Gintama Live Action

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Nasıııl anlatsam, nerdeen başlasam hııı-ıı bir yerlerde mi bulsam Bodrum bodrum Mmm…öhöm a geldiniz dalmışım pardon…





Hideaki SORACHI nin efsane serisi olan Gintama’nın Live Action denilen Japon sinema filmini kalemimiz döndüğünce tanıtmaya çalışacağım.
Filmimiz orijinal hikâyede ki Yaşayan Kılıç Benizakura hikâyesi üstüne güzel bir iş çıkarılmış. Gintoki’nin Shinpachi’yi kurtardığı lokantada ki o meşhur sahne ile açılışı yapıyor.

Havalı ve tüm karizmatikliğiyle Megane-kunu kurtaran Sakata Gintoki aynı karizması gibi bir şarkıyla açılış şarkısı eşliğinde filmimiz devam ediyor.

Şey Gin-san bırakta adam tanıtımımızı yapsın. Belki bu sayede birkaç kişiye daha ulaşırız. Hem bir dakika niye benim en ezik olduğum sahneyle başlıyor!

Çok kötüsün Gin-chan. Animede yeteri kadar kendini beğenmişlik yapıyorsun anladım da bare film de bunu yapma. Hem biz niye yokuz o açılışta.

Ka-Kagura-chan!?





Açıkçası bu uyarlamaya kesin bir önyargıyla başlamıştım. Çünkü, malumunuz uyarlamalar pek aslına sadık kalınmadığından ve üstüne üstlük bariz bir şekilde içine edildiğinden tereddütlerim vardı. Ancak söz konusu Gintama Live Action’ı olunca kesinlikle bir şansı hakettiğine inanıyordum. Ki öyle de oldu zaten.
Çok şükür filmi %85 oranında kurguya sadık kalınmış ve bu da filmi acayip güzel ve başarılı bulmam için güzel sebeplerden bir tanesi olmuş oldu. İlk başta oyunculuklar falan noluyoruz lan etkisi bıraksa da ilerleyen sahnelerde yerini kahkahalara bıraktırmasını çok iyi bildiler. Eminim ki bir sahneyi çekmek için bile feci eğlenmişlerdir ve gülmekten çekimler çok uzamıştır. Çok başarılı ve hiç sırıtmayan oyunculuklarda bu filmin başarısında büyük payı var tabi.




Gintoki, Kagura, Shinpachi, Kondou-San, Hijikata, Okita, Katsura namı diyar Zura karakterleri ve diğer karakterlerde gayet başarılı olmuş. Hani geçtiğimiz aylarda Ghost in the Shell de ki Mor saçsız Binbaşıdan çok iyiydi. Karakter nasılsa aynı o şekilde aktarılmış.





Zura janai Katsura!

Heey! Zura, ne geveliyorsun bu Japonca tanıtım değil.

Ahh! Öyle mi? Zura değil Katsura!

Gintoki demek sende burdasın!

Parfe yemek için mi geldin?

Buranın pilavı meşhurmuş diye duydum, üstüne nohut da koyuyorlarmış, bence denemelisin.

Hey! Heey! Sana ne saçmalıyorsun dedim Zuraa!

Hem parfeden nasıl pilava bağladın?




Yalnız her şey iyi güzelde abi o Dünyayı Kurtaran Adam dan hallice Amantolar ne yav! Bildiğin kumaş geyik kafası kostümü geçirmişler gibi. Çok absürd olsun diye yapılmışta olabilir. Çünkü bunu başka bir filmde görsem yerin dibine gömerim ama Gintama da bunu görmek hiç tuhaf gelmedi.
Aynı şekilde bu absürd Amanto*ları yapan firmada aynı, dünyalar tatlısı ’yu yapan firmada aynı. Bir köpek bu kadar mı tatlı olur Ya Rabbim. Yatırıp karnını mıncıklayıp sevesi geliyor insanın
^^
*Amanto: Filmde geçen uzaylı ırk




Öhöm neyse…
Yukarda oyunculukların çok iyi olduğundan bahsettik bir de anime de pek sırıtmasa da film de kabak çiçeği gibi gözüme çok batan karakterlerin birbirlerine tokat ya da, yumruk atma efektleri-hareketlerini çok itici buldum. Aslında koca film boyunca nerdeyse tek itici bulduğum kısım diyebilirim. Ayrı bir absürdlük katsa da, pek fazla görmediğimizden fazla aşırıya kaçmamaları iyi olmuş.
Gintama film sürümünün müzikleriyse tabi ki anime serisinde ki gibi güzel parçalara yer verilmiş. Şahsen animede ki Benizakura hikâyesinin anlatıldığı DOES grubunun söylediği Donten adlı parçayı da az da olsa duymak isterdim.



Ee konu Gintama olur da gönderme yapmadan dururlar mı? Elbette ki durmamışlar ve filmde çok güzel göndermelerde bulunulmuş.
Son olarak hiç Gintama’ya bulaşmamış kişilerin bile rahatlıkla seyredebileceği bir yapım olmuş. Tabi filmi daha iyi anlayabilmek ve karakterlerin kimdir-necidir olduklarını öğrenmek için anime ya da mangası seyredilip okunmasını tavsiye ederim.






Öğret Bize Ginpachi Sensei!

Eveeeet, bugünkü dersimizde bu kadardı sorusu olan var mı?

Söyle Oonoshi-kun.

Sensei ben bu tanıtımdan hiçbir şey anlamadım.

Anlamayı bırak okuyamadım bile, açıklar mısınız?

Okuyamadıysan o senin sorunun.

Tanıtım Japonca değil de Türkçe yazıyor o yüzden.

Oonoshi! Sınıfın en arkasına git cezalısın. Ve bir an önce Türkçe öğren!


 
Son düzenleme:

AhmetCanal35

Süper Üye
29 Mar 2018
385
785
İzmir
Adamın saçı ne kadar güzel ya..

Bayılıyorum bu tür filmlere. Ama önce manga ve animesini bitirmek lazım. Gangsta'nın animesinden sonra Gintama'ya başlayayım ben.

Teşekkürler Volkan.
 
Üst