Tarkan - Gümüş Eyer

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,756
Tarkan - Gümüş Eyer 1

334218_2.jpg
 

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,756
Tarkan - Gümüş Eyer 2

thumbnail.php


Oğlu Tan’ı büyücü Goşha’nın elinden kurtarmak isteyen Altar, Alan Beyi Kostok’un eline düşmüştür. Atılıp ölüme terk edildiği derin bir çukurdan onu Akatzirli iki delikanlı kurtarır. Aynı sırada kumandanları Altar’ı aramak üzere yola çıkan yiğitler de Kafkas dağlarına doğru at sürerler ve sonunda onu bitkin şekilde bulurlar. Altar, oğlunun intikamını almaya, Kostok’u öldürmeye ant içmiştir. Ancak Kostok da boş durmaz ve işbirliği yaptığı Alanlıları dost kisvesi altında Altar’ın yanına yerleştirir. Bir süre sonra Altar’la karısı Tuğba Hatun’un bir oğlu olur, adını Tarkan koyarlar. Büyük oğlu Tan’ı kaybetmenin acısını az da olsa unutan ve yeni doğan çocuğunun onuruna büyük bir şenlik düzenleyen Altar’ı ve koruduğu kaleyi korkunç bir tehlike beklemektedir. Altar ve yiğitleri kalelerini korumayı ve hayatta kalmayı başarabilecekler midir yoksa bu yeni tehlike onların sonu mu olacaktır?

80 Sayfa​
 

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,756
Tarkan - Gümüş Eyer 3

thumbnail.php


katzirlerin arasında yetişen Tarkan, onlardan babası Kumandan Yiğit Altar’ın ve kaledekilerin başlarına gelenlerin tek sorumlusunun Kostok olduğunu öğrenir. Bir gün Akatzirli dostu, Tarkan’a bir haberci güvercin göndererek Kostok’un izini bulduğunu bildirir. Altar’ın gümüş eyerini bir Tatar beyi görmüştür. Tarkan bu haberi alır almaz yanına sadık dostu Kurt’u da alarak Kostok’u gören Tatar beyine ulaşmak için Kafkas dağlarından ovaya iner. Günlerce ovada at süren Tarkan sonunda Tatarlarla karşılaşır ve onlardan Kostok ile gümüş eyer hakkında bilgi almaya çalışır. Kostok hakkında umduğu kadar ayrıntılı bilgi elde edemeyen Tarkan, Tatarlardan ayrılıp iz sürmeye devam eder. Bir av sırasında peşine düştüğü geyik onu Kostok, Büyücü Goşha ve yıllardır Goşha’nın büyüsünün tesirinde yaşayan ağabeyi Tan’ın da izlerini bulacağı, sürprizlerle dolu amansız bir maceranın içine sürükleyecektir.

128 Sayfa​
 

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,756
Tarkan - Gümüş Eyer 4

thumbnail.php


arkan’ın can düşmanı Kostok’un sadık adamı Hortis, civardaki Türkmen köylerini basarak halkına eziyet etmektedir. Yine böyle bir baskında köyden kaçırdığı bir Türkmen kadınını yanına alarak Dişsiz Faço’nun hanına gelir.

Tesadüf eseri Tarkan da bu handadır ve can düşmanının izini bulmak için Hortis’i yakalamak ister. Fakat Hortis çok kurnaz bir düşmandır ve Tarkan’ın elinden kurtulur. Hortis’i elinden kaçıran Tarkan, Kostok’a ulaşmak için Türkmen kadını ile birlikte bir plan yapar. Bu sırada, Büyücü Goşha’nın tesirinden kurtulan fakat kaçarken asma köprüden uçuruma ve azgın nehir sularına düşen Tan, mucize eseri hayatta kalmıştır. Şimdi iki kardeş, babaları Yiğit Altar’ın, anneleri Tuğba Hatun’un ve kalede hain Kostok tarafından katledilen tüm soydaşlarının intikamını almak için ayrı kollardan onun peşine düşmüşlerdir.

132 Sayfa​
 

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,756
Tarkan - Gümüş Eyer 5

thumbnail.php


Peşlerindeki Alanlılar tarafından kuşatılan Tan ve Erka yüksek otlak içerisinde saklanarak izlerini kaybettirirler. Hortis ve adamları otlağı karış karış arayarak onları bulurlar. Tan ve Erka’nın ümitlerinin tükendiği anda Tarkan ve sadık dostu Kurt imdada yetişir.

Ağabeyi Tan’ın bacağının kırık olduğunu gören Tarkan, Tan’ı iyileşmesi için, Erka ile birlikte kulübede bırakır. Türkmen kadınını da yanına alarak Kostok’un karargâhına ulaşma planları yapar.

Tarkan ve Türkmen kadını karargâhın nöbetçileri ile mücadele ederken Kostok kaçmaya çalışır. Kırık bacağına rağmen kardeşi Tarkan’ın yardımına koşan Tan da mücadeleye katılır.

Tarkan ve Tan, babaları Yiğit Altar, anneleri Tuğba Hatun ve kalede katledilen tüm Hun Türkleri’nin hesabını sormakta kararlıdır. Kostok bu iki kardeşin elinden kurtulabilecek mi?

112 Sayfa​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst