Chiara Di Notte - 07 Kabus

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,623
hiçbiryerde :)
dv2mbxmp2tasa4098.jpg


dv2mc6idxpgd8tzd8.jpg


İşsiz kalmayı kim ister?​
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,326

Sevgili "yeryüzü"nün bizlere Türkçeye çevirerek sunduğu "Chiara Di Notte" çizgi bandını her gördüğümde aklıma "Federico Fellini"nin 1957 tarihli filmi "Le Notti di Cabiria" (Cabiria'nın Geceleri) gelirdi hep, bu seferki sunumda bir iki satırla hatırlatmak istedim... Fellini başrolde, yani Cabiria rolünde karısı "Giulietta Masina"yı oynatmıştı.

Çizgi bantla film arasında benzerlikler çok, başta adları benziyor (Gecelerin Chiara'sı - Gecelerin Cabiria'sı). Meslekleri de aynı, her ikisi de sokakta çalışan hayat kadınları. ikisi de biraz saf ve iyi niyetli. Farkları: Biri İspanyol, diğeri İtalyan. Bir tahmin: Yaratıcısı Jordi Bernet 1991 tarihli çizgi karakterini yaratırken Fellini'den ilham aldı! Bu benim kişisel görüşüm tabi.

Bu siyah beyaz film çok harikadır, senaristi Pier Paolo Pasolini, müzik: Nino Rota (Baba filminin müziğini de o bestelemişti). Yapımcısı bile meşhur: Dino De Laurentiis (laf aramızda bu adamın soyadındaki çift "i" harfine hep takılmışımdır, acaba -fantezi bu ya- soyadı alınırken aile büyüklerinin kulağı ağır işitiyordu da bağırarak mı "i" harfini uzattılar(!))

Keşke filmin Türkçesini yükleyen olsa da bir kez daha izlesek.

Çizgi bant için, dolayısıyla Cabiria'yı hatırlattığın için teşekkürler, sevgili "yeryüzü".


le-notti-di-cabiria-italian-movie-poster-md.jpg

 
Üst