TV'de 7 Gong - Sayı: 43 (27 Ekim 1986)

TheRealAlpino

Yeni Üye
14 May 2016
99
480
Yillardir benim icin gizemini koruyan sorumun yanitini almama sanirim cok az kaldi. Ek'te goruldugu gibi Star Wars IV: A New Hope Turk televizyon tarihinde ilk kez yayinlanmisti. Ama benim hatirladigim serinin devam eden 2 filmi hic yayinlanmamisti. Ancak o sene okul arkadaslarimin birkac tanesi kalan 2 filmin ust uste takip eden pazar gunleri yayinlandigini soylemisler ve ben nasil olurda kacirmisim diye uykularim kacmisti :Ğ Uzuntumun tek sebebi kalan filmleri betamax arsivime katamamam olmustu elbette ki (TRT dublaji cok cok onemlidir malum)

Sayin Ertuga basta olmak uzere diger ustadlarimizin (sayet koleksiyonlarinda mevcut ise elbette) onumuzde ki zamanlarda ki paylasimlari ile yillarin soru isareti benim icin cevaplanacak demektir.

Yine bu sayinin ekine gore Gunesin oglu Esteban efsanesi (halk arasinda baska sekilde kullanilan tabiri ile de hatirlarsiniz bu cizgi filmi :d) son bolumu ile ekranlara gelecekmis. Bu demektir ki ertesi hafta Pazartesi gunu He-Man ve Kainatin Hakimleri, TRT ekranlarindan ilk kez yayinina baslayacak demektir. Ben 1986 Eylul ayinda yayin hayatina baslamisti diye hatirliyordum ancak bu ek sayesinde Kasim ayi oldugunu ogrenmis oldum.

Ve yine yanilmiyorsam pazar gunleri Yavru Geyik'in sonrasinda yayina girecek Voltron'a da cok az kalmis olmali.

Son olarak yine ekte goruldugu gibi TRT, Fellini ustadin 8 1/2 filmini bile yayinlamis. O zamanlarin TRT'sini bosuna ozlemiyor cogunlugumuz :(
 
Üst