The West Was Won (1962).BDRip.TR.ENG.

ebuselam

Aktif Üye
18 Kas 2015
229
2,132
How the West Was Won (1962).BDRip.TR.ENG.

image.php



 
Son düzenleme:

Soleil

Süper Üye
19 Mar 2010
650
980
Bu film 1950'li yıllarda geliştirilen Cinerama teknolojisiyle çekilmiş bir kaç filmden biridir. Çok pahalı bir teknoloji olduğundan ve bu teknolojiye sahip salon bulmak çok zor (neredeyse imkansız) olduğundan cinerama teknolojisi rafa kaldırıldı ve bir daha kullanılmadı.
Cinerama teknolojisinde yanyana ve birbirlerinden özel açılarda duran üç farklı kamerayla senkronize çekim yapılmaktaydı. Daha sonra bu üç kameranın çektiği görüntüler yanyana getirilerek birleştiriliyor ve cinemascope film boyutlarında (hatta biraz daha geniş) bir görüntü ortaya çıkıyordu. (Görüntülere dikkatle bakıldığında yanyana üç farklı filmin birleştirildiği anlaşılabilir. Birleşme yerleri bazan seçilebiliyor da. Bu nedenle çekim yapılırken birleşme yerlerinin düz bir direk, ağaç, bina gibi nesnelere denk getirilerek gizlenmeye çalışılırdı.) Bu şekilde yapılan montajlama sonrasında elde edilen bu film piyasaya sunuluyordu. Bu filmleri oynatmak için özel perde gerekiyordu, perdenin düz değil yarım aya yakın şekilde kavisli olması şarttı. Filmin çekiminde olduğu gibi oynatmak için de aynı açılarda yerleştirilmiş 3 farklı film makinasıyla senkronize şekilde perdeye yansıtılıyordu. Sonuç olarak seyirciye adeta ekranın içindeymiş hissi veren, üç boyutluya yakın bir görüntü elde ediliyordu. (Bu tür konulara ilgi duyan sayın Scanfan'a da bir göndermede bulunmuş olalım :)
Cinerama teknolojisiyle çekilen nadir bir kaç filmden biri olan bu çalışma televizyonlarda hiç gösterilmedi, ya da en azından ben böyle biliyorum. Cinemascope'den daha geniş ekranlı olduğu için TRT'de özellikle eski TV'ler döneminde yayınlanmış olabileceğine ihtimal vermiyorum. TR dublajının da hiç yapılmadığını sanıyordum. Hem TR dublajlı ve hem de BDRip olarak paylaşıyorsunuz. Bugün bir kez daha anladım ki gerçekten eşsiz bir arşive sahipsiniz. Teşekkür ederim.
 

sinan.dinler

Aktif Üye
21 Şub 2016
359
1,003
Siteye girilemiyor, "File not found!" uyarısı veriyor. Mümkünse başka bir siteden yükleyebilir misiniz?
 

Soleil

Süper Üye
19 Mar 2010
650
980
Filmi western filmlerinin dört ünlü yönetmeni John Ford, Henry Hathaway, George Marshall ve Richard Thorpe birlikte yönetmişlerdir. Filmin anlatıcısı ise Spencer Tracy’dir. 3 saate yakın süren bu film aynı zamanda bir yıldızlar geçidi gibidir: Henry Fonda, Gregory Peck, John Wayne, Richard Widmark, Karl Malden, James Stewart, Eli Wallach ve sair hollywood'un o dönem meşhur ve en pahalı aktörleri kısa rollerle de olsa bir resmi geçit gibi sırayla boy gösterirler.
Yarı belgesel tadındaki filmde 1839 ve 1889 yılları arasında Amerika’nın batısına doğru yayılan insanların hikayeleri anlatırken, bu kıtanın tarihinin mihenk taşları olan Amerikan İç Savaşı, Altına hücum, demiryollarının inşası ve Kızılderili savaşları gibi olaylara da değinir. Filmin ön planında görülen iki ailenin hikayesi aslında yeni bir ulusun doğuşunun da öyküsüdür. Filmde posta arabaları, ‘saloonlar’, kumarbazlar, silahşörler, avcılar, kızılderililer, fırsatçılar vb gibi western türünün bütün klasik unsurlarını bir arada görmek mümkündür. Bu bakımdan “How the West Was Won” antolojik bir filmdir… “Batının Zaferi”, aralarında “en iyi film ödülü” nün de olduğu 8 dalda birden aday gösterildiği Oscar ödüllerinden “en iyi özgün senaryo”, “en iyi ses” ve “en iyi kurgu” dallarında olmak üzere üç tanesini kazanmıştır. Ayrıca 1997 yılında ABD’de “kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli” filmler arasına seçilerek Kongre Kütüphanesi’nin “Ulusal Film Arşivi”nde muhafaza edilmesine karar verilmiştir… (Filmin tanıtımından)
Teks'in iç kapağının altında yer alan kızılderililerin göçmen arabasına saldırı enstantanesini çizerken Galep'in bu filmden ya da Winnetou'nun 1. bölümündeki benzer bir sahneden ilham aldığını düşünüyorum.
 

haziran

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,271
3,651
Merhabalar paylaşım için öncelikle çok teşekkür ederim, bu filmi uloz.to vs. ücretsiz bir yere upload etmeniz mümkün olursa çok çok müteşekkür olurum.
 

uluduz

Yeni Üye
4 Eyl 2013
83
258
Bir sinefil olarak film adının eksik yazıldığını görüyorum,doğrusu How the West Was Won olacak.Düzeltilmesi ricamla...
 

mustafa35

Yeni Üye
28 Şub 2019
36
26
harika bir vahşi batı serüveni güçlü yönetmen ve efsane oyuncular resmi geçidi ellerinize sağlık teşekkürler
 
Üst