scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
Video Magazine - Nisan 1989
Eskilerden bir video dergisi.

file



Videonun önceki yıllarından çıkmış gelmiş bir dergi. Nisan 1989'da ABD'de basılmış. Bugün teknolojinin geldiği noktayla kıyaslamak hoş bir tecrübe olabilir. Dergide kılı kırk yaran ürün incelemeleri, piyasaya yeni çıkan ürünlerin tanıtımları, özellik ve fiyat kıyaslamaları, sorunlara çözüm önerileri, hattâ gelecekte video alanında neler olacağına dair beklentiler yer alıyor. Ayrıca video kasetlerde piyasaya verilmiş filmlerin tanıtımları ve bir de bol bol alet edevat reklamları. 1989 yılında video dünyasında neler olduğuna dair bir fikir veriyor. Bırakın Blu-Ray'i DVD bile ortada yok, LCD ve LED TV'ler henüz ufukta gözükmüyor, cep telefonu da yok. Yaşı tutanlara da buruk bir hatırlatma olacak (son sayfalarda yer alan "kaset geri sarma makinesi"ni çokları hatırlayacaktır. Seyredilen kasetler bir de geri sarılır öyle bırakılırdı, bir dahaki gösterimde kolaylık olsun diye). Nostalji meraklılarına sunulur.

Aslında o zaman da her şeyi ne kadar ciddiye almışlar. Bugün yüzüne bile bakılmayacak ekipman dergide albenili resimleriyle halâ çekici duruyorlar. Şimdilerde kimse VHS kaset kullanmıyor, videolarını kasetlere çeken ise çok az. Üstelik şimdinin bazı cep telefonları dergide görünen video cihazların birçoğundan daha iyi görüntü yakalayabilecek seviyede.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Video Magazine - April 1991
Video Dergisi
İngilizce, ABD
Aylık Video Dergisi
1991 Nisan
94 sayfa, 71 MB, CBR


Video Magazine'in başka bir sayısını daha taradım, eskisinin altında sundum. Bu da 27 sene öncesinden. Eski teknoloji dergilerini karıştırmak bana çok ilginç geliyor. Umarım sizin için de öyledir. Dönüp geçmişe bakıyorum da o mükemmel olmaktan çok uzak olan cihazlara ne paralar vermişiz.

file

(MediaFire)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst