![]() |
#1 |
Yönetici Üyelik tarihi: 25.Eylül.2013
•Rep Puanı : 1907534
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Great Drawings and Illustrations From Punch, 1841-1901 Punch Dergisinden Önemli Çizimler ve Resimler Dover Pub. New York,1981 166 sayfa, 185 MB, CBR ![]() [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İngilizlerin ünlü ve köklü mizah dergisi, şimdi artık yayımlanmayan "Punch" hakkında yakınlarda ansiklopedi bölümüne bir yazı eklemiştim ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]). Bugün de internette bir yerlerde bu dergiyle ilintili bir karikatür albümüne rastladım. Albüm "Punch"ın 1841-1901 yılları arasında çıkmış bazı sayılarından derlenmiş 192 adet karikatür ve illüstrasyondan oluşturulmuş. Kitap pdf formatındaydı. ABD'deki "Boston Halk Kütüphanesi"nin damgasını taşıyor. Pdf dosyasında bazı hantallıklar ve sakillikler vardı. Sayfalar çok ağır açılıyordu, sayfa boyutları eşit değildi vs. Ben de dosyadaki sayfaları jpeg olarak çıkarttıktan sonra CBR formatına çevirdim. Boş sayfaları çıkarttım. Photoscape'te biraz makyaj yaptım. Albüm şimdi daha kolay okunuyor. Tarayan (Amerikalı?) kitapsevere de teşekkür ediyorum, bir şekilde nette dolaşırken kendi taradığı kitaba başka bir formatta rastlarsa ve bu sayfayı "Google Translate"e çevirtirse bu teşekkürü görür sanırım. Pdf çok mükemmel değildi ama tarama güzel olmuş. Sevgili "direnc11", geçen hafta (13 Ocak'ta), ansiklopedideki ilgili yazının altına eklediği mesajında: Tam benim kalem bir dergiymiş bu. Keşke bir numunesini bulsak da incelesek.... yazmıştı. Bir "Punch" dergisi örneği bulamadım (aslında bende 15-20 tane vardı, kitaplığımı karıştırdım ama bulamadım. Nette ararken de bu albüme rastladım. Bu albümü "direnc11" üstadımın şahsında tüm çizgisever diyardaşlarım için sunuyorum. saygılarımla... Not: "Yabancı dilde Mizah Dergileri" başlıklı bir bölüm bulamadığım için "Yabancı dilde çizgi romanlar" başlığı altına ekliyorum. Aslında böyle bir başlık açılabilseydi, Mad, Cracked, Punch vs gibi yabancı mizah dergileri burada toplanabilirdi. Konu scanfan tarafından (07.Mayıs.2018 Saat 09:21 ) değiştirilmiştir. Sebep: kaybolan postimage resmi restore edildi |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#2 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 18.Ekim.2009
•Rep Puanı : 267702
•Rep Seviyesi :
![]()
Valla yabancı mizah dergileri kısmı olsa bence de iyi olur.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#3 |
Yönetici Üyelik tarihi: 11.Mayıs.2009
•Rep Puanı : 1064687
•Rep Seviyesi :
![]()
Forumun birkaç gün gerisine düştüm yine. Ama ne yapayım; o kadar çok paylaşım yapılıyor ve mesaj yazılıyor ki. Hepsine yetişebilmek mümkün olmuyor bazen.
![]() Konuyu birkaç gün gecikmeyle görebildiğim için adıma ithaf edilen bu müthiş çalışmayı göremedim ve gereken karşılığı zamanında veremedim. Her şeyden önce bu nezaketsizliğimden ötürü scanfan üstadımdan özür diliyorum. Üstadımın önerisi son derece yerinde. "Mizah ve Karikatür Dergileri" forumunun altında "Yabancı Dilde Mizah Dergileri" isimli bir alt-forum yarattım. Şimdilik sadece bu konuyu kaydırdım. Zaman bulur bulmaz forumda bir araştırma yapıp gerekli kaydırmaları yapacağım. Bu hususta yardımcı olabilecek dostlara müteşekkir olacağımı da söyleyeyim. ![]() İlk 70-80 sayfayı hızlı hızlı inceledim. Hiciv dolu çizimler, karikatürler mevcut. Kitapta yer alan her bir çizimi ayrı ayrı detayla incelemek gerekli. Muhakkak yapacağım bunu. Bizimle bir şekilde alakalı olan şu karikatürü numunelik alayım buraya: ![]() (Bir Türk askeri Parisli bir sürücüyle uzlaşıyor.) Her bir mesajın gibi bu da öğretici, yol gösterici, ufuk açıcı. Çok teşekkür ediyorum, üstadım. Konu scanfan tarafından (07.Mayıs.2018 Saat 09:21 ) değiştirilmiştir. Sebep: kaybolan postimage resmi restore edildi |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#4 |
Yönetici Üyelik tarihi: 06.Ocak.2013
•Rep Puanı : 1274484
•Rep Seviyesi :
![]()
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Abi buraya baktınmı? Bu çizimler ile alakalı bi şeyler var. Birde buraya bak abi, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
![]() |
![]() |
#5 |
Yönetici Üyelik tarihi: 06.Ocak.2013
•Rep Puanı : 1274484
•Rep Seviyesi :
![]()
Buldum herhalde abi arşivi incelersen sevinirim. Saygılarımla. Siz ortaya çıkartmasanız haberimiz bile yok. Bu ingilizlerde az değil.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
![]() |
![]() |
#6 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 17.Ekim.2012
•Rep Puanı : 835783
•Rep Seviyesi :
![]()
Benim taradığım, fakat bir türlü temizlemeye fırsat bulamadığım almanca mizah dergileri ve albümleri var elimde. Günün birinde eklerim. Tabii ki indirdiklerim de var ama, prensip olarak başkasının taramalarını internet ortamında paylaşmıyorum, bunlar yabancı dilli forumlarda da olsalar. paylaşım için teşekkürler.
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Etiket |
1841, illustrasyon, karikatür albümü, london charivari, punch |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
"Tele Pazar", "Tele Kutu" ve Cenk Koray.. | Baltimora | 80s / Yerli Diziler, Filmler ve TV Programları Forumu | 11 | 07.Ocak.2021 18:41 |
Yeni bir aylık mizah dergisi "PİS" pek yakında! | savok | Mizah ve Çizgi Roman Dergileri | 2 | 26.Ağustos.2019 03:00 |
"Türk Kitap Tarihi"nin yazarı "Alpay Kabacalı" öldü | scanfan | Kitap Tanıtımları & Yazarları | 1 | 20.Ekim.2014 12:17 |
THOMAS OTTT: "R.I.P" "Cinema Panopticum" "NUMARALAR 73304-23-4153-6-96-8 Özel Albüm | Büyülü Dükkan | Büyülü Dükkân Kitabevi | 1 | 31.Ağustos.2013 19:07 |
Özel Kaptan Swing "BRİK", "FARGO", "KAMORRA" Listesi | savok | Kaptan Swing | 0 | 17.Ocak.2013 01:07 |