Wolverine

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
WOLVERINE


Gerçek adı Logan olan bir metre altmış santimetre boyunda ve seksen beş kilo ağırlığındaki, siyah gözlü biri olan Wolverine, ilk kez Marvel Comics etiketli The Incredible Hulk dergisinin 181. sayısında ortaya çıkmıştır. Bir değişken, yani mutant olan Wolverine, bozulmuş veya ziyan görmüş hücresel bünyesini herhangi bir sıradan insandan çok daha çabuk iyileştirme gücüne sahiptir. Ayrıca bu özel güç Wolverine'in istemine 'bağlı olarak değil, otomatik bir refleks olarak devreye girmektedir.

Wolverine'in ellerinin üstünde deri içinde bulunan pençeleri adamantiyum denilen ve dünyada bilinen en sert, dayanıklı maddeden oluşmuş olup iskeletinin normal uzantısıdır. Yaklaşık otuz santim uzunluğundaki bu pençeler onun en belirgin özelliklerinden birisidir. Kollarında bulunan üç adet pençenin her biri direkt iskeleti ve sinir sistemiyle bağlantılıdır. Bunlar kolunun ucunda, tenin ve kasların altında bulunur ve Wolverine'in zihinsel refleksif uyarılarına bağlı olarak ileri doğru fırlayıp tam parmak eklemlerinin altından, ellerinin üstünden birden bire ortaya çıkarlar. Yani kahraman eğer isterse bir kerede istediği sayıda pençesini ortaya çıkarma becerisine de sahiptir. Açık olduğunda hafif kavisli duran pençeler, Wolverine'in sahip olduğu yegane silah konumundadır.

Diğer Marvel mutantlannda pek rastlanmayan bir özellik olan vücudunun sahip olduğu iyileşme hızı, Wolverine'in çektiği acılarla doğru orantılıdır. Herhangi bir mücadele esnasında alacağı derin bir yara dahi istemine bağlı olmadan en geç bir ay içinde iyileşir. Aynca bu iyileştirme gücü Wolverine'e zehir ve birçok uyuşturucuya karşı gerçek anlamda bağışıklık kazandırmıştır, insanüstü keskinlikteki hisleri bu konudaki en becerikli hayvanlarla neredeyse karşılaştırılabilecek seviyeye ulaşmıştır. Wolverine'in duyu organlarının hücreleri bu hücresel değişim gücüne dayalı olarak körelmektedir. Wolverine, başlangıçta yalnız başına maceralar yaşasa da, bir süre sonra Profesör Xavier'in de önerisiyle kendisi gibi mutantlann oluşturduğu X-Men grubuna dahil olmuştur.

izgiromanAnsiklopedisi640.jpg


Arka Bahçe'nin Wolverine Klasik Serisinin ilk sayı kapağı.

Marvel Comics'in en popüler kahramanlarından biri olan Wolverine'nin Türkiye yayın piyasasına kendi başlığıyla dahil olması ancak 2001 yılında olmuştur. Bu dönemde Amerikan çizgiromanlarının ülkemizdeki tek yayıncısı konumundaki Arka Bahçe Yayıncılık, bu karakterin Essential adlı serisinden seçilen maceraları barındıran iki adet Wolverine albümünü okuyucusuyla buluşturmuştur. Bu ilk görünümü takiben 15 Kasım 2002 tarihinden itibaren Wolverine Klasik Seri başlığında aylık periyottaki bir dizisi yine aynı yayınevinin logosuyla basılmaya başlamıştır.

 

keno007

Yeni Üye
3 Şub 2010
31
0
ustam kolay gelsin ben wolverine:ihtiyar logan 'ın vol 8 ve vol 9 unu arıyorum va sizin bana bu konuda yardımcı olabileceğinizi düşündüm teşekkürler
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
576
speedforce
İstisnasız X-men ekibinin en havalı en karizma karakteri. Çizgi romanda cyclopsun gölgesinde kalsa da filmde bu arayı baya bir açtı. Hugh Jackman'ın bunda etkisi büyük tabi. Özellikle Klasik seriyi tavsiye ederim. Old Logan ise tadından yenmez. En verimli dönemi zaten.
 
Üst