The Superior Spider-Man Sayı 01 (Panini)

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Bilidiğiniz üzere Panini çoğunlukla çocuklar için dergiler basan bir yayın evi. Çizgi roman temalı bu dergilerde değişik bulmacalar, oyunlar v.s. olduğu gibi çocuklar içinde ufak tefek hediyeler poset içinde satışa çıkıyordu. Panini yıllar sonra ( uzun zaman önce Heroes disizinin çizgi öykülerini basmıştı. ) tekrardan çizgi roman bastı.
20151004_154558.jpg

The Superior Spiderman adlı bu ciltte Otto Oktavius'un Peter Parker kimliğine geçişi ile başlayan yeni Örümcek Adam dönemi anlatılıyor. Aslında Superior Spider-man'e giriş niteliğinde. Cilt 4 bölüm. Amazing Spiderman #698,699,700 ve Avening Spiderman 15.1 fasiküllerinden oluşuyor. Orjijinal dergi boyunda toplanmış olan cilt hardcover (sert) kapaklı ve fiyatı 25 TL.

Panini'nin çıkarttığı bu çizgi roman ISBN değil yani kitap grubuna girmiyor ISSN olarak nitelendirilmiş yani dergi grubunda. Bunun sonucunda da çizgi roman satan satış noktaları ile kitap evlerine dağıtılmamış. Şimdilik sadece D&R mağazalarında var. Ve muhtemelen hepsine dağıtılmamış. Alsancak D&R'da bulamayınca Forum Bornova'da bulunanına gitmek zorunda kaldım. ISSN olarak dergi grubuna soktukları için vergisi düşük olduğundan kazançlarına arttıracaklar ama buna karşın yenisi çıkınca kalanını piyasadan toplamak zorunda kalacaklar.

Bu arada reklamı yapılan bir yayın değil. İdefix'te bile satışı yok.

Bugün aldığım Superior Spider-man fena bir cilt değil. Hardcover olması bir avantaj. Ayrıca boyutu da pisayadaki çizgi roman ciltlerinden daha büyük, fasikül boyuna yakın. Lakin sayfaları oldukça ince kağıda basılmış olduğundan bir çoğu yapışmış gibi duruyordu. Tek tek açmak zorunda kaldım. Henüz okumamış olmama karşın incelediğim kadarıyla da çeviri ve balonlaması fena değil. Şimdilik gözüme batan Avenges için Yenilmezler denmiş olması. Sanırım filminin Türkçe ismini baz alıyorlar ve galiba çocuk dergilerinde de bu ismi kullanıyor olduklarından tercih ettiler.

Örümcek adam sevenlere duyurulur.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,575
İzmir
Panini çok doğru bir karar ile çizgi roman dükkanlarını da dağıtım ağına ekledi. Bir çok çizgi roman dükkanında kitap artık mevcut. Bulunabilirliği açısından çok iyi oldu.

Örümcek Adam sever arkadaşlara bu cildi tavsiye ederim. Alınıp Panini'ye destek olmak lazım. Çizgi roman fiyatlarının değişik bahanelerle günden güne zamlandığı bugünlerde hem boyut hem cilt kalitesi olarak öne çıkan bu kitabın fiyatı da makul. Ayrıca eminimki çizgi roman kitapçılarından da indirimli alınabilir. Panini'ye destek olup bu kitabın satılmasına katkı sağlarsak Panini seriyi devam ettireceği gibi başka çizgi romanlar da basacak. Öğrendiğim kadarıyla sıradaki yayınları Guardian Of Galaxy olacakmış. Panini'nin bir çok çizgi romanın telif hakkına sahip olduğunu da hatırlatmak isterim.

Hard cover basmaya devam ederse ve fiyat politikasınıda düşük tutarsa güzel bir rekabet ortamı olur. Muhtemelen diğer yayıncılarda fiyatlarını kırma yoluna giderler. Aslında saçma olan ÜST FİYAT politikalarını terk etseler, gerekli indirimi okuyucuya yapsalar bile bize yeter.

Piyasadaki çıkan bütün comicsleri alan birisi olarak bıktım bu zamlardan. Bıktım faiş fiyatlardan.
 

obelisk7794

Yeni Üye
21 Mar 2016
73
260
Panini keşke aldığı bir işi doğru dürüst yapsa.İlk sayıdan beri hemen hemen 6 ay geçti.Sayı 2 den halen bir haber yok.Yine de sabırla bekliyoruz.Eğer konu hakkında daha fazla bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgilendirirlerse memnun oluruz.
 
Üst