Yerli Bilimkurgu Yükseliyor 11. Öykü yarışması

_hades

Onursal Üye
8 Eyl 2012
31
263
Dünya
Konusu "Okyanusların Derinlikleri" olarak belirlenen 11. Bilimkurgu öykü yarışmasına katılmak isteyenler öykülerini 11-Kasım-2021 tarihine kadar yerlibilimkurguyukseliyor@gmail.com adresine gönderebilirler.

Yarışmaya gönderilecek öyküler için şartlar.

a) Gönderilecek öyküler daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olmalıdır. Daha önce başka bir internet sitesinde, basılı bir dergide/kitapta vb. yayınlandığı anlaşılırsa öykü elenir. Seçkiye girmeye hak kazanmışsa seçkiden çıkarılır.
b) Gönderilecek öyküler Türkçe olmalı, dilbilgisi kurallarına uygun olmalı, cümleler anlaşılır şekilde olmalı ve yazım hataları olmamalıdır.
c) Gönderilecek öykülerde küfür, rahatsız edici derecede argo kelimeler olmamalıdır. Bu şekilde yazılan öyküler elenir.
d) Gönderilecek öyküler bilimkurgu temalarına uygun olmalıdır.
e) Ülkemizle ilgili siyasi, etnik, dini vs. içerikli öyküler elenir. Gerçek ve tüzel kişilerle, kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili öyküler kabul edilmez.
f) Yarışmaya gönderilecek öyküler en fazla 1000 kelimeden oluşmalıdır. Ancak %2, yani 20 kelimeye kadar tolerans vardır. Ayrıca toplam kelime sayısını etkileyebileceği göz önünde bulundurularak, bazı durumlarda ayrı yazılması gereken "de/da, ki" gibi eklerin yazımına dikkat edilmelidir. Öykünün ve yazarın adı, iletişim bilgileri gibi kısımlar uzunluğa dahil edilmez.

Gönderilen öyküler grup yöneticileri tarafından, bir üstteki kriterler dikkate alınarak ve bağımsız olarak okunup puan sistemine göre değerlendirilir. Bazıları elenir, geri kalanlardan ise en yüksek puanı alan üç öykü, yarışmanın kazananı olarak grupta açıklanır.

Yarışmada ilk üçe giren öyküler otomatik olarak 2022 Bilimkurgu Öykü Seçkisi'ne girmeye hak kazanacaktır. Elemeyi geçen öyküler ayrıca Yerli Bilimkurgu Yükseliyor dergisinde yayınlanır.

Katılmak isteyenlere şimdiden bol şanslar.
 
Son düzenleme:
Üst