Witchblade

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
WITCHBLADE


Son dönem Amerikan çizgiroman endüstirisinin domino taşı konumundaki başlıklarından biri olan Witchblade, 1995-1996 yılları arasında çizeri Michel Turner'ın stilizasyonundan ve Top Cow/Image Comics ortaklığı tarafından 8 sayı olarak yayınlanmıştır. Seri bir sonraki sayısından itibaren Top Cow'ca 4 sayı devam ettirildikten sonra, iki yayınevinin yeniden işbirliğiyle sürdürülmüştür.

witchblade.jpg


1. sayı kapağı.

Witchblade, New York kentinde güvenliği sağlamakla görevli emniyet teşkilatına bağlı Sara Pezzini adlı polis bir genç kızın maceralarını konu edinmektedir. Sara, ortağı Michael Yee ve amiri konumundaki Teğmen Joe Siry ile birlikte çalışmaktadır. Karşısın da ise şehrin suç patronları vardır. Bilhassa Kenneth Irons ve sağ kolu Ian Nottingham gibi uyuşturucu ve silah tüccarları onun daimi düşmanlarıdır. Sara'nın yolu, serinin Türkçe başlığı da olan Cadı Kılıcı adlı mistik güçlere sahip ve sahibinin sağ koluna geçerek ona sınırsız bir güç vermeyi bekleyen bir metal eldivenle kesişmesiyle serüven ivmelenecektir. Sadece bir kişinin koluna takabileceğine inanılan 'eldiven' Irons'ın mekanına yapılan bir polis baskınında yaralanan Sara'nın koluna kendiliğinden geçivermiştir. Böylece kadın polisin hayatında süper güçleriyle tanışacağı yepyeni bir süreç uzanmaktadır.

izgiromanAnsiklopedisi638a.jpg


Arka Bahçe'nin yayınladığı bir sayısının kapağı.

Çıktığı andan itibaren ABD'de hemen her sayısı en çok satanlar listesine giren Witchblade, 1990'ların sonuna damga vuran ve seksapeli ön plana çıkaran kadın figürlerinin en bilinenlerindendir. Pek çok 'one-shot' basımında Tomb Raider'dan Elektra'ya değin bazı kadın çizgiroman kahramanlarıyla da ortak maceralar yaşamıştır. Ülkemizde ilk kez Haziran 1999 tarihinde aylık seri olarak Arka Bahçe Yayıncılık logosuyla Türk okuyucusuyla buluşan Witchblade, kısa ömürlü bu serisinde sadece birkaç sayı yayınlanmıştır.
 

Schliz3r

Yeni Üye
10 Ağu 2013
4
2
Istanbul
bu serinin ilk 5 yada 6 sayısını almıştım. Hatırlıyorum... Geçenlerde bu "comixologly" i kurcalarken denk geldi free comic of the day bölümünde witchblade #153 #154 sayılarını içeren bir bölüm vermişler. Eski günlere geri döndüm :)

Dün 1-170 arası bölümleri ve ekstraları (dijital halde) içeren bir torrent buldum ve indirdim. İlk iki bölümü tekrar okuyup bitirdim bile... Keşke türkçe ve temiz versiyonlarıda olsa. Neyse artık bir ara belki uğraşırım üstünde. İyi günler ;)
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Güzel ve açıklayıcı bir tanıtım olmuş. Benimde en sevdiğim serilerden biridir eline sağlık abi.
 
Üst