Kırık Bir Aşk Hikayesi (1981) Kadir İnanır, Hümeyra, Halil Ergün

sinoplu

Süper Üye
1 Mar 2017
189
747
Karadeniz
dilehid690gyuh1jv.jpg


dilehovry1ctwl6hn.jpg


Hürriyet Sinemamızın En İyi 100 Filmi listesinde 86.sıradadır..

Kırık Bir Aşk Hikayesi (1981) Kadir İnanır, Hümeyra, Halil Ergün, Neriman Köksal, Kamran Usluer


İşleri kötüye giden genç işadamı Fuat, ailesinin baskısıyla bir fabrikatörün kızıyla nişanlanır. Nişan töreninde gönülsüz davranışlar içinde bulunan Fuat köye yeni gelen edebiyat öğretmenini görünce ondan etkilenir.

Fuat nişandan sonra her gün Aysel’i görmek için çaba harcar. Aysel başlangıçta mesafeli davranır. Fuat’la Aysel’in sevgileri günden güne gelişir. Fuat’ın mali durumunun giderek bozulması, Fuat’ın yakınlarının ve kasabalının baskısı üzerine Aysel bütün sorunların düzelmesi için gitmesi gerektiğini düşünür. Niyetine Fuat’a söyler ama Fuat baskılardan dolayı gitme diyemez


1980 yılı sonrası toplumsal sorunları anlatmak için köy dışına taşarak, kasabayı kullanan filmlerin sayısı artmaya başlamıştır. Kasaba temelinde egemen olan sosyo-kültürel ve psikolojik yapıyı tansıtan önemli filmler yapılmıştır. Bu filmlerden biri olan ve Selim İleri Ömer Kavur ikilisince senaryosu yazılan “Kırık Bir Aşk Hikayesi” Ömer Kavur tarafından Ayvalık’ta çekilir. Burçak Evren film hakkındaki, eleştirisinde şunları söylüyor. Olaylar usta işi bir kurguyla akıcılıktan bi lerek uzaklaştırılmış, Gereksiz bir gerilimin yerini, insan ilişkilerinden doğup gelişen ve en ince ayrıntılarına dek uzayan bir kişi, bir çevre tanımlaması almış. Bu anlatım sonucu da, izleyen sadece iki kişinin sevda öyküsünü değil, aynı zamanda bu öyküyü bütünüyle ilişkileri olan kişi ve kişileri de gereğince tanıma olanağını bulmuş ..



 
Üst