Richard Matheson's I Am Legend

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,646
puiamlegend000fc.jpg

English | CBR | 249 pages | 122.53 MB

Korku ve vampirlik Richard Matheson klasik romanı Will Smith oynadığı büyük bir film olacak yakında. Dört uzun out-of-baskı kitaplar tek bir ses koleksiyonda çizgi roman formatına döner - ölümsüz tarafından istila bir Dünya üzerindeki son insan hikayesi.

Dili biraz bana ağır gibi geldi.

000fctilejlj.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
12 Şub 2010
15,006
543,776
Heyecanlı bir çizgi romana benziyor, sevdiğim korku türünden.Dilinin ağır olması benim için daha iyi:)
Çeviri balonlamacı arkadaşların da ilgisini çekmesini umacağım:)
Teşekkürler...
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,236
Kamlançu
Will Smith'in başrolünde oynadığı "Ben Efsaneyim" filminin çizgi roman uyarlaması olduğunu bilmiyordum açıkçası. Wikipedia da şimdi baktım da şöyle bilgi verilmiş:

Ben Efsaneyim (Özgün adı: I Am Legend), Francis Lawrence'ın yönettiği ve başrolünde Will Smith'in yer aldiğı 2007 ABD yapımı kıyamet sonrası bilim kurgu filmidir. Smith, yeryüzünde insan yapımı virüsten etkilenmeden, hayatta kalan tek insan olduğunu düşünen askeri bir viroloğu canlandırır.

Konusu

Robert Neville başarılı bir bilim adamıdır ve insanlığı yok edeceğine inanılan,önüne geçilemez tehlikeli virüs ona bulaşmamıştır. Virüs çok kısa bir zamanda insanların ölümüne sebep olmuş, sonuçta Neville New York'ta hayatta kalan tek insan olmayı başarmıştır. Ancak Neville'in durumu çok zordur çünkü belki de dünya üzerindeki tek insan kendisidir. Üç yıl boyunca dolaşmakta, yaydığı radyo mesajları ile hayatta kalan insanlara ulaşmaya çalışmaktadır.
Herhangi bir canlıya rastlayamayan Neville aslında yalnız değildir ve her hareketi izlenmektedir. Salgından sağ kurtulan eski insan-yeni mutantlar Neville'in ölümcül bir hataya düşmesini beklemektedirler

Filmin uyarlandığı roman

Film ünlü Norveç asıllı Amerika 'lı bilim kurgu ve korku yazarı Richard Matheson (d.1926) 'un 1954 yılında yazdığı romanı "I Am Legend" (Ben Efsaneyim)' den uyarlanmıştır. Roman Türkiyede ilk kez 1972 yılında Milliyet Yayınları Kara Dizi serisinden "Hepimiz Vampiriz" adı ile çıkmıştı.Sonradan başka yayınevleri orijinal adı ile de kitabın farklı baskılarını yaptılar.

Filmin diğer versiyonları

"I Am Legend" romanı şimdiye kadar 3 kez sinemaya aktarılmıştır:
Roman ilk kez 1964 yılında Ubaldo Ragona tarafından da "The Last Man on Earth" adı ile sinemaya aktarıldı. Vincent Price'ın başrolü oynadığı bu ilk uyarlama, üç filmden en zayıf olanı aynı zamanda en düşük bütçe ile çevrilmiş olanıdır.
1971 yılında bu kez Boris Sagal "Tek Adam" (The Omega Man) adıyla tekrar sinemaya uyarladı. Filmde Charlton Heston , Anthony Zerbe ve Rosalind Cash oynamışlardı.
2007 yılında çevrilen, Will Smith 'in başrolünü oynadığı Francis Lawrence'ın I Am Legend filmi ile de roman 3.cü kez beyazperdeye taşınmış oldu.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,326
Richard Matheson's I Am Legend
Richard Matheson'ın ünlü eserinin "Ben Efsaneyim"in grafik romanı
İngilizce, 249 sayfa, cbr

puiamlegend000fcvuv.jpg



Romanlar
romanlar.jpg

Amerikalı Bilim kurgu, fantezi ve korku yazarı Richard Matheson'ın (1926-2013) 1954 yılında yazdığı ünlü romanı "I Am Legend" 1972'de Türkiye'de "Hepimiz Vampiriz" adıyla Milliyet yayınlarından çıkmıştı. 2003'te ise İthaki yayınları romanı özgün adına daha yakın bir çeviri adıyla, "Ben Efsane!" adıyla yayımladı.

Filmler
filmler.jpg

Roman 3 kez de sinemaya uyarlandı. Üçü de ABD yapımıydı. 1964'te "Last Man on Earth" adıyla uyarlandı. Başrolde Vincent Price vardı. Film bizde gösterilmediği için Türkçe bir adı da yok. Ama filmin özgün adı "dünyada hayatta kalan son adam" gibi bir anlama geliyor. İkinci sinema adaptasyonu 1971'de yapıldı. Charlton Heston'ın başrolde olduğu "The Omega Man" filmi Türkiye'de "Tek Adam" adıyla vizyona girdi. Sonuncu uyarlama ise 2007'de romanın adıyla, yani "I Am Legend" adıyla çevildi, Türkiye'de yine yakın bir Türkçe adla, "Ben Efsaneyim" adıyla gösterildi. Başrolde bu kez Will Smith oynadı.
 
Son düzenleme:

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,090
36,767
İstanbul
Konu daha önce sevgili gandor08 tarafından açılmıştı. Bu nedenle iki konuyu birleştirdim. Önceki paylaşımı için sevgili gandor08'e, yeni paylaşım ve paylaşımın içeriği nedeniyle sevgili scanfan'a teşekkür ederim.
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,015
Bastiani Kalesi
Orijinal kitabı okumamış olanlar varsa, mutlaka temin edip okuyun. Filmle çok benzer yanı yok, tavsiyemdir.
Gandor08'in paylaştığı çizgi romanın da çizgileri çok değişik, çizer nakış gibi işlemiş sanki....
 
Üst