bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
ZAGOR


Guido Nolitta takma adım kullanan yazar Sergio Bonelli ve çizer Gallieno Ferri'nin işbirliği sonucu yaratılan Zagor, ilk kez 1961 yılında Sergio Bonelli Editore logosuyla yayınlanmıştır.

Zagor sözcüğü, Baltalı İlah anlamına gelen Za-gor Te-nay'ın kısaltmasıdır. Ailesi bir Kızılderili saldırısında öldürüldüğünden küçük yaşta öksüz kalmış bir gencin intikam yemini ile başlayan macerası, Birleşik Devletler'in doğusundaki hayali Darkwood adlı bir bölgede barış ve düzenin korunmasına hayatını adamasını anlatmaktadır. Olağanüstü atletik becerilere sahip olan ve bir ağaç dalının ucuna bağladığı kızılderililerinkine benzer baltasını çok iyi kullanan Zagor; renkli, etkileyici kostümüyle ve Tarzanvari savaş çığlığı (karakteristik birAAHHYAAKK!) sayesinde Kızılderilileri kendisinin Manitu tarafından gönderilen bir yarı-ilah olduğuna inandırmıştır. Serideki başlıca macera unsuru önceleri sadece klasik western temalarıyken, yazar Nolitta hikâyeyi zaman içinde korku, bilimkurgu ve dedektif senaryolarıyla zenginleştirmiş ve bu temaları da başlığın yapısına ustaca eklemiştir.

izgiromanAnsiklopedisi667a.jpg


Ceylan Yayınları'ndan 1962 yılında yayınlanan Zagor sayılarından biri.

Maceralarında Zagor'a yanından hiç ayrılmayan Meksikalı dostu, ufak tefek, şişko, doymak bilmeyen Don Cico Felipe Cayetano Lopez y Martinez y Gonzales ya da kısa adıyla Çiko eşlik etmektedir. Kendi halindeki bu sadık ve kibar Meksikalı'dan başka onun uslanmaz tembel arkadaşı Trampy Trump; bir balina gemisi kaptanı olan Fishleg ve birbirinden ilginç tiplerdeki tayfası; sürekli define peşinde koşan ve başı beladan kurtulmayan Kazmakürek Bill; bir Mohawk Kızılderili şefi olan kan kardeşi Tonka; aynı kabileden gözlüklü büyücü Dörtgöz; Sherlock Holmes taklidi sevimli dedektif Bat Batterton; gitarının içine sakladığı silahla sürprizlere bayılan Gitar Jim; Doc, Rochas ve diğer avcı dostları gibi sayısız karakter Zagor maceralarında arasıra da olsa boy göstermiştir. Ayrıca çoğu Zagor tarafından yakalanıp adalete teslim edilen önemli, önemsiz yüzlerce kanun dışı tip de düşmanları arasında yer almaktadır. Bunların içinde en tehlikelisi de dünyayı ele geçirme planları Zagor yüzünden defalarca suya düşen çılgın bilimadamıı Hellingen'dir. Tabii vampir Rakosi, druid Kandraks, Zagor'u yenerek Darkwood'un idaresini ele geçirmeye çabalayan Süper Mike ve kötü ruhlu büyücü Wendigo da sık sık serüvenlere karışan düşmanları arasındadır.

Marcello Toninelli, Tiziano Sclavi, Mauro Boselli, gibi yazarlarla; Frencesco Gamba, Marco Toricelli, Franco Bignotti, Franco Donatelli gibi usta çizerlerin katkı sağladığı Zagor serisi, başarılı yayın kariyerine aralarında Brezilya, İsrail ve pek çok Avrupa ülkesi de olan çeşitli coğrafyalarda devam ettirmiştir.

izgiromanAnsiklopedisi668.jpg


Tay Yayınları logolu 1970'deki ilk Zagor serisinden bir sayı.

Ülkemizde ilk kez 1 Eylül 1962 tarihinde Ceylan Yayınları tararından haftalık bir dergi olarak altı ay kadar basılan Zagor, gerçek kimliğini Tay Yayınları'nın 8 Eylül 1970 tarihinde başlayan serisiyle bulmuştur. Haftalık periyottaki bu seri sonradan on beş günlük ve aylık cilt yayınlarına dönüşmüştür. Sonradan albüm formatlı çoğu tekrar basılan maceraların yer aldığı iki seriyi takiben 1991'de yayınlanan 28 sayılık özel sayıyla bu yayınevinin logosu Zagor başlığında son kez gözükmüştür. 1993'de Ecem Yayınları'nın kısa süreli yayın denemesinin ardından Temmuz 1996 tarihli Doğan Egmont (sonradan AD Yayıncılık) serisi ve 2000 yılında başlayan Aksoy Yayınları serisi izlemiştir. İlki 2002 yılının Nisan ayından, diğeri Haziran ayından başlayan ve birlikte devam eden iki ayrı Zagor serisiyle Lal Yayınları Türkiye'deki koleksiyonunu zenginleştirmeye devam etmiştir. Ayrıca bazı maceraları 1990'ların ortasında Meydan Gazetesi ilavesi olarak sunulmuştur. Son olarak Maceraperest Çizgiler tarafından 2002 yılından itibaren aralıklarla Zagor'un İtalyan'da yayınlanan özel maceraları basılmaya başlamıştır.

izgiromanAnsiklopedisi668a.jpg


Yukarıdan Aşağıya-Soldan Sağa: Tay Yayınlarından Yeni Dizi, Büyük Albüm, Özel Sayı serileri ve Ecem Yayınları serisinden bir sayının kapağı.



izgiromanAnsiklopedisi669.jpg


AD, Aksoy Yayınları ve Lal Kitap'ın 'yeni seri' Zagor sayıları.



izgiromanAnsiklopedisi669a.jpg


Lal Kitap'ın 'özel seri' Zagor sayılarından birinin kapağı.
 

Ayaz_Kaan

Yeni Üye
26 Mar 2010
45
16
Liste

ALINTIDIR. TEŞEKKÜR EDERİZ
yeni Zagor'un Türkiye'de Yayınlanmış Serüvenleri
Zagor ile ilgi yapılmış en kapsamlı liste Serüven Dergisi eki olarak 2 parça haline verilmişti.Aşağıdaki liste bu iki dergi içindeki listelerin biraraya getirilmiş halidir.
Orhan BERENT tarafından hazırlanmış bu listeyi daha da geliştirerek ve devam ettirerek forumadaki yerini korumasını dilerim.Çizgiroman sever dostlara çok ışık tutacağı kanaatindeyim;keza çok fazla tekrar macerası olan Zagor'da bu liste ile işin içinden çıkmak çok daha kolay olacaktır.


ZAGOR'UN TÜRKİYE'DE YAYIMLANMIŞ SERÜVENLERİ



İNSAN AVI Preda umana (I cacciatori di uomini)
Sayfa Sayısı: 134, Orijinal Sayı: 29-30, Fasikül: 1-2, 341-344,
Cilt: 1, 96-97, Mavi: 63-65 İnsan Avı, Yarış, İnsan Avcısı, Korkunç Mücadele (Mavi cilt tekrarında Amansız Takip ve Barış Sevinci adlı bölümler eklenmiştir).
(Nolitta - Ferri) Zagor'un Tay Yayınlarındaki ilk macerası. Nicholson adlı eski bir avcı, civardaki Kızılderilileri kaçırıp insan avı düzenlemektedir. Duruma müdahale etmek isteyen Zagor insan avında kovalanan olur. Uzun uğraşlar sonucu olayı lehine çevirir ve bu kez Nicholson av olur.

DARKWOOD KATLİAMI Guerra
Sayfa Sayısı: 189, Orijinal Sayı: 30-32, Fasikül: 2-5, 328-332, Cilt: 1-2, 92-93, Mavi: 37-39
Darkwood Katliamı, Kara Kurtlar, Savaş, Son Hücum, Korkunç İntikam (Mavi cilt tekrarında Vahşi Düello bölümü eklenmiştir).
(Nolitta-Ferri) Darkwood Ormanı'nda Kara Kurtlar adlı yeni bir birlik kurulmuştur. Başındaki komutan çok sert ve acımasızdır. Kaçırılan bir subayın oğlu yüzünden olayların bir Kızılderili katliamına dönüşmesinden endişe eden Zagor hem kaçırılan çocuğu bulmak hem de Kara Kurtlar'ı engellemek gibi zor bir görevle karşı karşıya gelmiştir.

KORKU KASABASI La casa del Terrore
Sayfa Sayısı: 135, Orijinal Sayı: 32-34, Fasikül: 5-7, 332-335, Cilt: 2, 93-94, Mavi: 62-63
Korku Kasabası, Dehşetler Evi, Perili Evin Esrarı, Landon'larm Sonu (Mavi cilt tekrarında Hayalet adlı bölüm eklenmiştir).
(Nolitta-Ferri) Landon'ların evi perili olduğu için kasaba halkından tepki görmektedir. Miras için kasabaya gelen genç Landon Zagor'dan yardım ister. Bat Batterton ve Çiko'yla birlikte Landon'ların evine yerleşen Zagor burada, zamanında yakılarak öldürülen ve gece yarısı ortaya çıkan Priscilla adlı genç bir kızın hayaleti ile uğraşmak zorunda kalır. Sonunda, kanun kaçağı (ve Zagor'un birçok kez karşısına çıkacak olan) Bimbo Sullivan'ın işe karıştığı görülür.

KIZIL, BÜYÜCÜ Mostro della laguna (La strega rossa)
Sayfa Sayısı: 189, Orijinal Sayı: 41-43, Fasikül: 7-10, 323-328, Cilt: 2-3, 90-92, Mavi: 72-74
Kızıl Büyücü, Denizde Mücadele, Göldeki Canavar, Ölüm Yolculuğu, Gemi Batıyor, Kurtuluş.
(Nolitta-Ferri) Zagor'la Çiko gittikleri bir kasabada gemisine tayfa arayan Kaptan Nielsen tarafından kaçırılırlar. Uyandıklarında kendilerini Kızıl Büyücü adlı bir gemide bulurlar. Gemide, nadir bulunan bir böceği arayan yarı-deli bir bilim adamı da bulunmaktadır. Okyanus ortasındaki bir adaya vardıklarında yerlilerle başları derde girer. Zagor, hem kaptan ve adamlarıyla hem de bir gölde yaşayan dev bir ahtapotla mücadele etmek zorunda kalır.

KÜREK MAHKUMLARI Gli evasi
Sayfa Sayısı: 162, Orijinal Sayı: 51-53, Fasikül: 10-13, 292-
296, Cilt: 3-4, 80-81, Mavi: 56-58 Kürek Mahkumları, Çayuga'lar Hücumda, Saldırı Emri, Kaçakların Peşinde, Kanlı Yakutlar, Yuvaya Dönüş. (Nolitta-Ferri) Kulübelerine dönen Zagor ve Çiko, burada bir sürprizle karşılaşırlar. Hapisten kaçan eski düşman "Demir Adam" Sam Fletcher ve arkadaşları onları beklemektedir. Esir düşen Zagor ve Çiko, onların Çayuga'ların yardımıyla eski Kızılderili mezarlarındaki mücevherlerin peşinde olduklarını anlarlar. Mezarlığı soyan mahkûmların peşine düşen Zagor, onları kendi usulüne göre tek tek cezalandıracaktır.

ZAGOR'UN HÎKAYESİ Zagor racconta
Sayfa Sayısı: 162, Orijinal Sayı: 55-56, Fasikül: 13-15, 199-204, Cilt: 4, 50-51, Mavi: 49-51
(Nolitta-Ferri) Zagor Çiko'ya, çocukluğunu ve "Baltalı İlah" oluşunu anlatır. Babası Patrick Wilding ve annesinin nasıl öldürüldüğünü, Wandering Fitzy'nin onu yetiştirmesini, daha sonra intikam peşinde ailesini öldüren Abenaki yerlilerini nasıl takip ettiğini anlatır. Saleman Kinsky adlı eski rahibi öldürmek üzereyken yetişen Fitzy'nin onu engellemesi (ama öldürülüşü) ve Zagor'un yerli köyünü yakıp yıkması anlatılır. Sullivan adlı gezgin tiyatro topluluğuna rastlayışı, onların verdiği elbiseyi giymesi ve düzenledikleri bir gösteri ile yerlilerin gözünde nasıl "Baltalı İlah" efsanesinin doğduğu bu hikâyede anlatılır.

KURTLAR VADİSİ L'uomo lupo
Sayfa Sayısı: 162, Orijinal Sayı: 48-49, Fasikül: 15-18, 337-
341, Cilt: 4-5, 95-96, Mavi: 55-56 Kurtlar Vadisi, Kurtlar Saldırıyor, Kurt Adam Efsanesi, KurtAdamın Sonu.
(Nolitta-Donatelli) Bir vadiden geçerken burada güzel kokulu çiçeklerin olduğunu gören kahramanlarımız, mola verdikleri çiftlik evinde hayvanlara saldıran bir canavardan söz edildiğini işitirler. Daha sonra Kurtadam'ı gören Çiko, bunun gerçek olduğuna çevresini ikna edemez. Ancak Kurtadam gerçekten vardır. Kasabada tanıştıkları bir bilim adamı, kahramanlarımıza Kurtadam'ın gerçek olduğunu söyler.

SOYGUNCULAR Servizio segreto
Sayfa Sayısı: 254, Orijinal Sayı: 58-60, Fasikül: 18-22, 344-350, Cilt: 5-6, 97-99, 348-350
Soyguncular, Yeni Dostlar, Gizli Görev, Hayalet Ordu, İlk Hücum, Ateş Emri, Adalet Saati.
(Nolitta-Ferri) Tanıştıkları ve rehberlik ettikleri kişilerin bağımsızlık savaşının yenilgisini hazmedemeyip tekrar örgütlenmek isteyen İngilizler olduğunu öğrenen Zagor, planlarına engel olmaya çalışır. Maceranın beşinci tekrarında ve 350'lik "Siyah" ciltlerin sonuncusunda, Hayalet Ordu ve Sırıtkan Joe adlı küçük maceralar tekrar cildine eklenmiştir. [Smiling Joe macerası bazı İtalyan kaynaklarında ayrı gösterilir. Biz, beşinci tekrarı temel alarak orijinal 22. sayıdaki 13 sayfalık bu kısa macerayı ve 23 sayfalık Hayalet Ordu macerasını burada gösterdik.)

KARA BELA L' avvoltoio
Sayfa Sayısı: 72, Orijinal Sayı: 22c-23, Fasikül: 22-23, 336-337, Cilt: 6, 94-95, Mavi: 65
Kara Bela, Kanlı İntikam, Kara Bela'nm Sonu.
(Nolitta-Ferri) Kızılderilileri öldüren ve kara bir maske takan adamın peşine düşen Zagor, onun öldürülen ailesinin intikamını almak isteyen yarı-deli bir adam olduğunu öğrenir.

GÖLGELER Ombre
Sayfa Sayısı: 73, Orijinal Sayı: 18, Fasikül: 23-24, 350-352",
Cilt: 6, 99-100, Mavi: 74 Gölgeler, Korsanlar Adası.
(Nolitta-Ferri) Dostları mühendis Robson'un demiryolu şantiyesine gelen Zagor ve Çiko, Çinli işçilerin ortadan kaybolduğuna dair bir şikâyet alırlar. Yakındaki kasabada durumu araştıran Zagor, Çinliler'in bir korsan örgütlenmesine katıldığını öğrenir. Korsan adasında esir düşen Zagor ve Çiko'yu, yardım ettikleri bir Çinli kurtaracaktır.

KAHRAMANIN DÖNÜŞÜ Satko
Sayfa Sayısı: 134, Orijinal Sayı: 45-46, Fasikül: 24-26, 319-
323, Cilt: 6-7, 89, 90, Mavi: 34-36 Kahramanın Dönüşü, Kanunsuzlar Şehri, Kanlı Vadi, Son Kavga.
(Nolitta-Ferri) Zagor'un dostlarından Satko'nun ilk göründüğü macera. Satko ile ormanda karşılaşan Zagor ve Çiko, onun yüksek öğrenim görmüş bir Kızılderili olduğunu ve kasabadaki bir beyaz kızla evlenmek istediğini öğrenince ona yardım etmeye karar verirler. Ancak muhafazakâr bir adam olan kızın babası, bu evliliğe karşı çıkmaktadır. Bir yolculuk esnasında saldırıya uğradıklarında suçu Satko'nun kabilesine atan baba, gerçekleri ancak Satko ve Zagor sayesinde görecektir.

MUMYALARIN ESRARI Ombre nella notte (Gli adoratori del sole)
Sayfa Sayısı: 108, Orijinal Sayı: 21b-22, Fasikül: 27-28, 352-354, Cilt: 7, 100, Mavi: 71-72
Mumyaların Esrarı, Ölüm Çölü, Kaderin Oyunu.
(Nolitta-Ferri) Kendisinden yardım isteyen bir bilim adamının evine giden Zagor burada Bat Batterton ile karşılaşır. Evde kaldıkları süre içinde, mumya kılığına girmiş dilsiz Kızılderililer'in saldırısına uğrarlar. Daha sonra çölde çıktıkları bir yolculukta, bilim adamının eski bir arkadaşının çölde eski Mısır uygarlığını tekrar canlandırmak üzere olduğunu görürler ve onun eline esir düşerler.

KİN Jene del mare
Sayfa Sayısı: 192, Orijinal Sayı: 23b-25, Fasikül: 28-31, 354-
358, Cilt: 7-8, 100-101, Mavi: 67-69 Kin, Korkunç îftira, Ölüm Feneri, İz Peşinde, Askeri Mahkeme.
(Nolitta-Ferri) Kendisine iftira atılan bir subay, olayın gerçek şahidinin Kazmakürek Bili adlı bir adam olduğunu söyler. Zagor'la Çiko onu bulup, mahkemede şahitlik yapmasını sağlarlar. Bu macera, Kazmakürek Bill'in ilk göründüğü maceradır.
SIR L'inferno dei vivi
Sayfa Sayısı: 121, Orijinal Sayı: 20-21, Fasikül: 31-33, Cilt: 8-9,198-199
Sır, Canlılar Cehennemi, Üçüncü Adam, Adalet.
(Nolitta-Ferri) Askeri bir arabaya kılavuzluk eden Zagor arabaya saldırı sonucunda yaralanır, bütün askerler de ölür. Daha sonra birçok macerada karşısına çıkacak olan dostu büyücü Tawar onu kurtarır ve tedavi eder. Ancak kaleye dönen Zagor suçun kendisine atıldığını görür. "Canlılar Cehennemi" adlı hapishanede buradan kurtulmanın yollarını arar. Darkwood'a ancak ölü rolü yaparak bir tabut içinde dönebilir ve burada gerçek suçlunun gelmesini bekler (Bu macerada Zagor'un baltasını fırlattığı meşhur pozu, uzun yıllar Tay Yayınları'nın Zagor logosunda kullanılmıştır).

DÖNÜŞ YOLU Seminoles
Sayfa Sayısı: 189, Orijinal Sayı: 43-45, Fasikül: 33-39, 358-362, Cilt: 9, 102-103, Mavi: 69-71, Büyük Albüm: 22-23
Dönüş Yolu, Seminoller, Barış Elçisi, İhanet, İntikam Dönüşü, Zagor Affetmiyor.
(Nolitta-Donatelli) Çiko ile deniz kenarında dolaşan Zagor burada sürgüne giden Seminole Kızılderililer'iyle karşılaşır. Onlara yapılan kötü muameleyi gören Zagor, askerlere müdahale eder. Daha sonra, onların efsanevi şefi Maneto-la ile görüşmek için Florida'ya giderler. Ancak burada onları bir komplo beklemektedir.

ÖLÜM MENDİLİ La dea nera
Sayfa Sayısı: 120, Orijinal Sayı: 53-54, Fasikül: 39-38, 362-
365, Cilt: 9-10,103-104, Mavi: 48-49 Ölüm Mendili, Kara ilahe, Kanlı Son.
(Nolitta-Donatelli) Bat Batterton ile karşılaşan Zagor ve Çiko, onun eski bir İngiliz subayına yardım ettiğini öğrenirler. Subay, kurbanlarını bir mendil ile boğan Hint kökenli bir örgütten korunmak istiyordur. Olaya karışan Zagor, Hintli örgüte karşı mücadele ederler.

KIZIL OKÇU L'arciere rosso
Sayfa Sayısı: 140, Orijinal Sayı: 61-62, Fasikül: 38-40, 365-
368, Cilt: 10, 104-105, Mavi: 53-55 Kızıl Okçu, Zagor'a ihanet, Öldüren Oklar, Kızıl Okçunun
Sonu.
(Nolitta-Donatelli) Robin Hood'a özenen bir adam, bu amaçla çevresinde bir topluluk oluşturmuştur. Daha soma, planlarını anlayan Zagor'a karşı savaşır.

UÇAN KUŞ Zagor attacca
Sayfa Sayısı: 130, Orijinal Sayı: 26-28, Fasikül: 40-42, Cilt: 10-11, Mavi: 27-28
Uçan Kuş, Gökteki Mücadele, Büyücünün Sırrı, Deneme.
(Nolitta-Ferri) Düşman "Tek Gözlü Jack" ve dost "Baron Icaro La Plume" ile ilk karşılaşma. Jack'in sarp bir kayalık üzerine kurulu bir manastırı soyacağını öğrenen Zagor, onlara engel olmak için baronun uçan makinesini kullanmak ister. Bu maceradaki kötü adamlardan biri de uzun yıllar sonra karşılaşacağı (Ecem, sayı 8) genç ve güzel Lorna'nın ağabeyi Happy Lou adlı hayduttur.

KAN ve ÖLÜM Mohican Jack
Sayfa Sayısı: 160, Orijinal Sayı: 56-58, Fasikül: 42-44, Cilt: 11, 246-247, Büyük Albüm: 21-22
Kan ve Ölüm, Mohican Jack, İntihar Hücumu.
(Nolitta-Donatelli) Mohican Jack adlı bir gazeteci, Kızılderili sorununa hükümetin dikkatini çekmek için onlar gibi yaşamakta ve bir Kızılderili kabilesi ile çevreye dehşet saçmaktadır. Zagor, yakınlardaki bir kaleye saldırma hazırlıkları yapan Jack'i engellemeye çalışır. Daha sonra, Türkiye'de ilk kez basılan renkli 400. sayıda (Lâl Kitap) Zagor, "ölüler ülkesi"nde onunla tekrar karşılaşacaktır. Bu macerada postacı Drunky Duck da, son sayfalarda Zagor'a getirdiği bir mektupla okuyucuya ilk kez görünür.

