Kaiji: En Büyük Kumarbaz Serisi (Manga Uyarlaması, Japonya Yapımı)

Borarenan

Kıdemli Üye
24 Şub 2022
133
362


Manga (Japon çizgi romanı) uyarlaması olduğu için, sinematik açıdan "bence" başarılı olduğu için ve içerisinde; Asya ülkelerinin farklı şans/kağıt oyunları.. ölümcül oyunlar.. akıl oyunları gerilim/korku teması.. gizemli, ezoterik bir suç örgütü.. gibi birkaç ilgi çekici konuyu barındırdığı için bu film serisini forumda paylaşmak istedim. Geçen sene çok popüler olan, Güney Kore yapımı "2021 - Squid Game (Kalamar Oyunu)" dizisiyle de konu olarak benzer sahneleri var.

Bu film serisini Batı ülkelerinde "Kaiji: The Ultimate Gambler Trilogy (Kaiji: En Üst Düzey/En Büyük Kumarbaz Üçlemesi)" olarak isimlendirdiler. Türkiye'de ise "Kaiji: En Büyük Kumarbaz Serisi" olarak biliniyor.

Bakalım Kaiji Itō, "Kumarda kazanan yoktur." sözü için kaideyi bozmayan bir istisna olabilecek mi... Keyifli seyirler.

~

Serinin birinci filmi:



İsim: カイジ 人生逆転ゲーム, Kaiji: Jinsei gyakuten gêmu, Kaiji: Hayat Değiştiren Oyun ~ Ülke: Japonya ~ Yıl: 2009 ~ Süre: 130 dakika ~ Tür: Dram, Gerilim, Kumar, Gizem, Suç
Yönetmen: Tōya Satō ~ Yazarlar: Nobuyuki Fukumoto (manga), Mika Ōmori (senaryo) ~ Müzik: Yugo Kanno ~ IMDb puanı: 6.4 ~ Benim puanım: 7.8
IMDb linki:
Wikipedia linki:

Konu: Bir baltaya sap olamayan ve toplumun genelinden bıkmış olan Kaiji Itō (Tatsuya Fujiwara), günlerini çizgi roman okuyarak, şans oyunları oynayarak, etraftaki lüks arabalara zarar vererek ve içki içerek geçirir. Bir gün Rinko Endō (Yūki Amami) isimli bir kadın Kaiji'nin kefil olduğu, faiziyle birlikte 2 milyon yen tutarındaki bir senedi tahsil etmek için gelip Kaiji'ye şu iki seçeneği sunar: Borcunu ödemek için 11 yıl harcamak. Ya da içinde bir kumar etkinliğinin tertiplendiği Espoir isimli gemiye oyunculardan biri olarak binip borcundan bile daha fazla parayı kısa sürede kazanabilme ihtimali. Acaba Endō, Kaiji'ye bir tuzak mı kurmaktadır? Öyle ya da böyle, bu, Kaiji için hayatının gecesi olacaktır.

İndirme linki:
Boyut: 2,40 GB
Klasör içeriği: Video (MP4, 23 FPS, 1080p, BluRay, x264, AAC, YTS, Japonca), Türkçe alt yazı, İngilizce alt yazı, kapaklar, klasör simgeleri.

Bu klasörü hazırlamak için: Videoyu YTS'den indirdim. Türkçe ve İngilizce alt yazılarını bulup indirdim ve alt yazılardaki ufak tefek senkron sorunlarını düzelttim. Filmin birkaç kapak fotoğrafını ve klasör simgesini bulup indirdim.

~

Serinin ikinci filmi:



İsim: カイジ2 人生奪回ゲーム, Kaiji 2: Jinsei dakkai gêmu, Kaiji 2: Hayat Kurtarma Oyunu ~ Ülke: Japonya ~ Yıl: 2011 ~ Süre: 133 dakika ~ Tür: Dram, Gerilim, Kumar, Gizem, Suç
Yönetmen: Tōya Satō ~ Yazarlar: Nobuyuki Fukumoto (manga), Jun'ya Yamazaki (senaryo), Sachiko Ōguchi (senaryo) ~ Müzik: Yugo Kanno ~ IMDb puanı: 6.3 ~ Benim puanım: 7.6
IMDb linki:
Wikipedia linki:

Konu: Kaiji Itō (Tatsuya Fujiwara) ilk filmde Teiai örgütünün düzenlediği etkinliklerde oynadığı ölüm kalım oyunlarını kazanıp borçlarını sildirmeyi başarmıştı. Özgürlüğüne kavuştuktan sonra bir yıl bile dayanamayıp tekrar borçlanır ve Yeraltı Krallığı'ndaki işçilik görevine geri döner. Bir gün bir zar oyunu oynarken önüne bir fırsat daha çıkar ve hem kendisinin hem de bazı ekip arkadaşlarının borçlarını sildirebilmek ve hatta daha fazlasını kazanabilmek için 14 gün süresi olan bir göreve başlar. Kendisini Batı'daki kumar makinelerinin Japonya muadili olan Pachinko'nun üzerine yoğunlaşacağı zorlu bir süreç beklemektedir.

İndirme linki:
Boyut: 2,81 GB
Klasör içeriği: Video (MKV, 23 FPS, 1080p, BluRay, x265, FLAC, DBD-Raws, Japonca), Türkçe alt yazı, İngilizce alt yazı, kapaklar, klasör simgeleri.

