Hep O Şarkı / Zeki Müren - Belgin Doruk - Avni Dilligil - Reha Yurdakul (1965)

4you007

Kıdemli Üye
10 Eki 2012
131
840







Yönetmen : Atıf Yılmaz
Senaryo : Safa Önal
Görüntü Yönetmeni : Gani Turanlı
Oyuncular : Zeki Müren, Belgin Doruk; Reha Yurdakul, Avni Dilligil, Bedia Muvahhit, Necdet Mahfi Ayral
Yapımevi (şirket) : Birsel Film (Özdemir Birsel )

Konu;İstanbul'da yüksek sosyetenin gözde isimlerinden olan Mine (Belgin Doruk) ve nişanlısı Burhan (Reha Yurdakul), şehirden köye, Minenin dayısının çiftliğine gelirler. Buranın sessiz ve huzur dolu otantik havası Mineyi kısa sürede mest eder. Genç kadını mest eden bir diğer şeyde gelirken yolda karşılaştıkları bir delikanlının şahane sesi ve şarkılarıdır. Lakabı 'Makas Ali' olan Ali (Zeki Müren) adındaki delikanlının sesinin güzelliği bu yerlerde adeta bir efsane olmuştur. Bu nadide sesi mutlaka değerlendirmek isteyen Mine, Aliyi ünlü bir şarkıcı olması için İstanbul'a davet eder. Kendi köyüne alışkın olan ve büyük şehirde yapamayacağını söyleyen Ali ilk başta kabul etmese de, son anda kararını değiştirip Mine ve nişanlısı ile birlikte İstanbul'a gelmeyi kabul eder.

Yıllar öncesinden nostalji rüzgarları taşıyan ölümsüz bir Zeki Müren filmi..





 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,853
5,017

Sayın 4you007 ;

Gençliğimizde ne heyecanla izlemiştik. Buram buram nostalji kokan , naif Yeşilçam Filmi. Zeki Müren ve şarkıları da en güzel hediyesi.



Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim.
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
53
72
denizci
Her yerli şarkıyı sevmem, ama Zeki Müren hangisini okursa dinlerim, en babası; iki şey kattı topluma, doğru Türkçe konuşmak ve kadınların gazinolar gibi eğlence hayatına girmelerini sağlamak, çok severim ustayı, eline sağlık üstadım :)
 
Üst