KAYBOLAN GEMİLER Sfida alî' ignoto
Sayfa Sayısı: 295, Orijinal Sayı: 62-65, Fasikül: 309-316, Cilt: 85-88, Mavi: 45-48
Eski Dost, Kaybolan Gemiler, Düşman Gemi, Vikingler, Krala İhanet, Gizli Geçit, Korsan Gemi, Mutlu Haber.
(Nolitta-Ferri, Donatelli) Hellingen ile ikinci buluşmada Zagor'la tanışan Fishleg, ona bir mesaj yollar. Port Whale'da gemilerin kaybolduğunu ve yardımcı olmasını ister. Zagor, yeniden mürettebatını toplayan Fishleg'in gemisine biner. Daha sonraki maceralarda göreceğimiz Ramath ve Hammendick gibi tayfalarla tanışır. Yola çıktıklarında, ıssız bir boğazda bir Viking gemisi görürler. Vikingler yüzyıllardır burada yaşamaktadırlar ve dış dünyayla ilişkilerini kesmişlerdir. Zagor'un bundan sonra birkaç kez daha karşılaşacağı Viking Kralı Guthrum, şehri yönetmektedir (Maceraya Ferri 'nin başlamasına rağmen ortalarda -Sieg-ried'i köpeklerin parçaladığı sahneden dönüş yolundaki yabancı geminin Fishleg'in gemisini soymaya çalıştığı bölüme kadar- Donatelli'nin çizimleriyle karşılaşırız. Maceranın sonuna doğru Ferri tekrar çizimleri devralır).

ÇALINAN BOMBA Caccia al ladro
Sayfa Sayısı: 74, Orijinal Sayı: 25-26, Fasikül: 49-50, Cilt: 13, 200
Çalman Bomba, Hırsız Avı, İhanet
(Nolitta-Ferri) Profesör Verybad ile ilk karşılaşma. Verybad, tahrip gücü çok yüksek bir bomba icat etmiştir. Ancak bombası kaleden çalınır. Askerler çalınan bombayı bulmak için Zagor'u görevlendirir.

FIRTINA Orme di Titan (L'isola Della paura)
Sayfa Sayısı: 123, Orijinal Sayı: 11-12, Fasikül: 50-52, Cilt: 13
Fırtına, Korku Adası.
(Nolitta-Ferri) Zagor'un efsanevi düşmanı Profesör Hellingen ile ilk karşılaşma. Dev robot Titan, Erie Gölü'ndeki Ottawa Adası'nda dehşet saçmaktadır. Olayı çözmek isteyen Zagor, Titan ve yaratıcısı Hellingen'in peşine düşer.

KORKU KAPISI / padroni del fuoco
Sayfa Sayısı: 50, Orijinal Sayı: 16b, Fasikül: 52-53, Cilt: 13-14,235
Korku Kapısı, Güneşe Tapanlar.
(Nolitta-Ferri) Nehirde gezintiye çıkan Zagor ve Çiko, kafatası biçimindeki bir kayanın içinden geçip gizli bir geçidi takip ederler. Çıktıkları yer gizli bir vadidir. Burada ilkel insanlarla ve bir Kızılderili kabilesiyle karşılaşırlar. Güneşe tapan ilkel insanlarla mücadele ederler.

DENİZ KIZI Il re delle aquile
Sayfa Sayısı: 174, Orijinal Sayı: 66-68, Fasikül: 53-56, Cilt:
14, 270-272, Büyük Albüm: 24-25 Deniz Kızı, Kartalların Hücumu, Zagor'un Hayaleti, Son Uçuş
(Nolitta-Ferri) Zagor'un düşmanlarından Kartalların Efendisi Stevens ile ilk karşılaşma. Çevreye dehşet saçan ve kuş maskesi takan bir çetenin gizlediği sırrı ortaya çıkarmak isteyen Zagor, Stevens'ın eski altın arayıcısı arkadaşlarının kulübesini ve iskeletlerini bulur. Daha sonra olayların arkasında Stevens'ın olduğunu öğrenen Zagor, onunla mücadele etmek için çaba harcar.

TEHLİKELİ OYUN I sei della "Blue Star"
Sayfa Sayısı: 140, Orijinal Sayı: 68-70, Fasikül: 56-58, Cilt: 14-15, 164-166, Mavi: 74-76
Tehlikeli Oyun, Kayıp Hazine, Blue Star'ın Sonu.
(Nolitta-Ferri) Bir kasabada yaşlı insanlar kaybolmaktadır. Onları kaçıran Kazmakürek Bill'in amacı, (onlardan) hazine yüklü eski bir gemi hakkında bilgi toplamaktır. Kızılderili bölgesinde ve Malekite adlı bir kabilenin topraklarında bulunan gemi kalıntısına yapılan yolculuk türlü tehlikelerle yaşanacaktır.

MAÇA BACAĞI II fante di picche
Sayfa Sayısı: 145, Orijinal Sayı: 46-48, Fasikül: 58-60, 316-
319, Cilt: 15, 88-89, Mavi: 52-53 Maça Bacağı, Iz Üzerinde, Kanlı Soygun, Maça Bacağı'nın Sırrı.
(Nolitta-Ferri) Sürekli kılık değiştiren bir suçlunun peşine düşen Zagor, kasabada Çiko'yu tutuklayan şerifle de uğraşmak zorunda kalır.

YASAK VADİ L'oro del fiume
Sayfa Sayısı: 143, Orijinal Sayı: 3b-4, Fasikül: 60-62, Cilt: 15-16
Yasak Vadi, Uğursuz Altınlar, Son Av. (Ferri-Ferri)

GİZLİ ŞEHİR La citta nascosta
Sayfa Sayısı: 146, Orijinal Sayı: 50-51, Fasikül: 63-65, Cilt:
16-17,181-182, Büyük Albüm: 23-24 Gizli Şehir, Matamlar, Mayalar'm Zaferi. (Melloncelli-Donatelli) Zagor ve Çiko esrarengiz savaşçılara rastlarlar. Bunlar gizli bir geçitten çıkmış Mayalar'dır. Mayalar, Moiskos adlı bir büyücünün bir ilaçla dev gibi savaşçılar yetiştirdiğini ve krallık hanedanını şehirden kovduğunu anlatırlar. Zagor, Mayalar'a yardımcı olmak için onlarla birlikte gizli şehre gider.

BİLİNMEYEN TOPRAKLAR Il fiore che uccide
Sayfa Sayısı: 184, Orijinal Sayı: 70-72, Fasikül: 65-68, Cilt: 17, 213-215, Mavi: 102-103
Bilinmeyen Topraklar, Öldüren Çiçek, Gecenin Celladı, Kanunsuz Toprak.
(Nolitta-Donatelli) Kalede rastladıkları bir bilim adamı, Zagor'a insanları etkileyen ilginç bir çiçekten bahseder. Çiko ve birkaç kişi kokladıklan çiçeğin etkisiyle cinnet halinde etrafa saldırırlar. Zagor ve Çiko, bu çiçeğin esrarını aydınlatmak amacıyla bilinmeyen topraklara yolculuk ederler.

TEHLİKELİ OYUN Lo strano Mister Smith
Sayfa Sayısı: 111, Orijinal Sayı: 72-73, Fasikül: 68-69, 369-
371, Cilt: 17-18, 105, Mavi: 51-52 Tehlikeli Oyun, Oyun Bitti, Sahtekâr.
(Nolitta-Ferri) Trampy'nin sahte seyahat acentesiyle uğraşan Zagor, birtakım kişilerin fidye almak için müşterileri kaçırdığını görür. Haydutların aslında zavallı kişiler olduğunu ve başlarındaki kişinin otel kâtibi olduğunu anlar. Macera, Trampy ve Çiko'nun başarısız bir gösterisiyle biter.

BAYKUŞ TEPESİ Legge Dei Clinton (II Colle dei gufi)
Sayfa Sayısı: 49, Orijinal Sayı: 22b, Fasikül: 69-70, 371-372,
Cilt: 18, 105-106 Baykuş Tepesi İçki Kaçakçıları.
(Nolitta-Ferri) Bir gösteri sırasında yerliler askeri heyete saldırırlar. Olaylardan kuşkulanan Zagor, yerlilere içki sattığından şüphelendiği garip bir ailenin peşine düşer.

RİVER POİNT Magic bat
Sayfa Sayısı: 133, Orijinal Sayı: 65-66, Fasikül: 70-72, Cilt:
18, 155-156, Mavi: 65-67
RiverPoint, Altın Hırsı, intikam Saati.
(Melloncelli-Donatelli) Zagor'la Çiko, Donald Destry adlı eski bir altın arayıcısını aramaktadır. Çıkardığı altınları kasabaya götürmek üzere ona yardım eden Magic Bat adlı bir sihirbaz ve iri yapılı yardımcısıyla uğraşmak zorunda kalırlar.

GECE AVI Lo spettro del passato
Sayfa Sayısı: 212, Orijinal Sayı: 39-41, Fasikül: 72-75, Cilt: 18-19, Mavi: 19-21
Gece Avı, Savaş Yolunda, Göldeki Mücadele.
(Nolitta-Donatelli) Kızılderililer arasındaki huzursuzluğu araştıran Zagor, bütün bunlara Erie Gölü'nde dolaşan bir canavarın yol açtığını fark eder. Olayı araştırmaya başlayınca canavarın aslında bir çeşit denizaltı olduğunu ve bütün bu olayları bir suç örgütünün tezgâhladığını ortaya çıkarır. Ancak suç örgütüne esir düşmüştür. Örgütün başındaki kişi ise Ottawa Adası'nda öldüğü sanılan Hellingen'dir. İkinci kez ortaya çıkmıştır. Bu macera, Zagor'un büyük dostu olacak Fishleg'le ilk tanışmasıdır.

ESKİ DOST Iricattatori
Sayfa Sayısı: 241, Orijinal Sayı: 35-37, Fasikül: 75-80, Cilt: 19-20, 168-170
Eski Dost, Zor Günler, Zagor Şehirde, Kanunsuz Şehir, Kanuna Karşı.
(Nolitta-Bignotti, Ferri) Zagor'un Harry Keller adlı eski dostunun kaçırılan çocuğunu bulmak için hep birlikte büyük şehir Chicago'ya gidilir. Bu macerada Zagor'un büyük şehirde yaşadıkları anlatılır. Ayrıca Zagor ilerde birçok kez karşılaşacağı Lapalet Kontu'yla ilk kez bu macerada tanışır (Macerayı Bignotti çizmeye başlamış, Çiko'nun bir restoranın döner kapısından içeri girmeye çalıştığı kareden sonra Ferri devralmıştır).

FİRARİLER I disertori
Sayfa Sayısı: 136, Orijinal Sayı: 37-38, Fasikül: 80-83, Cilt: 20-21, 215-216, Büyük Albüm: 20
Firariler, Tehlikeli Oyun, Düşman Yuvası, Ölüm Geçidi.
(Nolitta-Donatelli) Zagor, bir garnizonda asker kaçaklarının artması olayına müdahale eder. Kendi de asker kaçağı rolüne bürünür. Çok geçmeden olayın arkasındaki örgütün başında Tek Gözlü Jack'in olduğu anlaşılır (Bu onun ikinci ortaya çıkışıdır).

DEĞİRMENİN SIRRI Imercanti di schiavi
Sayfa Sayısı: 94, Orijinal Sayı: 14, Fasikül: 83-85, Cilt: 21-22,
156-157, Mavi: 78-79 Değirmenin Sırrı, Amansız Mücadele.
(Nolitta-Ferri) Zagor'la Çiko, köle ticareti yapan bir çeteye karşı koyarlar. Çetenin başında Timber Bili vardır. Köleleri kurtarıp serbest bırakırlar (Bu olaydan yıllar sonra kölelerden biri, başka bir macerada Zagor'a yardım edecektir).

SAHTE ELÇİ Iron-man
Sayfa Sayısı: 95, Orijinal Sayı: 15, Fasikül: 85-87, Cilt: 22 Sahte Elçi, Son Dövüş.
(Nolitta-Ferri) Cayuga'ları kandıran demir maskeli bir adam Darkwood'da barışı tehdit etmektedir. Zagor başlangıçta Demir Adam'ın önünde "eğilse" de, bir yarışma sırasında tekrar ortaya çıkar ve maskesini düşürür. Bu Sam Fletcher'dır. Ancak bu macera, Türkiye'de ikinci karşılaşma olan Kürek Mahkumları'ndan sonra yayımlanmıştır.

CENNETİN KAPISI La steila di lata
Sayfa Sayısı: 163, Orijinal Sayı: 73-74, Fasikül: 87-90, Cilt:
22-23, 196-197, Büyük Albüm: 31-32 Cennetin Kapısı, Kanun Adamı, Korkulu Günler. (Nolitta-Donatelli) Paradise Gate adlı bir kasabada Mac Kay adlı bir adam bütün kasabaya hükmetmektedir. Eşini kaybetmiş olan eski bir tanıdığını buraya şerif yapmıştır. Ancak kanunsuz olaylara dayanamayan şerif, Zagor'dan yardım ister. Zagor şerifliği devralır ve tek başına zor bir mücadeleye girişir.

ÖFKE Gentiluomoma non troppo
Sayfa Sayısı: 50, Orijinal Sayı: 15b-16, Fasikül: 90-91, Cilt:
23, 183 Öfke, Markinin Oyunu.
(Nolitta-Ferri) Zengin bir adamın bahçesinde hizmetçilerden dayak yiyen Çiko'ya yardım etmek isteyen Zagor, söz konusu adamın aranılan bir suçlu olduğunu fark eder ancak onlara esir düşer. Zagor'u kurtarmak Çiko'ya düşecektir.

SAHTE ZAGOR / due sosia
Sayfa Sayısı: 71, Orijinal Sayı: 4-5, Fasikül: 91-93, Cilt: 23-24, 212
Sahte Zagor, Zagor Zagor'a Karşı.
(Ferri-Ferri) Olaf Botegosky adlı bir sahtekâr Zagor'un kılığına bürünüp entrikalar çevirmektedir.

ÖLÜM GÖLÜ L'uomo volante
Sayfa Sayısı: 64, Orijinal Sayı: 2b-3, Fasikül: 93-96, Cilt: 24 Ölüm Gölü, Nehirde Mücadele, Kanlı Yolculuk. (Ferri-Ferri) Marcus adlı bir adam kanat yapıp uçmayı başarmış ve çevresinde esrarengiz bir topluluk kurmuştur. Zagor, başlarında yarasa kanatlarından başlıklar taşıyan kadınlı erkekli topluluğun planlarını bozmak için savaşır. (İkinci baskı yapmamış bu macerada ilk kez, öne çıkan bir kadın kahraman da görürüz).

PUSU Territorio indiano
Sayfa Sayısı: 95, Orijinal Sayı: 19-20, Fasikül: 96-98, Cilt: 24-25
Pusu, Barış Düşmanları, Son Koz.
(Nolitta-Ferri) Zagor ve Çiko, Naskapi yerlilerine silah satmaya gelen tüccarlarla karşılaşırlar. Bunun üzerine Zagor, Reis Sarı Balta ile görüşmeye gider. Silah tüccarı Blacky, onlara beyazların topraklarını işgal edeceğini söylemiştir. Zagor bunun bir yalan olduğunu kanıtlamak için Albay Clark'a gider ve birlikte Naskapiler'in köyüne doğru yola çıkarlar. Ancak Blacky'nin adamları onları bir kilise harabesinde kıstırır ve albayı kendilerine teslim etmedikleri takdirde yıkıntıyı dinamitle havaya uçuracaklarını söylerler. Zagor köye, albayın yerine ona çok benzeyen Çiko'yu gönderir. Sonra da Çiko'nun kıyafetini giymiş olan albayla birlikte Naskapiler'in köyüne gider, barışı sağlarlar (A. S).
-
FIRSATÇILAR Un tragico patto
Sayfa Sayısı: 72, Orijinal Sayı: 18b-19, Fasikül: 98-99, Cilt: 25, 182-183
Fırsatçılar, Kutsal Kılıç, Esrarengiz Düşman, Ölüm Tuzağı.
(Nolitta-Ferri) Fredie Duncan adlı bir genç, Zagor'dan eski altın kılıcı bulmak için yardım ister. Zagor reddedince, iki haydut ona rehber olur. Kılıcı ele geçirdikten sonra genci öldürmek isterler ama Zagor engel olur. Bu arada kılıcı totem olarak benimseyen bir kabilenin de saldırısına uğrarlar.

TAKİP Il nemico misterioso (un nido di vipere)
Sayfa Sayısı: 49, Orijinal Sayı: 17b-18, Fasikül: 99-100, Cilt:
25,245 Takip, Ölüm Tuzağı.
(Nolitta-Ferri) Bir posta arabası sürücüsü, yolculardan birinin telkiniyle arabayı Zagor ve Çiko'nun üzerine sürer. Zagor ve Çiko'ysa, dinlenme yerinde arabadaki yolculardan bazılarının daha önceden karşılaştıkları eski kanun kaçakları olduğunu anlarlar. Eski kaçak yolculardan biri olan Bud Shank, artık şerif olmuştur. Dinlenme yerinde gecelerken Zagor'a bir saldırı olur ama karanlıkta yanlışlıkla yolculardan biri bıçaklanır. Katil içlerinden biridir. (Düşman Bimbo Sullivan'ın ikinci gelişi.)

KESİK EL Gli sciacalli deha foresta
Sayfa Sayısı: 81, Orijinal Sayı: 34-35, Fasikül: 100-102, Cilt: 25-26, 245-246
Kesik El, Gitar Jim 'in Dönüşü, Son Şans.
(Nolitta-Ferri) Gitar Jim'i yakalamak için kendilerine zengin süsü veren Zagor ve Çiko, başka haydutlar tarafından esir alınırlar. Onları Gitar Jim kurtarır. Ancak daha sonra rastladıkları bir kervan yüzünden Gitar Jim'i ellerinden kaçırırlar (Bu kitapta Ferri'nin çizgilerinin yavaş yavaş kare içinde daha büyük figürlere yöneldiğinin işaretlerini görürüz).

DÖNÜŞ YOLU / falchi dele nevi
Sayfa Sayısı: 167, Orijinal Sayı: 78-79, Fasikül: 102-105, Cilt: 26-27, 192-193, Büyük Albüm: 22-23
Dönüş Yolu, Kar Şahinleri, Amansız Takip, Zagor Eskimo'ya Karşı, Eskimo'nun Sonu.
(Nolitta-Donatelli) Zagor, çevre halkını soyan ve esrarlı bir biçimde ortadan kaybolan "Kar Şahinleri" adlı çeteyi ele geçirmek için yerlerini bulmaya karar verir. Ele geçirdiği bir haydudun kılığına bürünür ve kullandıkları garip kano ile sığınaklarına gider. Burada -daha sonra bir kez daha karşılaşacağı- acımasız haydut Eskimo ile karşılaşır.

GARİP ZİYARETÇİ Zagor story
Sayfa Sayısı: 217, Orijinal Sayı: 79-81, Fasikül: 106-110, Cilt: 27-28, 209-212, Büyük Albüm: 20-21
Garip Ziyaretçi, Çalman Totem, intikam Seferi, Avcıların isyanı, Esrarengiz Katil.
(Nolitta-Bignotti) Eddie Rufus adlı bir gazeteci hikâyesini yazmak için Zagor'dan izin ister. Kahramanlarımızla birlikte yaşamaya başlayan Rufus, bir süre sonra bir huzursuzluğa şahit olur. Yerlilerin kutsal totemi çalınmıştır. Zagor totemi bulur ve avcılarla muhtemel bir çatışmayı önler. Ancak daha sonra esrarengiz bir cinayet işlenir. Bütün olayların arkasında ise hiç umulmayacak bir kişi vardır.

KUTSAL GÖREV Due traditori
Sayfa Sayısı: 26, Orijinal Sayı: 16, Fasikül: 110-111, Cilt: 28,
229 Kutsal Görev.
(Nolitta-Ferri) Doktor Galloway'i Fox'ların elinden kurtaran Zagor, onu uygar hayata geri döndürmek için mücadele etmektedir. Ancak Fox'ların yakalandığı salgın hastalığı iyileştirmek isteyen doktor, (onların yanına) geri döner.

SOYGUN Natale calibro 45
Sayfa Sayısı: 52, Orijinal Sayı: 54, Fasikül: 111-112, Cilt: 192-193
Soygun, Mutlu Yılbaşı.
(Nolitta-Donatelli). Lonely Town kasabasındaki Zagor ve Çiko'nun bir soygun sonrasında yaşadıkları anlatılır. Noel Baba kılığındaki soyguncuları yakalayan Zagor onlara, balo salonunda küçük bir konser verdirtir (!)

BUZLAR İLAHI Molok
Sayfa Sayısı: 141, Orijinal Sayı: 76-77, Fasikül: 112-115, Cilt: 28-29, 217-218, Büyük Albüm: 24
Buzlar İlahı, Korkunç Yaratık, Canavarın Dönüşü, Ölüm Bataklığı.
(Castelli-Bignotti) Zagor'la Çiko, Profesör Talbot adlı bir bilim adamına yardım ederler. Micmac yerlilerinin köyünde, buzdan bir kalıp içinde, bir yaratığın fosili vardır. Ancak profesör onları uyutur ve fosille birlikte kaçar.
Gerçeği, ancak işlenen esrarengiz cinayetlerden sonra öğrenirler.

ŞANTAJ I predoni della montagna
Sayfa Sayısı: 57, Orijinal Sayı: 17, Fasikül: 115-116, Cilt: 29 Şantaj, Şifreli Mesaj.
(Nolitta-Ferri) Golden Rock adlı maden kasabasına yiyecek ve malzeme taşıyan askeri kervanlar soyulmaktadır. Kasabadaki tüccar Dixon, eski bir general olan Senatör Alan Robbins'in oğlu Teğmen Robbins'ten kervanlarla ilgili bilgi almaktadır. Dixon, Amerikan Bağımsızlık Savaşı sırasında yüzbaşı olan Senatör Alan Robbins'in, yakın dostu iki İngiliz subayının kaçmasına yardım ettiğine dair bir belgeyi elinde tutarak oğluna şantaj yapmaktadır. Babasının ününü kurtarmak için şantaja boyun eğen Robbins, sonunda Zagor'un etkisiyle doğru yolu seçer ve birlikte bu oyunu bozarlar (A.S.).

MABUDUN ELİ La mano di Allah
Sayfa Sayısı: 147, Orijinal Sayı: 75-76, Fasikül: 116-119, Cilt:
29-30, 259-261, Büyük Albüm: 19-20 Mabudun Eli, Dehşet Avcıları, Uğursuz Mücevher, Korkunç Dakikalar.
(Nolitta-Ferri) Amerika'ya avlanmaya gelen zengin bir Arap şeyhinin boynundaki mücevher başına dert olur. Kale komutanı tarafından şeyhi koruması istenen Zagor, Gitar Jim'in mücevheri çalmasına engel olamaz. Zagor, bir yandan mücevheri bulmak için çaba harcarken, diğer taraftan da gaddar bir insan olan şeyhin Gitar Jim'e zarar vermesine de engel olmaya çalışır.

