Laurel - Hardy / Thicker Than Water - 1935 (Benim Çevirimle Doğrudan İzlemeniz İçin)

gitarisyen

Çeviri & Balonlama
7 Ara 2016
457
3,785
Hiçbir Şey Ülkesi
LAUREL - HARDY:
THICKER THAN WATER

(Aile Her Şeyden Önce Gelir)
(1935)

77zrov.jpg


(Komedi Filmi)
__________

Çeviri:

bk9E8m.gif

__________

FİLMİN KONUSU:

Stanley, Oliver ve eşinin evinde kiracıdır. Yeni aldıkları mobilyaların taksidini eşinden alan Oliver, parayı Stanley'e verir. Stanley ise taksitleri ödemez ve onun yerine parayı kira olarak Olliver'a geri verir. Mobilya satıcısı parayı almak için eve geldiğinde işler karışır.

FİLMİN KÜNYESİ:

TÜRÜ: Kısa Metraj, Komedi
ÜLKESİ: A.B.D.
DİLİ: İngilizce
YÖNETMEN: James W. Horne
SENARYO: Stan Laurel, Frank Tashlin
OYUNCULAR: Stan Laurel, Oliver Hardy, Daphne Pollard

FİLMLE İLGİLİ BİLGİ / YORUM / GÖRÜŞLERİM:

Tipik bir Laurel-Hardy filmi olan yapım, izleyenlere yine bolca kahkaha vadediyor. Olaylar hızla gelişirken siz de ekranın başında zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz.

NOT: Bu film, alt yazı çevirisi yapmaya başladığım 2010 yılında çevirisini ilk yaptığım film olma özelliğini taşıyor. Çeviri yapmaya bu filmle başladığım için de bendeki yeri gerçekten ayrı ve özeldir...
__________

LAUREL - HARDY FİLMLERİYLE İLGİLİ KIRCHGROUP AÇIKLAMASI:

1927'den 1940 yılına kadar, o güne kadar televizyon ya da sinemanın ortaya çıkardığı en iyi komedi ekibi olarak büyük beğeni kazanan Laurel ve Hardy, Hal Roach Stüdyoları'nda kısa ve uzun metrajlı birçok muhteşem filme imza attı. Dünya onlara gülmeyi hiçbir zaman bırakmadı. Bu komedi şaheserlerinin özenle korunmuş ve yeniden restore edilmiş özgün sürümlerini sunmaktan gurur duyuyoruz. Geriye kalan en kaliteli 35 mm'lik filmlerin tamamının yanmaz ve güvenli filmlere aktarımı tamamlanmış, hatta daha önce hiç yayınlanmamış yeni görüntüleri içeren iki tanesiyle birlikte çoğu, orijinal hâllerine geri getirilmiştir. KirchGroup, gelecek nesiller için bu klasikleri korumanın gururunu yaşamaktadır.
__________

2010 yılında Türkçe çevirisini benim yaptığım bu filmi, isteyenlerin dosya indirme zahmetine katlanmadan doğrudan izleyebilmesi için kendi hesabımdan Youtube'a yükledim. Filmi alt yazılı olarak aşağıdaki ekrandan izleyebilirsiniz.

İyi seyirler...

ZMB4Pz.gif
ZMB4Pz.gif
ZMB4Pz.gif



__________
 

Mehmet Serdar Ateş

Onursal Üye
4 Ara 2009
969
3,353
Kütahya
Değerli gitarisyen, senin gibi bir dostumuz olduğu için kendimi şanslı hissediyorum.

1935 yılında adamların ne mutfağı varmış öyle!
Çeşmede sıcak su, mutfak mobilyaları, kendiliğinden yanan ocak!

Ben mi yanıldım?


16406625_1134566976665534_2651206467486002214_n.jpg
 
Üst