ムスタファ123 nikli üye, yeni bir nik alınız.

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,730
43,946
denize sıfır
ムスタファ123
Forum kuralları gereği bu tarz niklere izin verilmiyor.
Yeni ve kurallara uygun bir nik belirleyip bu konuya mesaj olarak yazın, değiştireyim.
Aksi halde üyeliğiniz iptal edilecektir, duyrulur.
 

sentooki

Yeni Üye
25 Ara 2016
79
269
Nick/takma isim olarak Japonca bir kelimeyi kullanan ben (Sentooki:Avcı Uçağı) en sevdiğim yabancı dil olan Japonca ile yazılmış bu kelimeye (Katakana ile yazılmış) kökeni Japonca olup Türk alfabesi ile yazılabilen Musou alternafini sunmak isterim. Katakana ile yazılmış bu ifadenin anlamsal karşılığı da zannediyorum tam olarak Musou.

Eğer forumumuzda kullanılan bir nick değil ise "MUSOU" ifadesi, ムスタファ123 takma isimli arkadaşa naçizane tavsiyemdir.

Japonca gerçekten çok güzel bir dil. Fakat; yöneticilerinin ve üyelerinin önemli bir çoğunluğu Türk olan, Türkçe ile yazılıp kurulmuş, Türkçe içeriğin oluşturulduğu, Türkçe olmayan eserlerin herkes ve her yerden önce Türkçeye kazandırılmaya çalışıldığı (Öyle ki, bazı yayınevleri, bu sitede yayınlanmış çevirilerden yararlanmış bile olabilir) özel bir forum burası. Diyarımız...
Dolayısı ile bu dil ve bu kültüre saygı gereği en azından alfabesine hürmet göstermek zerafettendir dşünüyorum.

Saygılarımla...

ç„¡åŒ=ã‚€ãã†=مصطÙÙ‰â€=Musou
 

sentooki

Yeni Üye
25 Ara 2016
79
269
En altta sırası ile Kanji, Hiragana ve Arap alfabeleri ile Musou yazdım. Yabancı bir alfabenin yaşatabileceği sıkıntıları gözlemlemek imkanı da vermiş oldu.
Saygıyla...
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,232
Burada sorun nick'in Japonca veya başka bir dilde olması değil, Japon alfabesiyle yazılmış olmasıdır (kurallara aykırı). Orada Japonca harflerle yazılı olan kelimenin transliterasyonu (harf çevirisi) ile yazılı olan şeklini (argo, küfür, siyasi-dini propaganda, sembol vs içermediği müddetçe) nick olarak alırsa kabul edilebilir (mesela "sentooki" dostumuz buna uymuş). Bu şartlara uymak kaydıyla kullanıcı istediği dilde bir nick alabilir.
 

sentooki

Yeni Üye
25 Ara 2016
79
269
Yeri gelmişken...
scanfan üstadıma katılıyorum. Ben, mahlasımı (nick) seçerken, aklıma gelen Türkçe kelimeleri, başkasının kullanmayı isteyebileceğini de göz önüne alıp, en sevdiğim alanlardan ikisini (mekanik ve elektronik), en sevdiğim yabancı dil ile birleştirerek, en sevdiğim şeylerden birini (çizgiroman) konu alan çok sevdiğim bu forumda kullanmayı düşündüm ve avcı uçağı anlamında sentooki kelimesini aldım. Üye avatarımda görülen şey de (sol tarafa doğru uçmakta olan robot bir arı) mekanik ve elektronik sevgimi göstermeye yeter.
Mustafa123 arkadaşımızın Japonca ve Japon kültürüne bir aşinalığı olduğu kesin. Aramıza hoş gelmiş-safa gelmiş. Tüm saygım ile belirtiyorum ki Meivaku kültürünün o eşsiz tadını kendisinde bulmak isteriz.

Güzeller güzeli Türkçemize gelince, kendisinde, başka hiç bir dile nasip olmayacak güzellikler de barındıran ilginç bir dildir. Örneğin, Türkçe organ/vücut kısımlarının adları; k, l, n, ş, z sesleri ile biter (yanak, kemik, bıyık; el, dil, sakal; alın, karın, burun; baş, diş, kaş; diz, göz, geniz vb.). Kategorizasyona uygun bu hali ile tam bir bilim dilidir. İnceleyip tanıdıkça hayran olmamak mümkün değil.
Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Üst