![]() |
#11 |
Yönetici Üyelik tarihi: 16.Aralık.2010
•Rep Puanı : 651986
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Teşekkür ederim.
Tarayan, çeviren & balonlayan, kısaca emek ve zaman harcayan birinin "harcanan emekten çok daha az bir emekle" kaldırılabilecek bir yere isim yazmasından daha doğal bir şey olamaz. Ben ömrüm yettiğince yazacağım. Yazmayana saygım sonsuz ama küçük bir isim yazanı eleştirene de karşıyım. Bu çıkarım şahsımı ilgilendirir, yönetimdeki diğer arkadaşlarımı bağlamaz. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#12 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: 12.Şubat.2010
•Rep Puanı : 3058314
•Rep Seviyesi :
![]()
Lagalar, logolar beni de rahatsız etmiyor
Boya, kaporta önemli değil, yürüyen takımlar çok önemli Ben okumanın derdindeyim, okunabilir olması yetiyor bana Doğal olarak tüm düşüncelere saygı duyuyorum Harika paylaşım için teşekkür ediyorum yaşlıkurt |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#13 |
Yönetici Üyelik tarihi: 09.Nisan.2013
•Rep Puanı : 1017866
•Rep Seviyesi :
![]()
Öncelikle emekleriniz için teşekkür ederim.
İkinci olarak şu tartışmalı konu hakkında bir çift söz de ben söyleyeyim. Ailesinden, işinden, istirahat vaktinden ödün vererek tarama, düzenleme, balonlama gibi işleri yapan kişilerin isimlerinin ya da logolarının eser üzerinde bulunmasını doğal karşılarım. İlk balonlamalarımda ben de logo vs kullandım, sonra vazgeçtim. Resmin üzerine gelmeyecek şekilde isim yazmaya devam ediyorum, çünkü emeğim olan bir şeyde imzamın olması gerektiğini düşünüyorum... Tarama, balonlama işlerinin emekleme döneminde insanı gerçekten rahatsız edecek şekilde tüm sayfalarda isimler vs bol yazıldı, kullanıldı. Yeniden balonlama yapmak için Alfa Conanlarının metinlerini yazıyorum. Her sayfada tam da resimlerin ve yazıların üzerinde isimler var, yazıyı okuyabilmek için büyütüyorum, sağa çekiyorum, sola çekiyorum, okuyabildiğim kadarını yazıyorum. Yeni taramalarda şükürler olsun onlardan eser yok... Negzel ![]() Bu vesile ile tarama, düzenleme ve balonlama yapan bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Unutmadan, emek vererek çeviri yapanlara da...
![]() |
![]() |
#14 |
Onursal Üye Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 16.Mayıs.2009
•Rep Puanı : 1755011
•Rep Seviyesi :
![]()
Teşekkürler,ellerine sağlık.
![]() |
![]() |
#15 |
Yönetici Üyelik tarihi: 25.Eylül.2013
•Rep Puanı : 1932534
•Rep Seviyesi :
![]() Logonun eserde bulunması gerektiğini düşünenlerdenim, tabii asıl eserdeki yazıları kapatmayacak şekilde olursa. Hele bu logo eserin bütün sayfalarında yer alırsa, hele hele filigran tarzında tüm sayfayı baştanbaşa katedecek büyüklükte olursa bunu kabul etmek güç. Ama makul büyüklükte tek bir logo kapak veya kapak altı sayfasında mutlaka bulunmalı. Bu tarayanın/düzenleyenin ve balonlama yapanın bir "alameti farikası" olacaktır. Birçoğumuzun arşivinde zamanla aynı eserin farklı taramaları/balonlamaları olacaktır. Bir bakışta bunların kimlere ait olduğunu bilirsek iyi olur, özellikte takip ettiğimiz bir katılımcı olabilir (örneğin sayın "nisan yagmuru" belirli eserleri belirli balonlamacılara ait ayrı klasörlerde muhafaza ettiğini belirtmiş). Belki şimdi bilgiler tazeyken bunun bir önemi yokmuş gibi görülebilir, kısa bir süre için bunları üzerlerinde herhangi bir logo olmadan da ayırd edebiliriz, ama aradan aylar, yıllar geçtikten sonra bunun bir balonlama mı yoksa orijinal Türkçe bir versiyon mu olduğunu bile ayırd edemiyebiliriz. Yıllar önce yayımlanmış birçok çizgi romanın bile, o tarihlerde üzerlerine tarih-künye vb gibi birşeyler