Little Nemo in Slumberland 1905-1914

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
997
3,280
Tespit edilemedi

Little Nemo in Slumberland 1905-1914


Author: Winsor McCay
Year: 1905-1914 (New York Herald, New York American)

preview.jpg


cats1.jpg


cats2.jpg








toplam 3 part
 
Son düzenleme:

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
39
43
denizci
Eseri biliyorum, muhtemelen ilk çıktığı vakit siyah/beyazdı, bu sonradan renklendirilmişi olabilir mi bilmiyorum, tabii benim ki tahmin, sanırım burada daha fazla öykü var, eser o dönemlere göre ve hatta günümüz açısından bile devasa kaliteli; nadide bir parça ve kesinlikle sanat eseri, üye olduğum yabancı forumda bu tip çok çok eski çizgi romanlara da ayrılmış bir köşe var ki neler var neler, ben farklılıkları seviyorum, şimdi indirdim ve baktım; bir kısım hikayelerini okumuşum, ama okumadıklarım çok var; mutlaka tamamını okuyacağım, gerçekten çok kaliteli eser, tam bayram hediyesi oldu bana, eline sağlık üstadım :)

littlenemo19070714l93.jpg
 

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
997
3,280
Tespit edilemedi
Fark etmeden de olsa bayrama denk geldi. Bir ara "google doodle" de görmüştüm. Bir asır devirmiş ve aynen dediklerine katılıyorum. "Günümüz açısından bile devasa kaliteli" bir eser.
Bu arada ingilizcem iyi olmadığından ben okumadan paylaşıyorum. Blood Sword Dynasty diye bir manhua paylaşmıştım. Biraz okumaya çalışınca sanki bildiğimiz usül (soldan-sağa) okunuyor. Bazen mangalar vs.. basıldığı dilin okuma alışkınlarına göre basılırmış.
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
39
43
denizci
Konu, tema, o, bu, şu; her açıdan uzaktan yakından alakası olmayan, bizim Little Ego bağlamında bu eser, hatta bu da Little (Küçük), ama konu alakasız tabii (Little Ego; +18), lakin aynı onun gibi; kimi bağlantılı kimi bağlantısız, kısa kısa hikayelerin sonunda yatakta uyanıyor kahramanlar iki eserde de; yani rüyalar, hatta Vittorio Giardino ustanın bu seriyi okuduğuna bire on veriririm, daha da ileri gidilip; yine bizim Moebius takma isimli; Jean Giraud ustanın da bu serinin bir miktar çizgi ruhundan etkilendiği söylenebilir, inanın doğru söylüyorum; şu an iyice inceliyorum, bence mutlaka bir bakın, bu tarihi seri; çizgi roman sanatını cidden etkilemiş diye düşünüyorum, direkt etkiledikleri de; sonrakileri etkilemiş ve endirekt de olsa çoğu çizgi romanı zincileme etkilemiş gibi, forumda en azından birkaç hikayesi olsun diye; az da olsa çevirmek lazım bu seriden, İngilizcesi basit, az bildiğini düşünen ve yeni çeviriye başlayacak arkadaşlara rahatlıkla tavsiye edilebilir; kolay, sanat anlamında ise hiç şaka yapmıyorum;, mutlaka bakın, günümüz çizerlerinin etkilendiği; bir ata çizgi roman bu, hiç abartmıyorum ve aşırı ciddiyim.

littlenemo19051217l10.jpg

littlenemo19060715l40.jpg
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,610
hiçbiryerde :)
İnanamıyorum! çizgilerin güzelliği yanında
her karenin her milimetresinde aynı
özen var. Allahaşkına şimdi bunlara
hayran olmamak mümkün mü?
Daha da bir şey söylemek istemiyorum :)
teşekkür ederim üstat, uyandırdın resmen beni:)
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
39
43
denizci
İnanamıyorum! çizgilerin güzelliği yanında
her karenin her milimetresinde aynı
özen var. Allahaşkına şimdi bunlara
hayran olmamak mümkün mü?
Daha da bir şey söylemek istemiyorum :)
teşekkür ederim üstat, uyandırdın resmen beni:)

Çeviren olmazsa; ben yedek listeye aldım dostum, ama İngilizce çok istemiyor, çeviri tecrübesi elde etmek isteyen arkadaşlarımıza biçilmiş kaftan bu eser, dil basitliğinin yanında, tam tersi; eserin çizgileri zaten işi kendiliğinden kurtaracaktır, yani tecrübe edinmek isteyen arkadaşlarımızın yapması benim yapmamdan daha faydalı, ama yok kimse yapmazsa; ben yedekledim, abartısız; son aylarda en etkilendiğim eser.

direnc11 üstadım; Moebius serisini bana önerirken, şunu demişti “Çizgi roman sanatı bu.”, evet; Moebius çizgi romanın sanat boyutu, yani bu eserler; çok satmaz, çok tutmaz vb..., ama bu işin Nirvana’sı bu çizgi romanlar, Little Nemo in Slumberland; onların bile atası, kendimi bu tip eserlere karşı hep borçlu hissetmişimdir.

Benim tanımlamama göre de, bu eserler; Kutsal Çizgi Roman’ın kalbi, görünmezler, ama ihtiyaç duymaz görünmeye yürek.
 

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,543
Harika çizgiler ilk bakışta belli oluyor.
Sevgili fındıkfındık bildirileri doğrultusunda okunacakların en ön sırasına oturtuyoruz.
Ellerine sağlık usernameno99.
 
Üst