X-Men vs Avengers ve Deadpool Birkaç Sorum

sekobaskan

Yeni Üye
30 Tem 2015
3
3
Merhaba arkadaşlar, konuyu doğru yerde açmışımdır umarım. Şimdi, fazla çizgi roman okuyan birisi sayılmam, ama Deadpool karakteri bu alemde en sevdiğim çizgi roman karakteri. Deadpool'un "What If?" serileri dikkatimi çekti, özellikle "Deadpool Marvel Evreni'ni Öldürüyor!". Bildiğim kadarıyla What If serileri bağımsız, yani öncesi ve sonrası bu seriyi ilgilendirmiyor (Yalnışsam düzeltin lütfen...). Bu seriyi önerirmisiniz acaba? Bunun dışında "Avengers vs. X-Men 1&2" ayrı 2 roman halinde D&R'da satılıyor. Ama bu iki romanı okuyup birşey anlamamaktan korkuyorum. Ayrıca Gerekli Şeyler'in "The New Avenger Okuma Listesi"ne bir göz attım ve bu iki roman en son okunacak kitaplar arasında. Tüm listeye baktığımda ise 30'dan fazla roman var ve bunları herbirini satın alıp okumam için uzun bir zamana yaymam gerekir (Maddi açıdan). Bu okuma listeleri hakkında fazla bir bilgim yok maalesef :/. Mesela ben kız arkadaşıma doğum günü hediyesi olarak Civil War romanını almıştım D&R'dan. Bu romanı tek başına okuyup anlayabilirmi acaba? Baya uzun yazdım kusura bakmayın. Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,638
İzmir
Deadpool çift kişilikli, akıl sağlığı yerinde olmayan, kafadan çatlak, ne yapacağı kestirilemeyen, çok geveze, biraz da sevimli bir karakter. Aynı zamanda çok iyi bir suikastçı. Deadpool çizgi romanlarında çok önemli konular olmaz, eğlencesine okunacak bir karakter. Ana evreni etkileyecek çok fazla olay olmaz. Karakteri ülkemizde JBC çıkartıyor. Şimdiye kadar çıkan kitaplarının tamamı tek sayılık hikayeler. Ama ben hepsini okuyacağım derseniz şöyle bir sıralama yaparsak daha anlaşılır olur.
1. Wade Wilson'ın Savaşı
2. 5 Ronin (tek başına Deadpool hikayesi değil ama bu hikayenin geçtiği alternatif evrendeki Deadpool ile son kitapta karşılaşıyoruz.)
3. Deadpool Marvel Evreni'ni Öldürüyor. (Direk bu kitaptan da başlayabilirsiniz.)
4. Deadpool Edebiyat Kahramanlarını Öldürüyor.
5. Deadpool Deadpool'u öldürüyor.
İsterseniz istediğiniz kitaptanda başlayabilirsiniz, dediğim gibi eğlencelik bir karakter.

Avengers v.s. X-Men'i alıp okuyabilirsiniz. Ama öncesi için özellikle X-Men hakkında ve Phoenix hakkında biraz bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Yani öncesinde okumanız gereken çok sayı var. Hiç bilmeden okumayın.

The New Avengers, Orijinal Avengers dağıldıktan sonra kurulan ve uzun yıllar süren bir seri. Tamamını okumak oldukça uzun ve zahmetli olacaktır. Ama baştan başlamadan da bir şeye benzemez. Gerekli Şeyler'den çıkan serinin yanında Marmara Çizgi'nin çıkarttığı Event kitaplarını da okumanız gerekir. Ki Civil War bu kitaplardan sadece birisi. Tek başına okuna bilir ama, öncesini bilmek ve sonrasına devam etmek iyi olacaktır.

Anladığım kadarıyla çizgi romana yeni başlıyorsunuz. Bence siz Avengers v.s. X-men hikayesine kadar olanların özetini internetten arayıp bir ön okuma yapın. Kapsamlı yazılar var. Olayın geldiği noktayı kavrayınca da Age of Ultron sayısında başlayın. Tek cilt zaten. Bu hikayeden sonra daha önceki hikayelerin bir önemi kalmıyor. Böylelikle güncel olarak aşağıdaki listeyi takip ederek Marvel Comics okuyabilirsiniz:
1. Avengers Cilt 1: Avengers Dünyası
Avengers Cilt 2: Son Beyaz Olay
2. Uncanny Avengers Cilt 1: Kırmızı Gölge

Bu yıl yayınlanmaya başlayan bu iki ayrı Avengers kitabı önemli event hikayeleri de barındırarak Secret Wars'a çıkacaktır.
 

