Sky girl

muratusta

Süper Üye
14 Ağu 2012
570
2,148
İSTANBUL
Çizgileri harika bir çizgi roman buldum arkadaşlar 1946-1948 yıllarında yayınlanmış herhalde sevgili TARDİS dostuma ve Ç.D na armağanım olsun. Saygılar sevgiler..

covermcm.jpg


 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,767
İstanbul
Öyle tahmin ediyorum ki bu çalışma Jumbo Comics dergisinin içinde yer alan maceraların derlemesinden oluşmuş. Jumbo Comics ilginç bir dergi. Özellikle orman ve savaş temalı çizgi romanların derlemesi olan bu çizgi romanda "çekici" kadın figürleri çok yoğun kullanılmış. "Sheena, Queen of the Jungle", "ZX-5 Spies in Action", "Sky Girl", "The Hawk" bu çizgi romanlardan bir kaçı. Bunlardan örneğin Sheena kendi başlığıyla bağımsız bir çizgi roman olarak yayımlandı. Sky Girl aynı şekilde bağımsız olarak yayımlandı mı bilmiyorum. Ama ilgilenenler şu siteden araştırma yapabilir ve binlerce çizgi romanı ücretsiz bir şekilde kolaylıkla indirebilir:



Bir ara bu dönemin çizgi romanlarına epeyce merak sarmış ve binlercesini toplamıştım. Bahsettiğim "çekici" kadın figürü sadece Jumbo Comis'e değil dönemin pek çok çizgi romanına hakimmiş. Fırsat bulursam döneme ait çizgi romanlardan örnekler paylaşırım.

Bu kıymetli paylaşım için teşekkür ediyorum, sevgili muratusta.
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
98
165
denizci
Şimdi daha detaylı baktım, neşeli ve sevimli; birden fazla macera var linkte, bir iki tanesini çevirebilirim; en azından forumda örneği bulunsun diye, eski Amerikanları severim, muhtemeller dosyama attım, tekrar teşekkürler, ben gerçekten çok beğendim.

jumbo080pg24.jpg

jumbo099pg33.jpg
 
Üst