KIRIK MIZRAK La lancia spezzata
Sayfa Sayısı: 80, Orijinal Sayı: 6-7, Fasikül: 119-123, Cilt: 30-
31, 243-244 Kırık Mızrak, Sinsi Düşman, Dehşet Bataklığı.
(G. L. Bonelli-Ferri) Delavvere'ların başına geçen Nakawa, beyazlara karşı savaş ilan eder. Zagor onu bu kararından vazgeçirmek ve savaş çıkmasını engellemek ister. Nakawa, babasını Zagor'un öldürdüğünü sanmaktadır. Gerçeği öğrenince maceranın bittiği sanılır. Ancak Zagor'un yakın bir arkadaşı kaybolmuştur. Zagor onu aramak için "Tüten Tepeler" adı verilen esrarengiz bir bölgeye gider. Arkadaşını bulur ama burada unutulmuş bir şehir ve yüzyıllar öncesini yaşayan bir halk bulunmaktadır.

TOTEM Vendetta Di Zagor (L'orso giustiziere)
Sayfa Sayısı: 48, Orijinal Sayı: 7b-8, Fasikül: 123-124, Cilt:
31, 218-219
Totem, Ölüm Kayaları.
(G. L. Bonelli-Ferri) Oneida'ların kutsal totemine sunulan yiyecekleri yiyen Çiko'nun yol açtığı kısa bir macera.

SOYGUNCULAR Ipredoni del Big River
Sayfa Sayısı: 48, Orijinal Sayı: 8, Fasikül: 124-125), Cilt: 31-
32, 199-200
Soyguncular, Ormanda Takip.
(G. L. Bonelli-Ferri) Zagor'la Çiko gittikleri bir kasabada genç bir yerliye eziyet edildiğini görürler ve ona yardım ederler. Çiko'nun yardımıyla yerliyi kurtaran Zagor onun, Delawere'ların kabilesinden olduğunu ve postlarının çalındığını öğrenir.

KUTSAL GEYİK Cervo sacro
Sayfa Sayısı: 73, Orijinal Sayı: 12, Fasikül: 125-126, Cilt: 32 Kutsal Geyik.
(Nolitta-Chiomenti) Kruger ve Meyer'in ilk kez göründüğü kısa bir macera.

NEFES KESEN TAKİP L'abisso verde
Sayfa Sayısı: 71, Orijinal Sayı: 13, Fasikül: 126-128, Cilt: 32, 195
Nefes Kesen Takip.
(G. L. Bonelli-Ferri) Oneida savaşçısı Umapai, Zagor'darı yardım ister. Kabilenin büyücüsü, genç bir kızı bir canavara kurban edecektir. Olayın peşine düşen Zagor dev canavarı öldürür. Canavarın çıktığı ve derinliği bilinmeyen uçurumun ağzını da barutla patlatıp kapar. Patlamadan hemen önce, uçurumun dibinde, belli belirsiz bir yeşil ışık fark ederler (!)

DEMİRYOLU La strada di Ferro
Sayfa Sayısı: 192, Orijinal Sayı: 82-83, Fasikül: 128-132, Cilt: 32-33,176-177, Büyük Albüm: 18-19
Demiryolu, Kanlı Geçit, Beyaz Maske, Gizli Depo, Maske Düşüyor.
(Nolitta-Donatelli) Dostları mühendis Robson'un yanına gelen kahramanlarımız, demiryolu inşaatına ve işçilere yapılan saldırılara karşı ona yardım etmeye karar verirler. Cicapus yerlileri, beyaz maskeli esrarengiz bir kişiden emir almaktadırlar.

SAVAŞ KARARI La legge rossa
Sayfa Sayısı: 95, Orijinal Sayı: 8b-9, Fasikül: 132-134, Cilt: 33-34
Savaş Kararı, Zagor Harekete Geçiyor, Barış Toplantısı. (G. L. Bonelli-Ferri)
KATLİAM La palude tragica (II messaggio tragico) Sayfa Sayısı: 72, Orijinal Sayı: 13b-14, Fasikül: 134-135, Cilt: 34
Katliam, Yılanların Adaleti. (G. L. Bonelli-Ferri)

KOLEKSİYONCU Indian circus
Sayfa Sayısı: 96, Orijinal Sayı: 84, Fasikül: 135-137, Cilt: 34-
35, 178, Mavi: 81-82
Koleksiyoncu, Kızılderililer Sirki, Sirkte İsyan.
(Nolitta-Ferri) Amerika'yı baştan başa dolaşan bir sirk, Kızılderilileri köle etmiş, zorla çalıştırmaktadır. Zagor, bu duruma engel olup sirkteki Kızılderililerle birlikte kaçmak için harekete geçer (Bu sayı İtalya’da renkli basılmıştır).

TÖREN Angoscia (Zagor contro il vampiro)
Sayfa Sayısı: 219, Orijinal Sayı: 85-87, Fasikül: 137-142, Cilt: 35-36, 272-274, Büyük Albüm: 34-35
Tören, Uğursuz Kervan, Meşhul Katil, Kabus, Zagor Vampire Karşı, Kurtuluş Güneşi.
(Nolitta-Ferri) Zagor, eski bir arkadaşının oğluna yardım etmeye karar verir. Rehberliğini yaptığı kervanda esrarengiz cinayetler işlenmekte ve kervanın geçtiği yerlerdeki Kızılderili köylerinde esrarengiz kaybolma olayları olmaktadır. Kervan yerine vardığında Zagor ve arkadaşları bir tabutu yerine teslim ederler. Tabutun içindeki vampir Rakosi'dir (Rakosi'nin ilk ortaya çıkışı).

BAŞARISIZ DENEME Odissea Americana
Sayfa Sayısı: 216, Orijinal Sayı: 87-89, Fasikül:142-146, Cilt: 36-37,179-181, Mavi: 85-87
Başarısız Deneme, Cehennem Yolculuğu, Maymunlar Kabilesi, Vahşi Topraklar, Esrarengiz Sis.
(Nolitta-Ferri) Zagor'la Çiko gittikleri bir kasabada bilinmeyen topraklara yolculuk yapmak isteyen bir adamla karşılaşırlar. Maceranın başında Çiko, kasabayı istila eden fareleri Trampy ile kovmaya çalışmaktadır. Ancak başarısız olurlar ve kasabayı bu kez yılanlar istila eder. Zagor'la Çiko çareyi hareket eden gemiye sığınmakta bulurlar ve bilinmeyen topraklara yolculuk başlar. İnsan yiyen bitkiler, maymunlar kabilesi, garip volkanik topraklar, hayal gördüren sisler gibi gerçeküstü olaylarla karşılaşırlar. Zagor'un uzun yolculuk hikâyelerinin ilki.

KAYBOLAN KIZILDERİLİLER Gli schiavi della miniera
Sayfa Sayısı: 73, Orijinal Sayı: 5b-6, Fasikül: 146-148, Cilt: 37
Kaybolan Kızılderililer, Uğursuz Maden.
(Ferri-Ferri) Gomez adlı biri kendine ait bir madende zorla kaçırdığı yerlileri çalıştırmaktadır. Farklı kabilelerden kaybolan Kızılderililer'in çalıştırıldığı yeri öğrenen Zagor esirleri kurtarır ve suçluları cezalandırır (A.S.).

TEHLİKELİ KARAR Condanna a morte
Sayfa Sayısı: 63, Orijinal Sayı: 16c-17, Fasikül: 148-149, Cilt: 37-38
Tehlikeli Karar, Bizonların Hücumu.
(Nolitta-Ferri) Kızılderili arazisinde, bizonların geçiş yolu üzerinde, askerler bir kale inşa etmek istemektedirler. Aç kalma tehdidiyle karşılaşan Kızılderililer ayaklanmak üzeredirler. Zagor duruma müdahale eder ve sonunda kaleyi yıkarak bölgede barışı sağlar (A.S.).

SAHTE DİN ADAMI Liberta o morte
Sayfa Sayısı: 308, Orijinal Sayı: 89-92, Fasikül: 149-156, Cilt: 38-39, Mavi: 11-14
Sahte Din Adamı, Bankaya Baskın, Seminolierin İzinde, Umut Adası, İntikam Dönüşü, Zagor'un Oyunu, Cehennem Kalesi, Özgürlük ya da Ölüm.
(Nolitta-Donatelli) Seminoller'in Zagor'la ikinci karşılaşması. Bir kasabada, Zagor bankadayken banka soyulmak istenir. Soyguncular, başlarında Manatola olan Seminoller'dir. Zagor suç ortağı sanılıp tutuklanır. Hapisten kurtulup Seminoller'in yanına gittiğinde, onların bir kaptanla anlaşıp Atlas Okyanusu'ndaki Birittania Adası'na göç edeceklerini öğrenir. İçlerinde -daha sonra iki kez karşılaşacağı- Liberty Sam de vardır. Adaya vardıklarında kaptan, onları köle olarak adadaki İngiliz garnizonuna teslim eder.

AV PEŞİNDE II domatore di orsi
Sayfa Sayısı: 53, Orijinal Sayı: 5, Fasikül: 156-158, Cilt: 39-40, 219
Av Peşinde, Meçhul Hırsız, Beklenmeyen Son.
(Ferri-Ferri) Zagor'un arkadaşı Jess, bir ayı tarafından parçalanır. İzleri takip eden Zagor yakınlardaki bir kasabada kurulan sirkteki bir hayvan terbiyecisinden şüphelenir. Çiko, katili çekmek için mihrace kılığına girer.

SİRKTEKİ SUÇLU Gigante Ribelle Orijinal Sayı: 26, Fasikül: 158-159, Cilt: 40 Sirkteki Suçlu, Suçlu Ele Geçiyor.
(Nolitta-Ferri) Tİffİn kasabasındaki sirkte çalışan Küçük Baby lakaplı dev bir güreşçi, posta arabasını soymakla ve cinayetle suçlanır. Zagor işe karışır ve gerçek suçluyu ortaya çıkarır (A.S.).

GERÇEKLEŞEN RÜYA La hıria di Zagor Sayfa Sayısı: 72, Orijinal Sayı: 21, Fasikül: 159-161, Cilt: 40-41,233
Gerçekleşen Rüya, Uğursuz Hazine, Acı Son.
(Nolitta-Ferri) Daha önce Zagor'u kurtlardan kurtarıp tedavi eden Tunican'ların büyücüsü Tawar, bu kez Zagor'dan yardım ister. Tunican'ların başına beyazlar gibi giyinip onların âdetlerini sürdürmek isteyen bir şef geçmiş ve kendine saray gibi bir ev yaptırmıştır. Zagor kendine Mister Mister adı veren bu yeni şefle uğraşmak zorunda kalır.

HAITI’DE FIRTINA Vudu
Sayfa Sayısı: 253, Orijinal Sayı: 92-95, Fasikül: 161-167, Cilt: 41-42, 220-223, Mavi: 93-95
Vudu, Zor Karar, Ölüm Baskınları, Korkunç Gerçek, Kara Büyü, Kanlı Kader.
(Nolitta-Bignotti) Brittania Adası'ndan sağ kurtulan ancak okyanusta sürüklenen kahramanlarımız Haiti'ye çıkarlar.
Burada bir çiftlik sahibi olan O'Kefe, zencilerden şikâyetçi olmakta ve oğlunun kayboluşundan onları sorumlu tutmaktadır. O'Kefe'nin oğlunu arayan Zagor bir süre sonra Dansör Guide'dan asıl gerçeği öğrenir. Oğul, kendi adamları tarafından saklanmakta ve bu kaybolma olayı zencilere karşı bir bahane olarak kullanılmaktadır.

BÜYÜCÜ La strega della palude nera
Sayfa Sayısı: 95, Orijinal Sayı: 9-10, Fasikül: 167-169, Cilt: 42-43
Büyücü, Esrarengiz Bataklık.
(G. L. Bonelli-Ferri) Bazı Corvi savaşçıları esrarengiz bir biçimde kaybolmaktadır. Reis Kara Şahin, Kara Bataklık'ta yaşayan ihtiyar büyücü Yaska'dan şüphelenir ve Zagor'un yardımını ister. Zagor Kara Bataklık'a gider ve bu sorunu çözer (A.S.).

DÖNÜŞ Danza della scure (II piccolo popolo) Sayfa Sayısı: 95, Orijinal Sayı: 10, Fasikül: 169-172, Cilt: 43 Dönüş, Küçük Adamlar, Gizli Mağara, Kara Şeytanlar. (G. L. Bonelli-Ferri) Zagor, küçük adamların oturduğu garip bir yere gider. Burada küçük adamların Tisko adlı şefleriyle görüşür.

ORMANDA TUZAK La foresta degli agguati, Zagor. Sayfa Sayısı: 152, Orijinal Sayı: 1-2, Fasikül: 172-176, Cilt: 43-44
Ormanda Tuzak, Zagor Tehlikede, Katliam, ihanet, Takip.
(Nolitta-Ferri) Zagor'un ilk sayısı. Zagor gittiği bir kalede şişman, sevimli bir adamla karşılaşır. Bu Çiko'dur. Daha sonra olaylar geliştiğinde, içlerinde Kızılderili büyücü Kanoxen'in de bulunduğu bir entrikayı ortaya çıkarırlar.

FİRAR II totem scomparso
Sayfa Sayısı: 49, Orijinal Sayı: 2, Fasikül: 176-177, Cilt: 44-45
Firar, Sessiz Ölüm.
(Ferri-Ferri) Tay Yayınları'ndan çok önce Ceylan Yayınevi tarafından da yayımlanan bu macera Ferri Gallieno'nun ilk çalışmalarındandır. Hapisten kaçan iki haydut Karaayaklar'ın üzerinde kıymetli taşlar bulunan totemini çalar. Ancak haydutlar totemin lanetine uğrayarak ölürler. Zagor da totemi sahiplerine geri götürür (A.S.).

ZAGOR'A SUİKAST Tragedia nella palude Sayfa Sayısı: 73, Orijinal Sayı: 10b-11, Fasikül: 177-179, Cilt: 45
Zagor'a Suikast, Eski Düşman, Son Kaçış.
(Nolitta-Ferri) Zagor'un eski bir düşmanı olan MacBarry, onu öldürtmek için bir kiralık katil tutar. Amacı Zagor'u ortadan kaldırdıktan sonra Kızılderilileri isyana teşvik edip onlara silah satmaktır. Ancak Zagor yaralanmasına rağmen kurtulur ve uzun bir takipten sonra düşmanlarını yakalayıp adalete teslim eder (A.S.).

MÜTHİŞ DOĞUŞ Oceano
Sayfa Sayısı: 389 (Bir İtalyan kaynağı 71 sayfalık Donatelli çizimi Puerto Juarez macerasını ayrı tutuyor)
Orijinal Sayı: 95-99, Fasikül: 179-193, Cilt: 224-228, Mavi: 95-100
Müthiş Döğüş, Eski Dost, Kayıp Define, Gemide Tuzak, Öldüren Balta, Son Umut, Güç Deneme, Batık Gemi, Korsanlar Adası, Vahşi Oyun, Yılan Kaptan, Kaybolan Umut, Beklenmeyen Macera, Conchita'nm Sırrı, Dönüş.
(Nolitta-Ferri, Donatteli) Sözde ciddi bir iş için Kaptan Fishleg'i kiralayan ama sonunda Zagor tarafından foyası ortaya çıkarılan Kazmakürek Bili, bir hazine haritasından söz eder. Zagor ve Kaptan Fishleg önce önemsemezler ancak Hammad adlı biri adamları vasıtasıyla bu haritanın peşine düşünce olayın üstüne gitmeye karar verirler. Hammad'ı rehin alıp okyanusa açılırlar. Bir kaza sonucu harita yok olunca Ramath, telepati yoluyla, batan İspanyol hazine gemisinin kaptanının ruhuyla konuşur. Okyanus dibine inip hazineyi aramak da Zagor'a kalır. Macera bittiğinde Ferri'nin çizimleri de sona erer. İkinci bölümde bir Meksika limanına gelen kahramanlarımız burada Concita adlı bir kadınla tanışırlar. Kadın, yönetime karşı savaşan gerillalara yardım etmek amacıyla silah kaçırmakta ve bu iş için Zagor ve Çiko'yu kullanmaktadır.

DOSTUM GÎTAR JİM Il mio amico gutiar Jim
Sayfa Sayısı: 126, Orijinal Sayı: 100, Fasikül: 193-197, Cilt: 49-50, 233-235, Büyük Albüm: 30-31
Dostum Gitar Jim, Apaçiler Saldırıyor, Kiralık Katil, Ölüm Tuzağı, Kabus Bitti.
(Nolitta-Ferri) İtalya'da yayımlanan ikinci renkli Zagor macerası. Zagor ve Çiko, Meksika'da Gitar Jim ile karşılaşırlar. Gitar Jim, Ordonez adlı bir adamı bulmak için parayla kiralanır. Bir kavgada Zagor'u bayıltınca, Zagor, Gitar Jim ve çevresindekilerin peşine düşer. Onları bulduğunda amaçlarını ve aradığı adamın gerçek kimliğini öğrenir. Bu arada Apaçiler de çevrelerini sarmıştır.

SOYGUN Clark City
Sayfa Sayısı: 80, Orijinal Sayı: 28-29, Fasikül: 197-199, Cilt: 50
Soygun, Clark City, Haydut ini.
(Melloncoli-Bignotti) Clark adlı bir haydut dağda kendine bir haydutlar şehri kurmuştur. Zagor onu yakalamak için bir gösteri grubuna dahil olur ve Clark City'e gider.

HÜZÜNLÜ KARNAVAL I ribelli della Louisiana
Sayfa Sayısı: 288, Orijinal Sayı: 101-103, Fasikül: 204-213,
Cilt: 51-54, 240-242, Büyük Albüm: 33-34 Hüzünlü Karnaval, Vahşi Sorgu, Gemide Suikast, Ezilenler,
Düello, Nehirde Saldırı, Suikastçiler, Vahşi Hüküm, Çete
Dağılıyor.
(Nolitta-Donatelli) New Orleans'ta "Nehir Çocukları" adlı bir örgüt valiye suikast düzenler. Daha sonra Zagor şehrin asillerinden birinin misafiri olur. Dönüş yolunda maskeli kişilerin saldırısına uğrarlar. Kurtulduktan sonra izleri takip eden Zagor, "Nehir Çocukları"nın, Birleşik Devletler'e karşı ihtilal hazırlığında olan Fransız kökenli asiller tarafından kurulduğunu ve New Orleans'ı Fransa'ya bağlama amaçları olduğunu ortaya çıkarır.

RAPID CITY II buono e il cativo
Sayfa Sayısı: 308, Orijinal Sayı: 104-107, Fasikül: 213-222, Cilt: 54-57, 267-270, Ecem Süper Albüm: 4 (yarım kalıyor)
Rapid City, Mutlu Rastlantı, Tehlikeli Rakip, Garip Buluş, Büyük Heyecan, Osegalar Saldırıyor, Kızgın Topraklar, Canlılar Mezarlığı, Cathedral Peak, Kanlı Miras, Son Uçuş.
(Nolitta-Ferri) Rapid City'ye giden Zagor ve Çiko, burada garip bir yarışma hazırlığına şahit olurlar. Kasabanın kurucusu, mirasını, düzenleyeceği bir yarışmadan galip çıkan kuzenine bırakacağını bildirmiştir. Osega'ların topraklarındaki bir tepede bıraktığı işareti getiren mirasa hak kazanacaktır. Zagor ve Çiko, Boby Larson adlı mirasçı adayının yanında yer alırlar ve Bat Batterton ile birlikte ekibe dahil olurlar. Serüven, Zagor'un fantastik yolculuklarından belki de en güzelidir. "Canlılar Mezarlığı" adlı bölümde, Çiko ve Batterton nöbet tutarken lahitlerden çıkan gece adamlarının saldırışı gibi fantastik öğelere sahip olan macera, Baron Icaro La Plume'nin başarısız uçuşlarından biriyle son bulur.

DARKWOOD'A DÖNÜŞ Ora Zero
Sayfa Sayısı: 284, Orijinal Sayı: 107-109, Fasikül: 223-232,
Cilt: 57-60, Mavi: 31-34 Darkwood'a Dönüş, Acı Sürpriz, Ormanda Dehşet, Dağdaki Sır, Sıfırına Saat, Bitmeyen Kin, Ölüm Oyunu, Büyük Kurtarıcı, Avcıların Dönüşü.
(Nolitta-Donatelli) Darkvvood'a dönen Zagor buradaki bazı yerli köylerinin tahrip edildiğini görür. Durumu öğrenmek için Bravery Kalesi'ne gider. Kaleden döndükten sonra kulübeleri garip bir patlama ile yok olur. Ormanda Tonka ve yerlileri ile dolaşırken birtakım askerler görürler. Ancak askerler onlara saldırır. Garip bir durum olduğunu sezen Zagor askerleri takip eder ve bir konvoya katılır. Bütün o garip patlamaları tezgâhlayan Hellingen'den başkası değildir ve üçüncü kez ortaya çıkmıştır. Üstelik Bravery Kalesi ile birlikte Birleşik Devletler'e ihtilal hazırlığı içindedirler. Zagor, Hellingen'in yaptığı güdümlü füzelerin Washington'ı nasıl tehdit ettiğini gözleriyle görür.

ÇİKO İŞBAŞINDA Acque misteriose
Sayfa Sayısı: 229, Orijinal Sayı: 110-112, Fasikül: 232-241, Cilt: 60-63, Büyük Albüm: 51-52
Çiko İşbaşında, Posta Arabası, Hedefte Üç Kişi, Büyük Bataklıklar, Ölüm Kararı, Bataklık Canavarı, Esrarengiz Sular, Canavarın İni, Uğursuz Kulübe, Kayıp Hazine.
(Nolitta-Donatelli) Meyer ve Kruger adlı iki bilim adamı bataklıkta araştırma yapmak için iki rehber kiralarlar. Ancak Zagor bir rastlantı sonucu rehberlerin haydut olduğunu öğrenir ve bilim adamlarının peşine düşer. Onları kurtarır ancak civarda yaşayan bir yerli kabilesi tarafından esir alınırlar. Yerliler onları bataklıktan çıkan bir canavara kurban edecektir. Güçlükle kurtulduktan sonra bataklık canavarının peşine düşerler. Acı gerçeği ancak bir arkadaşları kaybolduktan sonra öğreneceklerdir.

