Yeni Martin Mystere Lal Kitap Bonelli Comics Sayı 128 Ay Komplosu

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,130
Gerçekten aya ayak basıldı mı,
yoksa bu tamamen bir düzmece miydi...
Dedektifimiz bu macerasında buna bir cevap bulabilecek mi acaba...
Ben de merak ettim şimdi...
Hemen indirip okuyacağım;
teşekkürler kardeşim "Mehmet Ali";
saygılarımla...

bayrakzaf.gif
 

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,992
13,514
Sayende Martin'lerin takibini yapıyoruz. Elleriniz dert görmesin.
 

ikarus75

Aktif Üye
31 Ağu 2011
358
507
Teşekkürler.Ben ay a gidildiğine inanmıyorum ama Amerika bu olmayanı olmuş göstermede 1 numara.Bakınız 11 eylül.
 

gobalak

Kıdemli Üye
6 Tem 2011
183
271
İstanbul
Yılbaşı hediye paketinde, neler varmış neler!. 1 değil, 5 varmış; 5 değil, 10 varmış...Yeni bayramlıklar alınmış çocuk gibiyim...
Eline sağlık.

Ek:Amerika aya gitmiştir veya gitmemiştir, bu noktada inanmak veya inanmamak diye bir şeye gerek yok, ay orada gücü yeten gidip bakar.

Son yıllarda özellikle internetin yaygınlaşmasından sonra bir akım olarak ortaya çıkan bir durum, (delinin tekinin kuyuya taş yuvarlaması örneğinden) birisi ortaya şey atıyor ondan sonra dönüp dolanıp gelip kendi yalanına kendide inanır hale geliyor.

Ne yazık ki şu anda internette bir sürü safsatanın arasında bir şey bulabilmek için bir lokma bal için bir çuval keçi boynuzunu çiğner haldeyim.

Onun için inanç kişiye özel, bilgi ise topluma aittir.
 
Son düzenleme:

oktay_izm

Onursal Üye
8 Nis 2009
3,621
38,333
izmir
Çoğu kişi Ay'a gidildiğine inanmıyor. Şunu düşünsek; Satürn'e (dünyadan uzaklığı 1,280,000,000 km) araç gönderip, Pluton'un (güneşten uzaklığı yaklaşık 6 milyar km) fotoğrafları çekildiğine göre Ay'a (dünyadan uzaklığı 384.000 km) gidilemeyeceğini mi düşünüyorsunuz? Tabi herkes istediğine inanmakta serbesttir. Amaç polemik yaratmak değil :) Teşekkürler sevgili hocam. Bakalım Ay Komplosu neyin nesiymiş...?!
 

ikarus75

Aktif Üye
31 Ağu 2011
358
507
Haklısınız herkes istediğine tabiki inanabilir önemli olan bilimsel gerçeklerdir.Sadece olayda çok şüphe duyulacak konular var.ABD Ay'a 1969 yılında gittti ok.SSCB buna karşılık vermemeside mantıklı değil neymiş ikinci olmanın bir anlamı yokmuş hadi ya ne yani ileride Mars gezegenine önce Ruslar giderse Amerikalılar Ruslar gitti diye bir daha gitmeyecekmi?Geçin bunları olay bir gizem, yıl 2014 olmuş Marsa insan göndermeyi koloni kurmayı düşünenler bu kadar yakındaki Ay'ı pas geçiyor.
 

Gabby

Onursal Üye
18 Haz 2012
264
1,450
"Ay’a yolculuğun bir aldatmaca olmasını istemem. Bu güzel bir rüyanın sonu ve aldatmalarla dolu bir dünyada yaşadığımızın kanıtı olur." diyerek Ay tartışmasında durduğu pozisyonu belli etmiş Martin amca. :)

Ay yolculuğu, ayak basmanın ötesinde insanoğlunun kendi sınırlarına ve bilinmeyene bir meydan okumaydı. Tersi benim için de hayal kırıklığı olurdu doğrusu.


…Satürn'e araç gönderip, Pluton'un fotoğrafları çekildiğine göre Ay'a gidilemeyeceğini mi düşünüyorsunuz?


Komplo teorilerini saymazsak resmi ve bilimsel olarak gidilmiş zaten. :) Ama Satürn ve Pluton örneğine göre Ay yolculuğunun daha komplike ve zorluk derecesinin çok daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Cape Canaveral’da, daha belli bir irtifaya ulaşamadan infilak eden kazaları düşününce, insanlı devasa uzay araçlarıyla Dünya dışına çıkıp Ay gibi kendi çekim alanı olan bir kütleye onları indirmek ayrı, görev sonu tekrar oradan çekip, sağ salim geri getirmek ayrı bir dert…

Gerçi benim gibi büyük şehir trafiğinde yürüme mesafesindeki yolu iki saatte kat’edebilen biri için bu konuda yorum yapmak kendi içinde bir ironi de oluşturmuyor değil, ama olsun, öyle de olsa en azından fikir jimnastiği yapmamıza da engel değil. :)

Ay’a ilk ayak basan ülkenin ABD olmadığı ve dönemin SSCB’nin niye sessiz kaldığı gerçeğinin çok sürükleyici bir senaryoyla işlendiği; öykünün başat siyahi karakteri Smith’in yüz hatlarının, Sevgili Öğretmenim ve Beklenmeyen Misafir gibi untulmaz filmlerin ünlü oyuncusu Sidney Poiter’in yüz hatları kullanılarak çizildiği bu güzel paylaşım için Mehmet Ali’ye teşekkürler…
 
Son düzenleme:

bereket

Kıdemli Üye
30 Haz 2011
207
178
Evet bir okunmayan serüven daha teşekkür ederim...Bu arada yaşlı martin amcanın yeni serüvenlerini mümkün mertebe para ile satış yapan mağazalardan almaya gayret ettiğimi söylemeliyim. Serüvenler öylesine emekle hazırlanıyor olmalı ki...Başka türlüsünü yapmamalıyım diye düşünüyorum...saygıyla...
 

WolfangGrimmer

Yeni Üye
1 Tem 2023
2
1
Emeğinize sağlık. Bu serinin çocukken 6-7 tanesini temin edebilmiştim. Sayenizde çocukluğuma döndüm ve seriyi tamamlayabileceğim. Teşekkürler.
 
Üst