olduğu aşikardır, örneğin ' exempla gratia ';

_ Nostradamus ' Valoislar' ın karşıtı olarak ' Guise ve Lorraine ailelerinin ajanı, Paranormus ' Darkwood ahalisine karşıt olarak ' toprak sahibi Diamond' un ajanıdır

_ Nostradamus veba salgınları sırasında özel tedavi yöntemleri ve ilaçlar hazırlayan bir eczacıdır, Paranormus ' hastalıkların önlenmesi, elde edilen analizlerin tıbbi yorumlanması,... ile ilişkili ' tahlil laboratuvarı araştırmacısıdır

_ Nostradamus ve Paranormus' un ' her ne kadar kehanetleri korkunç ta olsa bile ' her ikisi de, aslen, sahte kahindirler ' pseudoprophetae ',... etc,...


Sevgili Vergilius' a, bu güzel kitap için, çok teşekkür ediyoruz...


İ ç t e n l i k l e...

Sevgiyle...
 
Son düzenleme:
Üst