HAYALET ORDU La squadrone fantasma Sayfa Sayısı: 23, Orijinal Sayı: 14b-15, Fasikül: 242, Cilt: 63, 350
Hayalet Ordu.
(Nolitta-Ferri) Zagor ve Çiko'nun kısa hikâyelerinden. Elindeki borazanla bir Kızılderili çetesini kaçıran Çiko'nun hikâyesi ve devamında karşılaştıkları Sırıtkan Joe adlı bir adamın birkaç sayfa süren macerası.

YANKI VADİSİ La marcia della disperazione
Sayfa Sayısı: 403, Orijinal Sayı: 112-116, Fasikül: 243-259, Cilt: 63-69, 280-284, Büyük Albüm: 47-49
Yankı Vadisi, İlkbahar Toplantısı, Savaş Tehlikesi, Barış Elçisi, Kanlı Oyun, Kırmızı Karıncalar, Ateş Çemberi, Ölüm Hücumu, Umut Yolu, Karakol, Vahşet, Kanlı Şafak, Hayatın Bedeli, Son Kurban, İşkence, Kahramanın Dönüşü, Firar.
(Nolitta-Ferri.Bignotti) Zagor, hem Kiowa'ların topraklarına giren Avrupalı soyluları korumak hem de onların bizonları avlamasını önlemek için kervanlarına katılır. Ancak Memphis Joe adlı rehber, kervan şefinin isteği üzerine Zagor ve Çiko'yu yakalar. Tam kırmızı karinalara yem olmak üzereyken Frida Lang onları kurtarır. Frida ile Zagor arasında bir yakınlık doğar. Daha sonra Kiowa'lar kervana saldırır. Başlarındaki "Kış Yılanı" adlı şef, Memphis Joe'yu ister. Kervandakiler rehberi vursa da Kiowa'lar tatmin olmazlar. Son çare olarak Zagor, Kızılderililere teslim olur (Maceranın ortalarına doğru Bignotti'nin çizimlerine rastlanır. Daha sonra Ferri'nin çizimleri tekrar başlar. Maceranın sonunu yine Bignotti'nin çizdiği sayfalar tamamlar).

DOĞUDAN GELEN ADAM La scure e la sciabola
Sayfa Sayısı: 239, Orijinal Sayı: 116-118, Fasikül: 259-267, Cilt: 69-72, 292-295, Büyük Albüm: 54-55
Doğudan Gelen Adam, Özel Ordu, Samuraylar Geliyor, Balta ve Kılıç, Sarı Öfke, İntikam Yemini, Gizli Vadi, Gece Ziyareti, Tuzak, Gururun Bedeli.
(Nolitta-Bignotti) Ferguson adlı biri Japonya'dan getirdiği adamlarıyla özel bir ordu kurmuştur. Amacı yerlileri sindirip bölgeden uzaklaştırmaktır. Zagor yerli köylerindeki katliamları görünce Ferguson'u Royalty Kalesi'ne şikâyet eder ancak bir sonuç alamaz. Daha sonra olayın arkasında bazı siyasilerin olduğunu öğrenir ve yerlilerle birlikte Ferguson'un adamlarına karşı savaşmaya başlar.

OYUN BOZULDU La rabbia degli Osages
Sayfa Sayısı: 340, Orijinal Sayı: 119-122, Fasikül: 268-269, Cilt: 72-75, 296-299
Oyun Bozuldu, Kasabada Dehşet, Osega'larm Öfkesi, Panik, Zor Teklif, Şerifin Oyunu, Katil Avı, Dönüş Başlıyor, Kahreden Yolculuk, Beklenmeyen Adam, Hesap Günü, Elveda Dostum.
(Nolitta-Donatellli) Stoneville kasabasında zengin maden sahibinin oğlu Billy Boy, iki Osega yerlisini vurur. Yerlileri sakinleştiren Zagor, katili yargıca götürmek için uzun bir yol kat etmek zorundadır. Zagor, zorlu yolculuk sırasında uyumamak için eski maceralarda yaşadığı olayları hatırlar.

ESRARENGİZ ADA
Orijinal Sayı: Bilinmiyor, Fasikül: 279-281, Cilt: 75-76 Zagor'un orijinal sayılarda bulunmayan macerası. Yazar ve çizeri bilinmiyor. Zagor dev bir kartalın saldırdığı bir avcıyı kurtarır. Daha sonra kartal Çiko'yu nehrin ortasındaki bir adaya kaçırır. Zagor da aynı biçimde adaya getirilir. Burası insanların yaşayamayacağı bir yerdir ve dev yılanlar vardır. Zagor adada iskeletler ve elmaslar bulur. Sonunda adada yaşayan yaşlı bir Kızılderili kadınla karşılaşır. Kadın ona her şeyi anlatır.

GARİP BİR YOLCU Zagor contro Supermike Sayfa Sayısı: 289, Orijinal Sayı: 122-125, Fasikül: 281-292, Cilt: 76-80, 248-250, Büyük Albüm: 29-30
Garip Bir Yolcu, Süper Adam, Hızlı Silahşor, Ölüm Düellosu, İntikam Peşinde, Süpermayk Saldırıyor, Vahşi Hücum, Zagor SüperMayk'a Karşı, Kanlı Pençeler, Bozulmayan Eşitlik, Yedinci Deneme, Öfke.
(Nolitta-Ferri) Zagor, Mike Gordon adlı garip bir gençle tanışır. Kendini göstermeye pek hevesli bu genç, kanun kaçaklarıyla bile düelloya tutuşur. Sonra civardaki bir yerli kabilesine saldırır. Zagor'unkine benzer bir elbise yaptırır, onun çığlığını taklit eder. Birkaç kez Zagor'u zor duruma düşürür ve prestijini sarsar. Bu durum yüzünden, yerli kabilelerin reisleri ve askeri komutanların olduğu bir heyet huzurunda yarışmalar düzenlenir. Kaybeden Darkwood'u terk edecektir. Macerayı Ferri çizmiştir ama son kare Bignotti'ye aittir. Tay Yayınları bu macerayı ilk yayımladığında klasik altı karelik sayfa düzeniyle oynamış ve yanlardan daraltarak her bir sayfada dört kare olarak vermişti. Bu uygulama ikinci baskılarda görülmemiş, orijinal sayfa düzeni ile verilmiştir.
SEPETİN SIRRI Agli ordini dello Zar
Sayfa Sayısı: 339, Orijinal Sayı: 125-128, Fasikül: 296-308, Cilt: 81-85, 302-306
Sepetin Sırrı, Prens Alexis, Çar'm Emrinde, Taç Peşinde, Gizli Vadi, Kanlı Taç, Zagor Yakalanıyor, Ölüm Çukuru, Avcıların Hücumu, Ateş ve Barut, Mohawk'lar Geliyor, Gizli Geçit, Zorbanın Sonu, Yeni Hayat.
(Nolitta-Donatelli) Zagor, misafir olduğu Twin Rocks Kalesi'nde civardaki bir Rus kolonisinin prensini aramak için gelen birtakım kişilerden şüphelenir. Daha sonra kaleye başka bir yabancı grubu gelir. Bu kişilerin prensi öldüreceği duyumunu alan Zagor, Prens Alexis'i koloniye kendisi götürme kararı alır ancak yolda saldırıya uğrarlar ve prens ölür. Borisgrad adlı şehre vardıklarında ise onları çok değişik bir sürpriz beklemektedir.

YAĞMUR Kandrax il mago
Sayfa Sayısı: 410, Orijinal Sayı: 129-133, Fasikül: 373-383, Cilt: 106-108, 314-318, Büyük Albüm: 52-54
Yağmur, Korkunç Gerçek, Öldüren Çılgınlık, Mezar Odası, Mumya, Hayata Dönüş, Dehşet Gecesi, Çiftliğe Saldırı, Kandrax'm Peşinde, Büyücünün Sonu.
(Bu macerayla Tay Yayınları yeni maceraların müjdesini vermiş ve bir süre fasiküllerde mavi kuşakta "Yeni Macera" ibaresi yer almıştı. Bir süre kapaklar daha kalın kartondan tutulmaya başlanmış ve belli bir süre yayımlanmamış maceralar verilmişti.)
(Nolitta-Ferri) Arkeolog Coleman, kurduğu bir heyetle eski Kelt mezarlarını aramaktadır. Bu macerayla Kazmakürek Bili ve Bat Batterton, ilk kez, aynı olaylar dizisi içinde birlikte yer alırlar. Zagor önce heyette yer almaz. Ancak daha sonra, akıl hastası bir katilin yolcular arasında olduğunu öğrenir ve heyete katılmaya karar verir. Akıl hastası katil yakalandıktan sonra bir gece nöbetinde Kazmakürek Bili, Bat Batterton ve Çiko, Kandrax'ın mumyasını bulurlar. Camdan tabutu kırarlar ve Kandrax dirilir (Macera sonunda arkeolog Coleman'ın yeğeni Margie, Zagor'u dudaklarından öperek teşekkür eder).

ÇİKO AŞK TANRISI Spedizione punitiva
Sayfa Sayısı: 285, Orijinal Sayı: 133-136, Fasikül: 383-390, Cilt: 108-110, 326-329
Çiko Aşk Tanrısı, Tüccar Blodie, Zagor'un Öfkesi, Cehennem Savaşçıları, Kurtarıcı, Kızılderililerin Elinde, Vahşet, Özgürlüğe İlk Adım.
(Nolitta-Donatelli) Sauk Kızılderilileri'nin yaşadığı bölgede bir ayaklanma çıktığını haber alan Zagor, olayı bildirmek üzere kaleye gittiğinde Kızılderililer'e saldırma niyetinde olan Binbaşı Raskin ile konuşur-. Binbaşı, yıllar önce Sauk'ların kaçırdığı bir kadınla ilgilenmektedir. Zagor, Kızılderililer'e topyekün bir saldırı olmasını engellemek için kalede bulunan eski arkadaşı Bob Hackman'dan yardım ister.

KAHRAMAN ATLI I cavaliere misterioso
Sayfa Sayısı: 249, Orijinal Sayı: 139-141, Fasikül: 390-396, Cilt: 110-112, 309-312, Büyük Albüm: 56
Kahraman Atlı, Esrarengiz Süvari, Don Kişot Geliyor, Belalı Sarışın, Don Kişot'un Oyunu, Ölüm Mesajları, Tutsaklar, Don Kişot'un Sonu.
(Nolitta, Canzio-Donatelli, Gamba) Decio Canzio'nun Zagor senaryoları yazmada Nolitta'ya yardım ettiği dönem. Don Kişot'a özenen bir adam onun gibi davranmaktadır. Bu macera, Zagor'un zaman zaman karşısına çıkacak olan "Ufaklık"ın da ilk göründüğü maceradır. Çiko bir süreliğine Don Kişot'un yanında dolaşır ama bir cinayete karışınca Zagor'la şerif olaya müdahale ederler ve bir kadın suçlunun peşine düşerler. Maceranın sonlarına doğru Don Kişot bir Kızılderili kabilesinin kutsal hayvanını öldürür ve Zagor olaya tekrar müdahale eder. Macerayı çizmeye Donatelli başlar ve bitirir. Ancak bazı karelerde Francesco Gamba çizimlere yardım eder. Daha önce görmeye alıştığımız türden bölümleyerek macerayı paylaşmaktansa, aynı kareleri birlikte çizerler. Örneğin bir karede Zagor'u Donatelli çizerken, aynı planda yer alan askerleri Gamba çizer. Bu tür bir yardımlaşma Gamba'mn Zagor çizimine alışması olarak yorumlanabilir. Çünkü aynı tarihten yaklaşık iki yıl sonra Donatelli ve Gamba, bu kez de Destroyer macerasını birlikte çizerler. O macerada ressamlar macerayı bölüm bölüm paylaşarak bağımsız çizmişlerdir ve maceranın yazarı da günümüzde Bonelli Yayıncılık'ın ikinci adamı konumundaki Decio Canzio'dur. Don Kişot macerasının dördüncü basımı Büyük Albüm 56'ya denk gelir. Büyük Albüm 57 hiç çıkmaz, macera yarım kalır. Tay Yayınları çizgi roman yayımlamayı bırakmıştır.

KAPLAN Tigre
Sayfa Sayısı: 265, Orijinal Sayı: 136-138, Fasikül: 396-406, Cilt: 112-116, 307-309, Büyük Albüm: 50-51
Kaplan, Bitmeyen Korku, Ormandaki Ev, Kellog'un Sırrı, Lanetin Sonu, Beyaz Kaplan, Büyücünün Laneti, Canavar Kaçıyor, Kanlı Kervan, Son Kurşun, Kabus Bitti.
(Nolitta-Ferri) Civardaki yerlilere saldıran yırtıcı bir hayvanın esrarını araştıran Zagor, Kellog adlı bir adamla tanışır. Kellog, uzun yıllar Hindistan'da kalmıştır. Evlerinde misafir kaldıkları sürede evde kaplanın izini bulan Zagor ve Çiko, bu durumu Kellog'a sorarlar. Kellog kahramanlarımızı etkisiz hale getirdikten sonra onlara korkunç laneti anlatır. Kaplan, Kellog'un kardeşidir.

ORMANDA ÎSYAN Masai killer
Sayfa Sayısı: 281, Orijinal Sayı: 141-144, Fasikül: 406-417, Cilt: 116-119, Mavi: 24-27
Ormanda İsyan, Kaçağın Peşinde, Tropikal Orman, Orman Tamtamları, Ölüm Tuzakları, Zagor Meydan Okuyor, Şiddetin Bedeli, Yılanlar, Kanlı Saldırı, Hesap Günü, Garip Bir Av.
(Nolitta-Segna) Green Spot bölgesinde isyan eden zenciler ormanın derinliklerinde bir kabile kurmuşlardır ve başlarında Masai Killer adlı bir adam vardır. Zagor, kalede tanıştığı Jordan adlı bir adamla birlikte ormanın içlerine girer. Bir kavgada Masai Killer'ı yener ve yerlilere olayları barışçıl bir biçimde çözeceğine söz verir. Ancak dönüşte Jordan onu yılanlarla dolu bir çukura atar. Jordan, garnizon komutanı Watford'a Zagor'u zencilerin öldürdüğünü söyleyecektir.

AVCILARIN TOPLANTISI Pugni e pepite
Sayfa Sayısı: 238, Orijinal Sayı: 144-146, Fasikül: 417-426,
Cilt: 119-122, 323-326 Avcıların Toplantısı, Avcı Dostlar, Altına Hücum, Eski Dostlar, Sihirli Gösteri, Çiko'nun Şansı, Korkunç Karar, Kaçış, Buluşma, Gerçek Suçlu, Darkwood'a Dönüş. (Canzio-Ferri) Zagor avcılara altın aramak için katılan Çiko ile birlikte Goose Creek kasabasına gelir. Burada efsanesinin ortaya çıkmasını sağlayan SulliVan'ların gösteri kumpanyasıyla karşılaşırlar. Bir süre sonra baba Sullivan, Wallace adlı bir adama saldırıp onun altınlarını çalmakla suçlanır. Baba Sullivan'ı darağacından kurtaran ve gerçeği ortaya çıkarmak için uğraşan Zagor olur.

DEFİNE PEŞİNDE La minaccia verde
Sayfa Sayısı: 138, Orijinal Sayı: 147-148, Fasikül: 426-430, Cilt: 122-124, 329-330
Define Peşinde, Şeytan Boynuzu, Yeşil Ölüm, Kasabanın Kaderi, İntikamın Sonu.
(Castelli-Donatelli) Define peşine düşen Çiko'yu takip eden Zagor, onu Şeytan Boynuzu denilen garip kayaların olduğu yerde bulur. Bu arada yakınlardaki bir kasabada bir banka soyulur ama sonra, kaçan soyguncular aynı kayanın olduğu yerde garip bir bitki tarafından öldürülür. Durumu öğrenen kasabanın şerifi olayı aydınlatması için kulübesine geri dönen Zagor'u çağırır.

POSTA ARABASI II segno del coraggio
Sayfa Sayısı: 177, Orijinal Sayı: 148-150, Fasikül: 430-435, Cilt: 124-125, 320-322
Posta Arabası, Çiko'nun Şanssızlığı, Yitik Bayrak, Shawne-elerin İzinde, Kızıl Savaşçı, Cesaret Örneği.
(Nolitta-Tenenti, Ferri) Maceranın ilk bölümünü Tenenti çizmiş, daha sonra Ferri sürdürmüştür. Zagor eski dostu Albay Maddenbrook'tan isyan halinde olan Shawnee yerlileriyle ilgili bilgi alır ve onun, oğlu Walter'ın keşif koluna kumanda edeceğini öğrenir. Ancak Walter babasına, askerliği sevmediğini ve ordudan ayrılmak istediğini söyler. Babasının karşı çıkması üzerine de keşif koluna kumanda etmeyi istemeye istemeye kabul eder. Ancak bir saldırı sonucu bazı adamlarını kaybeder ve sancağı yerlilere kaptırır. Bu yüzden hapse giren Walter'ı kurtarmak ve onunla birlikte kayıp sancağı Shawnee'lerin elinden almak Zagor'a düşecektir (Zagor, yıllar sonra Walter Maddenbrook'u, bu kez büyücü Stefan'ın elinden Cadılar Kasabası'nda kurtaracaktır).

ÇİKO SİHİRBAZ La forteza di Smirnoff
Sayfa Sayısı: 194, Orijinal Sayı: 150-152, Fasikül: 436-441, Cilt: 126-127, 342-344
Çiko Sihirbaz, Sahte Mihrace, Gizli Belge, Smirnoff Kalesi, Zırhlı Oda, Görev Bitti.
(Castelli-Donatelli) Uzak bir ülkeden gelen iki soylu Za-gor'dan gizli bir silahın formülünü çalmasını ister. Smirnoff adlı bir adamın sarp kayalarda inşa ettirdiği ve içinde televizyona benzer cihazların ve tuzakların olduğu yapıya Zagor ancak dostu "Hırsızlar Kralı" Lapalet Kontu'nun yardımıyla girer. (Lapalet Kontu ile birinci karşılaşma Chicago macerasındaydı).

POSTACININ OYUNU Tropical Corp
Sayfa Sayısı: 321, Orijinal Sayı: 154-157, Fasikül: 442-451, Cilt: 128-131, 330-334
Zagor'a Mektup, Mutlu İnsanlar Evi, Tehlikeli Firar, Değirmen, Hazin Öykü, Şefler Kurulu, Yardım Çağrısı, Acımasız Deney, Tropikal Birliğin Sonu.
(Nolitta-Donatelli) Zagor'a bir gün Drunky Duck tarafından bir mektup getirilir. Mektubu yazan Albay Perry'dir. Bu arada Drunky Duck'a garip giyimli askerler saldırır. Olayı araştırmak için kaleye giden Zagor, Albay Perry'nin akıl hastanesine yatırıldığını öğrenir. Albay Perry'yi akıl hastanesinden kurtaran Zagor, Darkwood'da Tropikal Birlik adıyla bir birlik kurulduğunu ve öldürücü bir salgına yol açan mikroplarla ilgili deneyler yaptıklarını öğrenir. Darkwood'daki Kızılderililerin bu salgına yakalandığını gören Zagor Tropikal Birlik'e engel olmaya çalışır (Maceranın bazı kısımlarında Gamba'nın Donatelli'ye çizimlerde yardım ettiği görülür).

BİLGİ YARIŞMASI II sigillo dell'imperatore
Sayfa Sayısı: 379, Orijinal Sayı: 157-161, Fasikül: 452-463, Cilt: 131-135, 344-348
Bilgi Yarışması, Şöhret Yolunda, Baykuş Hanı, Gemide Saldırı, Ateş Tuzağı, Heykellerin Sırrı, Kayıp Mühür, Şantaj, Ramath'm Büyüsü, Gizli Mahzen, Çin İşkencesi, Ejderha Bayramı.
(Nolitta-Ferri) Zagor'a yeğenini karşılama görevi veren Kaptan Fishleg onlara Norfolk'a gelmelerini söyler. Fishleg'in yeğenini haydutların elinden kurtaran Zagor onun genç bir kız olduğunu görür. Norfolk'ta iktidar mücadelesi yapan iki Çin'li grup vardır. Bunlardan bir tanesi Fishleg'in yeğeni Virginia'yı kaçırınca Zagor Ramath'ın büyüsüyle onu bulmaya çalışır. Macera sonunda Virgina ile Zagor arasında bir aşk yaşanır.

YENİ KOMUTAN Affondate il Destroyer
Sayfa Sayısı: 390, Orijinal Sayı: 161-165, Fasikül: 463-465, Cilt: 135-139, Mavi: 58-62
Yeni Komutan, Göl Hakimi, Kahraman Birlik, Destroyer'i Bahrin, İhanet, Zafer Güneşi.
(Nolitta, Canzio-Donatelli, Gamba) Superior Gölü kıyısındaki Big-Bay kasabasında Zagor eski dostu Daniel'den garip bir hikâye dinler. Daniel balıkçı arkadaşlarının bir destroyer tarafından batırıldığını anlatır. Bu arada bölgenin yöneticisi, Zagor'a civar halkın İngilizler tarafından kışkırtıldığını anlatır. Zagor destroyerin esrarını çözmek için Kanada topraklarına bir ekiple hareket eder. Destroyerin İngilizler tarafından yollandığını ve başlarında Butcher lakaplı acımasız bir adam olduğunu anlar. Bu macera ile birlikte Tay Yayınlan fasikül formatını bırakıp cilt formatına döner. Çizimlere Donatelli başlar, Gamba bitirir.

ÇİKO'NUN ÖYKÜSÜ Cico Story
Orijinal Sayı: Cico 1, Cilt: 139-140, Mavi: 18-19
Çiko'nun Öyküsü.
(Nolitta-Ferri) Bir gün Çiko Zagor'a çocukluğunu ve gençlik yıllarını anlatır.

ŞERİFİN ÖLÜMÜ L'uomo invisible
Sayfa Sayısı: 220, Orijinal Sayı: 165-167, Cilt: 140-142
Şerifin Ölümü, Görünmeyen Adam, İki Ateş Arasında.
(Canzio-Segna) Profesör Verybad'in ikinci gelişi. Verybad insanı görünmez yapan haplar icat etmiştir. Ancak icat ettiği hapları haydut Jim Kelly çalar. Zagor, Kelly'nin peşine düşer, kendisi de görünmezlik ilacını kullanır.

MESAJ II vendicatore alato
Sayfa Sayısı: 234, Orijinal Sayı: 167-169, Cilt: 142-145, Mavi: 76-78, Meydan Gazetesi Eki.
Mesaj, Munseelerin İzinde, Uçan İntikamcı, Ölüm Dövüşü.
(Nolitta-Ferri) Düşman Kartalların Efendisi Stevens'ın ikinci kez ortaya çıkışı. Munseeler'in şefi Mivok, Zagor'dan yardım ister. Yola çıkan Zagor ve Çiko bir kasabada Mühendis Robson'a rastlar. O da trenlerinin saldırıya uğradığını söyler. Durumu araştırmak için Munseeler'in köyüne giden Zagor yarı kartal, yarı insan bir yaratıkla karşılaşır. Ben Stevens işbaşındadır.

