Yabancı Dilde Çizgi Romanlara Erişilebilecek Platformlar

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,674
İstanbul
Sevgili dostlar,

Birkaç gerekçeyle bu başlığı açma ihtiyacı duydum:

1) Yabancı dilde eserlere erişimin olanaklarını yaygınlaştırmak, ilgili tüm dostlarımızın haberdar olmasını sağlamak.

2) Forumumuzda paylaşılan ve linkleri kırık eserlerin linklerinin yenilenmesi çabasında tüm dostlarımınızın desteğini alabilmek.

3) Şurada belirtilen hususlara dikkat ederek içeriğimizi zenginleştirmek.

Epeyce bir süredir yabancı dilde çizgi romanlarla ilgili ciddi bir araştırma yapmadığım için bilgilerim çok güncel değil. Benim hâlihazırda takip ettiklerimi yazayım, dostlarımız bu listeyi zenginleştireceklerdir. Yeni öneriler geldikçe listeyi güncellerim.





Dediğim gibi bu listeyi sürekli güncellemek lazım. Özellikle fumetti ve frankofon eserlere erişim olanağı sağlayacak siteler eklenirse güzel olur. Bir de bu platformlara erişim çok zor olmamalı. Zorlu üyelik şartları vs... istenmemeli.

İlginiz için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231
Sevgili "direnc11" üstadım,
Benim en çok baktığım sitelerin başında bir Endonezya sitesi olan Kaskus geliyor. Daha çok Frankofonları İngilizceye çeviren iyi ÇB'cıları vardı, ama artık az iş yapıyorlar. Şimdi hazır İngilizce basılmış olanlara daha çok yer veriyorlar. Aşağıda ilgili thread'in son sayfasını veriyorum, forumun kendisine girildiğinde bu sayfalara zor erişiliyor, google'dan arayarak ("Kaskus" + albüm adı şeklinde) da ulaşılabilir, ben aşağıdaki sayfalardan birini açıp son sayfaya gidiyorum:



edit@ben bunu yazana kadar "All4all" da linkini vermiş zaten.
 

ilkhantok

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Ara 2010
1,981
28,983
Mersin













Bunlar da bir kaçı.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

odenat

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
4 Eki 2012
1,278
16,803

hayriflix

Onursal Üye
3 Mar 2019
1,733
2,888
Aslında bir çizgi roman sitesi değil ama en son kontrol ettiğimde 3 tb'ın üzerinde çizgi roman olan bir site. Daha önce de paylaşmıştım, burdada da dursun.


Süper bir siteymiş. Çok teşekkürler.
İlkhanTok Bey de önceden vermiş zaten.
 
Son düzenleme:

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,294
15,540
Ankara

Little Guitars

Yeni Üye
21 Ağu 2019
76
173
Merhaba dostlar,

bu konu başlığı altında yazılanlara baktım ama göremedim, sanırım kimse paylaşmamış:

ddunlimited.net/portal.php

uzun zaman önce bu siteye üye olmuştum ama Macbook kullandığım için eMule'un Macbook muadili olan aMule ile bir türlü bu sitedeki bağlantıları indirme sırasına koymayı becerememiştim, yaklaşık bir aydır Windows ile çizgi romanları kolaylıkla indiriyorum, üye olduktan sonra aradığınız çizgi romanın sayfasına giriyorsunuz, listedeki herhangi bir bağlantıyı tıkladığınızda o sayı eMule uygulamasında indirme sırasına otomatik olarak ekleniyor (en başta eMule'a server eklemeniz gerekiyor, youtube'da açıklayıcı videoları bulabilirsiniz), belki kitapları toplu olarak eklemenin daha pratik bir yöntemi de vardır.
Önceden çizgi romanları indirdiğim Pablo.net'te geçerli olan bir kural burada da geçerli gibi, İtalya'da yeni çıkan yayınların üzerinden 3 ay bekleniyor, tabii anladığım kadarıyla, çünkü Pablonet'te örneğin 2 ay önce çıkan bir kitap paylaşılırsa hemen paylaşımı kaldırıyorlardı ama overDAY gibi sitelerde o ay çıkan kitaplar da paylaşılıyor ancak rapidgator gibi siteler ve iki indirme işlemi arasında geçmesi gereken bekleme süreleri insanı bezdiriyor, bilgisayarın da uzun süreler açık kalması gerekiyor vs.

