Batman - Dokuz Hayat (Çeviri Balonlama)

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,377
3,552
Midgard
Sizlere sadece 1-2 kişinin emeğiyle değil tamamen anonim bir eser sunuyoruz:

Batman - Dokuz Hayat

Font seçiminde Ryu Hayabusa ve Glint hocama, eseri daha balonlanabilir hâle getiren gene Glint hocama, sunumda kendisinden faydalanacağım Cobra hocama ve onu bu kadar bekletmeme rağmen anlayışını esirgemeyen fındıkfındık hocama çok teşekkür ederim.

Öncelikle fındıkfındık hocaya özür dilemem gerekiyor. Okul öncesi metni yazıp kendisine göndermiştim ancak çeviri benim okul dönemime denk geldiği için balonlamaya çok vakit bulamıyordum ki en sıkışık olduğum haftalardan birinin tek gününde sözümü 3-4 ay geç de olsa tutuyorum!

Teşekkürümü ettiğime, özrümü dilediğime göre esere geçebiliriz, hep fındıkfındık hoca sunum yapacak değil ya!

Selina Kyle'ı kim öldürdü?
Multi milyoner Bruce Wayne? Pokerman Joker? Cobblepot "Penguin"? Bankacı E.Nygma? Two-Face Dent? Balçıkyüzlü gangster? Yoksa Dedektif "Harika Çocuk" Grayson mı? Oliver Queen Gotham'da ne arıyor? Peki kanalizasyonda yaşayan Timsah Adam kim?

Elseworld yayınları Marvel'deki Whatif'in DC'deki karşılığı gibi görünsede aralarında çok büyük farklar vardır. Elsworld hikayeleri çok daha fantastik şekiller alabilir.Bu yayınların yıldızı ise Batman dir çünkü karater diğer kahramanlardan bu tarz hikayelere çok daha yatkındır.Nine Lives'da bu hikayelerden biridir, Noir havasında geçen
bu hikaye birçok Elseworld hikayesinden daha iyidir.Konusu ise Selina Kyle(Catwoman)adlı klüp sahibinin cesedinin bulunmasıyla ilişki yaşadığı herkezin (Bruce Wayne,Dick Grayson ve klasik batman düşmanları Joker(bir kumarbaz rolünde),TwoFace( Bruce'un arkadaşı rolünde),Penguin(Gangster rolünde)) süpheli durumuna düşmesiyle oluşan olaylar anlatılır.Hikaye oldukça güzel Batman ve klasik düşmanları bu noir havasına tamamen uyum sağlamış
.

En iyi 25 Batman hikayesinin 25. sırasında yer alan bu Elseworld hikayesi Batman ve düşmanlarının 1940'lı yıllara müthiş uyumu, ana evrene müthiş göndermeleri ile çoğu Noir hikayesini solda sıfır bırakmış. Ayrıca hikayemiz SenSei'nin Red Rain hikayesinden sonra forumumuzda bulunan ikinci Elseworld hikayedir.

fındıkfındık hoca kadar olamasamda sizlere eseri sunmaya çalıştım.

Çeviri: fındıkfındık
Balonlama: House (a.k.a abdullah :D )


Son bir not vereyim. Bu kişisel olarak yaptığım son çalışmadır (sakın balonlamayı bıraktığımı sanmayın, sürprizleri bekleyin :D )



cu46w79ncjxideke0.jpg




Tüm comics severlere ve Çizgi Diyarı üyelerine armağanımızdır.[/B][/SIZE]​

************ Telif Hakları Nedeniyle Link Kaldırıldı***********
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,570
Kasımpaşa
Bu kadar insan bir işin içindeyse vardır bir hikmeti, kerameti..
Anlamaya çalışacağım.
Emek verenler uzun yaşasınlar..
Sevgilerimle..
 

egron

Yeni Üye
11 Şub 2012
17
6
çalışma için teşekkürler ancak çeviri pek iyi değil maalesef. yazı-tura bile orijinalindeki haliyle kafalar ve kuyruklar olarak kalmış.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,945
denize sıfır
çalışma için teşekkürler ancak çeviri pek iyi değil maalesef. yazı-tura bile orijinalindeki haliyle kafalar ve kuyruklar olarak kalmış.

Sevgili Abdullah emeklerin için teşekkürler.. Bu kadar sayfayı yazmak, çevirmek her yiğidin harcı değil. egron arkadaş da hataları anında bulmuş tebrikler.:) Lütfen her bulduğunuz hatayı (yanına doğrusunu yazarak belirtiniz hemen yanlışımızı düzeltelim.Her zaman bekleriz.:))
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
61
44
denizci
Kırık linkimiz ve Abdullah'a

Çevirisini benim yaptığım, balonlamasını Abdullah’ın yaptığı, ortak projemizde; kırık link bildirimi oldu.

Ben yükleme mükleme bilmem, eğer ortak çalışmamızı ben yayınlayacaksam; balonlamacı üstadlarım ilgili linki kendileri üretirler ve linki bana verirler hep.

Bende; kendi projelerim dahil, arşiv marşiv hiç mi hiç yok, indirip okuduğumu da anında silerim, benim tek arşivim Çizgi Diyarı, tekrar istersem; yine indirip okuyorum.

Başka form, blog, o, bu, şu... hiç bilmem ve girmem dahi, tüm çalışmalarım; bana Kutsal Çizgi Roman’ı altın tepside sunmuş, sadece Çizgi Diyarı için.

Zeki abiden rica ettim, yeniledi linki, sağolsun.



Sevgili Abdullah,

Abdullah, burada yoksun artık, ama mutlaka duyarsın ve seni severim bilirsin, lütfen 50’ye girmek üzere olan bu abinin dediklerini dikkate al; biz bu alemde sadece delikanlılık için varız ki senin has delikanlı olduğuna ben eminim.

Neresi olduğunu hiç bilmiyorum, ama her yerde olabilirsin, bu senin bileceğin bir iş sadece, ama bu ortak çalışmamızda benim de hakkım var, 140 sayfa çeviri yaptım ki üstelik hiç sevmediğim comics, HER İKİMİZ DE %100 KENDİ İRADEMİZLE BU NAÇİZANE PROJEMİZİ ÇİZGİ DİYARI’MIZ İÇİN YAPTIK o gün, yollar ayrılabilir sonrası, ama bizde delikanlılık sabittir, bilirsin.

Hangi meclise girersek; adam gibi, hangi meclisten çıksak; adam gibi çıkarız.

Ben bir yanlışlık sonucu bunun olduğunu düşünüyorum hala, inan.

Senden ricam; lütfen benden izinsiz hiçbir yerde de yayınlamaman benim çevirimi, naçizane yaptığım mini minnacık bütün çalışmalarım; benim değil, sadece Çizgi Diyarı ve eksiksiz tüm üyelerine aittir, bana dahi ait değil, hassasiyetin için şimdiden çok sağol Abdullah.

Sevgiyle kal,
Kabulünse; fındıkfındık Ozan abin
 

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
995
3,267
Tespit edilemedi
Teşekkürler. Yenilenmiş. Bende biraz hatayı kendimde buluyorum. Gözümden kaçmış ve daha sonra bakınca ulaşamadım. Tren kaçmış. Neyseki sonuncu değil. Tekrardan teşekkürler.
 
Üst