Star Trek - Discovery(Türkçe Dublaj)

Mehmet Emin

Aktif Üye
25 Kas 2012
314
1,361
nJ7dEB.jpg


V3VOEj.jpg


Star Trek - Discovery:

Konu: Günümüzün çağdaş versiyonu olan dizi, Star Trek serisinin olaylarından 10 yıl öncesini konu ediniyor. Uzun metrajlı filmlerin zaman çizelgesinden ayrı olarak, yeni dünyalar ve medeniyetler keşfeden USS Discovery mürettebatı bizlerle; Discovery, Star Trek tarihinde daha önce bahsedilen ancak keşfedilmemiş bir olayın etrafında dönüyor.

Not: Yeni başlayan bir dizi, kendim encode ediyorum, Klingon konuşmaları dublajlı olmadığından o bölümlere altyazı koydum, yeni bölümler geldikçe konunun altına indirme klasörüne yeni bölüm eklendi diye yazacağım. Bölüm isimlendirmeleri İngilizcedir dediğim gibi Klingon konuşmalarının olduğu kısımlara Türkçe Altyazı koydum ve karşınızda ilk iki bölüm Türkçe Dublaj olarak sizlerle...
 

kicker

Süper Üye
14 Nis 2010
637
1,445
Önce yadırgadım, sonra dizi beni öyle bir sardı ki yeni bölümleri heyecanla bekler oldum. Emek ve paylaşımlarınız için çok çok teşekkürler.
 

Mehmet Emin

Aktif Üye
25 Kas 2012
314
1,361
Bunlar çok değerli bölümler.
Vaktim olsa defalarca izlemekten sıkılmam.
Eline sağlık dostum, takipteyiz.:)

Herşeyden önce bir Yönetici olarak yorum yazdığınız ve desteklediğiniz için teşekkür ederim, Kendim encode ediyorum bayağı da bir uğraştırıyor çünkü Klingon konuşmalarına dublaj yapılmamış o kısımlara altyazı uyarlamak senkronize encode derken 2-3 saat uğraştığım oluyor, bu seri çok güzel devam ediyor özellikle hiç bakmayanların bile 4. bölüme bakıp nasıl bir efsaneyi kaçırdıklarını görmelerini isterim.
 

halit

Kıdemli Üye
27 Eyl 2011
570
1,810
İlk bölümünü az önce seyrettim. Çok iyi geldi. Uzay Yolu'nu özlemişim. Şaşırdığım şey ise yeni yüzleri yadırgamamam oldu. İkinci bölüm için hiç acele etmiyorum. Tam dizi haftası olsun istiyorum. Fakat fazla dayanacağımı sanmıyorum. Yarın seyrederim artık :) Teşekkürler ve emeğinize sağlık sayın Mehmet Emin.
 

Sinan Atik

Yönetici
13 Haz 2011
2,395
6,507
Ankara
Bu seride biraz farklı bir yaklaşım sergilemişler. Klasik Star Trek serilerinde genellikle insanlar daha aşmış tipler. Hırslarından, egolarından daha arınmış; daha keşifçi bir çizgide maceralar yaşıyorlardı. Bunda ise (her halde TOS öncesi bir zamanda geçtiğinden olsa gerek) daha agresif tipler var. Ayrıca eskiden her bölüm ayrı bir hikaye iken, bunda ana hikayedeki devamlılığı baskın, arada olan olayları ise dolgu olarak kullanıyorlar gibi görünüyor. Şimdilik bilindik Star Trek naifliğinden uzak gibi görünse de merakla izliyoruz elbette.
Ben orijinal seslendirmeyi tercih etsem de uğraşınız ve paylaşımınız için sizi tebrik ediyorum.
 

Mehmet Emin

Aktif Üye
25 Kas 2012
314
1,361
Beşinci bölüm indirme klasörüne eklendi. Yorum yazan, yazmayan, beğenen beğenmeyen bütün arkadaşlara destekleri için teşekkür ederim.
 

