Nike

Şükrü

Çeviri & Balonlama
16 Şub 2011
1,286
2,168
Far Far A Way
Nike

Nike, ABD merkezli, dünyanın önde gelen spor ayakkabı, spor giysi ve spor akesuarları tasarımcısı ve pazarlayıcısı şirket ve bu ürünlerde kullanılan markadır. Adını Yunan mitolojisindeki zafer tanrıçası Nike'tan alır. Air Jordan ve Nike Golf gibi alt markalarının yanı sıra, Converse gibi bağımsız markaların da sahibidir.

Şirket, üretiminin tamamına yakınını uzak doğu asyadaki üretimevlerinde yaptırtmaktadır ve kendisine ait tek üretimevinde de spor ayakkabıların hava tabanlarını üretmektedir. Şirket dünya çapında 25,000 çalışana sahiptir ve (2007) yılında 10,9 Milyar € net ciro açıklamıştır Nike pekçok futbol takımına ve ulusal takıma sponsor olarak, futbol dünyasına ağırlığını koymaya çalışmaktadır.Manchester United , Barcelona ve Arsenal öne çıkan sponsorluklarıdır.[kaynak belirtilmeli] Dünyanın en bilinen markalarından olan Nike, çocuk işçi çalıştırmak ve doğaya zarar vermek gibi konularda sürekli mahkemelik olmakta ve imajını zedelemektedir.
Stanford Üniversitesi'nde MBA yapan Phil Knight tarafından 1972 yılında kurulan Nike'ın swoosh denen ünlü simgesi, bir üniversite öğrencisi tarafından 35 dolara çizilmiştir. Simgenin getirdiği olağanüstü başarı üzerine, 1983 yılında kendisine, (kamuoyuna açıklanmayan miktarda) şirket hissesi verildiği açıklaması yapılmıştır.

Üreticileri çok zengin olan çoğu ünlünün giydiği taktığı şeylerde bulunan bir markadır.

bs2vzu7au7vw4vawd.gif
 

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,370
Adidas'ıda araştırmanızı tavsiye ederim.. İlginç geçmişi vardır..
 

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,618
metu
Şükrü kardeşim ellerine sağlık bizi bilgilendiriyorsun. Biraz da sitemizin ana temasına uygun konular üzerine çalışsan nasıl olur. Bak Tommiks taramanı yaptın, aynı kitabı güzelce geliştirsen ve bizimle paylaşsan
ne kadar güzel olacak. App star ile konu açma ve cevap verme yarışına girmişsiniz gibi geliyor. Konular içerisinde sohbet sınıfına giren 2-3 kez soru cevap sıralaması yüzünden. Konular kısmı gereğinden fazla işgal ediliyor, bunun sonucunda arkadaşlardan gelen yeni ve ilginç konuları görmemiz zorlaşıyor. Emeklerin için ve gayretinden dolayı ayrıca kutlarım, bu yaş için oldukça iyisin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst