Great Drawings and Illustrations From "Punch", 1841-1901

Great Drawings and Illustrations From "Punch", 1841-1901

Yabancı Dilde Mizah Dergileri

Like Tree33Likes
  • 17 Post By scanfan
  • 5 Post By serdary67
  • 5 Post By direnc11
  • 2 Post By gandor08
  • 2 Post By gandor08
  • 2 Post By zagor-t

Yeni Konu aç Cevapla

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22.Ocak.2016, 01:10   #1
Yönetici

scanfan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1907534
•Rep Seviyesi :
scanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond reputescanfan has a reputation beyond repute
Standart Great Drawings and Illustrations From "Punch", 1841-1901

Great Drawings and Illustrations From Punch, 1841-1901
Punch Dergisinden Önemli Çizimler ve Resimler
Dover Pub. New York,1981
166 sayfa, 185 MB, CBR

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İngilizlerin ünlü ve köklü mizah dergisi, şimdi artık yayımlanmayan "Punch" hakkında yakınlarda ansiklopedi bölümüne bir yazı eklemiştim ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]). Bugün de internette bir yerlerde bu dergiyle ilintili bir karikatür albümüne rastladım. Albüm "Punch"ın 1841-1901 yılları arasında çıkmış bazı sayılarından derlenmiş 192 adet karikatür ve illüstrasyondan oluşturulmuş. Kitap pdf formatındaydı. ABD'deki "Boston Halk Kütüphanesi"nin damgasını taşıyor. Pdf dosyasında bazı hantallıklar ve sakillikler vardı. Sayfalar çok ağır açılıyordu, sayfa boyutları eşit değildi vs. Ben de dosyadaki sayfaları jpeg olarak çıkarttıktan sonra CBR formatına çevirdim. Boş sayfaları çıkarttım. Photoscape'te biraz makyaj yaptım. Albüm şimdi daha kolay okunuyor. Tarayan (Amerikalı?) kitapsevere de teşekkür ediyorum, bir şekilde nette dolaşırken kendi taradığı kitaba başka bir formatta rastlarsa ve bu sayfayı "Google Translate"e çevirtirse bu teşekkürü görür sanırım. Pdf çok mükemmel değildi ama tarama güzel olmuş.

Sevgili "direnc11", geçen hafta (13 Ocak'ta), ansiklopedideki ilgili yazının altına eklediği mesajında:

Alıntı: direnc11´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tam benim kalem bir dergiymiş bu. Keşke bir numunesini bulsak da incelesek....

yazmıştı. Bir "Punch" dergisi örneği bulamadım (aslında bende 15-20 tane vardı, kitaplığımı karıştırdım ama bulamadım. Nette ararken de bu albüme rastladım.
Bu albümü "direnc11" üstadımın şahsında tüm çizgisever diyardaşlarım için sunuyorum.
saygılarımla...

Not: "Yabancı dilde Mizah Dergileri" başlıklı bir bölüm bulamadığım için "Yabancı dilde çizgi romanlar" başlığı altına ekliyorum. Aslında böyle bir başlık açılabilseydi, Mad, Cracked, Punch vs gibi yabancı mizah dergileri burada toplanabilirdi.

Konu scanfan tarafından (07.Mayıs.2018 Saat 09:21 ) değiştirilmiştir. Sebep: kaybolan postimage resmi restore edildi
scanfan isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 22.Ocak.2016, 01:46   #2
Onursal Üye

serdary67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 267702
•Rep Seviyesi :
serdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond reputeserdary67 has a reputation beyond repute
Valla yabancı mizah dergileri kısmı olsa bence de iyi olur.
serdary67 isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 25.Ocak.2016, 22:50   #3
Yönetici

direnc11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1064687
•Rep Seviyesi :
direnc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond reputedirenc11 has a reputation beyond repute
Forumun birkaç gün gerisine düştüm yine. Ama ne yapayım; o kadar çok paylaşım yapılıyor ve mesaj yazılıyor ki. Hepsine yetişebilmek mümkün olmuyor bazen.

Konuyu birkaç gün gecikmeyle görebildiğim için adıma ithaf edilen bu müthiş çalışmayı göremedim ve gereken karşılığı zamanında veremedim. Her şeyden önce bu nezaketsizliğimden ötürü scanfan üstadımdan özür diliyorum.

Üstadımın önerisi son derece yerinde. "Mizah ve Karikatür Dergileri" forumunun altında "Yabancı Dilde Mizah Dergileri" isimli bir alt-forum yarattım. Şimdilik sadece bu konuyu kaydırdım. Zaman bulur bulmaz forumda bir araştırma yapıp gerekli kaydırmaları yapacağım. Bu hususta yardımcı olabilecek dostlara müteşekkir olacağımı da söyleyeyim.

İlk 70-80 sayfayı hızlı hızlı inceledim. Hiciv dolu çizimler, karikatürler mevcut. Kitapta yer alan her bir çizimi ayrı ayrı detayla incelemek gerekli. Muhakkak yapacağım bunu. Bizimle bir şekilde alakalı olan şu karikatürü numunelik alayım buraya:

(Bir Türk askeri Parisli bir sürücüyle uzlaşıyor.)

Her bir mesajın gibi bu da öğretici, yol gösterici, ufuk açıcı. Çok teşekkür ediyorum, üstadım.

Konu scanfan tarafından (07.Mayıs.2018 Saat 09:21 ) değiştirilmiştir. Sebep: kaybolan postimage resmi restore edildi
direnc11 isimli Üye şuanda  online konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla
Alt 25.Ocak.2016, 23:21   #4
Yönetici

gandor08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1274484
•Rep Seviyesi :
gandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond repute

Abi buraya baktınmı? Bu çizimler ile alakalı bi şeyler var.

Birde buraya bak abi,

Baltimora ve scanfan bunu beğendi.
Alt 25.Ocak.2016, 23:26   #5
Yönetici

gandor08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 1274484
•Rep Seviyesi :
gandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond reputegandor08 has a reputation beyond repute
Buldum herhalde abi arşivi incelersen sevinirim. Saygılarımla. Siz ortaya çıkartmasanız haberimiz bile yok. Bu ingilizlerde az değil.

Baltimora ve scanfan bunu beğendi.
Alt 26.Ocak.2016, 12:49   #6
Onursal Üye

zagor-t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

•Rep Puanı : 835783
•Rep Seviyesi :
zagor-t has a reputation beyond reputezagor-t has a reputation beyond reputezagor-t has a reputation beyond reputezagor-t has a reputation beyond reputezagor-t has a reputation beyond reputezagor-t has a reputation beyond reputezagor-t has a reputation beyond reputezagor-t has a reputation beyond reputezagor-t has a reputation beyond reputezagor-t has a reputation beyond reputezagor-t has a reputation beyond repute
Benim taradığım, fakat bir türlü temizlemeye fırsat bulamadığım almanca mizah dergileri ve albümleri var elimde. Günün birinde eklerim. Tabii ki indirdiklerim de var ama, prensip olarak başkasının taramalarını internet ortamında paylaşmıyorum, bunlar yabancı dilli forumlarda da olsalar. paylaşım için teşekkürler.
gandor08 ve scanfan bunu beğendi.
zagor-t isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Facebook'ta Paylaş                 Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiket
1841, illustrasyon, karikatür albümü, london charivari, punch

Seçenekler
Stil