Zagor Lal Kitap Bonelli Comics Klasik Maceralar Dizisi 089c - Kutup Sfenksi

Assad

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Ara 2014
2,503
44,662
Bosna
dd0s5rwc1bq26sxx7.jpg



Scan drzeko, edit Assad, 300dpi, original size

 

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,391
Teşekkür

Sanırım bizler teşekkür etmeye yetişemiyoruz,ama muhteşem ikili kardeşlerimiz üretmeye hızla devam ediyorlar.Sonsuz teşekkürler.Selam olsun üretken kardeşlerimiz.
 

garfield67

Onursal Üye
19 Mar 2016
1,822
8,981
Posta: Lal Özel 7, “Kutup Sfenksi”, Sayfa: 4, Baskı:2003

Sevgili Arkadaşlar

Eskiden Zagor gibi süper bir kahramanın neden bu denli yalnız olduğuna şaşırır ve yazarlarına çok kızardım. Gerçi can yoldaşı Çiko kendisine her macerada eşlik ediyordu ama çocukluktan delikanlılığa adım atarken, içten içe bir soru beynimi kemiriyordu. Kadınlar, evet kadınların ilgisine bu kadar mahzar olan bir kahramana, Zagor’un yaratıcıları neden bir eş ya da sevgili bulmuyordu?...

Öyle ya, süt çocuğu Tommiks bile kahramanlık yapmaktan vakit buldukça Albay Brown’un kızı Suzi ile flört eder, Kaptan Swing huysuz ve kıskanç bir sarışın olan Bety’nin kollarına her vazife dönüşü büyük bir özlemle koşarken, bir bizim Zagor’umuz öylesine mahzun mahzun kulübesinde bir başına otururdu. Üstelik de Çiko’nun garipliklerine katlanır ve tam oturup huh diyecekken, Drunky Duck’un getirdiği bir mektuptan, yüzlerce mil ötedeki bir kabilenin şefinin başının dertte olduğunu öğrenip son hızla onun yardımına koşardı.

Dahası da var. Zagor’un neredeyse viran durumdaki kulübesinin tam tersine, görülmemiş bir lüks içinde Afrika’nın ortasında yaşayan Kızılmaske, İkide bir yanına gelen sevgilisi Diana ile cennet adası Eden’de gününü gün ederken, Gordon bilmem kaç ışık yılı ötedeki maceralarına koşarken Dale’yi yanından ayırmazken, Sihirbazlar Kralı Mandrake saray yavrusu evi Xanadu’da meçli siyah saçlı ve hafiften tembel görünümlü göz kapaklarıyla ayrı bir güzellik sergileyen Narda ile birlikte olurken ve üstelik kankası Abdullah’ın bile beyaz bikinisi ile havuz kenarında onu bekleyen siyahi sevgilisi Karma varken, ah Zagor ne şanssız kahramandın sen.

Hadi Tex Willer’in ilk ve son eşi Lilith’in ardından çektiği büyük acıyı ve ölünceye kadar ona sadık kalmasının nedenlerini anlıyorduk ama bizim Zagor’umuzun ne derdi vardı. Neyse ki bu bekleyiş fazla sürmedi de Kaptan Fishleg’in yeğeni Virginia’yı Çinli çetenin elinden Ramath’ın yardımıyla kurtardıktan sonra soluğu Golden Baby’nin filikasında aldılar (Tay Siyah Cilt: 131/135 - 344/348, orijinal sayı: 157-161, Lal Klasik sayı: 42a-431). İyi de oldu diyeceğim, bu belki de Zagor’un şansını açtı. Kandraks denilen ahtapot sakallı hayaletin elinden kurtardığı arkeolog Coleman’ın yeğeni macera sonunda Zagor’u dudaklarından öperek teşekkür etti (Tay Siyah Cilt: 106/108 – 314/318, orijinal sayı: 129-133, Lal Klasik sayı: 35a-36a). Üstelik Kandraks’ın ikinci gelişinde de ilk maceradaki gibi kısa bir gecelikle ortalıkta dolaştı (Tay Siyah Cilt: 336/338, Orijinal Sayı: 248-251, Lal Klasik: 64d-65c). Nedense Zagor’un bu iki kadınla olan maceralarında Ferri onları hep gecelik ya da onun benzeri kısa ve dekolte bir giysi ile resmetmiştir. Önceleri tesadüf diyordum ama, henüz Türkiye’de yayınlanmamış Kandraks’ın üçüncü gelişini konu edinen maceranın kapağında Frida Lang’ı kurban sunağında yine gecelikle görünce herhalde büyük ustanın bir düşündüğü vardır diyorum ve Frida Lang’ı anlatmayı Yeni Dizi’de sevgili dostum Lami’ye bırakarak, Della Monica’nın çizdiği sarışın afet Gambit’e hiç değinmiyorum bile. Olsa olsa kumarbaz olduğu için kılık ve kıyafetine özen göstermiştir. Hoş Zagor’u o bile tavlayamadı ya.

Evet soğuk ülkelerdeki maceralarımız devam ederken bu ay daha hafif ve mizahi bir yazı olsun istedim. Gelecek ay görüşmek üzere derken…

Bol çizgiromanlı günler…


Orhan BERENT
 

Lobador

Çeviri & Balonlama
21 Tem 2015
1,263
9,898
Valla bizim beğenmemiz, teşekkür etmemiz, okumamız sizin tarama hızınızdan yavaş kalıyor dostlar.
Ellerinize sağlık, teşekkürler!
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,044
75,440
hiçbiryerde :)
seconda-odissea0034.jpg


Bu kitapta 22 sayfa süren Zagor'un
tek başına karlar altında verdiği
hayat mücadelesi ve yolculuğu
var ki izlenmeye değer. Ayrıca
kutup yaşamını gördüğümüz farklı
ve heyecanlı bir macera.
Teşekkürler, saygılar Assad ve drzeko.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,778
7,983
Senaristlerde ne hayal gücü var..Sfenks'leri antik Yunan'da ve Mısırda var sanıyordum..Kutuplara kadar getirdiler..Hemde insanı meraktan çatlatacak bir maceranın içine yerleştirerek..Assad ve drzeko dostlarda,harika bir paylaşımla bizlere sunmuşlar..Sağolsunlar..
 

Lobador

Çeviri & Balonlama
21 Tem 2015
1,263
9,898
seconda-odissea0034.jpg


Bu kitapta 22 sayfa süren Zagor'un
tek başına karlar altında verdiği
hayat mücadelesi ve yolculuğu
var ki izlenmeye değer. Ayrıca
kutup yaşamını gördüğümüz farklı
ve heyecanlı bir macera.
Teşekkürler, saygılar Assad ve drzeko.

O sahneler kesinlikle beni de çok etkilemişti sevgili yeryüzü.
Okurken ve o çizgilere bakarken ben de üşümüştüm gerçekten.
 
Üst