konmadığı için, bugün karışıklığa yol açtığını biliyoruz (hangi seriye ait?, ne zaman basılmış?, kim çevirmiş? hiçbir bilginin olmadığı sayısız dergi var). Kendi hesabıma ben bir dergiyi paylaşmayı plânlarken onu daha önce paylaşıp paylaşmadığımı koyduğum logodan anlıyorum (logoları paylaşım anında eklerim). Bir de bu çalışmaların ödünç alınarak (!) başka platformlarda da paylaşıldığını düşünün (Ya da tam tersi o platformlardaki bir katılımcı kendi emeğinin buraya aktarıldığını iddia edebilir!). Bu durum emek harcayanın hevesini, şevkini anında kıracaktır. Üstelik sayın "Gulyabani"nin dediği gibi bu logolar istenirse "harcanan emekten çok daha az bir emekle" ortadan kaldırılabilir. Her şeye rağmen logo çok rahatsız ediyorsa okuduktan sonra tüm derginin silinip atılması mümkündür. Benzer nedenlerle ben ÇD'nda katılımcısıyla özdeşleştiğini düşündüğüm "avatar"ların sık sık değiştirilmesini de (veya avatar kullanılmamasını) yadırgıyorum. Son söz olarak sayın "profesör"ün dediği gibi "Boya, kaporta önemli değil, yürüyen takımlar çok önemli Ben okumanın derdindeyim, okunabilir olması yetiyor bana". |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#16 |
Onursal Üye Çeviri Balonlama Üyelik tarihi: 25.Mart.2011
•Rep Puanı : 865439
•Rep Seviyesi :
![]()
Görüş ve tavsiyelerinize teşekkür ederim arkadaşlar. Anladığım kadarıyla birçok arkadaş için bu logo olayı gerçekten önemli.
Hepinizin görüşleri hemen hemen aynı yönde. Ben de buna duyarsız kalmamak için logomu tekrar kapak üzerine koyma gereği hissettim. Bu olay hakkında paylaştığınız görüşler gerçekten kayda değer. Size hak vermemek elde değil. Logo eklediğim kapağı aşağıda paylaşıyorum, isteyen arkadaşlar değiştirebilirler. Sağlıklı ve mutlu günler dileğimle. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#17 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 03.Eylül.2009
•Rep Puanı : 107745
•Rep Seviyesi :
![]()
Sağol üstadım,renkli ve kaliteli Zagor'lar için teşekkürler.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#18 |
Çeviri Balonlama Yönetici E-Dergi Üyelik tarihi: 18.Ağustos.2009
•Rep Puanı : 1299141
•Rep Seviyesi :
![]()
Keyifle takip ediyorum muhterem.
![]() Zagor bambaşka bir dünyanın kahramanı. Hele renkli olunca da kaymaklı künefe tadında oluyor. ![]() Çok teşekkürler, saygılar. ![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#19 |
Çeviri Balonlama Yönetici Üyelik tarihi: 18.Nisan.2010
•Rep Puanı : 823473
•Rep Seviyesi :
![]()
Teşekkürler arkadaşım.
![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 04.Aralık.2011
•Rep Puanı : 426226
•Rep Seviyesi :
![]()
Bende logo arma koymama taraftarıyım. Çünkü taradığımız eserler bize ait değil. Evet taramak zor zahmetli iş o kadar işimiz arasında tarama yapıyoruz. Ama şunu da unutmayalım bizim yaptığımız gönüllü paylaşım kimse bizi zorlamıyor içimizden geldiği gibi paylaşım yapıyoruz. bu yaptığımız paylaşımı da sağına soluna imzamızı atarak yaparak eseri kirlettiğimizi düşünüyorum.
İlle de atmak isteyen arkadaşlara çizimlerin üstüne gelmeyecek şekilde yaparlarsa daha iyi olur. Paylaşım için teşekkürler Yaşlıkurt ellerine sağlık |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zagor 04 - Sarı Karga (Renkli) 2015 | yaşlıkurt | yaşlıkurt | 41 | 20.Nisan.2015 11:13 |
Zagor 03 - Nehirdeki Altın (Renkli) 2015 | yaşlıkurt | yaşlıkurt | 15 | 17.Nisan.2015 21:44 |
Zagor - 02 Terör ((Renkli) 2015) | yaşlıkurt | yaşlıkurt | 17 | 22.Şubat.2015 11:27 |
Zagor Tay Yayınları 465'lik Fasikül Serisi Sayı 092 - Zagor Zagor'a Karşı | Bay_X | Zagor Tay Yayınları 465'lik Seri | 9 | 15.Ekim.2013 21:53 |