Nostaljik Bir Youtube Kanalı

Gibigibiloft

Yeni Üye
10 Kas 2018
42
238


Youtube'da yayın yapan çok değerli bir kanal. Israrla takip etmenizi tavsiye ederim.

Foto koymadım, üstatlar size kalmış.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

baybora

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 Şub 2012
893
4,656
İzmir
Arkadaşım, bana göre ülkemizin yeniden değerlendirip, kurulması için hiç olmazsa şartların olgunlaşmasını beklerken tartışılması gereken Atatürk'ün buluşu olan Köy Enstitüleri bu kanalda anlatılıyor.
Biraz inceleyince hemen ne olduğu göze çarpıyor. Öncelikle dünyada örneği olmayan ve ülkemizin kalkınmasını köylerden başlatan bir çalışma olup, birilerini rahatsız edince de hemen kapatılmış.
Ama ülkemizin kendi kendini tabanca ile vurması gibi büyük bir yanlış. Bunca yıldır da bir Allah'ın kulu çıkıp da Atatürk bunu neden yaptı diye hiç uğraşıp, tekrar kurmak için bir girişimde dahi bulunmamış.
Yazıklar olsun. Diyeceğim bu kadar.
Bu bilgiyi bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,594
Balık yemesini değil tutmasını öğreten zihniyette olan öğretim kurumuna nasıl müsaade edilir ki.

Çok teşekkürler.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Üsküdar

Süper Üye
28 Ara 2016
2,516
3,739
Köy enstitülerinin amacı, ülkenin gelişip güçlenmesiydi fakat bu gelişme birilerinin işine gelmedi ve kapatılması istendi. " Köy enstitülerinin kaderi 1945-50 arasındaki “karşı devrim” yıllarında belirlendi. İnönü ilk iş olarak Hasan Ali Yücel’i istifaya zorladı. Yücel, 5 Aralık 1946’da istifa etti. Yücel, CHP içerisinde saldırılara uğradı, partisi onu yalnız bıraktı. İsmail Hakkı Tonguç da görevden alınarak, önce Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’na üye olarak atandı, daha sonra, 2 Nisan 1949’da resim–iş öğretmeni yapıldı.

İnönü’nün bakan yaptığı Reşat Şemsettin Sirer’den beklenen, Köy Enstititüleri’ni, Köy Enstitüsü olmaktan çıkartmaktı. Bu görevi başarıyla yaptığını ifade edelim." Alıntılanan yazının kaynağı,
Bugün, Atatürk ün Partisiyiz diyenlerin konu ile ilgili bir proje, veya gündem oluşturmamaları da sorgulanması gereken bir durumdur.
 

GüvenGüven

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,093
5,323
Bandırma
Cumhuriyet Halk Partisi ve İsmet İnönü'yü hedef tahtasına oturtmadan önce olayların gelişimini anlamakta ve kronolojik sıralamadan haberdar olmakta yarar var. Olayları çarpıtmak ve yanlı eleştirmek bizlere bir şey kazandırmayacaktır. Bugünlerde uydurulan tarihe kulak asarak gerçek tarihi yargılamak da en basitinden bir şanssızlık eseri olarak cehaleti körükleyecektir.
 

Gibigibiloft

Yeni Üye
10 Kas 2018
42
238
Geçmişini bilmeyen veya unutan toplumlar genç nesilleri bilimden ilimden uzak tutmuş olurlar, eğitimin kökeni ailelerden başlar sıra ile toplumun katmanlarına dağıtılır, eskiden köylerde imeceler olurdu bu yardımlaşma kültürü maalesef yok edildi, ojullarda bizlere yerli malı haftası öğretilmişti ve yanında dünya'da kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biri olduğumuz anlatılırdı, şu anda tükettiğimiz 100 ürünün 80'i dışardan geliyor pekala bu böyle gidermi "hayır" çevre'ye zerre saygımız kalmamış her taraf pislik içinde çocuklarımız dejenere olarak yetişiyor acilen yeni nesillerimizi kurtarmamız gerekirken daha beter bir yeni nesil oluşmak üzere, tartışmamız gereken köy entüteleri değil bana göre "japon" üsülü eğimimizi dizayn etmektir, bu konuda çok araştırma yaptım en iyi sistem Japon sistemi
 
Üst