KASABANIN ESRARI Fantasmi
Sayfa Sayısı: 153, Orijinal Sayı: 152-153, Cilt: 145-146, Mavi: 79-81
Kasabanın Esrarı, Korkunç Kehanet.
(Castelli-Segna) Tapma Town adlı bir kasabaya giden Zagor ve Çiko, burada eski dostları Dick Hammet'ten her otuz yılda bir yeni doğan bir çocuğun kaçırıldığını öğrenir. Olayı araştırmak için kasabada kalan Zagor ve Çiko, bir akşam deniz kenarındayken garip yaratıklar tarafından kaçırılırlar. Denizin ortasında halkın lanetli saydığı Sisli Ada'ya götürülürler. Buradaki halk yüzyıllar öncesini yaşamaktadır.

MEÇHUL HIRSIZLAR L'ultimo vikingo
Sayfa Sayısı: 267, Orijinal Sayı: 170-172, Cilt: 146-149, Mavi: 82-85
Meçhul Hırsızlar, Yeni Hayata Doğru, Dehşet Kalesi, Son Viking.
(Nolitta-Segna) Zagor'la Çiko geçtikleri yerlerin halkından civardaki bir hırsız çetesi hakkında şikâyetler işitirler. Daha sonra bu hırsızlıkları yapanların Viking Guthrum ve adamları olduğunu öğrenirler. Guthrum, yüzyıllar öncesinde bilinmeyen bir bölgeye yerleşmiş soydaşlarını aramaktadır. Zagor ve Çiko da onlara katılır, garip bitki ve hayvanların yaşadığı topraklara giderler. Sonra bir kalede Guthrum'un soydaşlarını bulurlar. Bulutların arasından çıkan mehtap onların metamorfoz geçirmiş bedenlerini aydınlattığında artık çok geçtir.

CANAVAR BALIKLAR Viccoli assasini
Sayfa Sayısı: 213, Orijinal Sayı: 172-174, Cilt: 149-151, Mavi: 89-91
Canavar Balıklar, Tehlike Kol Geziyor, Zamanla Yarışanlar.
(Castelli-Donatelli) Kramer adlı haydut ahaliyi bölgeden uzaklaştırmak için canavar balıklar yetiştirip nehre salar. Kramer'in sığınağını bulan Zagor, canavar balıklan engellemek ister (Sergio Bonelli web sitesinde orijinal sayı 174 için Franco Bignotti ibaresi yer almasına rağmen bu macerada Bignotti'nin çizgileri bulunmamaktadır. Macera baştan sona Donatelli'ye aittir).

BATI YOLU La pista del west
Sayfa Sayısı: 192, Orijinal Sayı: 175-176, Cilt: 151-153, Mavi: 87-89
Batı Yolu, Kader Yolcuları, Sierra Blanca.
(Pezzin-Gamba) Zagor ve Çiko bir Mormon kervanına kılavuzluk ederler. Yolda Keegan adlı bir adam ve arkadaşla-nyla karşılaşırlar. Zorunluluk nedeniyle Keegan ve adamlarının silahlarını alan Zagor onların kervana katılmalarını kabul eder. Tahmin edilebileceği gibi bunlar kervan soyan bir çetedir. Keegan ve adamlarıyla çatışan Zagor onları yener. Ama bir süre sonra garip görünüşlü ve üstü başı acınacak kadar sefil ilkel insanlara benzeyen bir topluluğun saldırısına uğrarlar. Zagor korkunç gerçeği onların kampına götürüldüğünde öğrenecektir.

GİTAR JIM'İN DÖNÜŞÜ L'orchieda rossa
Sayfa Sayısı: 155, Orijinal Sayı: 177-178, Cilt: 153-155, Mavi: 91-93
Gitar Jim'in Dönüşü, Gölgedeki Düşman, Kötülüğün Bedeli.
(Castelli-Donatelli) Bir gece Gitar Jim Darkwood'daki kulübeye gelir. Peşindeki birtakım adamlarla kahramanlarımız arasında bir çatışma olur. Gitar Jim önceleri bir şey anlatmaz. Ama daha sonra gittikleri bir kalede Jim'e yapılmak istenen suikast olayları iyice karıştırır. Suikastı yapan kişi, oğlunun birtakım adamlar tarafından kaçırıldığını bu işe zorunluluktan girdiğini söyler. Daha sonra hikâyesini anlatan Jim, Charleston'da yaşayan ve ilişkisi olduğu bir kadına yapılan bir şantaj sonucu bu işe bulaştığını açıklayınca Zagor'la birlikte kadının evine giderler. Ancak daha karmaşık bir entrikanın içine düşerler. Gitar Jim'in tıpkı Meksika macerasında olduğu gibi Zagor'un hayatını kurtardığı bu macera, senarist Castelli'nin yazdığı Zagor senaryoları içinde gerçeküstü öğeler bulunmayan istisnai bir olay örgüsüne sahiptir.

ÇİKO AMERİKA'DA American Cico Orijinal Sayı: Çiko 2, Cilt: 157-159, Mavi: 28-29 (Nolitta-Ferri) Çiko, Zagor'a hikâyesini anlatmaya devam etmektedir. Bu macerada Çiko Amerika'ya gelişini ve orada yaşadığı maceraları anlatır. Olaylarda iş bulan ancak çeşitli beceriksizliklerle sahip olduğu işleri kaybeden Çiko'nun yaşadıkları komik bir dille anlatılmaktadır.

BİTMEYEN KABUS Terroe e dal sesto pianetta
Sayfa Sayısı: 421, Orijinal Sayı: 178-182, Cilt: 159-164, Büyük Albüm: 10-12 Bitmeyen Kabus, Esrarengiz Ölüm, Uzaydan Gelen Tehlike,
Başkaldıran Tutsak, Büyük Sır, Hellingen'in Sırrı. (Nolitta-Ferri, Bigrıotti) Akıl hastanesindeki Hellingen'in durumunu merak eden Zagor ve Çiko onu ziyaret etmeye karar verirler. Ancak gittikleri kalede askerlerin öldürülmüş olduğunu görürler ve Hellingen'i bulamazlar. Daha sonra Darkwood bölgesinde garip olaylar olur. Ve bir gece Zagor ve Çiko ormandaki kulübelerinden Akronlular'ın uzay gemisiyle kaçırılırlar. Geldikleri Nataani Dağı eteklerinde uzaylıların bir şehir kurduklarını görürler. Hellingen, hapisteyken yaptığı vericilerle Akronlular'ı dünyayı işgal etmeye ikna etmiş, onlarla işbirliği yapmaktadır. Maceranın ortalarına ve bitimine doğru Bignotti çizimleri görülür.

TALİHİN OYUNU Sfida al campione
Sayfa Sayısı: 156, Orijinal Sayı: 183-184, Cilt: 166-168, Büyük Albüm: 7-8
Talihin Oyunu, Büyük Maç, Yeni Ortak.
(Pezzin-Gamba) Sahip oldukları altın madenini kaybeden Sullivanlar'la karşılaşan Zagor onların güç durumda olduğunu fark eder. Yardım etmek amacıyla müşterek bahislerin oynandığı bir turnuvada Sullivanlar adına ringe çıkar ve dövüşür.

ÖLÜM OYUNU Montagna degli dei
Sayfa Sayısı: 195, Orijinal Sayı: 184-186, Cilt: 171-172, Büyük Albüm: 8 Ölüm Oyunu, Olimpos Çöküyor.
(Sclavi-Donatelli) Zagor ve Çiko güçlü ve kuWetli birtakım kişilerin ortadan kaybolduğunu görürler. Durumu araştırınca bu kaybolmaların arkasında Basileo adlı bir ihtiyarın olduğunu öğrenirler. Zagor'u da yakalayan Basileo eski Yunan tarihine meraklı bir çılgındır. İnşa ettirdiği eski Yunan tarzındaki sığınağında ölümcül yarışmalar tertiplemektedir.

MUSKANIN SIRRI II ritorno del vampiro
Sayfa Sayısı: 289, Orijinal Sayı: 186-189, Cilt: 173-175, Büyük Albüm: 5-6
Muskanın Sırrı, Vampirin Dönüşü, Korkunun Kanatları.
(Castelli-Ferri) Vampir Rakosi'nin yardımcılarından Molnar, Çiko'yu kandırarak tehlikelerden koruyan bir muska yapacağını ancak Zagor'un birkaç damla kanına ihtiyacı olduğunu söyler. Denileni yapan Çiko bu işlemin Vampir Rakosi'yi diriltmek amacıyla yapıldığını ancak olaylar gelişince öğrenir. Birinci vampir macerasında tanıştıkları Doktor Metrevelic'in evine giden kahramanlarımız burada doğaüstü güçlerin ve Çiko'nun yardımlarıyla vampirin nerede olabileceğini tahmin etmeye çalışırlar. Sonunda vampirin uzaktaki Bergville kasabasının çevresinde olduğunu anlarlar. Bu kasaba aynı zamanda birinci maceranın başkahramanlarından Albert Parkman ve Metrevelic'in kızının oturduğu yerdir.

BEYAZ BÜYÜCÜ La vale Degli spiriti
Sayfa Sayısı: 206, Orijinal Sayı: 189-191, Cilt: 184-186, Büyük Albüm: 8-9
Beyaz Büyücü, Sihirli Çanak, Meçhul Son.
(Pezzin-Gamba) Zagor'la Çiko gittikleri bir kasabada avcı dostları (Doc, Rochas ve adamları) tarafından kaçırılır. Götürüldükleri yerde Von Axel adlı çılgın bir bilim adamının Zagor'un avcı dostlarına bilinci yok eden bir ilaç verdiğini öğrenirler. Von Axel dostlarını rehin tutarak Zagor'dan sihirli bir çanağı bulmasını ister. Birlikte "Ruhlar Vadisi" adı verilen yere giderler. Burada çanağın yaydığı ışınlar yüzünden bedenleri ve yüzleri mutasyona uğramış garip bir kabile yaşamaktadır.

KIZILDERİLİ ÇİKO Pelle Rossa Chimato Cico
Orijinal Sayı: Cico 3, Cilt: 186-187, Büyük Albüm: 9-10 (Nolitta-Ferri) Gittikleri bir kalede Zagor'a öyküsünü anlatmaya devam eden Çiko bir önceki macerada kaldığı yerden devam etmektedir. Hikâyeye göre Çiko bir Kızılderili baskını sırasında bebek rolü oynayarak hayatta kalır ve yerlilerin köyüne götürülür (!) Binada uzun süre kalan Çiko Siu'ların adetlerini öğrenir ve tam bir Kızılderili olur. Ancak istemediği bir evlilik yapmak üzeredir.

KAFA AVCILARI I tagliatori di teste
Sayfa Sayısı: 230, Orijinal Sayı: 191-194, Cilt: 187-189, Büyük Albüm: 6-7
Kafa Avcıları, Kızıl Ölüm Geçidi, Ölümsüz Zagor.
(Sclavi-Donatelli) Ormanda başı kesilmiş bir Kızılderili cesedi bulan Zagor bu durumu araştırmaya karar verir. Büyücü Dörtgöz un yardımıyla Hakaram adlı bir adamın bu işleri yaptığını anlar. Hakaram'ın gizli üssünü bulan Zagor burada onun Kızılderililer'e karşı olan öfkesinin nedenini öğrenir ve ona engel olmaya çalışır.

ESRARENGİZ KİTAP II signore nero
Sayfa Sayısı: 227, Orijinal Sayı: 194-196, Cilt: 189-192, Büyük Albüm: 10
Esrarengiz Kitap, Kara Hah, Elckin'in Dönüşü, İyilerin Zaferi.
(Sclavi-Donatelli) Pierre adlı bir dostu Drunky Duck vasıtasıyla Zagor'a bir kitap yollar. Zagor ve Çiko paketi açınca içinden dumanlar yükselir (Bu sahne daha sonra bir Dylan Dog macerasında aynen yaşanacaktır). Kitap garip bir alfabeyle yazılmıştır. Daha sonra kitap garip bir yaratık tarafından ormandaki kulübeden kaçırılır. Zagor ve Çiko dostları Pierre'i bulmak için yola çıkarlar. Ancak onun evine vardıklarında cesediyle karşılaşırlar. Kısa bir süre sonra çıkan yangında alevler kuru kafa biçimini alır. Daha sonra Pierre'in tarif ettiği yere doğru giden kahramanlarımız artık geri dönülmeyen topraklara ve başka bir boyuta geçerler. (191. siyah ciltten sonra sayfa sayısı 98'den 82'ye düşer.)

YAĞMUR SİHİRBAZI ThunderMan
Sayfa Sayısı: 166, Orijinal Sayı: 196-198, Cilt: 201-202, Mavi: 101-102
Yağmur Sihirbazı, Yıldırım Adam.
(Sclavi-Gamba) Darkwood'da kuraklık hüküm sürmektedir. Bu arada Dickwick adlı bir şarlatan, yardımcısı Alfred ile birlikte yerli köylerini dolaşmakta ve yağmur yağdıracağını söylemektedir. Shawnee'lerin köyüne gelen bu iki adam burada makineleriyle gösteri yaparlar. Gece olunca Alfred Shawnee'lerin kıymetli eşyalarını çalmak ister ve yakalanınca da bir cinayet işler. Zagor'dan kaçan Alfred garip bir kayadan yayılan ışınlarla kendinden geçer. Öldüğü sanılan Alfred olağanüstü güçlerle geri döner. Dokunduğu kişileri elektrik yüküyle öldürecek boyutta güçlenen Alfred bu becerisini kanundışı yollarda kullanmak ister.

YALNIZ KURT Lupo solitario
Sayfa Sayısı: 163, Orijinal Sayı: 198-199, Cilt: 203-204, Büyük Albüm: 28-29 Yalnız Kurt, Duruşma.
(Sclavi-Donatelli) Yalnız Kurt adlı bir Kızılderili esrarengiz bir adam tarafından aranmaktadır. Yalnız Kurt'la karşılaşan Zagor ondan bir şey öğrenemez ve yaptıkları kavga sonucunda Yalnız Kurt kaçar. Yalnız Kurt'u izleyen Zagor ondan birtakım adamların ona saldırıp eşini öldürdüklerini ve civardaki bir altın madeninin yerini öğrenmek istediklerini işitir. Macera yeni başlamıştır, hem Yalnız Kurt'un ailesini yok eden Warren'in izini bulmaya hem de mahkemede beyazların adaletini güvenmeyen Yalnız Kurt'un tanıklığına ihtiyaç vardır.

LANETLİ HAZİNE 11 tesoro maledetto
Sayfa Sayısı: 96, Orijinal Sayı: 200, Cilt: 205-206
Lanetli Hazine, Gerçekleşen Efsane.
(Sclavi-Ferri) Çiko, Kazmakürek Bili ile birlikte bir hazine peşine düşmek için Zagor'dan ayrılır. Susquehanna adlı bir ırmak civarında bir gemi enkazı bulunduğu rivayet edilmektedir. Bu arada hazinenin peşine Howard Flecker adlı biri de düşmüştür. Zagor, Kazmakürek Bili ve Çiko'nun izini bulduğunda Howard Flecker ve adamlarıyla da çatışır. Kendi adamları Howard'ı öldürmek üzereyken yetişen Zagor onları kurtardıktan sonra hep birlikte ırmağın sularında Discovery adlı hazine gemisini aramaya başlarlar. Bir gece Martenson kuyruklu yıldızının geçtiği bir anda efsane gerçekleşir ve geminin enkazı suların üstünde belirir. Ancak kimsenin aklına gelmeyen başka bir fenomen de içten içe gerçekleşeceği anı beklemektedir (İtalya'da renkli olarak yayımlanan 200. sayıdır).

ŞEYTAN MASKESİ Devil Mask
Sayfa Sayısı: 261, Orijinal Sayı: 201-203, Cilt: 206-209, Büyük Albüm: 17-18
Şeytan Maskesi, Büyücünün Ölümü, Yangın, Saldırı.
(Sclavi-Ferri) Dylan Dog'un yaratıcısı Tziano Sclavi'nin belki de en güzel senaryolarından biri. Huronlar'ın Şeytan Maskesi adlı büyücüsü silah ve viski satın alarak onları beyazlara karşı kışkırtmaktadır. Yaptıkları bir dülleo sonucu Şeytan Maskesi ölür ama nehrin dibindeki hayali Zagor'a geri döneceğini söyler. Yerlilere silah satan Manning'in peşine düşen Zagor, onun evinde çıkan bir kavga ve yangın sonucu Manning'in kendisi dahil her şeyin yok olduğunu görür. Askerlere durumu anlattıktan sonra Darkwood'a geri dönerler. Ancak Şeytan Maskesi düşlerine girip geri döneceğini söylemektedir hâlâ.

ÇİKO ŞERİF Cico Sceriffo
Orijinal Sayı: Cico 4, Cilt: 230-231, Büyük Albüm: 27-28 Çiko Şerif.
(Nolitta-Ferri) Ormanda garip tuzaklar hazırlayan Çiko, Zagor'a bu durumun nedenini anlatır ve hayat öyküsüne devam eder. Bir kasabada şerif seçilen Çiko tesadüfen bölgenin azılı haydutlarından birini öldürür. Bu arada yakaladığı Masterson adlı bir haydutun geri dönüp intikam alacağından korkuyordur ve Zagor'a bu amaçla kulübenin çevresini tuzaklarla doldurduğunu söyler. Çiko şeriflik öyküsünü bitirdiğinde Masterson geri döner. Ancak Çiko ve Zagor'u büyük bir sürpriz beklemektedir.

SAHTE SİHİRBAZ Ilfiltro diabolico
Sayfa Sayısı: 179, Orijinal Sayı: 203-205, Cilt: 231-233, Büyük Albüm: 28
Sahte Sihirbaz, Arkadaş Avı, Eski Düşman.
(Toninelli-Bignotti) Çiko kendisini azarlayan Zagor'a sinirlenip kulübeyi terk eder. Daha sonra Çiko'nun banka soygunlarına karıştığını öğrenen Zagor durumu araştırmaya karar verir. Bir keresinde çeteyi tam yakalayacakken esrarengiz biri tarafından yaralanır. Kendisini kurtaran Küçük Baykuş adlı yaşlı bir adamla birlikte tekrar çetenin izini sürmeye başlarlar. Bir kasabada Çiko ve arkadaşları banka soygununa geldiğinde soyguna müdahale etmek isteyen Zagor başarısız olur ve kasabalılar tarafından kendisinin banka soyduğu sanılır.

SONRADAN GELEN ÖLÜM La maschera dell'odio
Sayfa Sayısı: 391, Orijinal Sayı: 205-209, Cilt: 236-240, Büyük Albüm: 25-27
Sonradan Gelen Ölüm, Taş Kule, Cehennem Kapısı, Büyük Hile, Örgütün Sonu.
(Castelli-Donatelli) Zagor ve Çiko ormanda yaralı buldukları Mycroft adlı bir ajandan Dokumacı adlı birinin yönettiği gizli bir örgütün varlığını işitirler. Daha sonra gittikleri bir kasabada banka soygunu olur ve Çiko rehin alınır. Soyguncuların peşine düşen Zagor, Taş Kule adlı bir yere kadar onları takip eder. Çatışma sonrasında Zagor soyguncuları etkisiz duruma getirse de bir ninjanın darbesine maruz kalarak onları elden kaçırır. Örgütü takibe devam eden Zagor sonunda devlet makamlarıyla bir anlaşma yapar. Zagor ve Çiko düzenlenen bir tertiple tehlikeli haydutlar olarak tanıtılıp New York'taki hapishaneye konacaktır. Burada Dokumacı ve örgütünün Zagor'la Çiko'yu kendi örgütlerine katması amaçlanmaktadır. Nitekim beklendiği gibi olur ve Dokumacı ve örgütünün düzenlediği firarla Zagor ve Çiko hapisten kurtarılır.

DARKWOOD'DA DEPREM II popolo delle caverne
Sayfa Sayısı: 240, Orijinal Sayı: 209-212, Cilt: 251-253, Büyük Albüm: 32
Darkwood'da Deprem, Üç Başlı Canavar, Kurtuluş.
(Canzio-Donatelli) Darkwood'da olan bir deprem sonucu açılan çukurdan garip yaratıklar çıkmaya başlamıştır. Tonka ile çukurun başına giderler. Ancak Tonka yaralanınca çukura inmek Zagor ve Çiko'ya düşer. Aşağıya indiklerinde yeraltında çok çeşitli canlıların ve canavarların yaşadığını görürler. Burada tutsak edilen bir Mohawk genci olan Kainaka'yı kurtarıp geri dönmek isterler.

UMUTSUZ GİRİŞİM La miniera insanguinata Sayfa Sayısı: 273, Orijinal Sayı: 212-214, Cilt: 253-256, Büyük Albüm: 33
Umutsuz Girişim, Kanlı Maden, Lanetliler Kalesi, Uğursuz Maden.
(Toninelli-Ferri) Bir gün Zagor ve Çiko kulübelerinde otururken Baron Icaro La Plume'nin uçan makinesinin geldiğini görürler. Makine yere çakıldıktan sonra içinden Baronla birlikte "Gökteki Ev" manastırının iki rahibinin çıktığını görürler. Rahipler onlara yakınlardaki Kızılderililerin kaçırılıp zorla bir madende çalıştırıldığını söyler. Zagor onlara yardım edeceğini söyler ve söz konusu yere gider. Ancak burada Kızılderilileri kurtarırken yakalanır ve tutsak edilir. Haydutların şefi Tek Gözlü Jack'tır ve üçüncü kez Zagor'un karşısına dikilmiştir.

DARKWOOD KATİLİ L'assassino di Darkwood
Sayfa Sayısı: 203, Orijinal Sayı: 215-217, Cilt: 256-258, Büyük Albüm: 37-38
Darkwood Katili, Göldeki Esrar, Örgüt Dağılıyor.
(Toninelli-Donatelli) DarkWood'da yerliler arsında seri cinayetler işlenir. Zagor Tunicanlar'm köyüne gittiğinde orada da cinayet işlenir ve şüpheler Zagor'a yönelir. Zagor rehin alınan Çiko'yu kurtardıktan sonra gerçek suçluların peşine düşer. Ancak suçlular bu sefer de "Canlılar Cehennemi" ve "Mister Mister" olayında Zagor'la birlik olan büyücü Tawar'ı öldürür. Zagor gerçek suçluları göl kıyısında gizli bir mağarada görür. Suçlular Darkwood'da karışıklık çıkarıp buraları satın almak isteyen bir politikacının emrinde çalışmaktadır.

