Yüzbaşı Volkan – Akrep Yuvası

reader20

Onursal Üye
23 Kas 2011
855
18,785
Denizli
Yüzbaşı Volkan’ın “Çelik Kalkan Harekatı”ndan sonra gazetelerde yer alan 3. macerası “Akrep Yuvası”dır.

Macera gazetelerden sonra “Bonanza” dergilerinde yayımlanmıştır. 16 Mart 1976 tarihli 47. sayıda yayımlanmaya başlayan macera 18 Haziran 1976 tarihli 56. sayıda son bulmuştur.
İki defa derlemesi yapılmıştır.

Yüzbaşı Volkan – Akrep Yuvası (Bonanza) fantoma98
Yüzbaşı Volkan – Akrep Yuvası (Bonanza) reader20

Daha sonra Alfa Yayınları haftalık “Yüzbaşı Volkan” dergilerinin 12 Eylül 1980 tarihli 25. sayısı ile 26 Eylül 1980 tarihli 27. sayısı aralarında yayımlanmıştır.

Tekrar basımı Alfa Yayınlarının 30 TL. lik Serisinin 10. sayısında yayımlanmıştır.

Yine Alfa Yayınlarının 15 günde bir yayımlanan “Tam Maceralı Özel Dizi”nin 8. sayısında yayımlanmıştır.

Macera, Demirbaş Yayıncılık tarafından çıkarılan “Binbaşı Volkan” dergilerinin 2. sayısında yer almıştır.


Macera "Merlin Yayınları"nın 2. cildinde de yer almıştır.

Maceranın yer aldığı dergi kapaklarından bazıları
oXr7qo.jpg

BaD2Nj.jpg



Macerayı ulaşabildiğim tüm yayınlarını gözden geçirerek derlemeye çalıştım. Macera 59 sayfadan oluşmaktadır. Beğenilerinize sunuyorum…
grZoR2.jpg




Keyifli okumalar!..
 
Son düzenleme:

reader20

Onursal Üye
23 Kas 2011
855
18,785
Denizli
AKREP YUVASI adlı macerada, Yüzbaşı Volkan, Türkiye ile Yunanistan arasında savaş çıkarmaya çalışan bir gizli örgütle savaşır. Bir gece, Türk radarları Ege Denizinden gelerek hava sahamıza giren iki yabancı uçak saptarlar. O gece nöbetçi olan, Yüzbaşı Volkan ve Üsteğmen Selçuk, yabancı uçakları karşılamak üzere hemen havalanırlar. Türk pilotları tahriklere kapılmamak ve çatışmaya yol açmamak kararındadırlar. Ancak yabancı uçaklar hiç beklemedikleri bir anda kalleşçe ateş açarlar. Yüzbaşı Volkan düşmanın amacını sezip ustaca bir manevrayla mermilerden sıyrılır. Fakat Üsteğmen Selçuk'un 1-104'ü isabet alarak zorunlu iniş yapmak zorunda kalır. Bunun üzerine Yüzbaşı Volkan, "Günah bizden gitti" diye düşünür ve Starfighter'in tüm silahlarını atışa hazır duruma getirir. Gece mehtapsız, görüş uzaklığı çok kısadır. Bir hava çarpışması için en uygunsuz olan bu koşullarda düşmanı gözle görme olanağı çok azdır. Ancak radarla bulunabilir. Bu kör dövüşünde gerisi, pilotun yeterek ve ustalığına kalır. Volkan, havadan havaya bir Füze atışıyla yabancı jetlerden birini düşürür, diğerini kovalarken de bağlı bulunduğu üsse olayı rapor eder. Geniş bir çatışma olasılığına karşı Türk Hava Kuvvetlerinin bazı filolarına alarm verilirken, Volkan'ın kovaladığı jet birden radardan kaybolur. Bu dikine iniş-kalkış yapabilen bir Harrier’dir... ve Akrep Yuvasına inmiştir...

Ali RECAN (10 Haziran 1983)
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Çok teşekkür ederim üstadım. Yüzbaşı Volkan bir tamamlansa o kadar mutlu olacağım ki ellerinize sağlık.
 

reader20

Onursal Üye
23 Kas 2011
855
18,785
Denizli
Çok teşekkür ederim üstadım. Yüzbaşı Volkan bir tamamlansa o kadar mutlu olacağım ki ellerinize sağlık.

Bunun için hepimizin gayretkaş olmamız lazım. Bazı maceraların ismini tespit ettim. Ancak o maceraların yer aldığı dergiler paylaşılmamış olduğu için derleme imkanı bulamıyoruz. Elinde Yüzbaşı Volkan dergisi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyoruz..
 
Üst