YILDIZ Haftalık Sinema Mecmuası Sayı : 39

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
18,823
52,188
Kendi Koltuğunda
Ne kadar teşekkür etsek azdır bu yıldız dergileri bizi nereden nereye nne hayallere sürüklüyor.çok teşekkür ederim hepsini arşive diziyorum sayende.ellerine sağlık.Selamlar.
 

kadirnip

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Kas 2014
4,654
22,310
Adana
Teşekkürler sevgili Üstadım... Bulunmayacak paylaşımlar bunlar... Elinize sağlık...
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,669
İstanbul
Nefis bir kapakmış bu Ahmet Abi. Bayıldım. :)

Derginin iç sayfalarını karıştırınca bir sürprizle karşılaştım. Ayhan Işık gerçek soyadıyla (Işıyan) dergi sayfalarını süslüyordu. Bunu görünce Ayhan Işık'ın ölümünün ardından onu çok seven rahmetli Nubar Terziyan'ın verdiği ilan aklıma geldi. Kısa bir araştırmayla aradığımı buldum. Bir çeşit infial yaratan bu ilanla ilgili Nubar Terziyan'ın oğlunun Hürriyet Daily News'e yaptığı açıklamayı buraya aktarayım:

Nubar Terziyan'ın oğlu Berç Alyanakziya'nın anlattığı hikayeye göre 1979'da Ayhan Işık'ın ölümünün ardından verdiği ilan nedeniyle ailesiyle karşı karşıya geldi. Vercihan Ziflioğlu'nun haberine göre Ayhan Işık'ın "baba" diye tanımladığı Terziyan, oğlu gibi sevdiği sanatçıyı erken yaşta kaybedince derin bir hüzüne boğuldu. Hürriyet Gazetesi'ne Işık'ın ölümünün hemen ardından verdiği ölüm ilanından sonra yaşananlarsa Terziyan'ın acısını ikiye katladı. Gazeteye verdiği ilanın altına Işık'ın kendisine hitap ettiği gibi "Nubar Baban" notunu düşen Terziyan, sanatçının eşi Gülşen Işık'ın tepkisiyle karşılaştı. Nedeniyse Işık'ın gerçek soyadının Işıyan olması ve bunu saklamasıydı. Terziyan'ın hâlâ hayatta olan oğlu Berç Alyanakziya bu tepkinin nedenini şu sözlerle aktardı: "Herkes soyadından dolayı Ayhan Işık'ı Ermeni sanıyordu, babam o ilanı verince sanki akrabasıymış gibi algılandı."

13 Haziran 1979'da beyin kanaması geçiren Ayhan Işık üç gün sonra hayatını kaybetti. Terziyan oğlu gibi sevdiği Işık için 17 Haziran'da bir ilan verdi. İlanın sonunda yer alan "Amcan" ifadesi ailesi tarafından tepkiyle karşılandı. Aile ertesi gün gazetelere ilan vererek Terziyan ile Işık arasında bir akrabalık bulunmadığını duyurdu. Ailenin bu tepkisine üzülen Terziyan, hüzün içerisinde kendi ilanını 21 Haziran'da yeni bir ilan daha yayınlatarak tekzip etti.


Teşekkürler, Ahmet abi.
 
Üst