Yüzbaşı Volkan – Karanlığın Savaşçısı

reader20

Onursal Üye
23 Kas 2011
855
18,786
Denizli
Yüzbaşı Volkan’ın “Akrep Yuvası”ndan sonra gazetelerde yer alan 4. macerası “Karanlığın Savaşçısı”dır.

Macera gazetelerden sonra “Bonanza” dergilerinde yayımlanmıştır. 26 Aralık 1975 tarihli 31. sayıda yayımlanmaya başlayan macera 9 Mart 1976 tarihli 46. sayıda son bulmuştur.
İki defa derlemesi yapılmıştır.

Yüzbaşı Volkan – Karanlığın Savaşçısı (Bonanza) fantoma98
Yüzbaşı Volkan – Karanlığın Savaşçısı (Bonanza) reader20

Daha sonra Alfa Yayınları haftalık “Yüzbaşı Volkan” dergilerinin 11 Temmuz 1980 tarihli 16. sayısı ile 1 Ağustos 1980 tarihli 19. sayısı aralarında yayımlanmıştır.

Tekrar basımı Alfa Yayınlarının 30 TL. lik Serisinin 6. sayısında yayımlanmıştır.

Yine Alfa Yayınlarının 15 günde bir yayımlanan “Tam Maceralı Özel Dizi”nin 2. sayısında yayımlanmıştır.

Macera, Demirbaş Yayıncılık tarafından çıkarılan “Binbaşı Volkan” dergilerinin 1. sayısında yer almıştır.


Macera "Merlin Yayınları"nın 1. cildinde de yer almıştır.

Maceranın yer aldığı dergi kapaklarından bazıları
Wq1lb8.jpg

qdPgjR.jpg



Macerayı ulaşabildiğim tüm yayınlarını gözden geçirerek derlemeye çalıştım. Macera 80 sayfadan oluşmaktadır. Beğenilerinize sunuyorum…
DY4Ldo.jpg




Keyifli okumalar!..
 
Son düzenleme:

reader20

Onursal Üye
23 Kas 2011
855
18,786
Denizli
KIBRIS SAVAŞI
1974 yılı Temmuz ayında patlak veren ve 20 Temmuz'da Türk silahlı kuvvetlerinin Kıbrıs'a çıkmasıyla gelişen olaylar Yüzbaşı Volkan dizisinin peş peşe üç macerasına konu olmuştur. Bunlar, dizinin en beğenilen serüvenleri arasındadır.

KARANLIĞIN SAVAŞÇISI
"Bazen iki devlet arasında, çıkar çatışmasının doğurduğu küçük ve sessiz bir savaş olur. Bu sessiz savaşın savaşçıları karanlıkta vuruşurlar. Ve sonuç ne olursa olsun iki taraf da genellikle susmayı tercih eder..."
15 Temmuz 1974 de Kıbrıs’ta darbeci Nikos Sampson, Makarios'u devirmiştir. Tüm dünyanın gözleri Kıbrıs'a çevrilmiştir. Yunanistan Kıbrıs'a gizlice askeri personel ve silah yığmaktadır. Adadaki Makarios yanlısı Rumlar, Yunan cuntasının işbirlikçileri olan darbe yönetimine karşı savaşmaya başlamışlardır. Türk Ordusu alarma geçirilmiş, Kıbrıs'ın Yunan topraklarına katılmasına izin verilmeyeceği Türk Hükümeti tarafından açıklanmıştır. Diğer yandan Rusya, Kıbrıs'ın her hangi bir Nato Ülkesine bağlanmasına karşıdır. Sovyetler Birliğinin, Makarios'cu güçleri desteklemek ve Kıbrıs'ın bağımsız blokta kalmasını sağlamak için Filistinli gerillaları Kıbrıs'a çıkaracağı yolundaki haberler Dünya basınında yer almaya başlamıştır.
Kıbrıs savaşından önceki ortamı gerçekçi bir anlatımla yansıtan KARANLIĞIN SAVAŞÇISI adlı macerada, Rus Binbaşısı Kobelov, Filistinli gerillalara söylev çekerken, bu harekâtı engellemek, hiç değilse 20 Temmuz sabahına kadar geciktirmekle görevli Yüzbaşı Volkan ve Filistin kamplarında eğitim görmüş eski bir terörist olan yardımcısı Yusuf da gerillalara arasındadır...
"Filistin halkının kahraman savaşçıları! Sizlere her zaman destek olmuş ve olacak dost bir ülkenin temsilcisi sıfatıyla konuşuyorum. Hepinizin bildiği gibi bugün Kıbrıs’ta emperyalistlerin ve işbirlikçi faşist cuntacıların tezgâhladığı bir oyun sergilenmekte, Kıbrıs halklarının bağımsızlığı ve özgürlüğü tehlikeye düşmektedir. Dünya halklarının kurtuluşu ayrı ayrı düşünülemez. Günümüzün koşulları, emperyalizme karşı uluslar-arası bir savaşı gerektirmektedir. Kıbrıs halklarının faşist çizmeler altında ezilmesine, bizler gibi devrimci ve ilerici güçler seyirci kalmayacaklardır. Kıbrıs halklarının faşist darbecilere karşı direnmesi sürmektedir. Bu direnmeyi destekleyerek emperyalist uşaklarını bozguna uğratabiliriz. Kıbrıs halklarının özgürlük ve bağımsızlığının yitirilmesine, en yakın devrimci güç olarak göz yumabilir misiniz? O halde emperyalizme karşı uluslararası savaşın ve Dünya halkları arasındaki dayanışmanın örneğini vereceksiniz. Unutmayın ki arkanızda büyük bir devletin desteği var. Başarınız Dünya halklarının kurtuluş tarihine altın harflerle yazılacak..."
Yüzbaşı Volkan dizisinde bu tür konulara değinmek daha sonra çeşitli çevrelerde geniş yankılara yol açmış, övgü ve sövgülere neden olmuştur. Fakat tüm karşıt görüşleri objektif olarak vermek ve yorumu okuyucuya bırakmak, Yüzbaşı Volkan dizisini hazırlarken benimsediğimiz felsefenin bir gereğidir. Eminiz ki, Yüzbaşı Volkan'ın ulaşmış olduğu başarının sırrı, gazete manşetleri kadar güncel olan konuları, gerçekçi bir anlatımla işlemesindedir.

Ali RECAN (10 Haziran 1983)

Yüzbaşı Volkan'a göre "Vatan sevgisi, her ideolojinin üstündedir." (Bkz. "Karanlığın Savaşçısı" adlı macera) Bu tür konulara değinmek, Yüzbaşı Volkan'ın 25 yıllık yayın yaşamı boyunca, çeşitli çevrelerde yankılara yol açmış, övgü ve sövgülere neden olmuştur.
Tüm karşıt görüşleri objektif olarak vermek ve yorumu okuyucuya bırakmak, bu çizgi roman dizisini hazırlarken benimsediğimiz felsefenin bir gereğidir.

Ali RECAN (5 Aralık 1997)
 
Son düzenleme:
Üst