Bu klasörü hazırlamak için: Videoyu yüksek kalitede ve üzerine reklam eklenmemiş şekliyle bulabilmek için Asya sitelerinde arayıp indirdim. Türkçe ve İngilizce alt yazılarını bulup indirdim ve Türkçe alt yazısındaki, özellikle de final sahnelerindeki ciddi senkron hatalarını tek tek düzelttim. Bunu yapmak yaklaşık bir saatimi aldı. Filmin birkaç kapak fotoğrafını ve klasör simgesini bulup indirdim.

~

Serinin üçüncü filmi:



İsim: カイジ ファイナルゲーム, Kaiji: Fainaru gêmu, Kaiji: Son Oyun ~ Ülke: Japonya ~ Yıl: 2020 ~ Süre: 128 dakika ~ Tür: Dram, Gerilim, Gizem, Kumar, Suç
Yönetmen: Tōya Satō ~ Yazarlar: Nobuyuki Fukumoto (manga), Yūichi Tokunaga (senaryo) ~ Müzik: Yugo Kanno ~ IMDb puanı: 4.9 ~ Benim puanım: 6.8
IMDb linki:
Wikipedia linki:

Konu: İlk iki filmde borçlarını iki kez sildirip Teiai örgütünün elinden kurtulan Kaiji Itō (Tatsuya Fujiwara) eski fakir günlerine tekrar dönmüştür. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndan sonra Japonya ekonomisi korkunç bir hızla kontrolü kaybedip iflasın eşiğine gelir. Ülkede enflasyon ve işsizlik patlaması yaşanır. Bu sırada Teiai örgütü ölümcül kumar oyunları tertiplemeye devam etmektedir ve bu kez işin içinde yozlaşmış Japon hükûmetinin bazı liderleri de yer almaktadır. Bir gün, eski bir düşman olan Tarō Ōtsuki (Suzuki Matsuo) gelip Kaiji'ye "Babil Kulesi" isimli, büyük ödüllü bir yarışmaya katılmasını önerir. Bu yarışmadan sonra Kaiji'nin yolu bir kez daha Teiai örgütüyle kesişir ve kendisini çeşitli kumar oyunlarının üzerine yoğunlaşacağı zorlu bir süreç daha bekler. Ve bu kez sadece kendisi ve arkadaşları için değil, ayrıca Japonya halkı için de mücadele edecektir.

Serideki bu son filmin 1080p kalitesinde videosunu bulmuştum ama Türkçe alt yazı dosyası internette henüz yoktu. O nedenle yüklemesini yapamadım. Türkçe alt yazısı sadece birkaç korsan film izleme sitesinde vardı ama onlar da videoya gömülü alt yazılardı. Ve videoların bazı bölümlerinde bahis şirketlerinin reklamları vardı. O sitelerin birindeki izleme linkini not defterine yazıp yükledim. İndirip, linki tarayıcıya kopyalayıp izleyebilirsiniz, linki burada yazmış olmayayım. İngilizce alt yazısını da indirip kısa bir karşılaştırma yaptım. Türkçe çeviri vasat sayılır ama filmdeki olayları az çok anlıyorsunuz. Şimdilik bununla idare edelim, ileride alt yazı dosyası yayınlanırsa temiz videosuyla birlikte yüklemesini yapıp buraya eklerim.

Türkçe alt yazıda tespit ettiğim en ciddi hatalar şunlardı:

1) Birkaç sahnede "Jeae Group" yazmışlar ama doğrusu "Teiai Group" olacak, yani Teiai örgütü.
2) Bir sahnede Kaiji'nin "sınıf gözetmeni" dediği kişi ilk filmdeki ustabaşı Tarō Ōtsuki. Yani "sınıf gözetmeni" değil, "ustabaşı" diyor orada.

İndirmeniz gereken not defteri belgesinin linki:

~

Kaiji'nin manga serisinden uyarlanan, iki sezonluk animasyon serisi de varmış ama onları henüz izleyemedim. O nedenle sunumunu şimdilik yapmayacağım. Birkaç internet sitesinde yüksek puanlar almıştı, övülen bir animasyon serisi. Ama önce film serisini izlemenizi öneririm çünkü animasyon serisinde konular daha detaylı işlendiği için spoiler (sürprizbozan) görevi görür ve film serisinden alacağınız keyfi azaltır.
 
Son düzenleme:

Borarenan

Kıdemli Üye
24 Şub 2022
133
362
Silinen indirme linklerini güncelledim.
 
Son düzenleme:

Borarenan

Kıdemli Üye
24 Şub 2022
133
362
ellerine ve emeklerine sağlık çok teşekkürler

Rica ederim. Umarım keyifle izlemişsinizdir.

İlk günkü yüklemeleri MediaFire sitesine yapmıştım ama telif haklarından ötürü silinmişti. MEGA sitesine yüklesem dosya boyutu fazla geliyordu, ücretsiz üyelikler indiremiyordu, 2GB mı neydi kota.. Daha sonra yerli "dosya .co" sitesine yükledim, onların da 120 gün sınırı varmış, 120 gün boyunca hiç kimse indirmezse linkler ölüyormuş. Dün baktım linkler ölmüştü, tekrar aynı siteye yükleyip linkleri güncelledim. 120 gün sınırı falan olmayan ve telif haklarından ötürü film linklerini silmeyen bir dosya yükleme sitesi varsa söyleyin, oraya yükleyip linkleri tekrar güncelleyeyim. Upload hızım yavaş olduğu için bu boyutlarda bir dosyayı yüklemem 10-12 saat arası sürüyor..
 
Üst