Tarkan Güçlü Kahraman (1973)

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
12,035
317,837


serinin her bir filminin buram buram çizgi roman kokması ve harika kurgularıyla baştan sona sürükleyici olması bir yana, içlerinde öyle bir film vardır ki, “Türk fantastik sineması seçkisi yap, ilk on filmi belirle” deseniz Tarkan: Güçlü Kahraman filmi kesinlikle ilk sıralarda olurdu.

Tarkan: Güçlü Kahraman, “Güçlü Kahraman” isimli çizgi romandan esinlenerek 1973 yılında yapılmış bir fantastik Türk filmidir. Bu film serinin son filmidir ve önceki filmlerde olduğu gibi Tarkan karakterini Kartal Tibet canlandırmıştır. Yönetmeni, Mehmet Aslan olan filmin konusu, Sezgin Burak’ın çizdiği çizgi romanla farklılıklar göstermektedir. Şöyle ki; film Çin Hanedanlığı’nda geçmekte iken çizgi romanda hikayemiz Roma İmparatorluğu’nda yaşanmaktadır. Baş kötüsü, mistik altın kılıcı ele geçirmek olan Wang Yu ile Tarkan’ın Çin Hanedanlığı’ndaki mücadelesi aktarılmaktadır.



Wang Yu’yu canlandıran Hakkı Koşar’ın Türkiye Karete Fedarasyonu tarafından “Karete-Do’da 50 Yıl” ödülünü aldığını biliyor muydunuz?Filmimizin orijinal adı aslında, “Tarkan: Güçlü Kahraman Kolsuz Kahramana Karşı” olmakla birlikte bu isim uzun olduğundan çoğunlukla “Tarkan: Güçlü Kahraman” olarak zikredilmektedir. Kolsuz kahramanımız olarak kastedilen filmin baş düşmanı Wang Yu (Hakkı Koşar) ise aslında kolludur. Kolsuz kahraman olayı o yıllarda çok popüler olan ve kolsuz bir savaşçının anlatıldığı bir uzak doğu film serisi karakterine göndermedir. Seyirci çekmek için filmin ismi bu şekilde konulmuştur. Wang Yu Altın Kılıcı ele geçirmek için kişisel planlar yapan çok yetenekli savaşçılara sahip bir komutandır. Amacı İmparatoru tahttan indirmek ve mistik Altın Kılıç ile dünyayı ayakları altına almaktır. Özette de anlatıldığı gibi çizgi roman aslında Roma’yı anlatmakta iken konumuz filme Çin olarak uyarlanmış birazcık prim yapmak ve dönemin trendi karate filmlerini yakalamak hedeflenmiştir; zira o yüzyıl gerçeklerinde Çin coğrafyası bilinmezliklerle dolu, keşfedilmemiş bir ülkedir. Çok çok sonraları Marco Polo isimli kaşifin doğu seyahati bu binlerce yıldır etkileşimden uzak kalmış ve kendi içinde inanılmaz bir kültürel birikime ulaşmış imparatorluğu batıya tanıtacaktır.






Çizgi diyarı için özel upload etdim

izle-indir

KEYİFLİ SEYİRLER​
 
Üst