Ripleys Believe It or Not 01-09 (1965)

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,734
44,017
denize sıfır
İlk 9 sayı burada, diğer sayıları da yükleyeceğim toplam 43 sayı.

Z1P2E3.jpg

Qgo1pj.jpg

B95oLL.jpg


 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,321

Dikkatinizi çekmiştir, indirdiğiniz bazı yabancı comics ve dergilerde dosya isimlerinin sonunda (c2c) dye bir ibare oluyor. Bunun anlamını ben (ayıp değil ya) yeni öğrendim. Yıllardır dergi vb indirip bakarım, ancak birkaç dakika önce merak edip araştırdım (önceleri hep üşeniyordum Google'a bakmaya!). Çoğunuz biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için not düşeyim dedim. Sayın "büyük beyaz"ın sunduğu "Ripleys Believe It or Not"ları indirdiğimde dosya adlarında aynı ibareyi görünce ilgilendim. Bu arada bu güzel seri için "büyük beyaz"a teşekkür ediyorum.

(c2c), "cover to cover" (kapaktan kapağa) söcüğünün bir nevi akronimi imiş ve ön kapaktan arka kapağa kadar eksiksiz taranmış anlamına geliyormuş. Yani reklam sayfaları, boş sayfalar ne varsa hepsinin eksiksiz taranmış olduğunu gösteriyormuş. Daha önce bir mesajımda da belirtmiştim, bazı tarama grupları örneğin "National Geographic Magazine" dergisinin reklam sayfalarını hariç tutarak dergiyi tarıyorlar ve ben de buna çok bozuluyordum demiştim. Zira bu ve benzeri dergilerin en önemli yerleri bence reklam sayfalarıdır. Onlar bir tür "zaman kapsülü" görevi görürler, örneğin 1930'ların bir NGM dergisini elinize aldığınızda 80 yıl önceki insanların tüketim alışkanlıkları, yaşam standartları vb hakkında ilginç fikirler edinirsiniz.

Bu bilgiye aşağıdaki inkte bir "comics" tarayan Amerikalıyla yapılmış röportajdan da teyid ettim. Söz konusu bu yazıda, çizgi roman tarayıcısı genç, kendi taramalarının ve benzerlerinin, yayınevlerinin bizzat çıkarttığı küçük hacimli elektronik yayınlardan kat kat üstün olduğunu belirtmiş ve gerçek çizgi roman 'hastaları'nın her zaman yüksek kaliteli (c2c) sürümleri tercih edeceğini sözlerine eklemiş.



 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,629
c2c enteresan bir bilgi, teşekkürler sayın scanfan, teşekkürler ali kardeşim. Sayende yeni bir bilgi ve seri kazandık. Ben görmemişim bu seriyi.
 
Üst