Tarkan - Gümüş Eyer (1970)

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
11,988
315,110




Avrupa Hunlarının işgal ettiği ve imparatorluğun bir uç beyliği haline gelen Alan ülkesi Attila'nın önem verdiği yerlerden biriydi. Öyle ki; Alan ülkesini imparatorluk topraklarına katan Altar'ı kendi gümüş eyerini vererek ödüllendirmişti. Sembolik anlamı çok büyük olan bu eyer Attila'nın vekilliğinin de bir nişanesidir. Fakat her şey bu bölgeyi denetim altına alınca bitmiyordu. Alan Beyi Kostok ülkesini Hunlara bırakırken o intikam gününü beklemek için köşesine çekilmişti.

Kostok intikam gününün yaklaştığı bir gün Hun kalesini Akatzir prensesi olarak tanıttığı Büyücü Gosha ile ziyaret eder. Gosha ziyaret sırasında Altar'ın tek oğlu olan Tan'ı büyüler ve kölesi haline getirir. Kostok il birlikte kaleden ayrılırken Tan'ın ailesini bırakıp peşinden geleceğinden emindir. Nitekim öyle de olur ve Tan Hun kalesini geride bırakarak Goshaya gider ve bir daha geri gelmez. Oğlunun hesabını sorma için Kostok'un yanına giden Altar esir alınır ve işkence edilir. Kayalıklarda ölüme bırakılan Altar kurtarılır ve o kışı yatakta geçirir.

Mevsim geçtikten sonra Altar'ın ikinci oğlu doğar: Tarkan. Bir yıl sonra ise Tarkan'ın doğum günü şerefine bir ziyafet hazırlanır, Alanlılar da dahil silahsız herkes davetlidir. Ziyafet sırasında Kostok kaleye baskın yapar ve Tuba Hatun ile Altar da dahil olmak üzere herkesi öldürür. Kaleden üç Hun canlı olarak ayrılır: Tarkan, süt annesi ve Tulga.

Süt annesi Tarkan'ı kurtarmak için kendi çocuğunu Kostok'a vermiştir. Bebek Tarkan'ı öldürdüğünü sanan Kostok, Altar'ın için kuruttuğunu düşündüğü için mutlu mesut evine dönerken Tarkan süt annesi tarafından bir mağaraya götürülmüştür bile. Mağaraya gelen kurtlara kendini yem olarak sunan süt anne Tarkan'ın hayatını kurtarmıştır. Artık Tarkan kurtlar tarafından büyütülecektir.




8.5 yaşına dek kurtlar tarafından büyütülen Tarkan Alan köylülerinin besi hayvanlarına musallat olur ve köylülerce yakalanır. Köylüler boynundaki madalyon sayesinde çocuğun Tarkan olduğunu öğrenir, Kostok'a haber verir ve Tarkan'ı esir ederler. Tarkan'ın ölmediği haber alan Kostok'un götü tutuşur ve Gosha'dan yardım ister.


Bu sırada eski Hun askeri Tulga, Tarkan'ı görür ve onu köylülerin elinden kurtarır. Kurt ile Tarkan'ı çok yüksek bir mağaraya çıkartan Tulga ona yıllarca dövüşmeyi ve geçmişini öğretir. Artık yetişkin bir insan olan Tarkan intikamını almak için Kostok'un peşine düşecektir.













Çizgi diyarı için özel upload etdim

KEYİFLİ SEYİRLER.​
 
Son düzenleme:

Mehmet Serdar Ateş

Onursal Üye
4 Ara 2009
969
3,351
Kütahya
Değerli murtaza5,

Emeklerin için teşekkür ederim.
Filmin ilk tanıtım kısmını seyredince sinema da izlediğim yıllar geldi aklıma.
Şimdi indirip, Önce Hürriyet'ın verdiği kitapları bekleyeceğim. Onları okuduktan sonra sıra filme gelecek.

emeğine sağlık.
 
Üst