ÇİKO UZAYDA Fanta Cico
Orijinal Sayı: Cico 5, Cilt: 258-259, Büyük Albüm: 37-38 (Nolitta-Ferri) Ülkemizde yayımlanan son Çiko macerası. Nataani Dağı'nda dolaşan Zagor ve Çiko burada Hellingen'in ışınlanmakta kullandığı cam kabini bulurlar. Daha sonra bir pumanın saldırısından kurtulmak isteyen Çiko kabine girer. Pumanın pençesinin düğmelere dokunmasıyla kendisini uzayda başka galaksilerde bulur.

KOCA KAFANIN TUZAĞI La grande rapina
Sayfa Sayısı: 218, Orijinal Sayı: 217-219, Cilt: 261-263, Büyük Albüm: 38-39
(Toninelli-Bignotti) Çift beyinli bir adam çete toplayıp soygunlar yapmaktadır. Olayın peşinde olan bir bilim adamı Zagor'dan Koca Kafa'yı yakalamasını ister. Zagor da bir çete toplayıp Koca Kafa'nın bankadan parasını çalar.

SATKO'NUN DÖNÜŞÜ TimberBill
Sayfa Sayısı: 207, Orijinal Sayı: 219-221, Cilt: 263-265, Büyük Albüm: 35-36
Satko'nun Dönüşü, TimberBill, Yıldırma Harekatı.
(Toninelli-Donatelli) Dost Satko'nun ikinci görünüşü ve düşman Timber Bill'in ikinci ve son kez gelişi. Daha önce köle ticareti yapan Timber Bili bu kez de Satko'nun kabilesininin olduğu arazide ağaçları kesen Wertman adlı birinin emri altındadır. Bu arada oduncular Zagor'a iftira atıp onun hapse düşürürler. Mahkemede hukuk okumuş Satko, Zagor'u savunur.

GECE GELEN MİSAFİR II profeta Sayfa Sayısı: 140, Orijinal Sayı: 221-222, Cilt: 265-267 Gece Gelen Misafir, Uğursuz Kehanetler, Paranormus'un Sonu.
(Sclavi-Segna) Bir gün Zagor'un kulübesine garip görünüşlü bir adam gelip bazı kehanetlerde bulunur. Zagor önemsemese de aynı adam Kızılderililer'e gidip topraklarını terk etmelerini telkin edince olaya müdahale eder. Bu arada beyazların da Darkwood'u terk etmeye hazırlanması Çiko'nun dikkatini çeker ve Paranormus'un izini bulur.

BÜYÜK GÖLLERDE MAÇ Düello ai grandi laghi Sayfa Sayısı: 133, Orijinal Sayı: 223-224, Cilt: 274-275, Büyük Albüm: 44-45 Büyük Göllerde Maç, Kaleye Baskın.
(Toninelli-Bignotti) Winnebago yerlileri Çiko'yu kaçırır. Amaçları bir tür Kızılderili oyunu olan Lakros maçında Zagor'un kendi takımlarında oynamasını sağlamaktır. Bu arada Winnebagolar'ın elinden kurtulan Çiko tesadüfen rakip takımın olduğu kabilenin yakınlarına gelir. Bir çadırda tesadüfen konuşulanları duyan Çiko rakip takımın maçta olay çıkarıp kaleye saldıracağını öğrenir.

KÖLE AVCILARI L'invulnerabile
Sayfa Sayısı: 181, Orijinal Sayı: 224-226, Cilt: 275-277, Büyük Albüm: 41-42
Köle Avcıları, Tanrıların Oğlu, Sönen Umut.
(Toninelli-Donatelli) Zagor'la Çiko köle ticareti yapan bir kabileye esir düşerler. Burada bir miktar çalıştırıldıktan sonra Tanrıların Oğlu adı verilen bir adamın toplantısına götürülürler. Tanrıların Oğlu, yerlileri beyazlara karşı kışkırtmakta ve üstelik mucizeler göstermektedir. Üzerine ateş edildiğinde kurşunlar ona hiçbir şey yapmadan üzerinden sekmektedir. Zagor bu adamı uzaktan da olsa tanımıştır. Düşman Eskimo ikinci kez ortaya çıkmıştır.

SÜPERMAYK'IN DÖNÜŞÜ II ritorno di Supermike
Sayfa Sayısı: 317, Orijinal Sayı: 226-229, Cilt: 284-287, Büyük Albüm: 39-41
Süpermayk'm Dönüşü, Hayalet Lokomotif, Kara Şeytanlar, Düşmanın Yüzü.
(Castelli-Ferri) Zagor mühendis Robson'dan bir mektup alır, Paragua adlı kasabaya gelmesi istenmektedir. Kasabaya giden Zagor burada Supermike ile karşılaşır. Mike tövbe etmiş ve kendini dine vermiştir. Zagor, Paragua'da Robson ve bir lokomotifin bir tünelde kaybolduğunu duyar. Olayı araştırırken Çiko kaçırılır. Çiko kendine geldiğinde dağın içinde zorla çalıştırılan adamlar ve bir maden olduğunu fark eder. Bu arada Zagor da olayı çözmek için dağın çevresinde dolaşmakta ve eski düşmanı Supermike kendisine yardım etmektedir.

ATIŞ MÜSABAKASI Le cinque piume
Sayfa Sayısı: 151, Orijinal Sayı: 229-231, Cilt: 287-289, Büyük Albüm: 42-43 Atış Müsabakası, Kampta Dehşet, Suçlu Ele Geçiyor. (Toninelli-Ferri) Zagor ve avcı dostlarının toplantısında esrarengiz cinayetler işlenir. Bazı avcılar birbirinin peşi sıra öldürülmeye başlamıştır. Önceleri civarda bulunan ve bir şirkete çalışan avcılardan şüphelenilir. Ama gerçek bambaşkadır.

DEHŞET YOLCULUĞU Viaggio nella paura
Sayfa Sayısı: 331, Orijinal Sayı: 231-234, Cilt: 289-292, Büyük Albüm: 43-44
Dehşet Yolculuğu, Nehirde Kaza, Meçhul Düşman, Kesik Surat.
(Toninelli-Donatelli) Kont Beau adlı biri kıtayı baştan başa önceden saptanmış bir sürede doğudan-batıya geçeceği üzerine bahse girmiştir. Zagor bir tesadüf sonucu onun kafilesine katılır. Ancak kafilede esrarengiz cinayetler işlenmektedir. Yolcular Mandanlar'ın olduğu tarafta mola verince Kont Beau burada ilerde eşi olacak Keeonah ile tanışır.

ALÇAK DAMGASI // marchio dell'infamia Sayfa Sayısı: 135, Orijinal Sayı: 234-235, Cilt: 295-296, Büyük Albüm: 45-46 Alçak Damgası, İktidar Hırsı.
(Nicolai-Ferri) Zagor'u Doğan Çiçek adlı bir Kızılderili kadından kıskanan Hızlı Ok, onunla düello eder ve yenilir. Daha sonra tekrar Doğan Çiçeği kaçırır ve Zagor'un öfkesini üzerine çeker. Bu arada bazı Kızılderililer de öldürülmektedir. Zagor hem Doğan Çiçeği bulmak hem de cinayetlerin intikamını almak istemektedir. Ancak karşılaştığı gerçek çok farklı olacaktır.

MUMYALAR MAĞARASI Zagor contro Zagor Sayfa Sayısı: 140, Orijinal Sayı: 236-237, Cilt: 300-301, Büyük Albüm: 46 Mumyalar Mağarası, Sahte Zagor.
(Toninelli-Ferri) Zagor, Kiowalar'ın gururlu şefi Kış Yılanı ile arasım düzeltmiş ve onların bir şenliğine katılacaktır. Bir ara Kış Yılanı yanında kabilenin bir büyüğü olduğu halde Zagor'u atalarının kutsal emanetlerinin olduğu mağaraya götürür. Kıymetli mücevherleri gören Zagor yaşlı Kızılde-riliyi vurur, Kış Yılanı'nı bayıltır ve kutsal emanetleri çalar. Olaf Botegosky'nin ikinci gelişi.

ESRARENGİZ CİNAYETLER La capanna del pino solitario Sayfa Sayısı: 108, Orijinal Sayı: 237-238, Cilt: 301-302, Büyük Albüm: 46-47 Esrarengiz Cinayetler, Şafakta Tuzak.
(Toninelli-Donatelli) Hobel ailesinin fertleri esrarengiz bir biçimde öldürülmektedir. Zagor bir süre Hobeller'in yanında kalıp katili yakalamaya karar verir.

ÖLÜM GAZI II forte del mistero
Sayfa Sayısı: 97, Orijinal Sayı: 238-239, Cilt: 306-307, Büyük
Albüm: 49-50 Ölüm Gazı, Nehirde Ölüm.
(Toninelli-Donatelli) Profesör Verybad üçüncü kez askerler hesabına çalışmakta ve bir tür ölüm gazı yapmaktadır. Ancak kötü niyetli kişilerden Çavuş Marmaras bu buluşu kendi çıkarlarına kullanmak için profesörü kaçırmıştır. Bir tesadüf sonucu olayı öğrenen Zagor çetenin peşine düşer.

NEHİR DEVRİYESİ 17 battello degli uomini perduti
Sayfa Sayısı: 185. Orijinal Sayı: 239-241, Cilt: 312-314, Büyük Albüm: 12
Nehir Devriyesi, Nehirde Tuzak, Dağılan Örgüt.
(Toninelli-Donatelli) Zagor'un eski arkadaşı Greg nehirde görev yapan devriyelerin zamanla tüccarlara baskı yaptığını anlatır. Koruma amaçlı olarak kurulan devriye O'Bannion denen adamın liderliğinde gemilere saldın düzenler. Zagor buna engel olmaya çalışır.

SOYGUN La palude del orrore
Sayfa Sayısı: 219, Orijinal Sayı: 241-243, Cilt: 318-320 Soygun, Cehennem Bataklığı, Lanetli Topraklar. (Toninelli-Ferri) Munrowhill kasabasının bankası soyulur. Soygun gezgin tiyatro topluluğunun üstüne kalır. Onlar da izlerini kaybettirmek için "Geri Dönülmeyen Topraklar" adı verilen yere giderler. Arabanın içinde uyuya kalan Çiko da onlarla birliktedir. Şerif ve adamları Zagor'la birlikte onların peşinden gider. Bu topraklarda suda ve karada yaşayan canavar balıklar, uçan kertenkeleler, insan yiyen dev kurbağalar yaşamaktadır.

ÖLÜM TAMTAMLARI I guerrieri della citta sepolta
Sayfa Sayısı: 115, Orijinal Sayı: 243-244, Cilt: 322-323
Ölüm Tamtamları, Kayıp Kentin Savaşçıları.
(Toninelli-Donatelli) Zagor ve Çiko konuk oldukları Hupa köyünde esrarengiz davul sesleri duyarlar. Daha sonra bilinmeyen bir kabilenin adamlarınca saldırıya uğrarlar. Bilinmeyen kabile yeraltındaki bir mağarada gizli bir kent kurmuştur.

KERVANA SALDIRI II forte del tradimento
Sayfa Sayısı: 217, Orijinal Sayı: 245-247, Cilt: 334-336
Kervana Saldırı, İhanet Kalesi.
(Pellizzari-Bignotti) Albay Brent saldırıya uğrayan kervanların durumunu araştırmak için Zagor'u görevlendirir. Askerlerle birlikte devriye çıkan Zagor bir saldırıya uğrar ve askerlerin çoğu ölür. Daha sonra Zagor ihanetle suçlanır. Halbuki kale komutanı Kızılderili çetelerle işbirliği yapmakta ve silah yüklü kervanların yerini önceden bildirmektedir.

KORKU VADİSİ La vendetta d i Kandrax
Sayfa Sayısı: 251, Orijinal Sayı: 248-251, Cilt: 336-338
Korku Vadisi, Sönmeyen Kin, Şatoya Saldırı.
(Nicolai-Ferri) Hoosic kasabasından geçen Zagor ve Çiko, burada Bat Batterton'la karşılaşır. Civarda garip elbiseler giymiş birtakım adamlar kasabaya saldırmakta ve ortalıkta terör estirmektedirler. Batterton, Zagor ve Çiko'ya arkeolog Mc Leod'un bir süre önce Keltler'e ait eski bir kale yıkıntısını ortaya çıkardığını anlatır. Zaman geçmeden olayların arkasında Kandrax'ın olduğunu tahmin eden Zagor harekete geçer. (Kandrax'ın ikinci gelişi.)

YARDIM ÇAĞRISI Tragico assedio
Sayfa Sayısı: 143, Orijinal Sayı: 247-248, Cilt: 338-340
Yardım Çağrısı, Kuşatma, Mutlu Son.
(Toninelli-Pepe) Gri Tilki adlı bir yerli Zagor'dan yardım ister. Askerler bölgede bulunan altın yüzünden Gri Tilki'nin kabilesini göçe zorlamaktadır. Susquehannalar'a yardım etmek isteyen Zagor onları askerlerden korumaya ve Tunican yerlilerin topraklarına sağ salim götürmeye karar verir. Bu arada askerlerin rehberi olan Shover adlı biri sık sık Zagor'un yoluna çıkmaktadır.

KOMPLO II genio del erimine
Sayfa Sayısı: 234, Orijinal Sayı: 251-253, Cilt: 340-341 Komplo, Dahi Katil.
(Nicolai-Donatelli) Zagor'la Çiko Walcoot kasabasında bir adamla tanışırlar. Gray adındaki bu adam eski bir subaydır ve intikam peşinde koşmaktadır. Kimya bilgisi yüksek olan Gray, zehirli gazlar, kâğıtları eriten tozlar gibi buluşlarla ortalığa dehşet saçmaktadır. Bu maceranın ilginç özelliği, Gray ile yaptığı düelloda Zagor'un ilk kez silahsız bir insana ateş açacak kadar nefretle dolması ve silahsız Gray'e ateş etmesidir.

KAYBOLAN ÇOCUK Cacciatori di scalpi
Sayfa Sayısı: 131, Orijinal Sayı: 253-255, Cilt: 341-342
Kaybolan Çocuk, Kızıl Tilki.
(Toninelli-Torricelli) Yüzbaşı Matlow, Darkwood'da Choctaw adlı yerlilerle özel bir birlik kurmuştur. Kısa zamanda bu Kızılderili polisleri Darkwood'da terör estirmeye başlarlar. Kızıl Tilkiler adı verilen bu polisler kendi soydaşlarına karşı akıl almaz işkenceler uygulamakta ve yüzbaşının kişisel çıkarlarına hizmet etmektedirler.

103'LÜK MAVİ YENİ DİZİ BAŞLANGICI

ATEŞ SUYU Mercanti d'armi
Sayfa Sayısı: 295, Orijinal Sayı: 255-258, Mavi: 1-4 Ateş Suyu, Savaş Yolu, Büyük Tuzak.
(Toninelli-Ferri) DarkWood'da askerler ve Kızılderililer arasında gerilim artmıştır. İçki kaçakçılarının adamı olan Pequot yerlileri kışkırtmaktadır. Bir şefler toplantısında Zagor'u düelloya davet eder ve hile ile kazanır. Düellonun sonunda bilinçsiz bir biçimde dolaşan Zagor'u bir puma yaralar ve sakat bir büyücü tarafından kurtarılır. Daha sonra yerliler kaleye saldırı düzenler ve kaleyi savunmak Zagor'a düşer. Don Kişot macerasında tanıdığımız "Ufaklık" bu macerada ikinci kez karşımıza çıkar. Zagor'un alışılmış Kızılderilileri etkileme gösterilerinde onun kılığına girerek Zagor'a yardımcı olur.

HARİTANIN SIRRI II segreto della mapa Sayfa Sayısı: 179, Orijinal Sayı: 258-260, Mavi: 4-6 Haritanın Sırrı, Gölge Adam, Uğursuz Altınlar. (Pelizzari-Donatelli) Zagor gizli bir yerde saklı duran altınların esrarını araştırmak için Çiko ile bilgi toplamaktadır. Bu arada peşlerinde esrarengiz bir adam vardır. Macera sonunda hiç kimse altınları ele geçiremeyecektir.

ZAGOR AMAN VERMİYOR II giorni del Terrore
Sayfa Sayısı: 162, Orijinal Sayı: 260-261, Mavi: 6-7
Zagor Aman Vermiyor, Korkulu Günler.
(Toninelli-Pepe) Kurbağa Surat adıyla anılan bir adam Mandan kabilesine çiçek hastalığı bulaştırır. Mandanlar'la yaşayan Kont Beau ise tüccarlar tarafından tutsak edilmiştir. Tüccarların yandaşı olan Pawneeler ise ortalığa dehşet saçmaktadırlar. Kurbağa Surat'm izini arayan Zagor onu Jampot adlı bir cücenin sahip olduğu dükkâna kadar takip eder.

BATTERTON ve BATTERTON II padrone del tempo Sayfa Sayısı: 174, Orijinal Sayı: 261-263, Mavi: 7-9 Batterton ve Batterton, Zamana Hükmeden Adam, Kutsal Mağaranın Sırrı. (Toninelli-Torricelli) Bat Batterton kuzeni Bing ile birlikte Crabb adlı birinin dağlarda kaybolan babasını aramaktadır. Heyete katılan Zagor ve arkadaşları sarp bir araziden geçerken saldırıya uğrarlar. Daha sonra vardıkları kalede Profesör Clapperton adlı biriyle tanışırlar. O da aynı bölgeye gitmek üzeredir.

UĞURSUZ KEHANETLER II tempio del sacrificio Sayfa Sayısı: 204, Orijinal Sayı: 263-265, Mavi: 9-11 Uğursuz Kehanetler, Yağmurlu Gece, Şeytan Tapmağı. (Capone-Ferri) Posta Arabası adlı serüvenden tanıdığımız Albay Maddenbrook, oğlu Walter'ın kayboluşu ile ilgili Zagor'dan yardım ister. Bu arada Zagor uğradığı bir yerli köyünün büyücüsü tarafından tehlikede olduğuna dair uyarılır. Zagor ve Çiko yolculuklarına devam ederken yüzyıl öncesini yaşayan bir kasabaya varırlar. Adı New Salem'dir!

ASRIN BULUŞU /predatori della valle del diavolo Sayfa Sayısı: 204, Orijinal Sayı: 265-267, Mavi: 14-17 Asrın Buluşu, Şeytan Vadisi, Uçurum insanları, Yeni Hayat.
(Toninelli-Donatelli) Çiko birtakım adamlar tarafından kaçırılır. Kaçıran kişi hapiste olan oğlunun Şeytan Vadisi denilen açık bir hapishaneye gönderildiğini ve Çiko'nun hayatına karşılık Zagor'un onu kurtarmasını söyler. Goodbar, Zagor'u kanun kaçağı olarak gösteren kâğıtlarla Şeytan Vadisi'nin olduğu ileri karakola götürür. Zagor askerler tarafından teslim alınır ve Şeyan Vadisi'ne yollanır. Burası olumsuz koşulların hüküm sürdüğü ve mahkûmların yiyecek azlığından gruplara bölünerek birbirlerine saldırdığı cehennem gibi bir yerdir.

BEYAZ CEHENNEM Inferno bianco
Sayfa Sayısı: 147, Orijinal Sayı: 268-269, Mavi: 17-18
Beyaz Cehennem, Kara El'in İntikamı.
(Toninelli-Pepe) Mühendis Robson'a rastlayan Zagor ve Çiko trenle altın sevkiyatının yapılacağı haberini alır. Zagor ve Çiko da trene biner. Yolda treni korumakla görevli askerler altını çalmak isterler. Suç ortakları olan yerliler de askerlere yardım ederler.

ALTIN POST II vello d'oro
Sayfa Sayısı: 209, Orijinal Sayı: 269-271, Mavi: 22-24 Altın Post, Gizli Vadi, Deprem.
(Toninelli-Donatelli) Safety Kalesi'nde giden Zagor ve Çiko kaleden ayrılan bir sivil grubun Sauklar'ın topraklarına girdiğini öğrenir. Kale komutanı barışın bozulmaması için Zagor'u sivil grubu uyarmak için arkalarından yollar. Gruba yetişen ve bir çatışmayı engelleyen Zagor grupta Kazmakürek Bill'i görünce işin ucunda yine bir hazine öyküsü olduğunu anlar. Grup, Sisli Dağlar'a gitmektedir ve altından yapılmış antik bir postun peşindedirler. Zagor ve Çiko da onlara katılır ve yola çıkarlar. Unutulmuş bir yerli kabilesinin elinden kurtardıkları bir gençle dar bir boğazdan geçerken tehlike gökyüzünde belirir. Uçan kadın savaşçılar grubun tepesindedir.

DARKWOOD MONİTÖR I sette poteri
Sayfa Sayısı: 186, Orijinal Sayı: 271-273, Mavi: 29-31
Darkwood Monitör, Yeti, Yedi Güç.
(Toninelli-Torricelli) Bir gündüz uykusunda Ramath, Çiko'nun düşlerine girerek Işıldayan Dağlar'da yaralı olduğunu söyler. Ramath'ı bulmak için yola koyulan Zagor ve Çiko insanları parçalayan bir canavardan söz edildiğini duyarlar. Bir gece Çiko esrarlı bir flüt sesiyle bir insanı parçalayan Yeti'yi görür. Daha sonra Ramath'ı bulan dostlarımız Uzakdoğulu düşmanlarıyla savaşmaya başlar.

ÖDÜL AVCISI II bounty killer
Sayfa Sayısı: 167, Orijinal Sayı: 273-275, Mavi: 36-37 Ödül Avcısı, İnsan Avı.
(Toninelli-Donatelli) İnsan avcısı Shamrock ile birlikte Fort Bent kasabasına gelen dostlarımız Treeshaw adlı salon sahibiyle kavga ederler. Aynı gece Zagor, kavga ettiği adamdan yardım isteyen bir mektup alır. Onun salonuna vardığında ise başına vurulan bir cisimle bayıltılır. Uyandığında Treeshaw'un cesedini bulur. Elinde tabancayla şaşkın bir vaziyette duran Zagor odaya giren şerif ve adamları tarafından tutuklanır ve cinayetle suçlanır. Hapisten kaçan Zagor'un peşine düşenler arasında insan avcısı Shamrock da bulunmaktadır.

