Tarzan ve Kaplan Kadın (1946) Türkçe Altyazılı Film

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,013
denize sıfır
En sevdiğim Tarzan bu adam.
Yüzücüydü yanlış hatırlamıyorsam.
İlk fırsatta keyfini sürmek istiyorum.
Ağabey, bizleri bu güzelliklerle buluşturduğun için teşekkür ederim.:)
 

gitarisyen

Çeviri & Balonlama
7 Ara 2016
457
3,784
Hiçbir Şey Ülkesi
Ellerinize sağlık Sayın murtaza5...

"Tarzan and the Leopard Woman / Tarzan ve Leopar Kadın (1946)", 2010 yılında Türkçe çevirisini benim yaptığım bir filmdi. (Türkçe çevirisini benim yaptığım diğer bir "Tarzan" filmi de, yine sizin başka bir konu başlığı altında siteye yüklediğiniz "Tarzan and the Amazons / Tarzan ve Amazonlar (1945)" filmidir.) Siteye filmi yüklediğinizi ve konu başlığında "Türkçe Altyazılı" ifadesini görünce (bildiğim ve gördüğüm kadarıyla bu filmin çevirisi sadece benim tarafımdan yapıldığından ve internette sadece benim hazırladığım alt yazı dosyası bulunduğundan) filmi hem bir kez daha izlemek, hem de 6 yıl önce yapmış olduğum çeviriyi tekrar görüp kontrol etmek için yüklediğiniz film dosyasını indirdim. Ancak verdiğiniz linkten filmi indirmeme rağmen, içinden Türkçe alt yazı dosyası çıkmadı ve videonun içine de gömülü değildi. Sanırım, (eğer filmi kendiniz yüklemediyseniz) indirme linkini aldığınız sitenin azizliği olsa gerek. (Aynı durum başka bir konu başlığı altında yüklemiş olduğunuz "Tarzan and the Amazons / Tarzan ve Amazonlar (1945)" filmi için de söz konusu: O filmi de indirdim ve içinden alt yazı dosyası çıkmadı.)

Ben de bunun üzerine; "Tarzan and the Leopard Woman / Tarzan ve Leopar Kadın (1946)" filminin 6 yıl önce, "Tarzan and the Amazons / Tarzan ve Amazonlar (1945)" filminin de 5 yıl önce yaptığım çevirilerini yeni baştan düzenleyerek ve filmlerin içine gömerek, isteyenlerin doğrudan alt yazısıyla birlikte izleyebilmesi için Youtube hesabıma yüklemek istedim. Çevirileri tek tek kontrol edip alt yazıları videolara gömdükten sonra Youtube'a yükledim. Ancak Youtube'a yüklediğim bu iki "Tarzan" filmi "Dünya genelinde engellendi!" uyarısıyla karşılaştı. "Telif hakkıyla korunan içerik" mevcut olduğundan ve engellendiği için bu hâliyle kimse izleyemeyeceğinden videoları silmek zorunda kaldım. Bu yüzden de sizin yüklediğiniz "Tarzan and the Leopard Woman / Tarzan ve Leopar Kadın (1946)" ve "Tarzan and the Amazons / Tarzan ve Amazonlar (1945)" filmlerini izlemek isteyenlerin Türkçe alt yazısına kolayca ulaşmaları için güncellediğim çeviriyi ve alt yazı dosyalarını sizin açtığınız konu başlıkları altında paylaşmak istedim.

Bu itibarla; isteyenler "Tarzan and the Leopard Woman / Tarzan ve Leopar Kadın (1946)" filminin alt yazı dosyasını aşağıda verdiğim linkten indirebilir ve filmi güncellediğim alt yazısıyla birlikte izleyebilirler:


NOT: İndirdiğiniz filmi benim verdiğim alt yazıyla izleyebilmek için; film ve alt yazı dosyasını aynı klasöre koyup, alt yazı dosyasıyla filmin ismini tamamen aynı yapmanız yeterlidir. Bu şekilde filmi hangi video oynatıcıda açarsanız açın, sorunsuz bir şekilde alt yazısıyla birlikte izleyebilirsiniz.

Bu arada; filmin orijinal adı "Tarzan and the Leopard Woman" ve "Tarzan ve Leopar Kadın" anlamına geliyor. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de de bu isimle (yani "Tarzan ve Leopar Kadın" olarak) gösterildi. Zira leoparla kaplan tamamen farklı hayvanlar ve "Tarzan ve Kaplan Kadın" başlığının bu film için kullanıldığını ilk defa duyuyorum. Sanırım bu da, indirme linkini veren sitenin (ya da siz yüklediyseniz filmin videosunu almış olabileceğiniz ve filme bu ismi uygun gören sinema sitesinin) azizliği olsa gerek.

Bir sinemasever olarak paylaşımlarınızı ilgi ve merakla takip ediyorum ve bu paylaşımınızla ilgili olarak da; çorbada benim de biraz tuzum olsun istedim.

Tekrar ellerinize sağlık ve emekleriniz için teşekkürler...
 
Üst