Yeni Yüzbaşı Volkan Alfa Yayınları 30 Liralık Seri Sayı 01 - Gizli Uçuş

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Yüzbaşı Volkan paylaşımlarına devam ediyoruz.Yüzbaşı Volkan çizgi tarihimizin en güzide örneklerinden biridir.Ne yazık ki hak ettiği değeri çok da görmemiştir.Konuları ,günümüze yaptığı projeksiyon ile çok değerli bir seridir.
Yer yer istihbarat örgütleri , kimi zaman kadim medeniyetler , kimi zaman umulmadık çarpışmaların arasında geçen maceraları ile benim çok severek okuduğum bir eserdir.
Bu anlamda daha önce Sevgili Petranyus ile birlikte taradığımız orjinal tarama ve tek sayfa düzenleme ile rahmetli Ali RECAN ustanın bu büyük şaheserini siz değerli sanat severlere sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.30 Liralık seri ile ilgili epeyce bir paylaşım yapmaya çalışacağız.
Bu paylaşımlardan sonra umarım bütün seriler TAM MACERA OLARAK codex haline getirilir ve derli toplu bir biçimde tamamına ulaşabilir ve digital olarak ölümsüzleştirebiliriz.
Yüzbaşı Volkan'ların tamamının kayıt altına alınması kültür tarihimiz açısından çok önemli.
Sevgili Petranyus'unda bütün sanat severlere selamları var.
İyi okumalar ve iyi arşivlemeler değerli dostlar.





Orjinal Tarama ve Tek Sayfa Düzenleme : ABOLARDİS & PETRANYUS
 

akyıldız

Süper Üye
15 Nis 2010
1,778
2,632
Yüzbaşı Volkan ile ilgili ''Bu seride epeyce paylaşım'' sözcükleri beni çok sevindirdi. Heyecanla devamını bekliyorum. Abolardis ve Petranyus'a çok teşekkürler.
 

tappers

Onursal Üye
24 Eyl 2013
637
2,217
emeği geçen dostlara teşekkürler..
tam istediğim renk.. zaman o kadar güzel renklendirmiş ki!..
 

huge

Çeviri & Balonlama
6 May 2015
967
30,182
fethiye
Bu güzel paylaşımız için çok teşekkür ederim. Elinize gözünüze yüreğinize sağlık.
 

hozkoca

Aktif Üye
29 Nis 2009
361
718
Dediğiniz gibi ulusal kahramanımız Yüzbaşı Volkan öksüz kalmış gibiydi. Elinize ve güzel yüreğinize sağlık Abolardis Üstadım. :)
 

ert1569

Çeviri & Balonlama
7 May 2017
624
9,763
ALMANYA
2eb7bcba58d3936099bdc34b8ea13f74.png


Orjinal Tarama ve Tek Sayfa Düzenleme : ABOLARDİS & PETRANYUS Teşekkürler Emeginden dolayı..



 

Lami Tiryaki

Onursal Üye
21 Nis 2009
513
3,729
Konu içinde 1 numaralı cilt dahilinde verilen Alfa Yüzbaşı Volkan ilk fasikül dizisi, Ali Recan'ın yaptığı en ciddi işlerden biridir. İlk 8 sayısı parlak kuşe kağıda basılı kapakları ve 16. sayının 30. sayfasına kadar gelen yeni maceralarla (Kafkas Dağlarında Ölüm hariç) Tay'dan sonrası dönemi başarıyla yürüteceğinin sinyallerini vermektedir. 19. sayıda başlayan Yedi Korkusuz Komando, Bonanza dönemi eserlerinden Mehmetçik Kıbrıs'tanın Yüzbaşı Volkan'a uyarlanmış halidir. Gerçi Mehmetçik Kıbrıs'tanın başındaki döneme ait belgesel sayfalar, Bülent Ecevit çizimleri kaldırılmıştır ama hikaye saf Volkan hikayesine de dönüşmüştür. Keşke Tay'daki gibi orijinal kapak çalışmaları da olsaydı da kopya frankofon kapaklarla idare etmeseydik. Biz okuyucular bu 65'lik bu seriyi yaşatacak ve iyileştirecek kadar satınalmamış olmalıyız, ki sonraları düşük kağıt kalitesi ve kimi baştan savma çalışmalarla yayın hayatını sonlandırmıştır. Gizli Denizaltı Üssü, Savaş Gerekçesi, Gizli Ülke gibi kimi yeni macera "denemeleriyle" süren dizizin 66 ve 67. sayıların kapakları da hazırlanmış ancak yayınlanmamıştır. Bu çalışmalar, Alfa James Bond dizisinde siyah beyaz kapaklar halinde dolgu kapak ve macera olarak yeralmaktadır. Çocukken Urfa'da işlettiğim tezgaha bu diziden sadece ciltler geliyordu. Urfa'da biz fasikülleri hiç görmedik. Demekki Türkiye'nin her tarafına dağıtılacak kadar da basılmamış. Yazık, Tay dönemi kadar olmasa da Alfa'nın en eli yüzü düzgün serisiydi. Bu sayının 4. cildinin o meşhur kapağını Ali abi o kadar çok seride yeniden kullanmışki, bu cildi tekrar basamamış sanırım. Tay'ın 3 numarası gibi Alfa'nın da 4 numaralı cildi de çok nadir bulunur. Bende hala iç fasikül kapakları eksik halde duruyor.

Şöyle bir de estantane ekleyelim.


Selamlar
Lami Tiryaki
 
Son düzenleme:

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,469
26,994
Yüzbaşı Volkan diğer tüm milli çizgi kahramanlarımız gibi candır.
O dönemin güncel siyasi soğuk savaş çekişmelerinin potası içinde erimiş çok güzel öyküler barındırır.
Müjdesini verdiğiniz katkınız ziyadesi ile sevindirdi.
Elleriniz dert görmesin dostlar,çok teşekkürler...
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,094
Paylaşımı görünce sevindim,yazıyı keyifle okudum.
Devamı olacağını bilmek, ayrıca sevindirdi.
Paylaşım ve emekleriniz için teşekkür ederim.
 
Üst