Yeni Zagor Lal Kitap Bonelli Comics 135 Zagor Mortimer'e Karşı

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,851
137,146
tdjtukk6bwii10f6g.jpg

0uiyfc6df7ypj696g.jpg



Mutlu,neşeli,sıhhatli ve bol paralı iyi bir hafta dilerim.
Tüm dostlara keyifli okumalar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,616
hiçbiryerde :)
Bugün aklımdan geçmişti,
eline sağlık Zeki abi. Şimdi bu
hafta kazanacağımız paraları
nasıl harcayacağımı düşünmeye
çekiliyorum müsaadenizle :D...
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,019
denize sıfır
Bu Mortimer tek başına bir öyküye yazılmalı mutlaka.
Dedektif Mortimer çok tutar.
Bakalım finali nasıl olacak merakla bekliyoruz.
Teşekkürler üstad.:)
 

albay

Süper Üye
14 May 2010
1,143
4,913
bu lal yayınlarında dikkatimi çeken zagorun eski düşmanlarını arşivden tek tek çıkartıp sunuyor bize. kandrax, çift beyinli adam (adı aklıma gelmedi), mortimer, bilmem ne... bu gene bi tekrar yapıyor bitiriyor. hele teksde bir kere daha mefistolu bir şey çizerlerse kusacam artık. genede okurum o ayrı. siz paylaşmışsınızda okumamak olur mu ? paylaşımlar için teşekkürler.
zagoru bize ulaştıran ekipten(yazarından çizerine, dağıtıcısına , çevirenine vs) bana gelsin
kolaysa kendin çiz
tekrarlar olmasa ne yaparız biz
kötü adamın arkasında bıraktığı iz
silinirmi hemen tiz
albay demiş ki: e bunlar hep aynı
oku oku aynı şeyleri inanın baydı
kızdı, kükredi ağzına gelini saydı
bunu bile yaparken bir dakika bir aydı
buda benden onlara gelsin
sanki konu kıtlığı vardı
yoksa vardı da yerinmi dardı
neyse bunu da alan aldı
bakalım geriye ne kaldı
laf aramızda yıllardır mortimerli bir macera gelsede okusak diye yanıp tutuşuyordum, rüyalarıma giriyordu. teşekkürler lal kitap
 

ZagorSever1

Kıdemli Üye
21 Ara 2014
135
357
bu lal yayınlarında dikkatimi çeken zagorun eski düşmanlarını arşivden tek tek çıkartıp sunuyor bize. kandrax, çift beyinli adam (adı aklıma gelmedi), mortimer, bilmem ne... bu gene bi tekrar yapıyor bitiriyor.

Çok iyi bir konuya parmak basmışsın. Zagor'la tanışmam çocukluğuma denk gelir. Babam kitap hastası olduğu için bizim evde romandan, hikayelerden ve çizgi romanlardan geçilmezdi. Hatta bir oda dolusu kitaplar olurdu kutu kutu. Hikaye ve romanları genelde okumazdım, fazla tat vermezdi ama çizgi romana geldimi iş değişirdi. Resimleriyle konularıyla beni cezbederdi.

Bir sürü çizgi roman alırdık o dönem. Teksas-Tommiks-Atlantis-Kızılmaske-Teks-Mandreke-Zempla-Kaptan Swing-Conan daha da aklıma gelmeyen vardır muhakkak. Ama Zagor'un yeri bende çok ayrıydı. O zaman ki çocuk aklımla harika doğa çizimlerine dağ, orman, nehir, okyanus, 1800 lerin kasabaları, kızılderili köyleri ve çiko ile muhteşem film tadında maceralarıyla hayrandım Zagor'a.

Artık ama maceralarında eski tattan eser yok. Mesela Kandrax'ın ilk macerası Yağmur ismiyle başlayan macera ve daha sonra Kandrax'ın olduğu diğer maceralar geceyle gündüz kadar fark var.
Baron Rakosi'nin olduğu Tören ismiyle başlayan ilk macera ve daha sonra Baron Rakosi'li diğer maceralar yine aynı gece ile gündüz gibi fark var. Koca Kafa'nın olduğu ilk macera. Bu macerada film tadındaydı. 2. Koca Kafa devri yine idare eder onu o kadar kötülemiyeceğim. Ama genel olarak bakarsak Lal Kitapla beraber çıkan maceraların %90'ından eski tadın çeyreğini bile alamıyorum.
Süper Mike'lı 2 macera vardı mesela 2 macerada benim için müthiş konulardı. Ayrıca simyacının olduğu ilk macera, Karayip körfezinde geçen macera, Çin mahallesinde geçen macera hepsi bir harikaydı.
Unutmadan Hellingen'i de eklemek gerek. Hellingen ışınlanma makinasında moleküllerine ayrıldıktan sonra benim için bitmiştir daha sonraki maceralar.


Artık Zagor'da senaryo sorunu olduğu su götürmez bir gerçek en azından benim için.

Bu arada 2 beyinli adamın ismi Randall'dı namı diğer Koca Kafa.
 
Üst