Altın Çocuk / Göksel Arsoy - Sevda Nur - Altan Günbay (1966)

4you007

Kıdemli Üye
10 Eki 2012
131
864
2yywg1d.jpg

1y5m6w.jpg

Yönetmen : Memduh Ün
Senaryo : Bülent Oran
Görüntü Yönetmeni : Şevket Kıymaz
Oyuncular : Göksel Arsoy, Sevda Nur, Altan Günbay, Helen Mauille, Kim Sheridan, Anita Penny
Yapımevi (şirket) : Göksel Film (Göksel Arsoy)

Konu : Altın Çocuk ( Göksel Arsoy ) Türk emniyetinde çalışan çok başarılı gizli bir ajandır.Yıllık izni için Londra’ da olan Altın Çocuk,Türk Atom Tesislerine yapılacak bir sabotaj üzerine göreve çağrılır.Altın Çocuk,çeteyi çökertip,atom tesislerine yapılacak sabotajı engellemek için işe başlar.

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
76,670
Göksel Arsoy'un elinde görülen silah 4,5 mm saçma atan bir "hava tabancası" ("Sarsılmaz" firması o zaman üretim yapıyor muydu? bilmiyorum). Namlusu kırılmak suretiyle hava haznesine basınçlı hava doluyor, deniz kenarında balonlara atış yaptırılan 10 metre menzilli tabancalardan. Bir zamanlar Türk sinemasının hangi şartlarda film üretmeye çalıştığının bir örneği. Ne yazık ki gerçeğine benzeyen bir tabanca bile temin edememişler. Bazı filmlerde de suikâst silahı olarak bunun benzeri "havalı tüfekler" kullanılırdı. Veya tek namlulu av tüfekleriyle 100 metreden nokta vuruşlar yapılırdı vb. Bütün bunlar "üretim tasarımcısı"nın ufkunun darlığından ziyade, filmin bütçesinin düşük tutulma zorunluluğundan doğuyordu. Bu zor şartlarda bile "Yeşilçam"da yılda 400 film üretildiği yıllar olmuştu diye hatırlıyorum ben. Her şeye rağmen güzel filmlerdi onlar.
Emeğinize sağlık sayın "4you007".

Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,191
38,141
İstanbul
Tüm naiflikleriyle bu filmleri seviyorum.

Henüz oturup izleyecek zamanı yaratamamış olsam da sevgili 4you007'nin tüm paylaşımlarını arşivime dâhil ediyorum. Zamanı geldiğinde gereken değeri ve önemi vermek üzere.

Teşekkürler, sevgili 4you007.