The Salvation (İntikam) / 2014

Gabby

Onursal Üye
18 Haz 2012
264
1,450
Yedi yıl önce kardeşiyle göc ettiği vahşi batıda türlü zorluklar sonucu nihayet kök salabilecekleri ufak bir çiftlik sahibi olabilmiştir Jon ve Peter Jensen kardeşler… ve ağabey Jon tren istasyonunda yıllar önce Danimarka’da bebek olarak bıraktığı çocuğu ve sevgili eşini beklemektedir. Yılların özlemi sona ermek üzeredir, aile posta arabasıyla gecenin karanlığında evlerine doğru yol alırken hiç akılda olmayan işler gelişir.

Sonrası biraz rutine dönse de ilk çeyrek zaman dilimiyle gerçekten soluksuz izlenen filmlerden. Kevin Costner’ın Uzak Ülke’sinde ve daha birçok western anlatısındaki kasabayı haraca bağlamış ve çiftlik sahiplerinin topraklarına göz dikmiş çete ile verilen amansız mücadeleyi bu kez de Danimarka’lı yönetmen Kristian Levring’in kamerasından izlemek farklı bir deneyim.

Kasper Winding’in etkileyici film müziği, Danimarkalı başrol oyuncusu Mad Mikkelsen’in fiziği ve Eric Cantona'nın sadece adıyla yer aldığı dikkat çekici bir yapım.



www.youtube.com/watch?v=FX7z6RvaB4I
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,089
36,763
İstanbul
Neredeyse bir yıldan fazla oldu şöyle keyifle bir film seyretmeyeli. Amiyane tabirle hayatımız film olduğundandır herhalde. Üstadımın filmle ilgili yazdıklarını sunumda verdiği keyifli müzik eşliğinde okudum. Biz çizgi roman severler için bir yandan benzerlerine aşina olduğumuz bir yandan da çok ilgimizi çekecek bir temaya sahip bir film. Hemen bundan ne iyi çizgi roman senaryosu çıkar dedirtecek cinsten.

Teşekkürler, üstadım.

Not: Youtube'dan herhangi bir dosyayı arşivimize indirmek için gitmenin ve açılan pencereye indirmek istediğimiz materyalin youtube url adresini yazmamızın yeterli olduğunu biliyor muydunuz? Takip eden seçeneklerle ses ya da görüntü dosyasını arşivimize kolaylıkla indirmek mümkün. Bu metni bir süre youtube linki içeren paylaşımlara koyarak olabildiğince çok dostumuzun bundan haberdar olmasını sağlamaya çalışacağım.
 
Üst