Valenthia

Yeni Üye
7 Haz 2015
4
5
peki mesela şu avengers dağıldı ile başlayan eventi hangi sıraya göre okumamız gerekir onu da söyler misin sıralı tam listesini?
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,638
İzmir
01. Gizli Savaş
02. Avengers Dağıldı
03. New Avengers 1
04. New Avengers 2
05. New Avengers 3
06. House of M
07. New Avengers 4
08. Planet Hulk 1
09. Planet Hulk 2
10. İç Savaş
11. New Avengers 5
12. New Avengers 6
13. Mighty Avengers 1
14. New Avengers 7
15. Mighty Avengers 2
16. World War Hulk
17. Gizli İstila
18. New Avengers 8
19. Mighty Avengers 3
20. New Avengers 9
21. Mighty Avengers 4
22. Dark Avengers 1
23. New Avengers 10
24. New Avengers 11
25. Dark Avengers 2
26. New Avengers 12
27. Avengers Utopia 1
28. Avengers Utopia 2
29. Kuşatma
30. New Avengers: Kuşatma
31. Dark Avengers: Kuşatma
32. Mighty Avengers: Kuşatma
33. Avengers vs X-Men 1
34. Avengers vs X-Men 2
 
Son düzenleme:

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,638
İzmir
Avengers ve X-Men için orijinal sıra:
marvel_001-jpg.39897
 

sekobaskan

Yeni Üye
30 Tem 2015
3
3
Öncelikle yazdığınız değerli öneri ve yorumlarınız için teşekkürler.Koleksiyon yapmak gibi bir niyetim var, o yüzden internetten okumayı filan düşünmüyorum şimdilik :). Liste şu şekil,
7bv33r.jpg
. X-Men ile ilgili fazla birşey yok bu listede. Söylediğiniz Phoenix gibi karakterler hakkında bilgi edinmek için yeterli midir? X-Men filmlerinden filan da hatırlıyorum Phoenix'i. Jean Grey'in içine giriyodu galiba.

Ayrıca son mesajda attığınız sıralama ile bu sıralama arasında ne fark var? Sizin attığınız sıralama daha bi güzel göründü gözüme :).
 
Son düzenleme:

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,638
İzmir
Sevgili sekobaskan,
Sizin paylaştığınız resim Gerekli Şeyler ve Marmara Çizgi'nin kitaplarının okuma listesi. Benim listemdeki tek fark Hulk karakterine ait 3 kitabıda listede okunması gereken yere eklemek oldu. Bu listeler tamamen Avengers üzerinden devam eden seriler ile event hikayelerini içerir. House of M, X-Men Utopia ve Avengers vs. X-Men harici büyün kitaplarda X-men'in (Wolverine hariç.) bir katkısı yok. Zaman zaman konuk olarak gözükselerde bahsi geçen kitaplar hirici Avengers ile yolları kesilmiyor.

Spoiler:

House of M serisinin sonunda Scarlet Witch gerçekliği değiştirme gücü ile ''No More Mutant'' deyip binlerce mutantın gücünü siler. Geriye kalan çok az sayıdaki mutantın tek sorunu vardır: Türün devamını sağlamak. Bundan sonraki hikayelerde Avengers ile yolları çok kesişmez. Utopia hikayesinde Avengers ve Hammer'ın başındaki Norman Osborn ile karşı karşıya gelirler ve kendi adalarına taşınırlar. Avengers vs X-Men öyküsünde ise dünyaya geri dönecek olan Phoenix Force için ayrı görüşte olduklarından ekipler kapışırlar.

Yani yukarıdaki listeyi okumak X-Men hakkında çok bilgi vermez. X-Men için en doğru okuma listesi:

1. Klasik X-Men serisi ( Bir kısmı forumda var.) Bu seri Chris Claremont'ın yazdığı efsanevi hikayeleri içerir. Seri içinde Jean Grey'in nasıl önce Phoenix olduğunu akabinden nasıl Dark-Phoenix'e dönüştüğünü görürsünüz. İlk kısmı Arka Bahçe'den çıktı, devamında Gerekli Şeyler bastı.
2. Mesih Komplexi : 2 cilt olarak basıldı.
3. X-Force: 2 cildi Çizgi Düşler tarafından basıldı, devamı henüz yok.
4. Mesiah War (Mesih Savaşı): Henüz Türkçe basılmadı.
5. Second Coming: Henüz Tükçe basılmadı.
Bu hikayeleri okursanız neden X-Men ile Avengers'in kıyasıya savaştığını çok iyi anlamış olursunuz.

Not: Filmlerdeki hikayeler çizgi romanlardan çoğunlukla farklı ilerler. Çizgi roman okumayanlardan çok okumayanlar için yapılmış filmlerdir. Dolayısıyla filmler çizgi romanlardaki hikayenin orijinali hakkında çok fazla fikir vermez. İlk üç X-Men uyarlamasındaki Phoenix hikayesi ile çizgi romanın arasında çok fark var. Çizgi roman kesinlikle çok daha güzel.
 

sekobaskan

Yeni Üye
30 Tem 2015
3
3
Teşekkür ederim tekrardan :). Yorumlarınızdan da yola çıkarak x-men romanlarını indirip okumayı düşünüyorum. The New Avengers serisini ise satın alarak okumayı düşünüyorum.
 
Üst