![]() |
#11 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 21.Nisan.2009
•Rep Puanı : 93843
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Günümüzde Türk bilim kurgu sinemasından bahsetmeye kalksak herhalde gülümseriz acı acı. Oysa zamanında Yeşilçam absürd mabsürd demeden bir dolu bilim kurgu denemesi yapmış. Oz Büyücüsü'nü bile yapmış adamlar. İşte X-Bilinmeyen, Haziran 1979 tarihli 36. sayısına bu şirin filmi kapak yapmış.
Sayı 36, Haziran 1979, ön kapak. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Gökçen Taşkıran isimli bir araştırmacımız, oturmuş Battle Star Galactica dizisinin müziklerini irdelemiş. Bilim kurgu dizi müziği üzerine yazılmış ilk yazılardan biri olmalı. Daha sonraki dönemlerde naçizane benim bie yazım Atılgan bilim kurgu dergisinde yayınlandı. İlginç bir konudur. Sayı 36, sayfa:5, Battle Star Galactica'ın müzikleri. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Sayı 36, arka kapak. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bilim kurgu'nun saf, tertemiz masallar anlattığı yılların bir resmidir adeta X-Bilinmeyen. Etkileri hala devam ediyor. Sonraki dönemde Evren ismiyle devam etmiş olsa da X-Bilinmeyen ilk ismiyle daha çok anılır. Sonraki yıllarda gruptan Bülent Akkoç kendi olanaklarıyla Öncü fanzin dergisini tam 12 sayı tek başına çıkarmış. Bir başka ilginç deneme Antares, hala koleksiyonların değerli parçalarından olmayı sürdürmektedir. Nihayet 90'lı yılların sonunda yayınlanan ve artık kadroda benim de yeraldığım Atılgan'lı dönem, 2000'lerin başına kadar yaşandı. Scognamillo ustanın katkısıyla çok kısa ömürlü Nostromo'yu saymazsak bilim kurgu kültür dergilerinin döneminin Atılgan'la bittiğini söyleyebiliriz. Bir takım eski tüfek hala her ayın son Pazar günü Kadıköy'de biraraya gelip bilim kurgu sohbetleri yapıyorlar. Eskisi kadar katılamasam da gönlüm hala onlarla beraber. Selamlar Lami Tiryaki
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Konu Lami Tiryaki tarafından (17.Ocak.2016 Saat 22:40 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#12 |
Onursal Üye Üyelik tarihi: 14.Ocak.2011
•Rep Puanı : 606202
•Rep Seviyesi :
![]()
Bilimkurgu'ya gönül verenlerin hazinesidir X-Bilinmeyen... Bu analdaki tutarlı yayıncılık anlamında da tek dergi olsa gerek. Teşekkürler Lami, hoş bir derleme...
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#13 |
Yönetici Üyelik tarihi: 16.Nisan.2009
•Rep Puanı : 229257
•Rep Seviyesi :
![]()
Ne kadar dopdolu, insanı cezbeden bir dergiymiş. Sadece kapakları bile bir hazine değerinde anlayanlar için.
Bu harikulade güzel paylaşımlar için teşekkürler üstadım..
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#14 |
Aktif Üye Üyelik tarihi: 18.Mart.2011
•Rep Puanı : 316815
•Rep Seviyesi :
![]() Antares,XBilinmeyen,Bilimkurgu sanat,Nostromo ve Atılgan BK dergileri eksiksiz olarak bende var.
Tarayabilirsem paylaşırım. Zaten Antares 1. sayıyı paylaşmıştım. Linki altta: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#15 |
Yönetici Üyelik tarihi: 16.Nisan.2009
•Rep Puanı : 229257
•Rep Seviyesi :
![]() Antares,XBilinmeyen,Bilimkurgu sanat,Nostromo ve Atılgan BK dergileri eksiksiz olarak bende var. Tarayabilirsem paylaşırım. Zaten Antares 1. sayıyı paylaşmıştım. Linki altta: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Ellerinize sağlık. Paylaşımlarınızı merakla bekliyorum..
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 21.Temmuz.2010
•Rep Puanı : 10
•Rep Seviyesi :
![]() |
![]()
O zamanların bilim kurgu tadı şimdi yok ve o zamanlara dair yeni bir şeyler daha öğrendim. Teşekkür ederim...
Konu Baltimora tarafından (23.Ağustos.2020 Saat 23:23 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bilinmeyen kahramanlar fihrist... | büyük beyaz | Bilinmeyen Kahramanlar projesi | 659 | 20.Nisan.2022 00:26 |
Bilinmeyen Kahramanlar projesi.. | büyük beyaz | Bilinmeyen Kahramanlar projesi | 5 | 27.Nisan.2013 12:28 |
Bilinmeyen bir kahraman.JÜPİTER MAN (1940) | büyük beyaz | Çeviri ve Balonlama Projelerimiz | 1 | 25.Nisan.2012 14:26 |