The Legend of Hercules (Yorum)

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,066
Sarıyer
Dün alışveriş erken bitince kızımla sinemaya gitmeye karar verdik. İri kıyım Herkül'ün afişini görünce, ahanda Nadir buldun yine bir ÇR uyarlaması deyip daldık filme. Filmin 3D izlenecek olması da seçimimde etkili oldu, ameliyathanede hemen her gün ekrandan 3D laparoskopi izlememe rağmen sinemada sadece 1 kere o da yıllar evvel yurt dışında izlemiştim.

Hasal Herkül'lerden bir kaçını okumuştum, dizisinin de 1-2 bölümünü izlemişliğim var, film diziden ziyade ÇR'a daha yakın diyebilirim, çünkü özellikle son bölümü hariç neredeyse hiç bir ekstra gücü olmayan bir eleman izliyoruz. Hatta Herkül'ü canlandıran genç irisinin bazı insanlarda doğal olarak bulunan normal bazı güçleri bile yok, en basitinden rol yapamıyor, Polat Alemdar'ı canlandıran şahsın irisi diye sözü bitireyim, gerisini anlarsınız nasılsa.

Filmde ÇR'dan hiç alışık olmadığımız ölçüde fazla romantizm var, 99 dakikalık filmin dövüş sahnelerini
çıkartın geri kalan 40 dakikayı "pembe dizi" olarak yurdum kadınlarına rahatça izletebilirsiniz, Köle İsaura bile tuttuğuna göre bu da tutar.

Kavga - Dövüş sahneleri 3'e ayrılıyor.

Kalabalık savaş sahneleri, figürasyon 1970 lerin tarihi Türk filmleri düzeyinde olsa da çok şaşırtıcı, çünkü yüzünüze gelen oklar, mızraklar, alevler, kılıç darbeleri özellikle başlangıçta kıvrak bel hareketleri yapmanıza neden oluyor, demek ki varmış 3D nin bir nimeti.

Herkül'ün arenaya çıktığı 3 dövüşe benzer konular ÇR da da vardı, tek fark ÇR da ki Herkül insaflı iken filmdeki insafsız dövüştüğü hemen herkesi öldürüyor. Burada film ekibini kutlarım, çünkü bol öldürme sahnesine rağmen neredeyse ortalıkta hiç kan yok, sanırım onlarda daha baştan bu filmin ana izleyici kitlesinin 9 -15 yaş erkekler ve bayanlar olacağını kabullenmişler.

Herkül'ün normal vatandaşlarla itişip kakıştığı bir kaç sahne, itişip kakışmayı özellikle kullandım çünkü Herkül'ün muhteşem gücü tam da bu sıralarda ortaya çıkıyor ve kahramanımız fazla bir çaba göstermeden kolaylıkla sıradan ölümlüleri hallediveriyor.

ÇR dan en önemli farkta "bölüm sonu canavarına" karşı ortaya çıkıyor ve Herkül alışık olmadığımız bir süper güç elde ederek rakiplerini hallaç pamuğu
gibi atıyor, burası spoilere gire mi bilemedim, çünkü bu filmi Herkül nasıl "yenilecek" acaba diye izleyen olacağını pek sanmıyorum.

Özetle; 3D olmasa 10 üzerinden 2 alabilecek bir film ama 3D ne menem şeydir derseniz bir göz atın, yoksa vakit kaybı. Keşke bir de sadece aksiyon sahnelerini içeren "kısa film"i olsaydı, daha az zaman kaybı olurdu.

PS: Ben bu film eleştirmenliği işini sevdim. İnsanın bilmediği ve harcanan emeğin ne olduğu konusunda hiç bir fikri olmadığı durumlarda ahkam kesmesi çok kolay oluyormuş.
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,861
5,059
Sayın gulyabani , inanın konuyu bilen ( yazama sanatı , sinema , vb. ) diyebilirim ki ; Film hakkında gerekli bilgileri de ( yönetmen , senaryo , oyuncular , görsellik vb. vb. ) aktarsaydın çok iyi bir film yazısı olmayı hakkederdi. Yorumun çok hoş ve kendini okutuyor. Dileyelim bu başlangıç olur. Kalemine kuvvet. Esen kalınız...
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,646
Gaziantep
Güzel bir film eleştirisi. Herşeye gönderme yapılmış." Özetle; 3D olmasa 10 üzerinden 2 alabilecek bir film" dediğinize göre, kısaca seyretmeye değmez diyorsunuz. Ellerinize sağlık.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,653
Kasımpaşa
Babakız sinemaya gidip eleştiri yazmak kolay, hadi bakalım hodri meydan çizgi diyarını komple sinemaya götüreceğim.. Bu da benim seçim yatırımım.. Vallahi ben beğendim.. Bundan sonra önce Nadir'i yollayıp yorumunu okuduktan sonra film izleyeceğim.. Teşekkürler..
 
Üst