Mehmet Emin

Aktif Üye
25 Kas 2012
314
1,361
Altıncı bölüm indirme klasörüne eklendi. Boyutu biraz büyük oldu diğerlerine göre ama görüntü ve ses kalitesi de ona göre arttı. Aslında dün bitmişti ama kota dolduğundan Upload hızımda çok düşük o yüzden bu sabahı bekledim yüklemek için ve son olarak ne diyelim bizi izlemeye devam edin.(Ya da etmeyin siz bilirsiniz)
 

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,159
4,953
"Mehmet Emin" bey elinize/emeğinize sağlık, çok teşekkürler. Sizi, bu dizi ile, fazlası ile yakından izleyeceğim.
 

kicker

Süper Üye
14 Nis 2010
637
1,445
Uzay Yolu dizisinde gizli kalan bazı sırları da öğreniyoruz yavaş yavaş. Çok çok teşekkürler.
 

CAMOKA

Süper Üye
13 Ocak 2010
177
586
Emeğiniz için teşekkürler.
Bilirim; bir filmin veya dizinin riplemesi, senkronlanması ve altyazı gömülmesi bayağı meşagetli iştir. Bu yaptığınızla; bize düşen teşekkür etmek kalır..

Kolay gelsin...
 

Mehmet Emin

Aktif Üye
25 Kas 2012
314
1,361
Yedinci bölüm indirme klasörüne eklendi. Bütün arkadaşlara destekleri için teşekkür ederim.
 

kicker

Süper Üye
14 Nis 2010
637
1,445
Sayenizde uzun yıllar sonra yeniden bir TV dizisi izliyorum. 8. bölüm için de çok teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık.
 

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,159
4,953
Sayın "Mehmet Emin" bey Star Trek Discovery 9. bölüm için çok teşekkür ederim. Sayenizde keyifli bir arşiv oluşuyor.
 

Mehmet Emin

Aktif Üye
25 Kas 2012
314
1,361
Sayın "Mehmet Emin" bey Star Trek Discovery 9. bölüm için çok teşekkür ederim. Sayenizde keyifli bir arşiv oluşuyor.

Download ettim. Akşam evde keyifle izleyeceğim. Çok teşekkürler.

Herşeyden önce ben yorum yazan arkadaşlara yorumları ile destek oldukları için teşekkür ederim, Bu seriye başlarken arşivlik bir çalışma olması öncelikli hedefimdi, zaten bu yüzden video ve ses kalitesini elimden geldiğince yüksek tutuyorum, kendi arşivim için yaptığım bir çalışmayı arkadaşlar ile de paylaşayım dedim değerini bilenlerin olduğunu görmek güzel, haftaya zaten son bölüm, maksat paylaşım olsun keyifli seyirler.
 
Son düzenleme:

kicker

Süper Üye
14 Nis 2010
637
1,445
Öncelikle bu konuyu başlatan değerli arkadaşımıza gayretleri ve paylaşımları için çok teşekkür ediyorum.

Sonra "Star Trek - Discovery" hakkında kısaca bir iki not ilave edeceğim izninizle:

-Dizi 2 sezon oynadı, ikinci sezon geçen sene bitti.

-3. yeni sezonun bu ay, yani 2020 ocak ayı içinde yayına başlayacağı öngörülüyor. Bu sezonun çekimleri başladı, hatta bayağı yol da alındı.

-Yeni sezonda Mr. Spock olmayacak. Zaten bu dizide yeri yoktu, öykü tamamlayıcı kişi olarak sadece iki sezon oynadı. Bu rolde eski Holivud artistlerinden olan Gregory Peck'in torunu Ethan Peck oynuyordu.

-Bu sezon Kaptan Picard (Patrick Stewart) diziye katıldı.

-Senaristler bu dizinin ilk iki sezonunu sadece "esas uzay yolu hikayesini düzeltmek, artık bitti denilen hikaye sonlarını yeniden değiştirmek, izleyiciyi 60 lı yıllardaki ana uzay yolu öyküsünden kopartmadan, yeni tarz maceralara bir yeni temel oluşturmak" için yazdıklarını açıkladılar.

Temeli bu kadar parlak olan bir dizinin umarım geleceği de en az o kadar parlak olur. Ben merakla izlemeye devam edeceğim.

İlk bölümleri Amerikan CBS TV kanalında yayınlanan dizi sanırım daha sonra Netflix'te yayınlanmaya başladı. Ülkemizde çeşitli nedenlerle çok rağbet görmedi. Eğer izlemek isterseniz, netflix dışında, internette çeşitli film paylaşım sitelerinde Türkçe alt yazılı olarak bulmak mümkün. Telif sorunu olabilir diye burada link vermiyorum, ama bir Google araması ile bu sitelere ulaşıp tüm sezonları ve tüm bölümleri bulup izleyebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Üst