KABUS Incubi
Sayfa Sayısı: 513, Orijinal Sayı: 275-280, Mavi: 39-45 Kabus, Karanlık Düşler, Uçan Makine, Hellingen'in Dönüşü,
Gerçeğin Sınırında, Dünyanın lonu, Gerçeğe Dönüş. (Sclavi-Ferri)
Bu maceranın aslında hiç yazılmadığı ve bir kâbus olduğu yolundaki görüşlerimi ısrarla sürdürüyorum. Bkz. (Serüven No 2) (Lâl Kitap Özel Seri Zagor 22)

28'LİK YEŞİL SERİ BAŞLANGICI

HAYALET KENTİN HAZİNESİ Jess lo spietato
Sayfa Sayısı: 146, Orijinal Sayı: 281-282, Yeşil: 1-2, Büyük
Albüm: 1 Hayalet Kentin Hazinesi, Zalim Jess.
(Toninelli-Donatelli) Zagor hapisten kaçan Jess ve arkadaşına rastlar. Jess hayalet bir kasabada sakladığı altınları almak istemektedir. Zagor görünürde bir sebep yokken Jess'e rehberlik etmeye karar verir (!).

WALLOCK CANAVARI La maledizione di Tonka Sayfa Sayısı: 216, Orijinal Sayı: 282-284, Yeşil: 2-4, Büyük Albüm: 1-2
Wallock Canavarı, Tonka'nm Laneti, Lanet Çözülüyor.
(Toninelli-Pepe) Bir canavarın saldırısına uğrayan Tonka değişim geçirmekte ve bir canavar halini almaktadır. Zagor onu, bu hastalıktan ve lanetten kurtarmak için Kutsal Dağ'da yaşayan Hogal adlı bir büyücüye götürmek ister. Bu arada iki fırsatçı da Tonka'yı yakalayıp sergilemek amacıyla bir arabaya kapatır.

KAÇIRILAN ÇOCUK Guerra indiana
Sayfa Sayısı: 202, Orijinal Sayı: 284-286, Yeşil: 4-6, Büyük Albüm: 2-3
Kaçırılan Çocuk, Ültimatom, Kızılderili Savaşı.
(Toninelli-Donatelli) Penobskot şefinin oğlu kaçırılınca kabileler arası savaş tehlikesi belirir. Kaçırılan Kızılderili çocuğu bulmak için çabalayan Zagor aynı zamanda civardaki birtakım beyazlarla da uğraşmak zorunda kalacaktır. Yardımına ise avcı dostları koşar.

SEÇİLMİŞ KURBAN La vittima designata
Sayfa Sayısı: 198, Orijinal Sayı: 287-289, Yeşil: 6-8, Büyük
Albüm: 2-3 Seçilmiş Kurban, Tahta Suratlılar.
(Toninelli-Pepe) Bir kabilenin yıllık toplantısı sırasında Zagor tahta maske takan bir grup tarafından öldürülmek istenir. Daha sonra ormanda bazı izler bulan Zagor, tahta suratlıların toplandığı eski bir manastıra gider.

GECE GELEN MESAJ I mille volti della paura Sayfa Sayısı: 260, Orijinal Sayı: 289-291, Yeşil: 8-11, Büyük Albüm: 3-4
Gece Gelen Mesaj, Kutsal Tepe, Geçmişe Yolculuk, Korkunun Bin Yüzü.
(Capone-Ferri) Yüzbaşı Flint adlı bir asker, Kızılderililerin kutsal saydığı bir tepe üzerinde yeni bir kale inşasına girişir. Ancak geceleri ortaya çıkan bir canavar askerleri öldürmeye başlar. Kızılderililerin büyücüsünden bazı şeyler öğrenen Zagor yüzbaşıya lanetten bahseder. Ancak yüzbaşı öldürme olaylarını Kızılderililerden bilir ve onlara karşı bir harekât düzenler. Bir gece canavar yine iki askeri öldürünce Zagor ormana canavarı bulmak için gider. Açıklık bir yerde birdenbire karşısında babası belirir.

YARATIK La avamposto dei mostri
Sayfa Sayısı: 200, Orijinal Sayı: 291-293, Yeşil: 11-13, Büyük Albüm: 4-5
Yaratık, Bataklık Canavarları, Dehşet Kalesi.
(Toninelli-Donatelli) Profesör Verybad dördüncü kez ortaya çıkar. Yaptığı serumlarla askerleri suda yaşayan üstün savaşçılar yapma amacındadır. Ama deneyleri başarısız olur ve serumu içen askerler de canavara dönüşür. Ancak bu durumdan çıkar sağlamak isteyen bir subay Verybad kaçırır.

PUMA ADAMLAR Gli uomini puma
Sayfa Sayısı: 208, Orijinal Sayı: 294-296, Yeşil: 13-15, Büyük
Albüm: 5
Puma Adamlar, Büyük Toplantı, Rüzgar Mağarası.
(Capone-Torricelli) Wahomi adlı bir yerli civardaki kabileleri ayaklandırır. Kendilerine Puma Adamlar diyen bu topluluk civardaki bütün kabileleri yanlarına çekmektedir. Zagor saldırılara bir son vermek ve Wahomi'yi yakalamak için onların toplantı yaptığı kayalığa gider. Çizer Torricelli'nin çizgilerini Ferri'ye en çok benzettiği maceralardan biridir.

ORMANDA PUSU 11 sentiero della vendetta
Sayfa Sayısı: 168, Orijinal Sayı: 296-297, Yeşil: 15-17, Büyük Albüm: 12-13
Ormanda Pusu, İntikam Yolu, Ölüm Düellosu.
(Toninelli-Pepe) Camgöz liderliğinde bir Kızılderili çetesi ve kaçakçılara karşı savaşan Zagor'un öyküsü. Bu arada bir melez olan Kızıl Kafa adlı biri de Camgöz'ün çetesine katılma hazırlığı yapmaktadır. Kızıl Kafa, Camgöz'ün çetesine katılır ama tek amacı Zagor'u öldürmektir. Bunun için Camgöz'e bile ihanet etmeye hazırdır. Bu macera Pepe'nin oldukça temiz çizgilerine sahiptir. Öykü ve senaryo son derece bildik bir konu olmasına rağmen gelgitler, taraf değiştirmeler ve ihanetler hiç düşmeyen bir tempoda verilir ve bize Nizzi senaryolarım hatırlatır. Bu yönüyle Toninel-li'nin bir arayış içine girdiği ve Bonelli Yaymcılık'tan ayrılmadan önceki klasik Zagor senaryolarının dışına çıktığı maceraların başında gelir.

TEHLİKEDEKİ KABİLE Sentinelle rosse
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 298-299, Yeşil: 17-19, Büyük Albüm: 13-14
Tehlikedeki Kabile, Zorlu Yürüyüş, Kahinin Oğlu.
(Toninelli-Gamba) Daha önce karşılaştığımız (Mavi Dizi 1-4) sakat Kızılderili büyücü tehlike altındadır. Bir iktidar savaşı içine düşen Onondaga yerlileri Zagor'dan büyücüyü sağ salim getirmesini ister. Bu arada Darkwood'a bir ressam gelmiştir ve yolculukta Zagor'a eşlik eder. İktidar savaşma beyazların da karışmasıyla işler çetrefilli bir hal alır.

HAYALET Testa di morto
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 301-302, Yeşil: 19-21, Büyük Albüm: 14
Hayalet, Kamptan Firar, İntikam Hırsı.
(Toninelli-Donatelli) Mosolopea yerlileri eski şeflerinin hayaleti tarafından kışkırtılır. Beyazlara saldıran Kızılderilileri engellemeye çalışan Zagor intikam peşinde olan kukuletalı beyaz çetelerle de baş etmek zorunda kalır.

VAHŞİ YOLLAR Sentieri selvaggi
Sayfa Sayısı: 146, Orijinal Sayı: 303-304, Yeşil: 21-22, Büyük
Albüm: 14-15 Vahşi Yollar, Sınır Adamları.
(Toninelli-Ferri) Zagor'un avcı bir dostu, birtakım insanlar tarafından yaralanır. Avcı, ölmeden önce Zagor'a kayıp olan oğlunu bulmasını söyler. Oğlu, eski bir Kızılderili savaşçısı ve bir fanatik olan Maldon'un oluşturduğu birliğe katılmıştır. Senaryodaki şiddet sahneleriyle dikkati çeken öykü karakterlerin analiziyle de önem taşır. Maldon'un bir bölümde gösterdiği korkaklıktan ötürü duyduğu utanç ve maceranın son bölümlerinde bunu telafi etmek amacıyla gösterdiği cesaret sahneleri de ilginçtir.

SALDIRI Ilfiume dele nebbie
Sayfa Sayısı: 136, Orijinal Sayı: 304-305, Yeşil: 22-24, Büyük Albüm: 15-16
Saldırı, Soyguncuların Peşinde, Sisli Nehir.
(Toninelli-Pepe) Wyandot'lardan birkaç kadın saldırıya uğrar ve öldürülür. Bir tesadüf sonucu oradan geçen Doc Lester, Wyandotlar tarafından suçlanır. Zagor gerçek suçluları bulmak için Çiko ile birlikte yola çıkar. Sonunda bir nehir gemisinde onların izine rastlar.

İFTİRA II grande buio
Sayfa Sayısı: 165, Orijinal Sayı: 306-307, Yeşil: 24-26, Büyük
Albüm: 16-17 İftira, Zagor Tehlikede, Kabus Bitti.
(Toninelli-Donatelli) Zagor'un bir dostu cinayetle suçlanır. Bu arada ona yardım etmek isteyen Zagor, bir taşın çarpması sonucu geçici olarak kör olur. Zagor'a bu macerada Çiko ile birlikte Nussbaum adlı sahte bir doktor da yardım eder.

UĞURSUZ KEHANETLER Sinistri presagi
Sayfa Sayısı: 275, Orijinal Sayı: 307-310, Yeşil: 26-28, Lal Özel Seri: 22-24
(Capone-Toricelli, Pepe) Diablar adlı bir büyücü bir düğünde çeşitli kehanetlerde bulunur. Daha sonra Darkwood'da korkunç bir sel felaketi olur. Zagor hem Darkwood'u kurtarmak hem de üstün güçlerle donatılmış Diablar'ı durdurmak için harekete geçer. Bu macera ile birlikte Yeşil Seri biter, Uğursuz Kehanetler serüveni yarım kalır.


ECEM YAYINLARI BAŞLANGICI

BLACK RIVER ÇAPULCULARI La belve del BlackRiver
Sayfa Sayısı: 282, Orijinal Sayı: 313-315, Ecem Cilt: 1-3, Ecem Süper Cilt 1:
Black BJver Çapulcuları, Amansız Mücadele, İki Suç Ortağı.
(Toninelli-Donatelli) Maceranın girişi Doc Lester'ın gençliğiyle başlar. Bu arada Şoson çeteleri çevrede soygunlar yapmaktadır. Zagor dostu Bald'ın nehir gemisine bindiğinde yaşlı bir adamla genç karısı da yolcular arasındadır. Yolda Şosonların saldırısına uğrayınca bir kaleye sığınırlar. Kalede yaşlı adam öldürülür. Genç kadınla Doc Lester'ın geçmişte bir ilişkisi vardır. Şosonları geri püskürtünce geçmişte karanlık kalan anılar tekrar canlanır.

ESKİ DOSTLAR L'orribile mutazione
Sayfa Sayısı: 216, Orijinal Sayı: 310-312, Ecem Cilt: 3-6, Ecem Süper Cilt: 1-2
Eski Dostlar, Dağlarda Dehşet, Müthiş Değişim, Mutlu Son.
(Burattini-Ferri) Hattilon Kalesi'ne gelen Zagor ve Çiko, dağlarda yaşayan canavardan söz edildiğini duyarlar. Buradan, Zagor'un eski bir avcı dostuyla buluşmak üzere yola koyulurlar ama soyguncular peşlerine düşer. Zagor ve Çiko'nun da bulunduğu kafile saldırıya uğrar. Bu arada bir kulübede bazı avcıların cesetleri bulunur. Cesetlerden çü-rümemiş olanların yüz ifadeleri yoğun bir dehşeti göstermektedir. Bir gece soyguncuları takip ettiklerinde, bir kaleye sığınmak üzere olduklarını fark ederler. Ancak soyguncuların kaleye girmeleriyle çıkmaları bir olur. Peşlerinden gelenler insan bedenine sahiptir ama yüzleri kahramanlarımızın daha önce buldukları cesetlerin yüzlerindeki dehşet ifadesini haklı çıkaracak kadar korkunçtur (Burattini'nin Türkiye'de yayımlanan ilk senaryosu).

KURT AVI Caccia al lupo
Sayfa Sayısı: 47, Orijinal Sayı: 316, Ecem Cilt: 6, Ecem Süper Cilt: 2
(Capone-Polese) Zagor'un çok kısa bir öyküsü. Kendini kanıtlamak isteyen genç bir Delawere savaşçısının Zagor'a yardım edişi.

LANETLİ GEMİ La spirito delfiume
Sayfa Sayısı: 215, Orijinal Sayı: 316b-318, Ecem Cilt: 6-8,
Ecem Süper Cilt: 2-3 Lanetli Gemi, Nehir Ruhu, Kaptan'm Sırrı. (Toninelli-Donatelli) Bat Batterton ve kuzeni bir nehir gemisinde çalışmaktadır. Nehir gemisinde zaman zaman görünen bir hayalet herkesi korkutmaktadır. Mavi Kraliçe adlı geminin kaptanı, Bat ve kuzenini hayaleti yakalamak için tutmuştur. Bu arada Zagor gemide Lorna adlı şarkıcı bir kadınla tanışmıştır. Bu kadın daha önce Tek Gözlü Jack ile olan birinci karşılaşmadan tanıdığımız Happy Lou'nun kız kardeşidir.

KANLI MESAJ L'abbazia del mistero
Sayfa Sayısı: 218, Orijinal Sayı: 318-320, Ecem Cilt: 8, Ecem Süper Cilt: 3-4
Kanlı Mesaj, Meçhul Ziyaretçi, Diri Diri Gömülenler.
(Burattin-Ferri) Zagor ve Çiko bir gün ormanda bir şişe içinde bir mesaj bulurlar. Mesaj kanla yazılmıştır. Mesajda Rose Valley Askeri Akademisi'ndeki esrarengiz olaylar anlatılmaktadır. Mesajı yazan kişi akademideki gizli bir geçitten yeraltına indiğini ama çıkış yolu bulamadığından mahsur kaldığını yazmaktadır. Mesajın geri kalanı okunamayacak derecede bozulmuştur. Ama Zagor ve Çiko kâğıtta yazanlardan, tüyler ürpertici kahkahalar atan bir kişinin varlığından haberdar olurlar ve olayı aydınlatmak için akademiye doğru yola çıkarlar.
(Bu macera Ecem Cilt 8'de yarım kalır. Daha sonra Süper Cilt 3'e eklenen sayfalarla devam eder ve Süper Cilt 4'te son bulur. Süper Cilt 4'ün geri kalan sayfalan daha önce yayımlanmış Rapid City macerasıyla doldurulur.)

DOĞAN EGMONT BAŞLANGICI


İŞGALCİLER
La sette citta di Cibola
Sayfa Sayısı: 262, Orijinal Sayı: 355-357, Doğan Egmont Cilt:
1-3, Doğan Egmont Süper Cilt: 1 İşgalciler, Yedi Cibola Kenti, Anasazi'lerin Sırrı. (Boselli-Chiarolla) Los Angeles'ten geri dönüş yoluna koyulan Zagor ve Çiko Hopiler'in topraklarından geçerken çölde mahsur kalırlar ve Hopiler onları kurtarır. Bu arada bir Navajo savaşçısı da beyazlarla işbirliği yapmakta ve Hopiler'in ataları Anasaziler'in eski şehrindeki kutsal tabletleri ele geçirmek istemektedir. Macera sonunda Zagor kutsal tabletleri Nakai'ye yorumlayarak Navajolar'ın başına beyaz bir reisin geçeceğini müjdeler. Bu beyaz adam elbette Tex Willer'dır.

GECENİN GÖLGELERİ La strega della Sierra
Sayfa Sayısı: 156, Orijinal Sayı: 357-359, Doğan Egmont Cilt: 3-5, Doğan Egmont Süper Cilt: 1-2
Gecenin Gölgeleri, Dağların Büyücüsü.
(Boselli, Burattini-Torricelli) Nakai'nin Navajo köyüne gelen Zagor ve Çiko burada bir şamanın öldürülmesinden sorumlu tutulur. Ancak gerçek suçlu dağda yaşayan bir büyücü ve onun yönettiği yarı insan yarı hayvan yaratıklardır.

DUMAN İŞARETLERİ Sangue Apache
Sayfa Sayısı: 240, Orijinal Sayı: 359-361, Doğan Egmont Cilt: , Doğan Egmont Süper Cilt: 2-3
Duman İşaretleri, Apaçi Kanı, Vahşi Öfke.
(Burattini-Cassaro) Zagor ve Çiko Meksika'dayken bir kasabanın belediye başkanı Apaçiler'in bazı savaşçılarını katlettirir. İntikam almak isteyen Apaçiler kasabanın etrafını sarar.

KOMANÇEROLAR Texas Rangers
Sayfa Sayısı: 282, Orijinal Sayı: 362-364, Doğan Egmont Cilt: 8-10, Doğan Egmont Süper Cilt: 3-4
Komançerolar, Texas Rancerleri, Kayıp Maden.
(Boselli-Andreucci) Kayıp bir hazine yüzünden Kazmakürek Bili iki hayduda esir düşer. Bu arada Zagor kaçırılan çocuklarını arayan Gri Kurt adlı bir Komançi reisi ile tanışır.

KURBANLAR HANI La laconda degli impiccati
Sayfa Sayısı: 94, Orijinal Sayı: 365, Doğan Egmont Cilt: 11,
Doğan Egmont Süper Cilt: 4 Kurbanlar Hanı.
(Boselli-Ferri) Zagor, Çiko ve Kazmakürek Bili, Rio Grande kıyısında bir hana varırlar. Hanın perili olduğu söylenmektedir. Bu arada civarda Kızılderili kadınları köle olarak pazarlayan bir de çete vardır. Aynı zamanda handa gizlenmiş gezgin bir gösteri grubu ortaya çıkar.

VUDU İNTİKAMI Vendetta Vudu
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 366-367, Doğan Egmont Cilt:
12-13, Doğan Egmont Süper Cilt: 4-5 Vudu İntikamı, Yaşayan Ölüler Gölü.
((Boselli-Laurenti) Yolculuklarına devam eden kahramanlarımız Kazmakürek Bili ile birlikte Lousianna'ya varırlar. Şehri dolaşırken bir davetin yapıldığı eve giderler. Kentin zengin ailelerinden birinin oğlu daha önce ölmüş ama zombi olarak geri gelmiştir. Zagor bu eve misafir olarak gelen Madam Laveau ile tanışır.

LIBERTY SAM Liberty Sam
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 368-369, Doğan Egmont Cilt:
14-15, Doğan Egmont Süper Cilt: 5 Liberty Sam, Zenci Gemisi.
(Burattini-Ferri) Bir kasabaya gelen Zagor ve Çiko burada daha önce öldü sanılan Liberty Sam'a rastlarlar. Zagor, Sam'i kurtarır ve daha sonra bütün köleleri patronlarının elinden kaçırır. Arabalarla yola çıkan kafile deniz kıyısına gelir. Burada köle ticareti yapan bir gemiyi ele geçirmek isterler.

KORKU NEHİRDE KOL GEZİYOR La paura scorre sul fiume
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 370-371, Doğan Egmont Cilt:
16-17, Doğan Egmont Süper Cilt: 6 Korku Nehirde Kol Geziyor, Karanlıktaki Bıçak. (Colombo-Della Monica) Lucky Mermaid adlı nehir gemisine binen Zagor ve Çiko Gambit ile tekrar karşılaşır. Bu arada gemide cinayetler işlenmektedir.

CHEROKE TOPRAKLARI La terra dei Cherokee
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 372-373, Doğan Egmont Cilt:
18-19, Doğan Egmont Süper Cilt: 6-7 Cherokee Toprakları, iftira.
(Burattini-Chairola) Satko'nun üçüncü gelişi. Satko'nun topraklan işgale uğrar. Bunun için hukuki bir mücadele başlamışken toprakları işgal eden adam öldürülür. Cinayeti görenler adamın Satko'ya benzediğini söylerler. Zagor gerçek suçluyu bulmaya çalışır.

KAYIP ÇOCUK Ilfigiio perduto
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 374-375, Doğan Egmont Cilt:
20-21, Doğan Egmont Süper Cilt: 7 Kayıp Çocuk, Kuşatılmış Çiftlik.
(Burattini-Donatelli) Howard adlı bir adam kayıp çocuğunu aramaktadır. Bu arada Harvey adlı biri de civardaki çiftlikleri ele geçirmek istemektedir. Çiftliklere saldıran bir Kızılderili çetesi ise işi daha da karıştırır.

DARKWOOD'DA KABUS Ombre su Darkwood
Sayfa Sayısı: 376, Orijinal Sayı: 376-379, Doğan Egmont Cilt:
22-25, Doğan Egmont Süper Cilt: 8-9 Darkwood'da Kabus, Özel Ajan, Hellingen Yaşıyor, Uzayda
Düello.
(Boselli-Ferri) Hellingen'in altıncı gelişi. Kötü Ruh Wendigo uzayda parçaları dağılan Hellingen'e hayat verir. Daha önceyse Zagor'un eskiden ölmüş olan bazı düşmanlarını diriltip onunla eğlenir. Öykü, Edgar Alan Poe'nun New York'ta yaşadıklarıyla başlar.

LANETLİ KASABA // misteri di Redstone
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 380-381, Doğan Egmont Cilt:
26-27, Doğan Egmont Süper Cilt: 9 Lanetli Kasaba, Sonsuz Kin.
(Casanova-Cassaro) Zagor'u tehdit eden maskeli esrarengiz bir kişi çevresinde topladığı haydutlarla onu takip eder. Redstone kasabasına gelen Zagor ise geçmişte karşılaştığı bir olay nedeniyle tanıdığı Wartonlar'a yardım etmek istemektedir.

BOYALI YÜZ L'uomo dipinto
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 382-383, Doğan Egmont Cilt:
28-29, Doğan Egmont Süper Cilt: 10 Boyalı Yüz, Ateş Kuşu.
(Pelo-Torricelli) Ormanda Boyalı Yüz denilen palyaço makyajı yapmış bir adamla düello eden Zagor hile sonucu yenilir. Yenilgiden soma Çiko ile birlikte ormandan geçerken garip bir müzik aleti çalan adamla karşılaşır. Adamın ağabeyi Darkwood üzerinde uçan bir gemi ile dolaşmaktadır ve Darkwood arazisinde kendine bir şato yapmıştır. Zagor ve Çiko'yu şatosuna davet eder.