Sevgiler
 

tuzla

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
3 Şub 2010
677
33,699
Sayın Little Guitars, emule'yi daha önce de kurup, bağlanamayınca kaldırmıştım. Dün gece de iki kere kurdum ve yine iki kere iptal ettim. Hangi işletim sistemini kullandığınızı, emule'yi nasıl kurduğunuzu ve hangi ayarları yaptığınızı kısaca anlatır mısınız? Benim işletim sistemi Windows10.
 

Little Guitars

Yeni Üye
21 Ağu 2019
76
173
elbette sayın Tuzla,

İşletim sistemim Windows 11 Home.
eMule'u yanılmıyorsam şu siteden indirerek kurdum:



Kurduktan sonra serverları yüklemek gerekiyor.
Google'a örneğin 'emule servers november 2023' yazarsanız, aşağı yukarı aynı arama sonuçları karşınıza çıkacaktır.
Bu arama sonuçlarından bazılarında server listeleri çizelge olarak veriliyor, adress.port bilgilerini kopyalayarak yapıştırmanız gerekiyor ki, buna hiç gerek yok çünkü arama sonuçlarının bazılarında, örneğin:



sitesinde yalnızca sol sütundaki adress.port değerlerine tıkladığınızda doğrudan eMule'a yönlendirip serverları otomatik olarak ekliyor. Yukarıdan aşağıya doğru her bir numaraya bir kez tıklayarak listedeki tüm serverlerı eMule'a otomatik olarak atayabilirsiniz.

Bunun gibi başka sitelerde bulabileceğiniz serverları da ekleyebilirsiniz ama gerek yok gibi gözüküyor, zaten server isim ve numaraları genelde hep aynı oluyor.

Bu kurulumdan sonra Options/Connection bölümünde bulunan değerleri (indirme/yükleme hızı vs.) kendinize göre değiştirebilirsiniz, optimum değerleri bilmiyorum ama download: 10000KB/s, upload: 7000 KB/s olarak belirlemişim, TCP=53672 ve UDP=23207 değerlerini girmişim, bu değerleri youtube'daki videolardan mı yoksa internet sitelerinden mi bulduğumu hatırlamıyorum ama çizgi roman indirme konusunda işimi görüyor, belki daha uygun değerler vardır, bir ara bir önceki mesajımda belirttiğim ddl sayfasında araştıracağım, bir şeyler bulursam buradan sizleri de bilgilendiririm.

Options/server sekmesinde ise 'auto-update server list at startup' seçeneğine (✓) işareti koyup sağ kısımdaki List... seçeneğinde açılan siyah ekrana aşağıdaki adresleri kopyalayıp yapıştırmışım ama bunu da tam olarak hangi sitelerde bulduğumu hatırlamıyorum, zaten arama yapınca çıkan sonuçlar üç aşağı beş yukarı aynı.






(solo per eMule AdunanzA)


Options bölümündeki konfigürasyonumun ideal olduğundan emin olsam her bir sekmenin ayrı ayrı ekran görüntüsünü paylaşırdım ama eminim ki çok daha ideal hale getirilebilir. Ama bu haliyle de işimi görüyor. Şu ana dek sıraya koyduğum tüm çizgi romanlar indi, yalnızca Diabolik Nero su Nero klasöründe bazı kitaplar inmedi, sanırım bağlantılar ölü ya da çok yavaş iniyor.

Youtube'a 'optimum eMule configuration' yazarak Options kısmındaki sekmelere girilecek değerler konusunda sizi daha doğru biçimde yönlendirecek videolar bulabilirsiniz.

Sevgiler, saygılar
 
Son düzenleme:

tuzla

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
3 Şub 2010
677
33,699
Teşekkür ederim Sayın Little Guitar. Gayet güzel bir şekilde açıklamışsınız. Tekrar denedim ama gene olmadı. Belki sorun bilgisayarımdadır, belki de benim kapasitem yetersiz kalıyor olabilir. Sonuç olarak, şimdilik vazgeçiyorum.

Tekrar teşekkür ederim, İyi akşamlar.
 
Üst