VAHŞİ KIZ L'eredita Fitzmayer
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 384-385, Doğan Egmont Cilt: 30-31
Vahşi Kız, Fitzmayer Mirası.
(Casanova-Pesce) Zagor ve Çiko, Fitzmayer mirasını ele geçirmek isteyenlerin kiraladığı Fransız adlı bir haydutla uğraşırlar. Bu arada Zagor'u kurtaran esrarengiz bir kız kendi ailesinin de Fransız tarafından öldürüldüğünü söyler.

DENİZDE DEHŞET II terrore dal mare
Sayfa Sayısı: 282, Orijinal Sayı: 386-388, Doğan Egmont Cilt: 32, Aksoy Cilt: 1-2
Denizde Dehşet, Büyücü Avı, Kraken.
(Boselli-Andreucci) Çiko uyurken düşlerine giren Ramath yardım ister. Bunun üzerine Port Whale'ye giderler. Ancak kasabayı epey değişmiş bulurlar. Kasaba insanları yarı ölü bir halde dolaşmakta ve yüz hatlarıyla balığı andırmaktadır.

YAĞLI İLMİK Nodo Scorsio
Sayfa Sayısı: 117, Orijinal Sayı: 328-329, Aksoy Cilt: 3-4 Yağlı İlmik
(Burattini-Ferri) Josef Polanski, Darkwood'daki deri ticaretini ele geçirmek istiyordur. Bu amaçla çevredeki avcılara baskı kurar. Zagor bu duruma engel olmaya çalışır.

SILVERTOWN FACİASI Tragedia a Silver Town
Sayfa Sayısı: 131, Orijinal Sayı: 329-330, Aksoy Cilt: 4-5
Silvertown Faciası, Hain.
(Burattini-Donatelli) Üç kanun kaçağı Silwertown bankasını soyar ve bankacının kızını rehin alır. Zagor yaralanır ama yine de haydutların peşine düşer.

İNSANLAR ve VAHŞİ HAYVANLAR Uomini e belve
Sayfa Sayısı: 89, Orijinal Sayı: 330-331, Aksoy Cilt: 5-6
Ormanın Ruhu, İnsanlar ve Vahşi Hayvanlar.
(Capone, Queirolo-Andreucci) Goldridge'deki altın arayıcıları kötü ruh Wendigo'nun insanları öldürdüğünü söyler. Ancak olayı araştıran Zagor çok değişik sonuçlara varır ve yıllar önce ormanda terk edilmiş bir delikanlı bulur.

KALLEŞ ANLAŞMA Un patto infame
Sayfa Sayısı: 113, Orijinal Sayı: 331-332, Aksoy Cilt: 6-7
Şeytanın Adamları, Kalleş Anlaşma.
(Vigna-Cassaro) Salisheler'e şef olmak için yarışan Siyah Geyik, Mac Parland'm eşyalarını almaktadır. Zagor durumu araştırır.

DEMİR ÇAVUŞ II sergento diferro
Sayfa Sayısı: 167, Orijinal Sayı: 332-334, Aksoy Cilt: 7-9
Maleciteler'in Reisi, Demir Çavuş, Katliam Gecesi.
(Toninelli-Gamba) Malecite Kızılderilileri'nin topraklarında mahkûmlardan oluşmuş bir birlik ve başında da sertliğiyle ünlü bir çavuş vardır. Zagor'un kalede olduğu bir anda mahkûmlar isyan eder.

GÖLGE HIRSIZI Ladro di ombre
Sayfa Sayısı: 152, Orijinal Sayı: 334-336, Aksoy Cilt: 9-11
Pleasant Point'te Bir Yabancı, Gölge Hırsızı.
(Boselli-Laurenti) DarkWood'a gelen bir ressama Kızılderililer "Gölge Hırsızı" adını takarlar. Ama bir büyücü, itibarının sarsılacağı gerekçesiyle entrikalar yaparak ressamdan kurtulmak ister.

BEYAZ ÖFKE Furore bianco
Sayfa Sayısı: 265, Orijinal Sayı: 336-338, Aksoy Cilt: 11-13 Tehlikeli Adam, Beyaz Öfke, Buzlar Arasında Ölüm. (Burattini-Ferri) Kuzeyin soğuk topraklarında Zagor ve Çiko bazı cesetler bulurlar. Daha sonra Bull adlı bir melezin karısı ve çocukları da öldürülür. Kahramanlarımız ve Çiko katilin peşine düşerler.

KORKUNÇ KEŞİF La diabolica invenzione
Sayfa Sayısı: 221, Orijinal Sayı: 339-341, Aksoy Cilt: 14-15, Lâl Kitap Özel Seri: 1
(Burattini-Devescovi) Profesör Verybad'in icat ettiği, insanları küçülten makine ordudaki birtakım adamlar tarafından çalınır. Zagor da onları yakalamak için boyut küçülten makineye girer.


LÂL KİTAP ÖZEL SERİ ZAGOR BAŞLANGICI(Mavi)

YAZ KIZILDERİLİ L'indiana bianca, II falsari.
Sayfa Sayısı: 155, Orijinal Sayı: 341-342, Lâl Kitap Özel Seri
(Mavi) Cilt: 1-2 Beyaz Kızılderili, Kalpazan.
(Burattini-Ferri) Zagor, yerlilerden kaçan beyaz bir kadına rastlar. Onu babasına teslim etmek üzere Farmington'a gider. Burada daha önceden aradığı kalpazanların izlerini de bulur.

GÖRÜNMEYEN İSTİLACILAR Gli invasati, L'ombra dell'alc-himista.
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 343-344, Lâl Kitap Özel Seri (Mavi) Cilt: 3-4
Görünmeyen İstilacılar, Simyacının Gölgesi.
(Burattini-Donatelli) Zagor'un gittiği Benton Kalesi'nde insanlar delirmiş gibi davranır. Olayı araştıran Zagor ilk kez "Beyaz Büyücü" macerasında karşılaştığı Hegel Von Axel'in izini bulur.

KUZEYBATI GEÇİDİ L'esploratore scomparso, Passagio a Nord Ovest, La sfinge, Gli ammutinati.
Sayfa Sayısı: 340, Orijinal Sayı: 345-348, Lâl Kitap Özel Seri (Mavi) Cilt: 5-8
Kayıp Kaşif, Kuzeybatı Geçidi, Kutup Sfenksi, isyancılar.
(Boselli-Marcello) Zagor, kendisinden haber alınamayan Kaptan Fraser'ı aramak için kuzey topraklarına gider.

ALASKA Alaska, I guerrieri del tuono
Sayfa Sayısı: 180, Orijinal Sayı: 348-350, Lâl Kitap Özel Seri
(Mavi) Cilt: 8-10 Sisli Fiyordlar, Alaska, Gökgürültüsü Savaşçıları. (Boselli-Laurenti) Zagor, Alaska'dan güneye inerken bir Rus
kolonisiyle karşılaşır. Yerlilerle aralarında bir çatışma vardır ve ressam "Gölge Hırsızı" da yerlilerin elinde tutsaktır.

DRAGON'UN KORSANLARI I pirati del Drago, L'isola dei.
Sayfa Sayısı: 232, Orijinal Sayı: 350-352, Lâl Kitap Özel Seri (Mavi) Cilt: 10-12
Esrarlı Gemi, Dragon'un Korsanları, Cüzzamlılar Adası.
(Burattini-Ferri) Honest Joe'nun gemisi ile güneye inmeye devam eden Zagor, Çinli korsanlarla karşılaşır. Korsanların reisi "Cüzamlılar Adası"ndaki bir Çinli'yi kaçırırsa serbest kalacağını söyler.

HAYDUTLAR Bandidos, Sfida a Los Angeles.
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 353-354, Lâl Kitap Özel Seri
(Mavi) Cilt: 13-14 Haydutlar, Los Angeles'da Hesaplaşma.
(Boselli-Della Monica) Kaliforniya'ya gelen Zagor ve Çiko tehlikeli ve acımasız haydutların bir askeri konvoya saldırdığını görür. Ama haydutların asıl hedefi Los Angeles şehridir. Üstelik eski bir düşman da ortaya çıkmayı bekli-yordur.

KUTSAL AĞAÇ L'albero sacro
Sayfa Sayısı: 143, Orijinal Sayı: 321-322, Lâl Kitap Özel Seri
(Mavi) Cilt: 15-16 Kutsal Ağaç, İtiraf.
(Toninelli-Donatelli) Daha önce Satko'nun ikinci gelişinde gördüğümüz oduncu Wertman Kickapuslar'ın kutsal ağacını kesmeye kalkar.

FİDYE II giorno del riscatto
Sayfa Sayısı: 160, Orijinal Sayı: 322-324, Lâl Kitap Özel Seri
(Mavi) Cilt: 16-18 Zehir Tacirleri, Fidye
(Russo-Pepe) Zagor ve Çiko, Darkwood yerlilerine içki satan
bir şebekenin peşindedir.

CHEYENNE KANI II sangue dei Cheyene
Sayfa Sayısı: 138, Orijinal Sayı: 324-325, Lâl Kitap Özel Seri
(Mavi) Cilt: 18-19 Cheyenne Kanı, Zehirli Balta.
(Burattini-Ferri) Skidi yerlileri Bahar Tanrısı'na bir Çeyen kızını kurban etmek istemektedirler.

LANETLİ ALTIN I'cimitero indiano, Oro maledetto
Sayfa Sayısı: 217, Orijinal Sayı: 325-327, Lâl Kitap Özel Seri (Mavi) Cilt: 19-21
Esrarengiz Ölüm, Lanetli Altın, Kızılderili Mezarlığı.
(Capone-Gamba) Zagor efsanevi bir altın madeninin haritasını çalan iki adamın peşindedir. Ancak geldiği madendeki adamların durumu çok gariptir. Civarda bir Kızılderili köyü ve bilinmeyen bir dilde yazılmış yazıtlar vardır.

UĞURSUZ KEHANETLER Sinistri presagi
Sayfa Sayısı: 275, Orijinal Sayı: 308-310, Lâl Kitap Özel Seri (Mavi) Cilt: 22-24
Uğursuz Kehanetler, Sular Altındaki Orman, Diablar'm Kötülükleri.
(Capone-Toricelli, Pepe) Tay Yeşil Seri'de yarım kalmış macera yeniden başlayıp tamamlanıyor. Diablar adlı bir büyücü bir düğünde çeşitli kehanetlerde bulunur. Daha sonra Darkwood'da korkunç bir sel felaketi olur. Zagor hem Darkwood'u kurtarmak hem de üstün güçlerle donatılmış Diablar'ı durdurmak için harekete geçer.

LÂL KİTAP YENİ ZAGOR SERİSİ (KIRMIZI SERİ)


ADALAR KLANI II elan delle isole
Sayfa Sayısı: 282, Orijinal Sayı: 389-391, Lâl Kitap Yeni Zagor Serisi (Kırmızı) Cilt: 1-3 Adalar Klanı, Kaptan Gece Yarısı, Nat Murdo'nun Dönüşü. (Boselli-Laurenti) Kraken'den kurtulan kahramanlarımız
Kaptan Fishleg'in gemisiyle İskoçya kıyılarına çıkar.

TEK BOYNUZUN ESRARI II mistero dell'unicorno
Sayfa Sayısı: 251, Orijinal Sayı: 392-394, Lâl Kitap Yeni Zagor Serisi (Kırmızı) Cilt: 4-6
Tek Boynuz'un Esrarı, Grönland, Ölümcül Silahlar.
(Burattini-Chiarolla) Honest Joe'nun gemisiyle bir yarışmaya katılan Zagor, Grönland'da bulunan kayıp bir kıtanın eski ölümcül silahlarını aramaktadır.

ŞEYTAN RUHLU MORTIMER II diabolico Mortimer Sayfa Sayısı: 219, Orijinal Sayı: 394-396, Lâl Kitap Yeni Zagor Serisi (Kırmızı) Cilt: 6-8 Newyork'un Varoşları, Şeytan Ruhlu Mortimer, Büyük Soygun.
(Burattini-Ferri) New York'ta bir soygun planlayan Mortimer'in Zagor'la ilk karşılaşması.

VAMPİR Vampyr
Sayfa Sayısı: 282, Orijinal Sayı: 397-399, Lâl Kitap Yeni Zagor Serisi (Kırmızı) Cilt: 9-11
Vampir, Frida Lang'm Sırrı, Gecenin Prensi.
(Boselli-Della Monica) Vampir Rakosi'nin üçüncü kez geri dönüşü ve Frida Lang'a musallat olması.
GÖKKUŞAĞI KÖPRÜSÜ II ponte dell'arcobaleno Sayfa Sayısı: 94, Orijinal Sayı: 400, Lâl Kitap Yeni Zagor Serisi (Kırmızı) Cilt: 12 Gökkuşağı Köprüsü.
(Boselli-Ferri) Türkiye'de ilk kez Lâl Kitap tarafından yayımlanan renkli Zagor albümü. Orijinalini aratmayacak kalitede bir edisyonla yayımlanan albümde Zagor babasının eski düşmanı Saleman Kinsky'nin akrabalarıyla karşılaşır.

DAĞDA KORKU Paura sull'Alta Sierra
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 401-402, Lâl Kitap Yeni Zagor Serisi (Kırmızı) Cilt: 13-14 Dağda Korku, Golgotha.
(Marzorati-D'Arcangelo) Zagor ve Doc Lester'in dağda aradıkları bir katil ve bir kasabadaki garip insanların olduğu macera.

ÖLÜMCÜL ŞİMŞEK Lampo mortale
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 403-404, Lâl Kitap Yeni Zagor Serisi (Kırmızı) Cilt: 15-16
Ölümcül Şimşek, Günbatımında Düello.
(Colombo-Cassaro) Johny Nakiar adlı bir ShaWnee'nin Za-gor'la birlikte babasının katillerini araması.

PARALI ASKERLER / mercenari
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 405-406, Lâl Kitap Yeni Zagor Serisi (Kırmızı) Cilt: 17-18 Paralı Askerler, Vadinin Lanetlileri.
(Burattini-Pesce) Yapılacak bir baraj hem bir kasabayı hem de yerli köylerini tehdit etmektedir. Tepkileri göğüslemek için paralı askerler tutan şirketin karşısına Zagor çıkar.
MORTIMER'İN İNTİKAMI La vendetta di Mortimer Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 407-408, Lâl Kitap Yeni Zagor Serisi (Kırmızı) Cilt: 19-20 Mortimer'in İntikamı, Şah Mat.
(Burattini-Ferri) Zagor'un düşmanı Mortimer bir entrika sonucu Tonka'yı hapishaneye düşürür. Zagor hem Tonka'yı hapisten kurtarmak hem de Mortimer ile uğraşmak zorunda kalır.

ACIMASIZLAR Gli sterminatori
Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 409-410, Lâl Kitap Yeni Zagor Serisi (Kırmızı) Cilt: 21-22 Acımasızlar, Kelso'ya Tek Kurşun.
(Colombo-Dotti) Kelso adlı bir haydut Creek kabilesine zarar vermek için beyazları öldürür ve halkı kışkırtır.

KAN KARDEŞLER Fratelli di Sangue
Sayfa Sayısı: 411-414, Orijinal Sayı: 376, Lâl Kitap Yeni Zagor Serisi (Kırmızı) Cilt: 23-26
Kan Kardeşler, Komançi Toprakları, Meksika Bayrağı Altında, Wichita Dağlarında Hesaplaşma.
(Boselli-Marcello) Texas'ta beyazlarla Kızılderililer arasında korkunç bir savaş başlar. Zagor'un Texas'taki dostlarından Crane bu savaşı durdurmaya çalışır.

ÖZGÜRLÜĞE KAÇIŞ Fuca perla liberta Sayfa Sayısı: 188, Orijinal Sayı: 415-416, Lâl Kitap Yeni Zagor Serisi (Kırmızı) Cilt: 27-28 Özgürlüğe Kaçış, Zincirler.
(Burattini-Pepe) Texas'tan Lousianna'ya giden Zagor burada yine köle tüccarlarını görür ve bir kölenin kaçması için ona yardım eder.

MACERAPEREST ÇİZGİLER


EFSANEVÎ ZAGOR MACERALARI 1

KRİSTOF KOLOMB'UN SIRRI II segreto di Cristoforo Colom-bo
Sayfa Sayısı: 130, Orijinal Sayı: Speciale Zagor 5 (Burattini-Ferri)
GEZGİN FITZY EFSANESİ La leggenda di Wandering Fitzy Sayfa Sayısı: 130, Orijinal Sayı: Speciale Zagor 7 (Burattini, Colombo-Ferri)
KARA RUH Anima nera
Sayfa Sayısı: 130, Orijinal Sayı: Speciale Zagor 8 (Boselli, Colombo-Ferri)
KUTSAL KASE ŞÖVALYELERİ I Cavalieri del Graal Sayfa Sayısı: 130, Orijinal Sayı: Speciale Zagor 10 (B urattini-Ferri)

EFSANEVİ ZAGOR MACERALARI 2

İNTİKAM PEŞİNDE Zagor alla riscossa Sayfa Sayısı: 130, Orijinal Sayı: Speciale Zagor 1 (Toninelli-Ferri)
ÖLDÜREN TAŞ La pietra che uccide
Sayfa Sayısı: 130, Orijinal Sayı: Speciale Zagor 2
(Toninelli-Ferri)
DÜNYANIN TEPESİNDEKİ ŞEHİR La citta sopra il mondo Sayfa Sayısı: 130, Orijinal Sayı: Speciale Zagor 3 (Toninelli-Ferri)
KARA ATEŞ La fiamma nera
Sayfa Sayısı: 130 Orijinal Sayı: 4 (Boselli-Ferri)

EFSANEVİ ZAGOR MACERALARI 3

TANRILARIN OYUNU La conguira degli dei Sayfa Sayısı: 128, Orijinal Sayı: Speciale Zagor 6 (Boselli-Marcello)
ÖLÜM MELEĞİ L'angelo Della Morte
Sayfa Sayısı: 130, Orijinal Sayı: Speciale Zagor 9
(Boselli-dotti)
CİNLER PRENSİ 17 principe degli elfi
Sayfa Sayısı: 130
Orijinal Sayı: Speciale Zagor 11
(Boselli-Torricelli)
KANADA MACERASI AWentura in Canada Sayfa Sayısı: 130, Orijinal Sayı: Speciale Zagor 12 (Boselli-Marcello)

EFSANEVİ ZAGOR MACERALARI 4

RÜZGAR VADİSİ La vale del vento Sayfa Sayısı: 170, Orijinal Sayı: Maxi Zagor 1 (Sicilano-Chiarolla)
KORKUNÇ LANET L'orribile maledizione Sayfa Sayısı: 146, Orijinal Sayı: Maxi Zagor lb (Burattini-Chiarolla)
UZUN YÜRÜYÜŞ La lunga marcia
Sayfa Sayısı: 320, Orijinal Sayı: Maxi Zagor 2
(Burattini-Chiarolla)
 

baksi

Yeni Üye
19 Kas 2009
72
14
zagor ile ilgili çok güzel bir çalışma tam belgesel olmuş emeğinize sağlık:))
 

zembla

Yeni Üye
10 Eyl 2010
66
33
efsanevi zagor maceraları burada 4. te bitmekte.ama sıralı listelerde 8 toplam sayı var.bilen varsa açıklayabilir mi.
 

Stres

Aktif Üye
17 Ağu 2009
333
61
Aha
Bu bilgilendirme çalışması için emeği geçenlere teşekkür ederim.
Zagor her zaman 1 numaradır şahsım için.
 

Wolfmanadam

Yeni Üye
1 Ara 2012
3
8
Zagor takip edenlere sorarım;
en başından başlayacağım Zagor'a.
Türkiye'de ilk cildinden son cildine kadar yayınlayan bir yayınevi var mı?
Birden çok varsa hangisini önerirsiniz?
Yavaştan toplayayım diyorum ilk cildinden başlayıp.
 

ostrakismos

Süper Üye
13 Ocak 2019
160
423
izmir
Zagor' un iskelet ordusu ile savaşını konu eden bir macerasını 1980' li yılların ilk yarıısında bizzat aldığım bir sayısında okumuştum ama yarım kaldı, bu macerayı tam olarak bilen arkadaşlar var ise yardımcı olurlarsa sevinirim
 

ostrakismos

Süper Üye
13 Ocak 2019
160
423
izmir
Bahsettiğim macerayı, 1980' lerin başında sanıırm siyah zagor serisinde okumuştum. Eğer bu macera " lanetli gemi" ise hangi sayıda olduğunu bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
2,943
23,713
Kıbrıs
Bahsettiğiniz macera renkli olarak yayınlanan orijinal 200.sayı.Lanetli Hazine adıyla 350'lik Siyah Logolu Tay Zagor'un 205-206 sayılarında yayınlandı.
 

garfield67

Onursal Üye
19 Mar 2016
1,822
8,981
127. n. 200 – Lanetli Hazine (Il tesoro maledetto) color
Yazan: Guido Nolitta Çizen: Gallieno Ferri, Kapak: Gallieno Ferri
(cilt: 205/206, Özel: 27)
Tarihi: 82.03, Sf: 96, Orj: 200, Lal: 52d (291-386), Col: 78 (70-165).
291. Lanetli Hazine (Il tesoro maledetto), 328. Bıçak Kanıtlıyor (Il pugnale rivelatore), 353. Büyük Korku (Un orrore indicibile) (52d).
070. Lanetli Hazine (78).
(Çiko, Kazmakürek Bill ile birlikte bir hazine peşine düşmek için Zagor'dan ayrılır. Susquehanna adlı bir ırmak civarında bir gemi enkazı bulunduğu rivayet edilmektedir. Bu arada hazinenin peşine Howard Flecker adlı biri de düşmüştür. Zagor, Kazmakürek Bill ve Çiko'nun izini bulduğunda Howard Flecker ve adamlarıyla da çatışır. Kendi adamları Howard'ı öldürmek üzereyken yetişen Zagor onları kurtardıktan sonra hep birlikte ırmağın sularında Discovery adlı hazine gemisini ara¬maya başlarlar. Bir gece Martenson kuyruklu yıldızının geçtiği bir anda efsane gerçekleşir ve ge¬minin enkazı suların üstünde belirir. Ancak kimsenin aklına gelmeyen başka bir fenomen de içten içe gerçekleşeceği anı beklemektedir (İtalya'da renkli olarak yayımlanan 200. sayıdır).)

Yukarıda görüldüğü üzere;
1- Tay yayınları cilt: 205-206 (sayın caretta belirtmiş)
2- Tay Özel : 27. cilt (sayın Mustafa Sazak belirtmiş)
3- Lal Klasik Seri: 52d
4- Koleksiyon serisi (yaşlıkurt) : 78.cilt Sf: 70-165

de mevcuttur... bilgilerinize...
 
Üst